Kuukauden ostos: Kekkonen, Kekkonen… ei kun Nordea, Nordea, Nordea

Lokakuun alussa tehdyn yritysanalyysin perustella, tällä kertaa vertailemeistani kohteista top5 mielenkiintoisimmat sijoitukset siis näyttivät tältä.

1. Nordea
2. Banco Santander
3. H&M
4. Abbvie
5. Citigroup

Nordea jatkoi siis listan kärjessä kuten ehkä joku saattoi olettaakin, jos on lukenut syväanalyysini yritykseen liittyen. Nordea näyttää edelleen kaikkien numeroiden valossa omiin silmiini aliarvostetulta.

Jännittäviä hetkiä pörssissä

Analyysin jälkeen pörssissä koettiin myös pitkästä aikaa jännittäviä hetkiä kun pientä kurssikorjausta oli nähtävissä ympäri maailman lokakuun ensimmäisillä viikoilla. Vertailun top5 yritykset käyttäytyivät tämän pörssiheilunnan aikana hyvin eri tavoin.

Ensinnäkin H&M jopa nousi kun muut pörssi rommaili hetkisen! Banco Santander sekä Abbvie pitivät hyvin pintansa, vaikka niiden pääindeksit laskivat viikossa lähes 10%. Samaa ei kuitenkaan voitu sanoa kahdesta vertailun pankista (jotka muuten ovat myös salkkuni kaksi isointa yksittäistä sijoitusta).

Citigroup laski lähes 5% samalla kun Nordea lasketteli n. 7%. Citigroup kuitenkin julkaisi Q3 tuloksensa viime viikon perjantaina, jonka myötä se pomppasi hieman ylöspäin. Tulos parani tärkeimmillä mittareilla selkeästi viime vuodesta ja Citigroup-juna puksuttaa eteenpäin ennustusteni mukaisesti.

Nordea taas kärsi ensin hieman rahanpesu-uutisista. Tämän jälkeen todettiinkin, että Nordeaa ei epäiltykään rahanpesusta. Sitten tuli taas uutinen, että epäillään. Vai epäilläänkö sittenkään? Danske Bank rahanpesukohun myötä Nordea on luonnollisesti mukana epäillyissä toisena suurena Pohjoismaisena pankkina.

Todennäköistä kuitenkin on, että rahanpesu olisi nyt jo löydetty, mikäli Nordeassa samanlaista vyyhtiä olisi tarjolla. Rahanpesupelot yhdistettynä yleiseen kurssiromahdukseen söivät Nordean hinnasta suhteellisen paljon pois.

Paniikki? 

Ei vaan mitä parhain ostomahdollisuus. Olisin todennäköisesti ostanut Nordeaa muutenkin tässä kuussa, mutta koska kurssi korjaantui niin paljon alaspäin, en voinut vastustaa Nordean lisäämistä salkkuuni. Nordea jakaa tällä hetkellä lähes samaa osinkoa kuin myös Suomessa suosittu Omega Healthcare Investors, jonka myin vähän aikaa sitten pois salkustani. Tuntuu jotenkin järjettömältä, että supervakavarainen Nordea kulkee samalla osinkotuotolla kuin äärimilleen vivutettu REIT-yhtiö. Huutonaurua tehokkaille markkinoille.

Olen Nordeasta kirjoittanut niin moneen otteeseen blogissani, että lyhyestä virsi kaunis. Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan Nordeaan, sen liiketoimintaan ja näkemykseeni siitä tarkemmin, lue syväanalyysini Nordeasta täältä. Nordeahan julkaisee jo 24.10 Q3 tuloksensa, joten pian nähdäänkin, onko Nordea menemässä oikeaan suuntaan kuten se teoriassa näyttää olevan.

Nordeaa lisää salkkuuni tulikin 1392,89 eurolla eli 159 kappaletta.

Jätä kommentti