Kuukauden ostos: AT&T:n osuus salkussa sen kuin paisuu

Ensin pahoittelut mahdollisista ääkkösten puuttumisista. Kirjoitan suurimman osan teksteista taalla Koreassa tietokoneluokassa, joten aakkosten käyttäminen on hieman hankalaa, koska niita ei näppäimistösta automaattisesti löydy.

Mutta itse asiaan, averaging down, mikäs sen kivempaa. Olen kirjoitellut AT&T:sta jo muutamaan otteeseen täällä ja täällä. Mitään uutta ei AT&T:ssa ole tapahtunut paitsi hinta on tullut ehkä dollarin alaspäin viime ostoksestani sekä dollari on heikentynyt hieman samalla. Tämähän tarkoittaakin siis enemmän osakkeita samalla euromäärällä! Ja tämän lisäksi vielä erittäin korkeata osinkotuottoprosenttia. On mielestäni hassua, että AT&T:n osinkotuottoprosentti on lähes 5,5% kirjoitushetkellä. Oligopolistiselle osinkoaristokraatille tämä on mielestäni erinomainen tuottoprosentti.

Viime tekstin kommenteista tuli myös erittäin hyvä ehdotus siitä, että lisäisin jatkossa ostoksiini sen, kuinka paljolla olen kyseistä osaketta ostanut. Olin joskus aiemmissa kirjoituksissa maininnut, että ostan joka kuukausi samalla summalla, mutta lukijoita on ajan kuluessa tullut huomattavasti lisää, joten tosiaan sitä on aika mahdoton tietää, ellei ole lukenut kaikkia kirjoituksiani. Tässä kuussa AT&T:ta tulikin lisää salkkuuni 1300,37 euron edestä. Käytännössä tämä on siis 42 osaketta lisää, jonka myötä omistan 120 kappaletta AT&T:ta.

AT&T on tylsä ja varma sijoitus, jonka oletan olevan muiden teleoperaattorien tavoin salkussani todennäköisesti hautaan saakka. Yritys on ollut olemassa vuodesta 1885 lahtien ja on osoittanut moneen otteeseen, etta pystyy muuttumaan maailman mukana. Uskon, etta tämä osa yrityskulttuuria on muuttumaton ja tämä Fortune 500:n pysyvä top20 yritys tulee viettämään siellä mukavasti aikaa myos tulevaisuudessa – etenkin Time Warner ostoksen jalkeen.

Time Warner ostoksen deadline on 4Q:n kohdalla, mutta erinäisten säännösten takia, lopullinen tuomio saattaa venähtää tammikuulle. Nykyisten tietojen mukaan, yksikään merkittava sääntelija ei kuitenkaan ole astumassa AT&T:n Time Warner ostoksen väliin, joten itse lähden siitä, että ostos tulee tapahtumaan ilman sen suurempia kommervenkkeja jo sovituin ehdoin.

2 kommenttia artikkeliin ”Kuukauden ostos: AT&T:n osuus salkussa sen kuin paisuu”

Jätä kommentti