Mikä on tämän hetken halvin puhelinliittymä?

Mikä on halvin puhelinliittymä? Puhelinliittymäsota on kiihtynyt aina siitä pisteestä asti, kun älypuhelimet saapuivat markkinoille. Kirjoitin aikanaan Moi Mobiilin 6 euron SIM:stä, joka oli aikoinaan ylivoimaisesti halvin liittymä, mutta nyt kun siihenkin on tullut muutoksia, on aika katsoa, miltä kilpailutilanne ja puhelinoperaattorien välinen tilanne nykyään Suomessa on.

Tässä kirjoituksessa käynkin läpi muutaman lähiajan esimerkin, kuinka helposti ja kuinka paljon puhelinliittymän kilpailutus on säästänyt lähipiirissäni ja lukijoillani sekä analyysiä siitä, mistä tämä johtuu. Puhelinliittymämarkkina on äärimmäisen kilpailtu tällä hetkellä ja se on hyvä uutinen niin sinulle kuin minullekin.

Halvin puhelinliittymä 2020 – tositarinoita puhelinliittymän kilpailutuksesta

Ajatus tähän tekstiin tuli, kun kaverini ja eräs lukija kilpailuttivat liittymänsä ja olivat minuun yhteydessä niiden osalta. Tässä siis kaksi tarinaa siitä, miten puhelinliittymien kilpailutus kannattaa – aika konkreettisesti euroissa.

Sain tästä juuri vähän aikaa sitten erittäin hyvän muistutuksen hyvältä kaveriltani, jolle suosittelin puhelinliittymien hintojen vertailua Vertaanensin.fi puhelinliittymävertailussa.* Hän vaihtoi 18 euron DNA:n liittymän, halvimpaan palvelusta löytyneeseen, tilasi sen netistä ja seuraavana päivänä hänen puhelimensa soikin jo. Toisessa päässä oli DNA:n puhelinmyyjä, joka halusi tarjota heti halvempaa liittymää.

Ja millaisen tarjouksen kaverini saikaan. DNA Super 4G Rajaton liittymä 10 eurolla kuukaudesssa!

Lukijani taas kertoi vielä hullumman tarinan kuukauden takaa puhelinliittymäsodasta.

Lukijani, joka oli kilpailuttamassa liittymää, sai vielä paremman tarjouksen. Hän oli vaihtamassa Moi Mobiilista pois ja Elisa antoi tarjoukseksi liittymä hintaan 5,9e kk 24kk. (Norm. 24.90€). Liittymän nimi tarkka 100M. Ei datakattoa. Puhelut 0.069e/min ja tekstarit 0.069 kpl. 5,9€ on jo erittäin kova tarjous. Pian homma kuitenkin jatkui.

Pian Moin asiakaspalvelu soitti, kun näkivät, että lukijani oli vaihtamassa liittymää. Tarjosivat seuraavaksi  6€/ kk ja ei datakattoa. 12kk sopimuksella, ei määräaikaisuutta. Mutta, koska Moi tarjoaa paremmat puhelut ja tekstarihinnastot, oli tämä Moi Mobiilin tarjous vielä parempi kuin Elisan 5,9€/kk. Aika pitkälle kilpailussa on siis jo menty, kun sopimukset ovat tätä tasoa liittymästä huolimatta

Molemmat saivatkin siis helpon yli 100 euron säästön vuodessa yksinkertaisella puhelinliittymä-kilpailutuksella.

Puhelinliittymien kilpailutus onkin aivan yhtä helppoa sinulle kuin yllä olevissa esimerkeissä. Vertaa puhelinliittymät Vertaaensin-palvelussa * ja valitse halvin. Kun ostat halvimman ja irtisanot vanhan liittymäsi, voit olla varma, että vanha operaattorisi ottaa sinuun yhteyttä ja todennäköisesti tarjoaa tiskin alta vieläkin halvempaa diiliä.

Tai vaikka ei tarjoaisi, maksat joka tapauksessa vähemmän kuin koskaan aiemmin, koska liittymien hintalaatusuhde paranee käytännössä vuodesta toiseen teknologian kehittyessä ensin 3G:stä 4:Ghen ja nyt jo 5G:hen.

