Blogiverkoston hyödyt ja yritysanalyysien alkaminen

Tämän piti olla uusi kirjoitus siitä, kuinka osaketasot ovat edelleen kestämättömän korkealla. Tänään viiletetään kuitenkin kunnolla punaisella Yhdysvalloissa, joten ehkä syysmyrsky on tosiaan tulossa myös pörssiin (ulkona ukkostaa kirjoitushetkellä ainakin kunnolla).

Kuten viime kirjoituksessa mainitsin, ovat osakkeiden arvostustasot erittäin lähellä maksimia tällä hetkellä mielestäni. Tästä johtuen olenkin ”joutunut” laittamaan paljon enemmän rahaa ASP-tilille kuin olin tänä vuonna suunnitellut. No ehkä se 5% veroton tuotto on ihan hyvä plan b, yhtään niin jännittävä se ei vain ole, hah.

Innostuin myös vaihtamaan välittäjää Osinkovirran kirjoituksen motivoimana. Tähän asti olen ollut laiska ja pitänyt sijoituksiani Danskessa, jossa rahani ovat olleet käytännössä koko elämäni. Olen aina ollut tyytyväinen Leonian, Sampon, Dansken (mitä se nyt on vuosien varrella ollut) palveluun, mutta nyt kun katselin Nordean osakevälityshinnastoa, on säästö niin selvä, ettei edes asiakasuskollisuus saa minua pitämään arvo-osuustiliäni Danskessa. Faktahan kuitenkin on, että minulla on myös ensiasunnon osto tulossa ajankohtaiseksi joko ensi vuonna tai 2018 vuoden alussa, joten silloin joudun todennäköisesti siirtämään arvo-osuustilini siihen pankkiin, joka parhaan lainan tarjoaa, mutta siihen on vielä aikaa. Koska salkkuuni on myös eksynyt Nordeaa, on arvo-osuustilin siirtäminen sinänsä myös looginen veto!

Koska oletan, että syysmyrskyistä huolimatta ei hulluja pudotuksia tulla osakemarkkinoilla näkemään ainakaan ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja, päätin aloittaa myös tarkempien yritysanalyysien tekemisen blogiini. Melkein kaikki taloudellista riippumattomuutta käsittelevät blogit keskittyvät nykyään lähinnä kulunseurantaan, varallisuuden kasvun seurantaan sekä erinäisiin diipadaapa päivityksiin (kuten esim. tämä kirjoitus), joten ajattelin, että olisi virkistävää tuoda kunnon yritysanalyysejä takaisin myös blogosfääriin. Yhtenä syynä tähän on myös se, että Nordnetblogin kirjoitukset ovat yrityksistä ovat myös muuttuneet mitäänsanomattomaksi.

Tulen aloittamaan yritysanalyysit luonnollisesti salkkuni kulmakivistä, koska olen niiden tutkimiseen kuluttanut kaikista eniten aikaa. Toivon, että yritysanalyysit tulevat kiinnostamaan myös tämän blogin lukijoita ja saan sillä hieman keskustelua lisättyä. Ensimmäisenä vuorossa tulee olemaan todennäköisesti Kone, joka varmasti monelta löytyy salkusta ja joka kuuluu ehdottomasti suomalaisen yritysmaailman eliittiin.

2 kommenttia artikkeliin ”Blogiverkoston hyödyt ja yritysanalyysien alkaminen”

Jätä kommentti