Aito mahdollisuus vaikuttaa nuorten sijoittamiseen – tilaisuus, jota on vaikea ohittaa

Liityin viime vuoden puolella Osakesäästäjien Keskusliittoon, koska mielestäni kansankapitalismia pitäisi ajaa eteenpäin paljon aggressiivisemmin nykyään kuin ennenkin. Sain myös opiskelijajäsenyyden, joka maksaa vain 8 euroa vuodessa. Koska saan jäsenyyden myötä alennusta Danskessa tehdyistä osakekaupoistani, jään euroissa loppujen lopuksi plussalle. Joka tapauksessa, en ole OSKL:n tapahtumissa käynyt, vaikka sähköposteja sieltä tulee tasaista tahtia.

Muutama päivä sitten sain kuitenkin sähköpostin, joka herätti kiinnostukseni. Ohessa lyhennelmä viestistä.

 

Oletko innokas, utelias ja verkostoitumisesta nauttiva nuori?  Onko sijoittaminen ja arvopaperimarkkinoiden seuraaminen suuria intohimojasi? Haluatko olla mukana edistämässä nuorten osakesäästämistä ja edunvalvontaa?

Olemme perustamassa nuorille (16-29 v.) jäsenillemme nuorisoverkostoa ja foorumia, jonka tarkoituksena on innostaa ja opastaa nuoria sijoittamaan ja säästämään fiksusti sekä edistää nuorten edunvalvontaa mm. opintotuen tulovalvontaan liittyvissä kysymyksissä.
Tule mukaan toimintaamme!

Haemme viittä aktiivista vapaaehtoista Nuoret Osakesäästäjät -verkoston monipuolisiin johto- ja koordinointitehtäviin. Osallistumalla toimintaamme kartutat mm. tärkeätä kokemusta, opit johtamaan projekteja ja kasvatat verkostoasi. Lisäksi pääset toimimaan finanssialan näköalapaikalla ja luomaan tärkeitä suhteita liikemaailmaan.

Kyseessä on luottamustoimityyppinen tehtävä ja verkoston perustajajäsenet pitävät yhteyttä pääasiassa sosiaalisen median välityksellä ja kokoontuvat tarvittaessa Osakesäästäjien toimistolla Töölössä.

Tehtävät räätälöidään omien kiinnostuksiesi mukaan. Tehtävät voivat liittyä mm. verkoston

  • Toiminnan suunnitteluun
  • Tapahtumien järjestämiseen ja koordinointiin
  • Some-kanavien ylläpitoon ja sisällön tuottamiseen

Lähetä CV ja vapaamuotoinen hakemus, jossa perustelet miksi sinä olisit sopiva edellä mainittuihin tehtäviin.

 

Käytännössä olisi siis mahdollista päästä tekemään konkreettisesti sitä, mitä haluan myös blogillani ensisijassa ajaa – eli nuorten silmien avaamista sijoittamiselle ja sille, että kuka tahansa pystyy siihen ja jokaisen kannattaa tehdä sitä. Verkostojen kasvatus jne. ei minua juuri kiinnosta. Ja oikeastaan ainoa turn-off on se, että uskon, että asioista kiinnostuneita on lähinnä minunkaltaiseni kauppatieteiden tai liiketalouden opiskelijat. Toisaalta, koska olen syyslukukauden vaihdossa en tiedä, miten tämä käytännössä onnistuisi. Jo opiskeluaikana en tuntenut kauhean suurta samaistumisentunnetta muita kauppislaisia kohtaan, joten en tiedä soveltuisinko joukkoon.

Mietin vielä pari päivää haenko vai enkö hae. Joka tapauksessa tuon inspiroimana päätin, että aloitan tässä piakkoin jonkinnäköisen kirjoitussarjan siitä, mitä asioita opiskelijan kannattaa ottaa huomioon. Aiheina siis tulossa ainakin tulorajat, opintolaina (ja sen vähennykset) sekä opintotuki ja lainmuutokset.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Aito mahdollisuus vaikuttaa nuorten sijoittamiseen – tilaisuus, jota on vaikea ohittaa”

Jätä kommentti