Loppuvuodesta ja syyskuun ostos

Kurssit ovat jälleen hieman jumissa ja jotkut nousevat, jotkut laskevat. Salkku on ollut tukevassa nousussa nyt viime kuukauden, joka omalla tavallaan lämmittää (etenkin salkkuni luuseriyritys Banco Santanderin osalta).

Sanoivat kurssit kuitenkin mitä vain, pitää tavoittessa pysyä. Tavoitteenahan on siis sijoittaa kerran kuukaudessa tänä vuonna vähintään n. 1200 euroa osakkeisii. Syyskuuhun asti tavoite on onnistunut, mutta loppuvuosi näyttää käteiskassan osalta erittäin tyhjältä syyskuun ostokseni myötä.

ASP-tilille voin laittaa rahaa taas lokakuu-joulukuu akselilla uudet 3000 euroa, jonka todennäköisesti tulen tekemään, joten jos haluan päästä tavoitteeseeni, pitäisi minulla olla käytössä loppuvuodelle n. 6600 euroa. Tähän tavoitteeseen pääsy on mahdollista vain, jos saan rukattua säästöasteeni loppukuukausille 70% pintaan. Jälleen, vaikeata, muttei mahdotonta.

Mutta itse syyskuun ostokseeni. Olen jo kauan silmäillyt kiinteistöalanyrityksiä. Ensimmäisinä silmiini osuivat jenkeissä operoivat terveysalan REIT yhtiöt. Missasin kuitenkin pari kk sitten sattuneen dipin näissä yhtiöissä ja nyt arvostustasot ovat mielestäni karanneet huomioonottaen etenkin Yhdysvaltain mahdollisen koronnoston. REIT-yhtiöt ovat ensimmäisiä, jotka tulevat kärsimään koronnostoista ja niiden ollessa ATH-tasoilla, ei ole mielestäni hedelmällistä alkaa sijoittamaan tässä kohtaan. Etenkin kun muualta maailmalta löytyy varmasti järkevästikin hinnoittellumpaa toimintaa kiinteistöalalta.

Kaivoinkin naftaliinista yrityksen, jota olin ensimmäisen kerran tutkaillut jo 2010, mutta en kuitenkaan silloin yritykseen sijoittanut. Kyseessähän on siis suomalainen Citycon, joka omistaa ostoskeskuksia pohjoismaista  ja vuokraa niiden tiloja.  Silmällä Cityconia olen pitänyt nyt yli puoli vuosikymmentä ja näyttää siltä, että yhtiö on vihdoin mielenkiintoisesti hinnoiteltu. Osinko on nelinkertaistunut kriisiajoilta, mutta kurssi kyntää edelleen finanssikriisin aikaisella tasolla (osaltaan syynä viime vuonna tehty osakenanti). Ostoskeskukset, joita Citycon operoi, ovat mielestäni laadukkaita ainakin Suomessa sekä hyvillä sijainneilla. Näinä epävarmoina aikoina on myös hyvä laajentaa hieman osuuttani pohjoismaissa operoivissa yhtiöissä, koska uskon pohjoismaiden kestävän maailmanmylleryksen erittäin hyvin, vaikka Suomesta maalataankin koko ajan painajaismaisia kuvia. Olen myös vaikuttunut Cityconin viime vuoden vuokrausasteesta, joka matalasuhdanteessakin on pysynyt 96,8%:ssa.

Citycon tuo tasaista osinkovirtaa ja lisää vaihtelua salkkuuni toimialalta, jota en vielä omistanut. Olen erittäin tyytyväinen myös kurssitasoon (2,3e), jolla Cityconia sain ja siihen, että Citycon maksaa amerikkalaiseen tyyliin osinkonsa 4 kertaa vuodessa. Se on harvinaista luksusta Suomen pörssiyhtiöiltä ja nannaa minunkaltaiselleni tasaista osinkovirtaa arvostavalle sijoittajalle.

Jätä kommentti