Kuukausikatsaus: Lokakuu 2017 – yli 2000 euroa miinuksella

Kuukausi on jälleen kulunut täällä Etelä-Koreassa vaihdossa ja paluu Suomeen alkaa muuttua jo vähitellen realismiksi, mutta yritän parhaani mukaan unohtaa sen. Onkin aika katsoa kuukauden tuloja ja menoja. Jokaisen kuukauden olisi tarkoitus viedä minut lähemmäksi taloudellista riippumattomuutta ja tavoitteitani. Kuukausiseurannasta huomaan, olenko edennyt tavoitteiden mukaisesti vai pitääkö suunnitelmiin tehdä muutoksia. Miltä viime kuukausi sitten näytti? Kaikki katsauksen luvut ovat verojen jälkeisiä lukuja.

Lokakuu 2017 (suluissa viime vuoden vertailuluvut) 

Tulot: 186,14e (1638,33e)
Menot: 2720,02e (1744,18e)
Säästöprosentti: 0% e (0%)

Blogini perustamisesta laskien, tämä kuukausi on numeroissa historiani surkein. Kulutin 15 kertaa enemmän kuin tienasin. Kaikki tuloni olivat osinkotuloja, Joku voisi sanoa, että talouteni on lievästi alijäämäinen tällä hetkellä. Näinhän se on. Hienoa tässä kuitenkin on se, että todennäköisesti ensi kuukautena asia korjaantunee. Korkeita menoja tässä kuussa selittää se, että siirsin Etelä-Korealaiselle pankkitililleni rahaa sen verran, että minun pitäisi selvitä sillä ainakin marraskuun loppuun saakka.

Jos kaikki siis menee suunnitelmien mukaan, saattaa olla, että ensi kuukausi on kirjanpidollisesti ensimmäinen kuukausi koskaan, jolloin passiiviset tuloni ylittävät kulutukseni! Mutta tosiaan tämä johtuu vain siitä, miten lasken kulutukseni (en jaksa tutkia korealaista pankkiotettani, joten tyydyn suomalaisen nettipankkini kulujen seurantaan). Onneksi kuitenkin säästöjä on, joten ei minun tarvitse miettiä riittävätkö rahani täällä. Sen tiedän, että palaaminen Suomeen tulee aivan liian aikaisin, ja en todellakaan haluaisi vielä joulukuussa palata takaisin. Mutta pakko on pakko.

Entäpä 5-vuotistavoitteeni edistyminen?  Alla tämän vuoden tavoitteiden kehittyminen tässä kuussa.

2017 tavoitteet

Uutta pääomaa sijoituksiin  16279/ 10000 euroa
Asp-tilille uutta pääomaa 3356,76 / 2500 euroa
Osinkotulot vuodessa verojen jälkeen  1727,25 / 3000 euroa
Koko vuoden säästöprosentti > 50% (Nyt 50,00,%)

Tämän vuoden tavoitteet ovat näyttäneet samalta viimeisen pari kuukautta. Kaksi ensimmäistä tavoitetta tuli täyteen paljon nopeammin kuin oletin kohonneen tulotasoni takia, mutta jäljellä olevista tavoitteista en pääse kumpaankaan. Säästöprosentti tuhoutuu täysin vaihdossa ja osinkotuloissa näkyy ehkä rajuimmin epäonnistuneet sijoitukset niin Santanderiin kuin Teliaan, jotka molemmat ovat suhteellisen isoja sijoituksiani. Molemmat yhtiöt leikkasivat osinkojaan menneisyydessä, joka on aivan väärä trendi, kun tavoittelen jatkuvaa osingonkasvua.

Olen kuitenkin siirtynyt sivuun Teliasta ja Santanderista ja toivon, että nykyinen sijoitusstrategiani pystyy vähintäänkin välttämään yritykset, jotka leikkaavat osinkojaan samalla kun pörssi jatkaa nousuaan ja 90% ympärillä olevista yrityksistä nostaa osinkoaan vuosittain.

Kuukauden sijoitukset

Lisäsin tässä kuussa salkkuuni Qualcommia, joka oli täysin strategiani mukainen ostos. Qualcomm on joko klassinen putoava puukko tai aivan uskomattoman hyvä löytö. Nyt jo näyttää siltä, että Qualcomm on löytö ja osakkeet ovatkin jo yli 15% plussalla ostohinnoista. Tähän päälle vielä mukava yli 4% osinkotuotto.

ASP-tilille minun ei tarvitse enää mitään lisätä ja ostan ensimmäisen asuntoni, kun elämäntilanne on siihen oikea.


Yhteenveto

Jälleen yksi kuukausi vaihdossa mennyt ja kaikki on mahtavasti. Ulkona on edelleen aurinkoista ja lähes joka päivä 15 astetta. Kaamoksesta ei ole tietoakaan. Rahaa palaa ja tekemistä riittää niin paljon, että blogia on ollut vaikea ylläpitää viime aikoina, mutta onneksi olin kaukaa viisas ja olin ajastanut ennen lähtöäni valmiita tekstejä vaihtoani varten.

Huomaan myös, että suomen kirjoittaminen tuntuu erityisen vaikealta, koska en täällä Suomea koskaan puhu, vaan kommunikoin 95% ajasta englanniksi. Noo, enää kaksi kuukautta aikaa ja sitten paluu pimeään ja märkään oravanpyörään, jee.

6 kommenttia artikkeliin ”Kuukausikatsaus: Lokakuu 2017 – yli 2000 euroa miinuksella”

  1. Ei kovin yllättävä tulos, odottelin tällaisia pitkin matkaa 😀 Jäin miettimään laskentaa, pitäisikö säästäprosentin olla tässä tapauksessa negatiivinen nollan sijaan?

    Vastaa

Jätä kommentti