Kuukauden ostos: Tietotekniikan ihmeelliseen maailmaan

Viime kuussa otin hyödyn irti Koneen äkillisestä kurssilaskusta, ja mikäli lasku olisi jatkunut olisin ostanut lisää. Näyttää kuitenkin siltä, että osuin aika hyvin tämän kertaisiin pohjiin ja alle 40 euron Konetta emme näe ennen kuin osinko irtoaa.

Olikin siis aika katsella aidan toiselle puolelle. Olen jostain syystä onnistunut välttelemään IT-liiketoimintaa täysin sijoitussalkkuni osalta. Itselleni tämä on omalla tavallaan epäintuitiivista kun katsoo maailmaa ympärillämme. Kaikki toimii tietokoneilla, kaikki tuijottavat puhelimiaan ja tablettejaan ja olemme muutenkin aika digiaddikteja. Jostain syystä olen kuitenkin onnistunut pitämään IT-alan yrityksiä pitkään ylihinnoiteltuna tai muuten vain strategiaani sopimattomina.

Olen kauan miettinyt, että haluaisin sijoittaa Googleen tai Facebookiin, koska yritykset ovat erittäin laadukkaita ja olivat hetken jopa järkevän hintaisia. Osingonmaksun puuttuminen on kuitenkin dealbreaker näiden osalta. On myös muita teknologiayrityksiä näiden kahden lisäksi, mutta ne usein maksavat heikkoa (vaikkakin kasvavaa osinkoa).

Olen tähän mennessä löytänyt kaksi yritystä, jotka vastaavat strategiani vaatimuksia teknologialalla ja ne ovat Tieto sekä Qualcomm. Qualcommissa käynnissä olevan kriisin takia odottelen kuitenkin vielä pientä kurssilaskua, joten kun Tieto ilmoitti 2.2. kasvaneesta osingosta yli 5% efektiivisellä osinkotuotolla, oli valinta selkeä. Parasta Tiedossa on sen osinkotavoite on kasvattaa osinkoa absoluuttisesti joka vuosi. Mikäs sen parempaa!

Tieto on uusi tulokas salkussani, mutta varmasti monelle tuttu yritys myös omasta työelämästä. Mikäli, joku ei ole Tiedosta kuullut, Tieto on tietotekniikka- ja tuotekehityspalveluja tarjoava palveluyhtiö. Yhtiön tärkeimmät asiakastoimialat ovat finanssiala, tietoliikenne ja media, valmistava teollisuus, terveydenhoito ja hyvinvointi, julkinen sektori, energia-ala sekä kauppa ja logistiikka. Päämarkkina-alueina Tiedolla toimii Pohjoismaat, Venäjä ja Puola.

Maaliskussa vuorossa onkin varmaan lisäys Konetta, mikäli hinta laskee alle 40 tai Telia Companya, mikäli se laskee alle 3,6 euron. Mikäli kumpikaan ehdoista ei täyty maaliskuussa, täytyy keksiä hyvä plan c…

4 kommenttia artikkeliin ”Kuukauden ostos: Tietotekniikan ihmeelliseen maailmaan”

  1. Mielenkiintoinen valinta. Itse en sijoita Tietoon, se tuntuu nykyään todella byrokraattiselta yritykseltä. Tieto on tuttu mm. HSL lippulaitteista ja yrityksistä jotka maksavat päästäkseen eroon sen palveluista. Asema sillä tosin on aika laaja mikä saattaa pelastaa sen pidemmällä tähtäimellä ja kytkökset juurikin julkisella puolella. En kumminkaan odottaisi suurta kasvua lähivuosina. Toivon kyllä, että Tieto pääsee yli vaikeista ajoistaan, koska suurten yritysten huono menestys ei ole ikinä hyväksi Suomen taloudelle, tai minkään muunkaan vastaavassa tilanteessa olevan maan taloudelle.

    Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla miten muut IT alan ihmiset, varsinkin ne jotka jo ovat töissä, suhtautuvat Tietoon sijoitusmielessä.

    Vastaa
    • Itse myös työelämässä törmännyt siihen,että Tiedolla on erittäin byrokraattinen ja omalla tavallaan kömpelö maine. Fakta kuitenkin on, että kun kyse on oikeasti isoista IT-hankkeista ja tarvitaan suomalaista osaamista, eivät pienet ja ketterämmät IT-talot pysty näistä usein kilpailemaan osaajapulan takia. Koko tuo aina pöhöttymisongelmia, mutta myös skaalaetuja, joka on mielestäni erittäin tärkeää IT-alalla, jossa oikeista osaajista on aidosti pulaa. Mielenkiinnolla jään itsekin seuraamaan kun IT-alasta olen tähän mennessä poissa pysynyt sijoitusten osalta.

      Vastaa

Jätä kommentti