Huomasin olevani kontrasijoittaja

Vapaasti määriteltynä kontrasijoittaja sijoittaa yleisen sijoitussentimentin vastavirrassa. Ja mikäs muukaan on tällä hetkellä vähemmän rakastettua kuin finanssialalle sijoittaminen. Heräsin tähän totuuteen muutama kuukausi sitten kun tajusin, että vähän yli 40% sijoituksistani on finanssialalla. Myönnettäköön osa näistä sijoituksista ei ole suunniteltuja, mutta osa on strategiani mukaista. Uskon, että finanssiala on aliarvostettu, mutta en osannut valita kaikkia yrityksiä joihin sijoitin alunperin oikein.

Lopullinen herätys tuli eilen kun olin muutaman viikon ihmetellyt otsikoita siitä kuinka pörssit ailahtelevat ja ovat olleet laskusuhdanteessa sekä tulosjulkistukset ovat iskeneet yleisindekseihin. Samalla kuitenkin tuntuu, että salkkuni on ollut kovemmassa vedossa kuin miesmuistiin. Selitys löytyikin aika nopeasti kun otin Google Financen esiin ja vertasin viimeisen 3 kuukauden ajalta S&P500:n ja finanssisijoitusteni tuottoja. Kuvaaja alla.
sijoittaminen
Verrokkiyhtiöt ovat siis salkkuni kulmakivet Munich Re (MUV2), Citigroup (C) sekä ei-niin-suunnittelut sijoitukset Nordea (NDB) ja Santander Bank ADR (SAN).

Muu salkkuni on käyttäynyt aika lähellä indeksinmukaisesti ja kiitos finanssialan ylisuorittamisen, olen vihdoin erittäin lähellä erästä suurta välietappia! Tästä toivottavasti lisää jo ensi kuussa, mikäli trendi jatkuu ylöspäin.

Löytyykö blogosfääristä muita, jotka huomaavat itsessään samanlaisia piirteitä? Oletko kontrasijoittaja? Arvosijoittaja? Vai millainen sijoittaja olet?

Jätä kommentti