Juoksukisa 100% tuottoon, kumpi osake ehtii ensin?

Tarkistin pitkästä aikaa miten sijoitukseni voivat, koska en ole täällä Koreassa ehtinyt kuukausikatsauksia enempää sijoituksiani katselemaan. Tiesin, että romahdusta ei ole markkinoilla näkyvissä, mutta yllätyin miten osakkeiden arvot ovat kehittyneet. Kaksi isoa (amerikkalaista) sijoitustani lähentelee kohta jo 100% tuottoprosenttia! Toinen näistä ei yllätä, koska tiesin jo 19-vuotiaana, etta se olisi hyvä sijoitus pitkällä aikavälillä (Citigroup), mutta toisen sijoituksen hyvyys on yllättänyt allekirjoittaneen aivan täysin (McDonald’s).

Citigroup otti takkiinsa muutaman päivän takaisen tulosjulkistuksen myötä (vaikka se löikin ennusteet selkeästi), joten odotankin sen kääntyvän pian takaisin nousuun rajujen osakkeiden takaisinosto-ohjelman takia. Kirjoitushetkel molemmat osakkeet kutittelevatkin pian 100% tuottoa salkussani:

McDonald’s +96,05%
Citigroup +89,06%

100% tuotolla ei sinänsä ole mitään väliä, koska en ole kumpaakaan osakkeista tulossa myymään lähitulevaisuudessa, mutta psykologisesti se on minulle iso juttu. Kumpi tahansa osakkeista tuleekaan nousemaan 100% tuottoon ensimmäisenä, siitä tulee ensimmainen sijoitukseni KOSKAAN, joka ylittää tämän rajan. Tähän mennessä paras sijoitukseni oli Elisa, josta sain n. 95% tuoton kunnes päätin myydä sen. Olin kuitenkin sijoittanut Elisaan vain n. 1000 euroa, joten voitto ei euromääräisenä ollut valtava.

Onnistuin Elisan myynnin ajoituksessa enemmän kuin hyvin, mutta en edes yritä ajoittaa McDonald’sia tai Citigroupia, koska historia on opettanut, että McDonalds’ia ei ole yksinkertaisesti ole järkeä myydä (ks. McDonaldsin osakkeen kurssihistoria). Citigroupissa näen sen sijaan selkeästi vielä potentiaalia arvonnousuun, joten nautin Citigroupin valtavasta kassasta ja kovasta tuloksentekokyvysta, joka on lahes kokonaan valjastettu tulevina vuosina tuottamaan arvoa osakkeenomistajille.

Matka taloudelliseen riippumattomuuteen on pitka ja kivinen, joten mielestäni on syytä nauttia näistä pienistä onnistumisen hetkistä, jolloin asiat tuntuvat menevän putkeen. Mitä sinä luulet, kumpi nousee ensin yli 100% rajan – McDonald’s vai Citigroup – vai iskeeko pörssiromahdus juuri ennen kuin 100% täyttyy? Itse veikkaan Citigroupia sen selkeästä takaa-ajoasemasta huolimatta.

4 kommenttia artikkeliin ”Juoksukisa 100% tuottoon, kumpi osake ehtii ensin?”

  1. Hyvältä näyttää tuollainen saavutus!

    Itsellä ensimmäinen 100% rikkoontuminen tapahtui alle vuoden sijoittamisen jälkeen Finnairin kanssa. Nyt huidellaan n. 120% kieppeillä, eli nousukiito on ollut varsinkin kevään ja kesän aikana hurjaa. Aloittelijaa jo hirvittää!

    Tämä oli vielä ensimmäisiä suoria sijoituksia, tarkoitus ollut vain tutustua osakemarkkinoihin. Eli n. 400e satsauksella ei tartte vielä päivätöitä lopettaa 🙂

    Vastaa

Jätä kommentti