Kuukausikatsaus: Syyskuu 2017 – ensimmäinen täysi kuukausi Koreassa

Kuukausi on jälleen kulunut (talla kertaa Koreassa) ja on aika katsoa kuukauden tuloja ja menoja. Jokaisen kuukauden olisi tarkoitus viedä minut lähemmäksi taloudellista riippumattomuutta ja tavoitteitani. Kuukausiseurannasta huomaan, olenko edennyt tavoitteiden mukaisesti vai pitääkö suunnitelmiin tehdä muutoksia. Miltä viime kuukausi sitten näytti? Kaikki katsauksen luvut ovat verojen jälkeisiä lukuja.

Syyskuu 2017 (suluissa viime vuoden vertailuluvut) 

Tulot:  356,07e (3079,23)
Menot:  580,70e (779,19e)
Säästöprosentti: -62,92% e (74,6%)

 

Sellainen kuukausi. Kuten olettaa saattaa, tulotasoni luonnollisesti romahti taysin kuukauden Koreassa oltuani. Pienet tulot talta kuukaudelta koostuvat viimeisista palkan rippeista seka osingoista, joita tuli parilta firmalta. Kuten huomaat, menot vaikuttavat erittain alhaisilta. Tahan on muutama syy; ensinnakin Korea tosiaan sattui olemaan halvempi kuin oletin, etenkin niin kauan kuin valttaa turistialueita. Ja koska itse asun opiskelijakeskittyma-alueella, on kaikki taalla hieman halvempaa kuin Koreassa ja Soulissa ylipaatansa. Toisena, en ole viela maksanut vuokraani, jonka maksan ensi kuussa köntässä, joten ensi kuun numerot tulevat olemaan erittäin rumat. Siitäkin huolimatta, etta asuminen taalla on jopa halvempaa kuin Suomessa.

Olin saastanyt kesalla sen verran rahaa, etta minulla olisi 2000 euroa kaytettavissa jokaiselle vaihtokuukaudelleni. Näillä hinnoilla 2000 euroa kuukaudessa tarkoittaa kaytannossa, etta minun ei tarvitse ollenkaan miettia, miten kaytan rahani loppuvuoden aikana. Tämä on siis erittäin mukava harjoitus siita, milta taloudellinen riippumattomuus voi tuntua sitten vuosien paasta! Etenkin, koska kaikki muut ympärillä olevani ihmiset joutuvat miettimään tarkemmin rahojen käyttämistä (koska opiskelijabudjetti). Tähän mennessä voin sanoa, etta erittain hyvalta ja vapauttavalta.

Tapasin myös Tinderissä mahtavan korealaisen tyton, jonka kanssa olen kaynyt treffeilla jo muutamaan otteeseen. Deittailu on samalla tavalla kallista kuin Suomessa, mutta omituisesti tytto tuntuu haluavan maksaa aina oman osansa ja joskus minunkin osani vastusteluistani huolimatta. Kulttuurierot…

Joka tapauksessa, objektiivisesti pelkkiä numeroita katsoen, koko kuukausihan oli täysi katastrofi.

Entäpä 5-vuotistavoitteeni edistyminen? Alla tämän vuoden tavoitteiden kehittyminen tässä kuussa.

2017 tavoitteet

Uutta pääomaa sijoituksiin  12949 / 10000 euroa
Asp-tilille uutta pääomaa 3356,76 / 2500 euroa
Osinkotulot vuodessa verojen jälkeen 1712,88 / 3000 euroa
Koko vuoden säästöprosentti > 50% (Nyt 50,25,%)

2/4 tavoitteista saavutettu jo tassa kohtaa vuotta. Tuntuu hyvalta. Huonolta kuitenkin vaikuttaa se, etta todennakoisesti en tule kumpaakaan alemmista tavoitteista tana vuonna saavuttamaan. Koko vuoden saastoprosentti romahtaa hurjaa vauhtia, koska en juuri saa tuloja loppuvuonna, joten uskoisin, etta vuoden lopussa saastoprosentti asettuu 30-40% valiin, joka ei toki ole huono suoritus, mutta huomattavan heikko allekirjoittaneelle.

Osinkotuloja on alkanut tippua nyt lähes kuukausittain ja on selvää, etten 3000 euron tavoitteeseen pääse tänä vuonna. Tama kuukausi kuitenkin vahvisti sen, etta paasen varmasti tana vuonna jo yli 2000 euron haamurajan, joka tuntuu erittain mukavalta. Jotta kuitenkin onnistun viisivuotistavoitteessani, pitaa sijoitusteni onnistua erinomaisesti myos tulevaisuudessa ja ensi vuonna tulenkin olemaan suurella kulukuurilla.

Kuukauden sijoitukset

Tässäkin kuussa ostin AT&T:ta, joka oli täysin strategiani mukainen ostos. Ostoksen maarasta, syista ja seuraksista lisaa tassa kirjoituksessa. Luotan AT&T:hen sataprosenttisesti ja se on yksi yrityksista, joista en ole huolissani muuttui maailma mihin suuntaan tahansa. Tulen varmasti lisaamaan AT&T:ta lisaa salkkuuni, kun strategiani antaa minun taas sita lisata.

ASP-tilille minun ei tarvitse enää mitään lisätä ja ostan ensimmäisen asuntoni, kun elämäntilanne on siihen oikea.


Yhteenveto

Taloudellisesti syyskuu oli täysi katastrofi. Mutta muuten syyskuu oli varmasti henkilökohtaisesti koko vuoden paras kuukausi. Suomessa on kuulemma jo syksyista ja valilla viileaa. Taalla en ole pukenut farkkuja tai college-paitaa kertaakaan edes paalleni. Perussuomalaisena odotan kuitenkin myos syksya tanne, koska selvian paremmin 15 asteessa kuin 30 asteessa. Lokakuun myota saan pian analysoitavaksi strategian mukaisesti Q4:n potentiaaliset ostokohteet, jota odotan innolla. Q4 toimialoihin kuuluu talla kertaa IT-ala seka raskaan teollisuuden yritykset ja pari muuta random yritysta, joilla on fyysista paaomaa paljon vaativa toimiala. Haluaisin ostaa Qualcommia, mutta saa nahda, antaako strategiani siihen luvan. Saan vihdoin myos lapparini kayttoon todennakoisesti jo ensi blogikirjoitukseen, joten saan vihdoin ääkköset takaisin kirjoituksiini täydellisesti!

2 kommenttia artikkeliin ”Kuukausikatsaus: Syyskuu 2017 – ensimmäinen täysi kuukausi Koreassa”

  1. Kivaa kuulla miten siellä puolella maailmaa sujuu. Mielenkiintoista että naiset haluavat tarjota treffeillä, mulle ei oo kyllä täällä Suomessa ikinä käynyt noin 😀

    Yritäs nyt nauttia siellä ilman säästämishuolia, kerkiät sitten säästämään taas täällä kotomaassa vuosikausia putkeen.

    Vastaa

Jätä kommentti