Puhelinliittymä kannattaa kilpailuttaa AINA kun ehtii

Puhelinoperaattorit ovat yksi niistä liiketoiminnoista, joissa kanta-asiakkuudelle ei yritys juuri anna arvoa, joten mikäli et ole operaattoreita kilpailuttanut/vaihtanut vähään aikaan, nyt se kannattaa viimeistään tehdä. Operaattorit kilpailevat erittäin verisesti tällä hetkellä asiakkaista ja siitä onneksi hyötyy vain ja ainoastaan asiakas – jos vain tajuaa kilpailuttaa liittymänsä! Halvin puhelinliittymä vuonna 2019, 2020 ja 2021 ovat todennäköisesti aina eriä.

Tämä sama ”ongelma” on myös sähköntuottajilla. Miten kilpailet kun suurin osa meistä ostaa hyödykettä, joka on pitkälti yhdenmukainen? Kiinnostaako kuluttajia operaattorin hiilijalanjälki tai muut palvelut? Onko DNA:n, Telian ja Elisan puhelinliittymällä oikeasti mitään eroa? Harvemmin ja ei välttämättä pitäisikään. Ja tämä on yleensä pelkkää voittoa kuluttajalle. Mitä kovempaa kilpailu on yritysten kesken, sitä halvempia tarjouksia ja liittymiä kuluttajat – eli sinä ja minä pystymme saamaan.

Entä mikä liittymä minulla on ja millaisia kokemuksia minulla on kilpailuttamisesta? Ennen kuin sain työpuhelimeni, oli minulla Moi Mobiilin liittymä, joka sisälsi kuuluisan kuuden euron simin. Elisa oli tarjonnut operaattoria vaihtaessa minulla samanlaista jopa 5,9 euron liittymää, mutta koska puhelujen hinta oli silloin korkeampi Elisalla kuin Moi Mobiililla, pysyin Moi Mobiililla.

Lyhyesti voikin sanoa, että halvin puhelinliittymä on kilpailutettu puhelinliittymä. Mikään julkinen tarjous ei ole niin hyvä diili, kuin mitä voit oikeasti saada operaattorilla niitä kilpailuttamalla.

Paras puhelinliittymä on lähes poikkeuksetta myös halvin

Puhelinliittymässä asiat ovatkin suhteellisen yksioikoisia. Paras puhelinliittymä on usein myös halvin. Syynä tähän on se, että vain aniharvoissa paikoissa liittymällä on väliä sen osalta, kantaako verkko vai ei.

Suomen suurimmat operaattorit kattavat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta lähes koko Suomen ja operaattorien katvealueet ovat suhteellisen identtisiä. Operaattorien palveluissa ei olekaan järkeä verrata kuin hintoja ja koska operaattorit tietävät tämän, on niiden välinen kilpailutus erittäin rajua.

Jos sinua kiinnostaa puhelinliittymän kilpailuttamisen lisäksi muutkin taloutesi kiinteiden kulujen kilpailutus, suosittelen Vertaaensin.fiä myös laajemmin. Sivu onkin nykyään paljon enemmän kuin puhelinliittymävertailusivu. Tämän lisäksi Vertaaensin.fissä pystyy kilpailuttaa ilmaiseksi ja nopeasti myös esim. lainat sekä sähkösopimuksen! *

Oletko uusi lukija ja oletko kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta? Aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa yli 500 tekstiä, joten olen varma, että löydät uutta mielenkiintoista luettavaa.

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

*Affiliate-linkki

9 kommenttia artikkeliin ”Mikä on tämän hetken halvin puhelinliittymä?”

