FED:n stressitestit jäivät Brexit melun alle

Brexit siellä, Brexit täällä. Markkinat joutuivat hetken kaaokseen sen myötä. Ja kuten aina yllättävissä tilanteissa markkinat regoivat rajusti. Lempireaktioitani oli nähdä yritysten, joilla oli alle 1% liiketoiminnasta Iso-Britanniassa laskevan yli 10%. Koska miksi ei? Menin ostamaan Nordeaan strategiani vastaisesti Brexittiä edeltäneestä dipistä, joka ei-niin-yllättäen osoittautui vikalaukaukseksi. Se ei sinänsä yllättänyt, koska sijoitussuunnitelma on tehty sitä varten, ettei heräteostoksia tulisi tehtyä. Mieleni on kuitenkin heikko.

Joka tapauksessa, perjantaina tuli Brexit uutisen lisäksi FED:n stressitestien laadulliset tulokset. Jokainen stressitestien alainen pankki pääsi läpi. Pankkiosakkeet syöksyivät kuitenkin kaikki 5-9%. Mukana oli suurin yksittäinen sijoitukseni Citigroup, jota on lyöty kuin vierasta sikaa aivan liian kauan. Brexittiä seuranneen kahden päivän laskun myötä Citigroup laski taas alle 40 dollarin, joka on itselleni asetettu ostosignaalin paikka. Tankkasin siis Citigroupia lisää pari päivää ennen kuin stressitestien oikeasti mielenkiintoiset tulokset julkaistaisiin. Tiesin, että Citigroup yllättää positiivisesti, en tiennyt vain kuinka positiivisesti.

Eilen yöllä tulokset sitten tulivat. Citigroup yli kolmenkertaistaa osinkonsa 0,16 dollariin per neljännes sekä ostaa omia osakkeita takaisin vuoden sisään 8,6 miljardilla dollarilla (nykyisellä market capilla 8% koko osakekannasta!). Ennusteet odottivat n. 10 sentin osinkoa ja 8-10 miljardin buybackeja, joten tulos oli erittäin positiivinen. Osinkovirrasta kiinnostuneena, osingon selvä nostaminen oli kuitenkin itselleni se positiivisin yllätys.

Payout Ratio Citigroupilla on n. 50% joten petrattavaa vielä löytyy tulevina vuosina, mutta Citigroupin ostot aloittaessani vuosikausia sitten tiesin, että tästä tulee pitkä ja kivinen tie. Tiesin kuitenkin samalla, että tie ei ollut kuin ylöspäin ja nyt näyttää siltä, että Citigroup vihdoin lunastaa odotukseni. Odotan kurssin saavan huomattavan boostin tästä muista markkinoilla vaikuttavista asioista huolimatta ja mielestäni on realistista nähdä Citigroupin nousevan vähintään 50% vuoden loppuun mennessä. Ja jos jostain syystä ennustus osuu väärään ja kurssi jatkaa laskemistaan alle 40 dollarin, tiedän, että tulen aina olemaan osto nappulaa silloin painamassa.

Kuten Seeking Alphassa sanottaisiin, Long C.

Yksi kommentti artikkeliin ”FED:n stressitestit jäivät Brexit melun alle”

  1. Osakkeiden osto on kyllä niin vaikeaa. Itse saatan aavistella osakkeiden laskua, niin kurssit meneekin ylöspäin. Tuo sinun Nordean osto on minullekin muistutus, että säännöllinen sijoittaminen hajauttaa ostot loistavasti. Jos ostaa koko ajan niin silloin yhden osakkeen notkahdus ei harmita eikä vaikuta kokonaisuuteen, kun sattuu myös ostoja toisinpäin (oston jälkeen kurssi nousee).

    Vastaa

Jätä kommentti