The Ultimate Omavaraisuushaaste (by wordpress.org)

Virallinen Omavaraisuushaaste-logo

Mikäli viitsit päivittää nykyisen osoitteeni blogisi blogrolliin, olisi se hienoa, koska en ole varma, toimiiko blogrollien linkit nyt päivitysteni ja tekemieni muutosten myötä. Samalla myös hieno pikkulogoni ilmestynee blogrollin sivuun. Jee.

No joka tapauksessa; kaikki alkoi siitä kun olin onnistunut lukottamaan omavaraisuushaaste.com domainin sellaiseen tilaan, että omistin sen GoDaddyn kautta, mutta en pystynyt käyttämään sitä WordPress.comin kautta, ellen olisi maksanut extraa. Luonnollisesti en halunnut maksaa turhaa extraa, joten päätin, että odotan asian selviämistä samalla kun istuin omavaraisuushaaste.wordpress.com domainin päällä.

Alkuperäisen aikataulun mukaan domain olisi avautunut minulle käyttöön vasta 2018, mutta päätin, että tarkistelen aika ajoin, josko internetin ylijumalat oisivat vihdoin poistaneet GoDaddyn jäljet siitä. Jäljet poistuivat ja heti sen jälkeen totesin, että otan omavaraisuushaaste.com domainin wordpress.com pohjaiselle vanhalle Omavaraisuushaasteen-sivulle.

Nukuin yön yli ja totesin, että nyt kun sain virallisen domainin itselleni, voisin lopulta siirtyä WordPress.orgiin, joka tarjoaa ytyä ja kustomointia sivulle aivan eri tavalla kuin WordPress.com pohja. En ole koskaan blogannut kuin Bloggerilla pari vuotta erästä vanhaa harrasteblogiani ja Omavaraisuushaastetta nyt puoli vuotta WordPress.comissa. Muutos olisi varmasti vain vähän opettelua vaativa ja suhteellisen sulava. Right? Spoiler: ei ollut, pomppuja matkassa oli enemmän kuin sietää, mutta NYT se on vihdoin ohi. Onnistuin domainin siirrossa, lisäosien lataamisessa, sivun SEO(hakukoneoptimointi) -ja nopeusoptimoinnissa, SSL-sertifikaatin hankkimsiessa (tässä meni viikko) sekä jopa vanhan AdSense-tilini aktivoimisessa (jolle olin jättänyt 50 euroa makaamaan vanhan blogini nimissä).

Tein myös hienon logon Omavaraisuushaasteelle, joka sopii blogin värimaailmaan. 10 senttinen kreikkalaisaakkos omegan keskellä kuvaa sitä, että taloudellinen riippumattomuuden tavoittelu voi lähteä niinkin pienestä säästösummasta kuin 10 sentistä. Tiedän, olen taiteellinen 😉

Koko prosessi on oikeastaan yhtä paljon niin minua kuin lukijoita varten. Tykkään opiskella etenkin SEO:ta vapaa-ajallani, koska se mielestäni kertoo aika paljon maailman toiminnasta tällä hetkellä. Varmaan jokainen Internettiä käyttävä henkilö googlaa lähes päivittäin jotain. On mielestäni tärkeää ymmärtää, miten näihin tuloksiin voidaan vaikuttaa ja miten hakukonealgoritmi ajattelee. Joku voisi mennä niinkin pitkälle, että kutsuisi tätä uuden maailman yleissivistykseksi. Itse teen tätä kuitenkin vain oppimisen ilosta.

On myös hyvä huomata, että koska kulutin tähän niin paljon aikaa (ja okei, myös rahaa meni hieman webhostin ostamiseen), kannustaa kehittyneempi nettisivu minua myös kirjoittamaan laadukkaampia tekstejä ja sitoutumaan blogiin entistä enemmän.

Toisena ja tärkeimpänä syynä on luonnollisesti sivun luettavuuden ja käyttökokemuksen parantaminen lukijoille. Tästä johtuen, koska sivustolla saattaa olla edelleen jotain bugeja, tai esiintyä hitautta, olisi mukava, jos saisin palautetta sivuston ulkoasusta, muutoksesta ja oikeastaan mistä tahansa blogin pintatoimintaan liittyvästä. Jos siis jotain tulee mieleesi, olisi mukava, jos kommentoisit, kiitos!

Nyt on nettisekoilu ohi ja suutarin on paras palata lestiinsä. Ensi postauksesta lähtien palataan taas taloudellisen riippumattomuuden ihmeelliseen maailmaan entistä laadukkaammilla kirjoituksilla.

8 kommenttia artikkeliin ”The Ultimate Omavaraisuushaaste (by wordpress.org)”

  • Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo 😛 Taisi olla kolmas kerta vuoden sisään kun vaihdoin ulkoasua, ehkä nyt pidän tämän saman hamaan tulevaisuuteen niin ehtii lukijatkin tottua. Kunhan tama miellyttää myös lukijoiden silmiä.

   Vastaa
 1. Mukavat sivut sinulla. Meillä oli vähän samantyyppinen ongelma kun päivitimme sivuja, ratkaisuksi tuli sivujen uudelleenohjaus (redirect). Käytössä WordPress. Hyvää jatkoa!

  Vastaa
  • Hmm, pitänee myös kokeilla tuota redirectingin toimivuutta kunhan SSL-sertifikaattini raukeaa. Suurin ongelma oli, että Googlatessa blogiani, Google nostaa korkeimmalle vanhat osoitteet jotka olivat https:// alkuisia, joita vanha sivuni ei enää tukenut. Mutta nyt toimii kaikki nähtävästi kuten pitääkin, mikä on mukavaa.

   Vastaa

Jätä kommentti