Kuukausikatsaus: Toukokuu 2018 – tuttua ja turvallista matkaa taloudelliseen riippumattomuuteen

Kuukausi on jälleen kulunut ja on aika katsoa kuukauden tuloja ja menoja. Jokaisen kuukauden olisi tarkoitus viedä minut lähemmäksi taloudellista riippumattomuutta ja tavoitteitani. Kuukausiseurannasta huomaan, mikäli olen edennyt tavoitteiden mukaisesti vai pitääkö kulutustottumuksiin tai sijoitussuunnitelmaan tehdä muutosta. Miltä viime kuukausi sitten näytti? Kaikki katsauksen luvut ovat verojen jälkeisiä lukuja.

Toukokuu 2018 (suluissa viime vuoden vertailuluvut) 

Tulot: 3537,52e (3710,03e)
Menot: 1020,42e (1090,76e)
Säästöprosentti: 71,15% (70,6%)

Tulot toukokuussa olivat suhteellisen hyvät. Mukana oli palkka, tulospalkka viime vuodelta (tosin vain vajavainen, koska vaihdon takia en saanut kokonaista tulospalkkaa), sekä vähän osinkoja hajanaisista yrityksistä. Tätä nykyä salkkuni on jo niin hyvin hajautettu, että ei taida olla yhtään kuukautta vuodessa, jolloin en saisi osinkoja. Tuntuu hyvältä, kun rahaa ilmestyy vähän väliä vain tilille ilman, että teen yhtään mitään. Sijoittamisen pieniä iloja.

Menot olivat myös suhteellisen hyvin hallinnassa, koska maksoin viime kuukauden luottokorttilaskun tässä kuussa. Menin kuitenkin viilaamaan korttia uudestaan tässä kuussa, joten ensi kuulle siirtyi taas kuluja tältä kuulta. Luottokortti on vaarallinen nyt kun olen sitä oppinut käyttämään. Onneksi ainut kulu sen käytöstä on 2 euron käyttömaksu niiltä kuukausilta, jolloin olen sitä käyttänyt.

Säästöprosentti ja oikeastaan kaikki luvut tässä kuussa olivat lähes identtisiä viime vuoteen verrattuna, joka oli aika hauska huomata. Kesäkuussa ihan samaan ei päästä, koska muistaakseni viime vuoden kesäkuu oli kaikkien aikojen suurin tuloinen kuukauteni koko tähänastisen elämäni aikana.

Entäpä 5-vuotistavoitteeni edistyminen?  Alla tämän vuoden tavoitteiden kehittyminen tässä kuussa.

Vuoden 2018 tavoitteet

Uutta pääomaa sijoituksiin 8953/16000 euroa
Osinkotulot vuodessa verojen jälkeen 1984,73/4300 euroa

Asp-tilin sijoitukset ylittävät 17000 euroa ja ostan asunnon
Koko vuoden säästöprosentti > 55% (Nyt 60,47%) (6710/17000)
Osinkoja omistamastani yrityksistä kasvattaa > 80% 

Uusia pääomia on tullut sijoituksiin hyvää tahtia ja samalla myös käteisvarani ovat kasvaneet kivaa tahtia. Käytännössä koko opiskeluaikani minulla ei ollut käteisvaroja koskaan yli 2000 euroa, mutta nyt kevään myötä käteisvarani ovat nousseet 2000 euron yläpuolelle. Sen enempää en mieluusti edes pidä käteisenä, koska elämässä ei oikeastaan ole tällä hetkellä mitään, mistä voisi täysin yllättäen koitua sen isompia kuluja kun ei ole autoa, lapsia, omistusasuntoa, lemmikkejä jne.

Osinkotulot verojen jälkeen liikkuvat jo aivan 2000 euron tietämillä. Periaateessahan olen täysin aikataulussa tavoitteestani, mutta fakta on, että en 4300 euroon pääsen, koska osinkokevät antaa aina ison boostin vuoden alussa osingoille. Kunhan pääsen korkeammalle kuin viime vuoden osinkotavoite, olen iloinen. Todennäköisesti ainoa tapa päästä 5-vuotistavoitteeseeni vuonna 2020 on, että pystyn säästämään entistä aggressiivisemmin myös jatkossa ja sijoittamaan säästetyt rahat onnistuneesti. Viime aikoina sijoitukseni tuntuvat kyllä onnistuneen keskimääräistä paremmin, joten olen optimistinen siitä, että olen matkan aikana oppinut sijoittamaan paremmin.

 

Kuukauden sijoitukset

Toukokuussa salkkuuni strategian mukaisesti AT&T:tä.

ASP-tilille minun ei tarvitse enää mitään lisätä ja ostan ensimmäisen asuntoni tänä vuonna kunhan löydän sopivan ajan ja paikan.


Yhteenveto

Toukokuu oli kaikinpuolin erittäin tavallinen kuukausi. Maailma ei mullistunut niin henkilökohtaisessa elämässä kuin maailmallakaan. Maailma jatkaa pyörimistään ja Omavaraisuushaaste jatkaa matkaa kohti taloudellista riippumattomuutta nauttien käsittämättömän hyvästä kesäsäästä. Ja viikon päästä alkaakin jo kesäloma ja lähden takaisin Koreaan – odotan innolla!

2 kommenttia artikkeliin ”Kuukausikatsaus: Toukokuu 2018 – tuttua ja turvallista matkaa taloudelliseen riippumattomuuteen”

Jätä kommentti