Kuukauden ostos: Nokian Renkaat ja piilevä potentiaali

Nokian Renkaat on yksi salkkuni tämänhetkisistä pienemmistä omistuksista, mutta tämän kirjoituksen myötä Nokian Renkaiden osuus salkussani kasvaa taas hieman, kun se nousi ylivoimaisesti ykköseksi heinä-syyskuun osakevertailussani. Nokian Renkaat on ollut epätavallisen tylsä osake viime aikoina, koska Venäjän maantieteellinen riski on ollut yllättävän pieni. Tämä ei toki haittaa minua, koska sijoitusstrategiani on ennen kaikkea tylsä. Tämä oli toinen kerta kun lisään Nokian Renkaita salkkuuni ja perusasiat Nokian Renkaista voitkin lukea viime tekstistäni viime marraskuulta.

Nokian Renkaat rullaa ei-niin-hitaasti, mutta varmasti eteenpäin

nokian renkaat sijoitus
Raskaat renkaat ovat kannattava bisnes

Kesäkuussa Nokian Renkaat vihdoin voitti 90 miljoonan euron kiistan verottajan kanssa. Yhdysvaltain tehtaan rakentaminen etenee suunnitellusti. Samalla liikevaihdon sekä liikevoiton odotetaan kasvavan viime vuoteen verrattuna, vaikka vastatuulta on tulossa ruplan mahdollisesta heittelystä, joka rasitti Nokian Renkaiden tulosta tenkin tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Tärkeänä myös Nokian Renkaille, raaka-ainekustannukset on saatu haltuun ja vaikka öljyn hinta on noussut, ei se tee suurta lovea Nokian Renkaiden tulokseen. Liikevaihdon sekä liikevoiton Nokian Renkailla odotetaan kasvavan tänä vuonna n. 9% tahtia jos valuuttakurssien muutoksia ei lasketa. Samalla Nokian Renkaiden P/E on vaivaiset 16 ja osinkotuottoki lähentelee jo lähes 5%. Nokian Renkaiden kaltaiset yritykset eivät ole tällä hetkellä markkinoiden suosiossa, koska liiketoimintaan ei kuulu mitään digihypeä, joka oikeuttaisi 100 P/E:tä, mutta omalla alallaan Nokian Renkaat on maailman huippuja ja pyrkii kasvamaan entistä kovemmin, jotta pystyy kilpailemaan paremmin isompia toimijoita vastaan.

Maailma kuohuu – Nokian Renkaat ei

Viime Nokian Renkaiden ostosta hieman kyseenalaistin, mutta nykyisellä hinnalla Nokian Renkaita ostan enemmän kuin mielelläni. Yhtiöllä on pian tehtaita ympäri eri talousalueita, joten Trumpin ja Kiinan sekoilut eivät rasita Nokian Renkaita tulevaisuudessa niin paljon kuin ne tällä hetkellä voivat. Toki eri asia on, tapahtuuko Trumpin ja Putinin tapaamisessa jotain, mutta tuntuu, että lähtökohtaisesti nämä kaksi ovat hyvää pataa.

Raskaiden renkaiden kasvu on ollut myös tasaista ja erittäin kannattavaa jo hetken aikaa, joka parantaa Nokian Renkaiden marginaaleja. Nyt vaan toivotaan, että tulee oikein kunnon talvi kunnon kesän jälkeen, jotta talvirengaskauppa käy kovemmin kuin koskaan.

Nokian Renkaita salkkuuni tulikin lisää 1392 eurolla eli 39 kappaletta.

4 kommenttia artikkeliin ”Kuukauden ostos: Nokian Renkaat ja piilevä potentiaali”

 1. Hyvä valinta. Tarkennus, että veroriitoja oli kaksi, joiden päätökset nyt Renkaille myönteiset, mutta Verohallinto pystyi vielä hakemaan valituslupaa. Summat on yhteensä 142 miljoonaa.

  Mitä mieltä suuresta johtajaruletista mitä Hillen aikana nyt nähty?

  Vastaa
  • Hyvä tarkennus! Jäi mainitsematta kun samassa köntässä tuli tuomio. Uskoisin, että verottaja ei tuosta enää valita kun asiaa nyt säädettyjo hetken aikaa.

   Mielestäni johtajaruletti kuuluu asiaan kun uusi toimitusjohtaja astuu taloon sisään (ks. OP Ritakallio ja OP). Jokaisella johtajalla kuitenkin erilaiset näkemykset siitä, mikä visio ja millaiset vahvuudet ihmisillä kannattaa olla. Luotan siihen, että tj:n valinnassa onnistuttiin ja Hille tietää mitä tekee.

   Vastaa
  • Tuntuu, että firmassa on erittäin paljon potentiaalia ja Venäjä-riskeistä huolimatta suhteellisen järkevästi hinnoiteltu ainakin tällä hetkellä. Aika make or break hetkihän tuo USA:n tehtaan valmistuminen on, koska silloin nähdään, pystyykö Nokian Renkaat aidosti haastamaan isoja tekijöitä myös Pohjois-Amerikassa.

   Vastaa

Jätä kommentti