 1. Ainakin parilla viime kerralla kun olen muuttanut, on ollut pakko vaihtaa liittymää, koska vanha liittymä ei ole toiminut uudessa paikassa. Erikoisemmaksi tilanteen tekee se, että nyt puhun niinkin isosta paikasta, kuin Hämeenlinnasta. Keskustassa ei nimittäin dna toiminut viime vuonna, ja oli pakko vaihtaa teliaan. Sitten kun muutin lähikuntaan, täytyi tehdä uudestaan vaihto dna:han. Telia ei toiminut siellä. Kilpailutukseenhan se ei periaatteessa vaikuta mitään, eihän myyjän tarvitse sitä tietää, että sinulla on pakko olla juuri jonkun tietyn operaattorin liittymä

  Vastaa
  • Sama. Asun 50 000 asukkaan kaupungissa keskustassa ja täällä Elisa vain ei toimi. Asunnossani elisa kuuluu vain ikkunaseinällä ja keskellä asuntoa ei olleenkaan. Elisan mukaan kuuluvuus on loistava, ja vika on minun laitteissa. Kummasti kyllä DNA:n kortilla toimii mainiosti sama puhelin.

   Vastaa
  • Hämeenlinna on itseasiassa mielenkiintoinen, kun on paljon junalla liikkunut Tampere-Helsinki väliä niin usein Hämeenlinnan seuduilla omakin DNA_liittymäni heitti aina eioota, kunnes matka taas jatkui. Etelämpään tai pohjoisempaan. Mutta joo, onhan se vähän rasittavaa, kun ei koskaan tiedä mikä toimii missäkin.

   Vastaa
 2. Tulipa tämä sopivasti. Tänään juuri ajattelin, että käyn kyttäämässä halvempaa sopparia juuri tällä tekniikalla, että käyn vaihtamassa liittymän kilpailevalle operaattorille, jotta tämän hetkinen operaattori voisi sitten huomenna soittaa ja tarjota parempaa hintaa. Omaa tyhmyyttä, kun en ottanut paremmin selvää, mutta kävi ilmi vasta sopimuksen teon jälkeen, että myymälässä tehdyissä sopimuksissa ei ole 14vrk perumisoikeutta. Ainoastaan etämyynnissä tehdyissä sopimuksissa. Joten tässä sitä sitten varmaan ollaan 12kk tämän sopparin kanssa.
  Sopimuksessa kyllä lukee, että määräaikaisuus alkaa vasta liittymän aktivoinnin jälkeen. Oletan, että tämä tarkoittaa sitä, kun vanha liittymäni poistuu käytöstä ja uusi SIM laitetaan paikalleen(?)

  Vastaa
  • Mielenkiintoista kuulla, että tuota perumisoikeutta ei ole myymälästä ostettuna. Puhelinmyyjistä ja nettivertailuista siis onkin enemmän hyötyä näissä tilanteissa, jännä sinänsä.

   En ole myöskään varma, mutta oletan samalla tavalla, että määräaikaisuus alkaa kun vanha liittymä poistuu käytöstä ja uusi aktivoituu (todnäk tuo, että uusi aktivoituu).

   Vastaa
   • Olin kyllä itsekin aika ihmeissäni, kun huomasin, että vain etämyydyissä liittymissä on perumisoikeus. Äsken juuri tuli viesti vanhalta operaattorilta, joka haluaisi tarjota parempaa tarjousta, mutta katsotaan onnistunko tuosta pääsemään vielä irti.

    Vastaa
 3. 9,90e kk kaikki rajatonta. Puhelut, viestit, mms, videopuhelut, 50Mb netti.

  Kannatti kilpailuttaa! DNA:lla liittymä. Vuoden voimassa. Uusi nopeusprofiili heti voimassa, ja antaa 25-50 Mbps. Elisan 4G alueella niin hidas, ettei maksanut vaivaa hieman halvempi 5,90 kk 100 Mb paketit käytön mukaan.

  DNA pisti hanskaan Elisalle, kun kuuli siirtoon johtaneen tarjouksen itsekin.

  Aiemmassa DNA-liittymässä oli 1 Mbps 4G ja muu käytön mukaan hintaan 6,90, niin onhan tuo selvä parannus. Kova tarjous sekin oli tuohon hintaan, kun normaalisti 12,90 euroa. Netti vain oli aika hidas musiikkiin.

  Vastaa

Jätä kommentti