1135 kertaa kiitos – olen vuoden sijoittaja 2023 !

Tänään se ratkesi ja puolentoista kuukauden jännittämisen jälkeen minut valittiin Vuoden Sijoittajaksi vuosimallia 2023! Aikaisempina vuosina voittajia ovat olleet Aki Pyysing, Julia Thurén, Jasmin Hamid, Jukka Lepikkö ja Päivi Rantanen, joten pääsin äärimmäisen kovaan seuraan. Valtavasti onnea myös Sijoituskästin porukalle, joka voitti Vuoden Sijoitusteko 2023 palkinnon! Hauska ajoitus oli, että olin juuri pari viikkoa sitten Sijoituskästin vieraana.

Olen saanut vuoden 2023 varrella aivan uskomattoman määrän tukea, kannustusta ja hyvää palautetta niin Viisas Sijoittaja-kirjastani kuin myös Vuoden Sijoittaja-äänestyksessä blogin lukijoilta, some-seuraajilta, kavereilta, perheeltä ja ihan kaikilta, jotka ovat tekstejäni joskus lukeneet. Myös Vuoden Sijoittaja-äänestyksessä ääniä tuli yli tuhat, joka saa oloni erittäin kiitolliseksi. Kahdeksan vuoden matka anonyymista talousbloggaajasta sijoituskirjailijaksi ja Vuoden Sijoittajaksi on ollut huikea ja etenkin tänä vuonna tämä tuntuu kruunaukselta hienolle vuodelle, kun Viisas Sijoittajakin on saanut niin hyvän vastaanoton.

Tämä vuosi on ollut myös ensimmäinen vuosi, kun olin omalla naamalla ja nimellä kirjoittanut blogiani, joten kokemus on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen. Ehkä joskus myös totun tähän, vaikka sometus ja oman naaman näkeminen paikoissa edelleen vähän kiusalliselta tuntuu, heh.

Moni saattaa miettiä samaa kuin, mitä Nordnetin maajohtaja Suvi Tuppurainen kysyi palkinnonjaossa, eli mikä tittelin myötä nyt muuttuu blogissa ja tekemisessäni? Vastaushan on, että ei mikään. Työ, jota olen vuosia tehnyt, jatkuu edelleen tuttuun tapaan. Itse asiassa esimerkiksi seuraava sijoitussyväanalyysi onkin tulos jo niinkin pian kuin tämän viikon torstaina!

Kirjoittaminen jatkuu ei paitsi blogissa, mutta nyt voin kertoa, että myös toisen kirjan muodossa! Olen allekirjoittanut kustannussopimuksen kustantajani Tammen kanssa seuraavasta kirjasta. Kyseessä ei ole Viisas Sijoittaja 2, eikä itse asiassa sijoituskirja laisinkaan! Tulossa onkin henkilökohtaisen talouden kirja, jossa jälleen pyrin kirjoittamaan niistä näkökulmista, jota suomalaisen henkilökohtaisen talouden kirjat eivät niin paljon käsittele. Tästä kuitenkin lisää myöhemmin ensi vuonna.

KIITOS vielä sinulle, jos luet tätä. Kuten olen moneen kertaan sanonut, kirjoitan niin pitkään, kuin lukijoita riittää ja koen olevani lukijoille avuksi. En rehellisesti uskonut, että olisin koskaan Vuoden Sijoittajaksi ehdolla, eikä se koskaan ollut tavoitteena. Tämä tuntuu hienolta tunnustukselta pitkäjänteisestä työstä, jota olen tehnyt ja joka varmasti jatkuu vielä vuosia, toivottavasti vuosikymmeniä.

Jos taas et ole blogiini aiemmin tutustunut ja olet nyt sen löytänyt, yli 700:stä tekstistä löytyy kaikki parhaat tiivistettynä Aloita tästä-välilehdeltä aiheittain.

Voitkin tilata huippuarvostelut saaneet sijoituskirjani Viisas sijoittaja nyt erikseen tai yhdessä muiden kirjojen kanssa erittäin edulliseen 24,9€:n hintaan vain rajoitetun ajan Adlibriksestä täältä tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi alekoodilla: VIISASSIJOITTAJA23!

Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä kaikista muistakin suomalaisista äänikirjapalveluista.

Muista seurata Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

34 kommenttia artikkeliin ”1135 kertaa kiitos – olen vuoden sijoittaja 2023 !”

 1. Onnittelut, ansaittu voitto. Itse luen vain ja ainoastaan yhtä blogia (eli tätä). Joku sinun kirjoitustyylissä ja tavassa säväyttää. Muiden suomalaisten talousblogeja luettaessa tulee usein tunne, että tämä on teennäistä ja tuntuu jotenkin väärältä. Vaikea selittää.
  Kaikenlainen some wannabe vaikuttaminen myös ärsyttää suunnattomasti.

  Voisi sanoa, että olen eräänlainen fani. Kirja tietenkin ostettu.
  Tulee usein tuttaville mainittua sinusta ja käytän sloganiasi; Kuluta vähemmän, tienaa enemmän, sijoita säännöllisesti. Lue, niin ymmärrät, tokaisen päälle.

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Ja ymmärrän hyvin, itselle some on myös suhteellisen vieras paikka, mutta siellä sinänsä on pakko bloggaajana ja kirjailijana olla, koska suurin osa ihmisistä siellä on. Ja mahtava kuulla, että viestiä viedään eteenpäin – kaikessa yksinkertaisuudessaan noinhan se toimii!

   Vastaa
 2. Isot onnittelut! Toiveiden listaan: olisi hienoa jos voisit analysoida Super Micro Computerin (SMCI) Jenkkilän pörssistä. Voisi sopia sinunkin salkkuun.

  Vastaa
 3. Lämpimät onnittelut! Todellakin ansaittu palkinto hienosta työstä blogin ja kirjan parissa. Odotan innolla myös seuraavaa kirjaa. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta 🙂

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Tuntuu kyllä hyvältä saada tunnustus, koska töitä on tullut tänä vuonna tehtyä näiden asioiden eteen enemmän kuin koskaan aiemmin. Ja olen innoissani uudesta kirjasta myös, nyt alkanut hahmottua, että toivottavasti hyvä siitäkin tulee.

   Vastaa
 4. Parhaat onnitteluni sinulle Vuoden sijoittaja 2023 tunnustuksesta.
  Jotenkin aavistin, että sinua ei voida ohittaa tässä kilvassa. Niin hyvä on tuo sinun
  Viisas sijoittaja kirjasi, että jopa vuosikymmeniä sijoittamista harrastanut innostui siitä kovasti. Kiitos kirjasta!
  Kiva, että kirjalle on myös jatkoa luvassa.

  Vastaa
  • Kiitos erittäin paljon! Vähän tuntuu, että muut olivat huomattavasti varmempia voitostani kuin itse olin 😀 Toivotaan tosiaan, että tämän myötä yhä useampi Viisaan Sijoittajan löytää – vaikka puskaradio onkin sen osalta hyvin toiminut, kun ihmiset ovat kirjasta pitäneet. Ensi vuoden alkupuolella pääsen toivottavasti myös kirjoittelemaan myynti- ja kuunteluluvuista – sekä niistä kuuluisista kirjailijan euroista, mikäli kustantaja antaa vain luvan.

   Vastaa

Jätä kommentti