Joulu tuli ajoissa

Juuri kun ehdin kauhistella sitä kuinka käyttötilini on huventunut ja joutuisin erityiselle penninvenytyskuurille, jotta selviän tämän vuoden säästötavoitteesiini, osui kohdalleni kaksi lisätulolähdettä, joita en ollut osannut ottaa huomioon.

Ensinnäkin, olin täysin unohtanut, että yhtiössämme on henkilöstörahasto, josta voi kerran vuodessa ostaa tietyn osan omasta osuudesta. Olin unohtanut tämän, koska opintotukitulorajojen takia ei minun ole aiemmin ollut järkeä nostaa sieltä rahoja. Tämä vuosi on kuitenkin poikkeus, sillä joudun joka tapauksessa palauttamaan jokaisen nostamani opintotukikuukauden tulorajojen ylittyessä täysin. Rahastosta tuleekin extra 800 euroa (josta pois verot). Erittäin positiivinen yllätys.

Toinen asia, jota en ollut osannut ottaa huomioon on päivärahat. Olen opiskeluaikana tehnyt tavallista siistiä sisätoimistotyötä, joten olen olin unohtanut sellaisen asian kuin päivärahat. Nyt opintojen lähestyessä loppua käyn aina välillä pääkaupunkiseudulla projektitöitä tekemässä. Kiitos tämän työn, saan päivärahoja melkein 500e kuukaudessa ainakin projektin loppuun saakka.

Lisätulot ovat enemmän kuin tervetulleita ja, mikäli pihistelen vuoden loppuun saakka, pääsen varmasti myös sijoitustavoitteeseeni. Osinkotavoite näyttää karkaavan vahvasti pois näpeistäni.

Mutta tietysti on aina yksi mutta. Olen ajatellut Amerikan matkaa vuoden lopulle. Lennot ovat erittäin halvat (n. 500 euroa tällä hetkellä) ja vaihdossa olevalta kaveriltani saisin majoituksen, mutta dollarin kurssin ollessa suhteellisen vahva totuttuun verrattuna, tulisi reissusta helposti 1500-2000 euron reissu. Ajattelin nimittäin käydä katsomassa NHL ja NFL pelejä siellä ollessani myös. Aika näyttää, mutta päätöksiä pitäisi tehdä pikaisesti, muuten lentojenkin hinnat lähtevät käsistä.

2 kommenttia artikkeliin ”Joulu tuli ajoissa”

Jätä kommentti