Hyvää joulua!

Hyvää joulua!
hyvää joulua
Joulu on juhlan aikaa ja on aika rauhoittua viettämään aikaa heidän seurassa, jotka ovat elämässäsi tärkeimpiä. Ne voivat olla perhe, sukulaiset, kaveri tai vain sinä itse. Omat jouluaattoni ovat olleet erittäin erilaisia viime vuosina – jokainen kuitenkin yhtä mahtava.

2015 jouluaaton vietin yhdessä kaverini kanssa hänen luonaan ja nauroimme, että tällaista se aikuisen avioerolapsen joulu on. Ostimme aivan liikaa herkkuja ja pelasimme videopelejä kolme päivää putkeen.

2016 jouluaattona istuin yksin kotona, tilasin pizzan ainoalta aukiolevalta pizzerialta lähellä ja kirjoitin Pro Graduni loppuun. Tehokkain jouluaatto koskaan!

2017 jouluaattona olin juuri palannut Etelä-Koreasta takaisin Suomeen ja vietin pitkästä aikaa perinteisen joulun yhdessä perheeni kanssa syöden jouluruokaa ja kuunnellen perinteisiä joululauluja Michael Bublén laulamana.

Viime aikoina viettämäni jouluaatot ovat siis selkeästi kaukana siitä, mitä pidetään ihanteena tai siitä mikä on arkea suurimmalle osalle meistä. Jokainen jouluaatto näistä oli minulle kuitenkin yhtä onnellisia. Joka jouluaattona olin vapaa ja sain tehdä juuri sitä, mitä halusin. En ole vielä taloudellisesti riippumaton, mutta jouluaatot ovat aina olleet näköisiäni.

Loppuun vielä Omavaraisuushaasteen parhaat joulua varten.

Paras jouluelokuva: Die Hard
Paras jouluruoka: Porkkanalaatikko
Paras jouluherkku: Fazerin joulusuklaa – ei siis piparisuklaa.
Paras joulukappale: Wham – Last Christmas
Paras joululahja: Aito läsnäolo. Tai vaihtoehtoisesti Nintendo Switch ja Super Smash Bros. Ultimate 😉

Onnellista ja rentouttavaa joulua sinulle – miten ikinä sen vietätkään.

P.S. Tänään on tasan kolme vuotta siitä, kun tajusin haluavani kirjoittaa blogia matkasta kohti taloudellista riippumattomuutta. Niin se aika lentää!

Jätä kommentti