Kuukausikatsaus: Kesäkuu 2017 – elämäni korkeimmat kuukausitulot

Kuukausi on jälleen kulunut ja on aika katsoa kuukauden tuloja ja menoja. Jokaisen kuukauden olisi tarkoitus viedä minut lähemmäksi taloudellista riippumattomuutta ja tavoitteitani. Kuukausiseurannasta huomaan, olenko edennyt tavoitteiden mukaisesti vai pitääkö suunnitelmiin tehdä muutoksia. Miltä viime kuukausi sitten näytti? Kaikki katsauksen luvut ovat verojen jälkeisiä lukuja.

Kesäkuu 2017 (suluissa viime vuoden vertailuluvut) 

Tulot: e 10 180,06 (7239,62e)
Menot: e 2172,48 (1527,33e)
Säästöprosentti: 78,66% (78,90%)

Kuten ennustin viime kuussa, kuukausitulot olivat kesäkuussa erittäin korkeat. Erityiskiitos tästä kuuluu lomarahoille, jotka sain, koska olen edelleen töissä nollasopimuksella. Huomaa siis, että koska olen tuntityöläinen, ei minulla ole koskaan ollut luksusta nimeltä palkallinen vapaa, vaan olen aina lomalla ilman palkkaa. Tämä kuitenkin kompensoituu hieman lomarahojeni suuruudella. En kuitenkaan malta odottaa sitä, että pääsen ensi vuonna vakituisen työn piiriin ja saan pitää ensimmäisen kesälomani 7 vuoteen!

Tämän lisäksi nostin opintotukea, tonnin vakuutuskorvauksia, päivärahat sekä hieman myös osinkoja. Lomarahani olivat ennätyskorkeat sen takia, koska olen ollut viime vuoden syyskuun alusta asti lähes joka päivä töissä opintojen ohella. Tämän lisäksi elokuun Euroopan festarimatka sai ikävän käänteen ystäväni sairaustapauksen takia, mutta sain kaikki rahat festari – sekä lentolipuista takaisin matkavakuutuksesta.

Suurin osa tämän kuukauden tuloista menee säästöön syyslukukauttani varten, jolloin menen vaihtoon, mutta loput laitan suoraan osakkeisiin. En tosin vielä tiedä tarkalleen, paljon haluan budjetoida Etelä-Korean vaihtoani varten 4 ja puolelle kuukaudelle.

Kulutuksesta huomattavaa on se, että kesäkuu on – kuten ennustinkin – tavallista korkeampi. Suuri osa tästä onneksi selittyy Korean lentolipuillani, jotka ostin Finnairilta edestakaisin. Ilman niitä kulutukseni olisi ollut matalampi kuin viime vuonna. Fakta kuitenkin on, että kesällä menee rahaa huomattavasti enemmän, koska olen yksinkertaisesti menossa paikkaan A,B,C sekä Ö koko ajan. Kotona tulee oltua huomattavasti vähemmän kuin talvella, joten myös säästäminen on huomattavasti vaikeampaa.

Kaikesta huolimatta kuukauden säästöprosentti pysyi tyydyttävänä!

Entäpä 5-vuotistavoitteeni edistyminen?  Alla tämän vuoden tavoitteiden kehittyminen tässä kuussa.

2017 tavoitteet

Uutta pääomaa sijoituksiin  7751 / 10000 euroa
Asp-tilille uutta pääomaa 3356,76 / 2500 euroa
Osinkotulot vuodessa verojen jälkeen  1418,82 / 3000 euroa
Koko vuoden säästöprosentti > 50% (Nyt 63,25,%)

Koska kuukausitulot olivat ennätyskorkeat tässä kuussa, koko vuoden säästöprosenttini parani entisestään.

Tärkeintä tässä on varmaan huomata, että säästöprosentti on oletetusti tällä hetkellä korkeampi kuin mikä tavoitteeni on. Tämä johtuu siitä, että tuloni tyrehtyvät käytännössä lähes täysin syksyllä vaihtoon lähtiessäni (vaihtostipendiä ja osinkoja lukuunottamatta). Ja toki myös opintotukia, joita varmaan nostan, vaikka tiedän, että jokaisen kuukauden joudun palauttamaan.

Jotta siis pääsen vuoden tavoitesäästöprosenttiin, täytyy minun pinnistää ensimmäisen 8 kuukauden aikana valtavat säästöt erityisesti siksi, että en vaihdossa yritä elää säästeliäästi, vaan kokea niin paljon asioita kuin mahdollista.

Osinkotuloja on alkanut tippua nyt lähes kuukausittain ja on selvää, etten 3000 euron tavoitteeseen pääse tänä vuonna, mutta kunhan saan nipistettyä osinkotuloni yli 2000 euron, olen tyytyväinen.

Kuukauden sijoitukset

Tässäkin kuussa ostin Omega Health Care Investorsia, joka oli täysin strategiani mukainen ostos. Koska pörssit ovat pyörineet vähän viime kuukauden OHI:n ostoksen jälkeen, oli OHI tullut ostotasostani vielä alemmaksi ja sainkin toisen läjän sitä oikein mukavaan hintaan. Toinen vaihtoehtoni oli Welltower Inc., joka toimii samalla alalla kuin OHI, mutta se ei pörssilaskusta huolimatta ole ottanut itseensä. Valitsinkin siis OHI:n ihan vain sen perusteella, että kyseisen yrityksen osinkotuoto on selkeästi korkeampi kuin Welltowerin.

ASP-tilille minun ei tarvitse enää mitään lisätä ja ostan ensimmäisen asuntoni, kun elämäntilanne on siihen oikea.


Yhteenveto

Ensinnäkin, en voi olla kuin tyytyväinen tuloihini tässä kuussa. Olisi uskomattoman helppoa päästä taloudelliseen riippumattomuuteen, jos joka kuukausi olisivat tällaiset tulot. Tällä hetkellä tama on kuitenkin täysin utopia. Toisaalta realismin nimissä, se todennäköisesti tarkoittaisi joko kaksi kertaa pitempiä työpäiviä tai yrittäjyyttä. Ja kumpikaan ei kuulosta minusta hyvältä.

4 kommenttia artikkeliin ”Kuukausikatsaus: Kesäkuu 2017 – elämäni korkeimmat kuukausitulot”

Jätä kommentti