Kuukausikatsaus: Joulukuu 2017 – paluu märkään ja pimeään Suomeen

Olen palannut vihdoin Suomeen Etelä-Koreasta. Samalla kuukausi on jälleen kulunut ja on aika katsoa vuoden viimeisen kuukauden tuloja ja menoja. Jokaisen kuukauden olisi tarkoitus viedä minut lähemmäksi taloudellista riippumattomuutta ja tavoitteitani. Kuukausiseurannasta huomaan, olenko edennyt tavoitteiden mukaisesti vai pitääkö suunnitelmiin tehdä muutoksia. Miltä viime kuukausi sitten näytti? Kaikki katsauksen luvut ovat verojen jälkeisiä lukuja.

Joulukuu 2017 (suluissa viime vuoden vertailuluvut) 

Tulot: 147,06e (2344,64e)
Menot: 1001e (1046,94e)
Säästöprosentti: -650% e (55%)

Tuloja ei juuri tässä kuussa tullut. Hieman vuoden viimeisiä osinkoja ja joululahjarahaa vanhemmilta – siinäpä se. Jouduin Koreassa nostamaan jonkun verran rahaa vielä viimeiselle asuinkuukaudelleni, sekä kulutin luonnollisesti Suomessa myös hieman rahaa, vaikka tällä kertaa sain onneksi nauttia perheen kanssa pari päivää ilmaista syömistä toisin kuin esim. viime jouluaattona jolloin söin pizzaa yksin kotona viimeistellessäni Graduani.

Entäpä 5-vuotistavoitteeni edistyminen?  Alla tämän vuoden tavoitteiden kehittyminen tässä kuussa.

2017 tavoitteet

Uutta pääomaa sijoituksiin  19436/ 10000 euroa
Asp-tilille uutta pääomaa 3356,76/ 2500 euroa
Osinkotulot vuodessa verojen jälkeen  2434,59 / 3000 euroa
Koko vuoden säästöprosentti > 50% (Nyt 48,15,%)

 

Osinkotulotavoitteesta jäin tänä vuonna 500 euroa. Viime vuonna jäin tavoitteesta noin 700 euroa, joten vaikka tavoitteesta jäätiin tänäkin vuonna, suunta on oikea. Tänä vuonna tuli yllättäviä lisäosinkoja Orklalta, mutta uskon, että pääsen myös vuonna 2018 entistä lähemmäksi osinkotulotavoitettani (4300 euroa), kunhan omistamani yritykset kasvattavat, eivätkä leikkaa osinkoja. Vuonna 2017 Telia sekä Citycon leikkasivat osinkoaan.

Säästöprosentti jäi vain vähän alle 50%, ei paha kun miettii vuotta kokonaisuudessaan.

Kuukauden sijoitukset

Tässä kuussa salkkuuni tuli Nokian Renkaita. Tämä oli sijoitusstrategiani mukainen ostos ja ostoksessa ei sinällään ollut mitään ihmeellistä. Käteiskassa ehtyi erittäin rajusti Etelä-Koreassa oltuani ja saattaa hyvinkin olla, että en pysty jatkamaan kerran kuukaudessa ostostahtia ensi vuoden alussa, koska minun pitää palauttaa jälleen tulorajojen takia suuri määrä opintotukikuukausia parin tuhannen euron edestä. Työt minulla alkavat heti vuoden alun jälkeen, mutta koska ensimmäinen palkka tulee vasta helmikuussa, täytyy tammikuu elää erittäin säästeliäästi.

ASP-tilille minun ei tarvitse enää mitään lisätä ja ostan ensimmäisen asuntoni, kun elämäntilanne on siihen oikea.


Yhteenveto

Joulukuussa tulot jäivät erittäin pieniksi, mutta tulot olivat suhteellisen korkeat. Nyt on kuitenkin lomailtu yli 4 kuukautta maailman toisella puolella, joten on aika palata tavalliseen elämään. Ensi vuonna elän jälleen mottoni mukaan.

Kulutan vähemmän. Tienaan enemmän. Sijoitan yksinkertaisesti ja säännöllisesti.

4 kommenttia artikkeliin ”Kuukausikatsaus: Joulukuu 2017 – paluu märkään ja pimeään Suomeen”

Jätä kommentti