Lähes joka neljässadas suomalainen luki tai kuunteli Viisaan Sijoittajan ensimmäisen vuoden aikana!

Esikoiskirjani Viisas Sijoittaja – tunne itsesi ja osakemarkkinat on virallisesti yksi-vuotias kirja! Vuodenpäivät myllytys onkin ollut erittäin erilaista, kuin mihin anonyymina bloggarina olin tottunut ja mennyt vuosi onkin ollut kaiken kaikkiaan aika kokemus.

Mutta kaikki tämä oli sen arvoista, koska loppupeleissä, vaikka olen nykyään kolumnisti, bloggaaja, podcast-vierailija ja jonkin tasoinen sijoitusinfluensseri – olen ennen kaikkea kirjailija ja se on itselleni merkityksellisin asia.

Viisas Sijoittaja numeroina

Pyysinkin kustantajaltani Tammelta Viisaan Sijoittajan tarkat myyntiluvut tätä kirjoitusta varten tähän mennessä. Kirja onkin myynyt fyysisenä, äänikirjana ja e-kirjana viimeisen vuoden aikana yhteensä hieman yli aikana 9 000 kappaletta!

Tämän lisäksi, vaikka saan viralliset kirjastoluvut viime vuodelta vasta syyskuussa, pystyin saamaan kustantajaltani saamista luvuista lopputulokseksi, että tämän lisäksi kirjaa on lainattu arvioni mukaan suomalaisista kirjastoista yhteensä 4 800 kertaa ensimmäisen vuoden aikana!

Tästä päästäänkin lopputulemaan, että kirja on saavuttanut karkean arvion mukaan noin 13 800 suomalaista sijoittajaa ensimmäisen vuoden aikana!

Ja koska Suomessa on noin 5,6 miljoonaa ihmistä, tämä tekee lopputulokseksi, että lähes joka neljässadas ihminen Suomessa on kuluttanut Viisaan Sijoittajan tavalla tai toisella kirjan ensimmäisen vuoden aikana.

Nämä luvut ovat aika huikeita, koska kirja on (toivottavasti) vasta elinkaarensa alussa. Seuraavana tehtävänä onkin pitää Viisaan Sijoittajan lyhtyä korkealla, koska Suomessa on kuitenkin edelleen noin 985 000 osakesijoittajaa, jotka eivät kirjaan ole vielä tutustuneet. Tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä onnistuuko Viisas Sijoittaja jäämään sijoitushistoriaan, koska Suomessa sijoitusklassikoilla on niin vahva asema, että niiden joukkoon soluttautuminen hyvälläkin kirjalla on haastavaa.

Entä miten tämä kaikki näkyy euroina? Sen tiedän vasta kesäkuun alussa, kun saan ensimmäisen kirjailijapalkkani. Avaan nämä luvut myös heti blogipostauksena sitten kesäkuun alkupuolella. Näinkin hyvillä myyntiluvuilla on kuitenkin selkeää, että en pystyisi tätä kokopäiväammatikseni tekemään – ilman apurahoja. Niiin kapea on kirjailijan leipä.

Omalla tavallaan tämä on jopa hyvä asia. Koska en kirjoittanut kirjaa rahan takia, tämä antoi paljon vapautta myös kirjoittamiseen, koska en ole joutunut tekemään kompromisseja kirjoittamisessa (paitsi sen yhden tunnuslukuluvun verran Viisaassa sijoittajaa, jotta kirja olisi vähän helpommin lähestyttävä).

Sama pätee myös tulevaan kirjaani, sanoja pitäisi asetella etenkin henkilökohtaisesta taloudesta puhuttaessa paljon tarkemmin ja ehkä jopa vähän itseään sensuroiden, jos haluaisi maksimoida myynnin. Aito intohimoisesti toteutettu sisältö kokemukseni mukaan erottuu edukseen ihan kaikissa taiteenlajeissa, vaikka tietokirja ja taide ei välttämättä heti tulisi mieleen samassa lauseessa.

Viisas Sijoittaja on tutustumisen arvoinen sijoitusteos

En vihaa mitään niin paljon kuin itseni kehumista. Mutta totta se on: näiden lukujen ja vielä vuodenkin jälkeen Viisas Sijoittaja on edelleen parhaat arvosanat saanut suomalainen sijoituskirja koskaan niin erinäisissä äänikirjapalveluissa kuin Goodreadsissäkin. Valehtelisin, jos väittäisin, että en olisi ylpeä tästä saavutuksesta ja se merkitsee itselleni äärimmäisen paljon.

Olenkin saanut satoja kirjallisia ja suullisia palautteita kirjaan liittyen ja laittanut ne itselleni talteen huonoa päivää ajatellen ja sitä varten, kun kirjoittaminen maistuu puulta ja merkityksettömältä. Nämä palautteet piristävät aina ja tekevät kirjoittamisesta merkityksellistä sekä auttavat eteenpäin huonoinakin päivinä.

Alla vielä muistukseksi, mitä kirjasta on esimerkiksi sanottu.

