Koska kurssit ovat koko ajan olleet nousussa, on minä ja moni muukin blogisti tuntunut pitävän näppäimensä ostonappulalta pois. Itsekin haluaisin olla ostamatta, mutta totesin, että koska ajallinen hajautus, niin jotain oli pakko tehdä.
GlaxoSmithKline oli ostolistallani seuraava erittäin pitkään, mutta Brexit pisti suunnitelmani jäähän. Punnan kuitenkin heikentyessä, on Glaxon osake vain jatkanut nousuaan. Brexit näyttää kuitenkin jäävän todennäköisesti aika mitättömäksi jutuksi, joten uskalsin ostaa Glaxoa vihdoin. Uskon, että mikäli Brexitistä tulee ongelma, siirtänee Glaxo varmasti pääkonttorinsa Briteistä pois.
Glaxon ostoksen myötä sain vihdoin salkkuuni ensimmäisen lääkefirman sitten Orionin, jonka myin hyvin tuloksin monta vuotta sitten. Glaxo on siitä erilainen lääkeyhtiö, että verrattuna muihin lääkefirmoihin suuri osa (n. 20%) sen liikevaihdosta syntyy rokotteista, mikä on sopia sijoitusstrategiani tueksi, sillä rokotteet luovat huomattavasti tasaisempaa tulovirtaa kuin esim. itse kehitetyt lääkkeet, joiden kannattavuus laskee huomattavasti patenttien sulkeuduttua. Glaxolla on myös erittäin suosittu HIV-lääke sekä lisää HIV-lääkkeitä kehityksessä. Muutenkin Glaxon pipelinessa on yllättävän paljon lupaavia lääkkeitä.
GlaxoSmithKline omistaa myös paljon Suomessakin tunnettuja kuluttajabrändejä kuten Panadol, Aquafresh, Voltaren, Theraflu, Nicotinell sekä Nicorette Yhdysvalloissa.
En tiedä pääsenkö tämän vuoden tavoitteisiin osakkeiden ostoissa, mutta koska ASP-tilille on mennyt suunnitelmaa enemmän rahaa, yhteissijoitussummassa pääsen varmasti koko vuoden tavoitteeseen. Q3:n tulosta odotellessa…
Omassa pipelinessani on vieläkin syväanalyysi Koneesta, mutta sen kirjoittaminen onkin paljon suurempi homma kuin oletin, joten menee vielä hetki todennäköisesti.
Hieman tarkennusta/tarkkuutta toivoisin noihin kuluttajabrändeihin ettei lukijoille jää väärää mielikuvaa. Jätän sinulle kotitehtäväksi täydentää kappaletta Nicoreten osalta.
Hyvä huomio! Ajattelin, että en luota Wikipedia-tietoihin ja käväsen katsomassa tiedot Glaxon omilta sivuilta. Näyttää kuitenkin siltä, että Wikipediassa tieto Nicoretten maantieteellisestä jakautumisesta on paremmin esillä kuin Glaxon omalla sivulla…
Juu, noiden kaivaminen on kyllä joskus aika salapoliisin työtä, kun valmistaja/markkinoija/myyntiluvan haltija jne. saattaa olla kaikki eri tahoja ja vielä sitten päälle kakun jako eri maantieteellisten markkinoiden osalta…