Varmasti paras ja selkein sijoittamisen kirja mihin olen tutustunut – Bookbeat-arvostelu

Paras koskaan lukemani kirja sijoittamista käsittelevä teos. Tämä pitäisi säätää pakolliseksi kaikille. – Bookbeat-arvostelu

Omassa lajissaan Juntunen kiilaa heti esikoisteoksellaan klassikoksi. Viisas sijoittaja on kokonaisvaltainen ja yleistajuinen esitys kaikesta siitä, mistä jokaisen suoria osakesijoituksia tekevän on hyvä olla tietoinen. – Viisas Raha-lehti

Aivan loistava kirja 5/5. Maltillinen, asiallinen, analyyttinen, rakenteeltaan selkeä sekä miellyttävä lukea. Teoreettista tietoa ja käytännön esimerkkejä oli sopivassa suhteessa ja kirja oli kattava olematta kuitenkaan itseään toistava.  – Goodreads-arvostelu

Sisältää ajattomia sijoitusviisauksia ja laittoi ajattelemaan omiakin sijoituksia aivan uudella tapaa! – Storytel-arvostelu

Erinomainen ja hyvin kirjoitettu kirja kaikille sijoittajille, sijoittamisesta kiinnostuneille ja yleissivistykseksi. Avaa sijoittamisen perusasiat ja enemmänkin selkeästi ja käytännöllisesti. Paras lukemani sijoituskirja. – Nextory arvostelu

Teoksella on ollut jopa käänteentekevä vaikutus talouteeni. -Twitter-kommentti

 

Kiitos sinulle valtavasti, jos olet Viisaan Sijoittajan jo lukenut tai kuunnellut. Kirjan ensimmäinen vuosi löi villeimmätkin unelmani laudalta.

Kiitos myös erityisesti kaikille, jotka huomattivat parista typosta, jotka kirjan ensimmäiseen painokseen oli jäänyt. Kirjan 3. painos on nyt myynnissä ja pari painovirhepaholaista, jotka eksyivät ensimmäiseen 500-sivuun on täysin korjattu.

Ja jos et ole kirjaa vielä lukenut tai kuunnellut, nyt on erinomainen hetki liittyä viisasten sijoittajien joukkoon! Kirja sattuu olemaan juuri nyt tarjouksessa Adlibriksessä vain 21,9 eurolla täällä tai voit ostaa sen myös kustantajani Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi

Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä kaikista muistakin suomalaisista äänikirjapalveluista.

————————————–

Muista myös seurata Omavaraisuushaastetta saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista! 

Omavaraisuushaaste Threads
Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

9 kommenttia artikkeliin ”Lähes joka neljässadas suomalainen luki tai kuunteli Viisaan Sijoittajan ensimmäisen vuoden aikana!”

 1. Sopivaan aikaan tuli tämä postaus, kun juuri eilen tuli luettua kirja loppuun. Suuri kiitos, kirja oli helppolukuinen, kuten myös blogipostauksetkin sinulla ovat. Erityisesti psykologisten puolen avaamiset ja erilaisten harhojen käsitteleminen päätöksentekoon liittyen olivat itselle ne mielenkiintoisimmat osa-alueet! Toki oman sijoitustrategiasi avaaminen oli myös erittäin kiinnostavaa. Kuten itseasiassa koko kirjakin!

  Vastaa
 2. Pitkäaikainen lukija, toista kertaa kommentoimassa.

  Onnittelut muhkeista lukijamääristä, mutta niihin tulee laittaa asteriski, sillä minä lainasin Viisaan Sijoittajan kaksi kertaa lainastosta männä vuonna! Tosin kummallakaan kerralla en saanut luettua loppuun (ei kirjan vika, muut kirjat ja valitettavasti työt veivät liikaa aikaa eikä ehtinyt palautukseen mennessä sivuja kääntää), ehkä vielä jonain päivänä. Kirjailijamatkaasi on ollut todella mielenkiintoista seurata ja aion seurata jatkossakin. Kiitos siitä.

  Seuraavaan kirjaan kirjoittajalle ja kustannustoimittajalle vinkki: ctrl+f: äärimmäinen ja synonyymisanakirja käteen. Sen runsaaseen esiintyvyyteen kiinnitin huomiota 😀

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Joo vedin vähän mutkia suoraksi tuossa lainaus-arvioinnissa, kun ei muutenkaan ihan tarkkoja lukuja ole. Luku onkin konservatiivinen arvio 😀

   Ja mukava kuulla, että kirjamatkaa on ollut mielenkiintoisesta seurata! Ja itse asiassa juuri olen itse tekemässä oikolukukierrosta seuraavaan kirjaani, niin täytyypä ottaa ctrl + f heti käyttöön! Henkilökohtaisessa taloudessa ei ehkä tule muutenkaan niin paljon puhuttua äärimmäisestä, mutta sieltä varmasti jotain muita maneereja löytyy…

   Vastaa
 3. Hienoa! Ehdottomasti joka kehun ja luku-/kuuntelukerran arvoinen teos!

  Kiitos sinulle hienosta työstäsi kirjan (tai piain kirjojen) ja blogin parissa 🙂

  Vastaa
 4. Moi, olen yrittänyt lukea tuota viimeisintä kirjoitustasi osinkoyhtiöistä useammilla selaimilla, mutta saan eteeni vaan näytönmitallisen ilmeisesti html-koodia. Olen kaikki tekstisi lukenut ja sama ongelma on tullut vain kerran vastaan aiemmin. Muihin teksteihin edelleen pääsen.

  Tai ehkä blogisi haluaa vaan kannustaa jättämään osinko-osakkeet rauhaan sen jälkeen, kun niistä on kerran onnistuneesti luopunut 😀

  Vastaa
  • Joo muistan tämän ongelman. Itse asiassa satutko muistamaan, mikä se viime teksti missä ongelma oli? Koetan debugata ongelmaa, mutta kun se on niin yksi sadasta ja vain pienellä osaa käyttäjistä, tämä suhteellisen haastavaa. Yleensä ongelma katoaa kun julkaisen uuden tekstin eli seuraavan tekstin jälkeen varmaan onnistuu hyvin lukeminen, jos ei muuten.

   Edit: Itse asiassa kokeiletko nyt uusiksi, oli jäänyt ylimääräinen koodinpätkä tuohon Exceliin, joka varmaan aiheutti sen.

   Vastaa

Jätä kommentti