Maksetut kyselyt ovat yksi yleisin tapa tienata Internetissä. Mutta voiko maksetuilla kyselyillä oikeasti tienata Internetissä merkittäviä summia? Koska tavoitteeni oli tienata yhtenä vuonna 100 000 euroa, piti minun kääntää jokainen mahdollinen kivi sen eteen, että tavoitteeseen tulin pääsemään.
Yksi suosituimmista tavoista tienata rahaa klassisesti kotisohvalta ovatkin netin maksetyt kyselyt. Olet varmasti nähnyt ne mainokset. ”Tienasin 1000 euroa kotisohvalta vastaamalla kyselyihin!”
Ovatko nämä Internetin maksetut kyselyt, joilla voi tienata isojakin summia totta vai tarua? Passiivisia tuloja nämä eivät ole, mutta aktiivisia kylläkin. Lähdin selvittämään totuutta maksettujen kyselyjen takana ja tässä tekstissä avaan kaikki tulokseni sekä suositukseni – ne saattavat yllättää paatuinemmankin epäilijän!
Mistä ja miten maksettuja kyselyitä löytää ja miten niihin voi osallistua?
Lyhyesti vastaus on Internetistä. Käytännössä mikäli googlaa maksettuja kyselyitä, tulee eteen lähinnä valinnanvaikeus. Rajaankin valinnanvaikeutta hieman tässä kirjoituksessa esittelemällä parhaat maksetut kysely-palvelut, miten ne toimivat – ja kannattaako niihin oikeasti käyttää aikaansa.
Kaikissa palveluissa osallistuminen on helppoa ja ilmaista ja käytännössä jokaiseen palveluun pitää täyttää henkilökohtaiset tiedot (koska sillä tutkimukset tekevät rahaa) ja tehdä käyttäjä kyseiselle sivulle. Jokaisella kolmella kokeilemallani sivulla tämä prosessi oli suhteellisen helppo ja ennen kuin huomasinkaan, pääsin maksettujen kyselyiden mielenkiintoiseen maailmaan!
Millaisiin palveluihin sitten kirjauduin ja sainko niistä rahaa? Siitä seuraavassa.
Maksetut kyselyt -palvelut – vaihtoehtojen vertailua
Seuraavassa käyn läpi omat kokemukseni kokeilemani suosituimman kolmen eri palvelun tuloksista ja lopulta lasken, kuinka paljon rahaa näillä pystyy aidosti tienamaan (jos voi ollenkaan).
MielipideMaailma kokemuksia
Jos MielipideMaailmaan osallistuminen on ilmaista, millainen palkkiomalli sillä sitten on? Mielipidemaailman malli on aika yksinkertainen. Mielipidemaailmassa saa palkintopisteitä sen mukaan, kuinka kauan aikaa käyttää verkkokyselyn täyttämiseen. Pisteet voi muuttaa joko lahjakorteiksi palveluihin kuten CDON, ITunes, Zalando jne. Toinen vaihtoehto on nostaa palkintopisteet rahana PayPalissa.
Tämän lisäksi MielipideMaailmassa pystyy osallistua joka kolmas kuukausi 1000 euron käteisarvontaan. Mielipidemaailma siis yrittää pitää ihmiset suhteellisen aktiivisena, koska heidän koko liiketoimintamallinsa kuitenkin perustuu siihen, että heillä aktiivisia käyttäjiä löytyy.
MielipideMaailma pyrkii tekemään myös hyvää, sillä se tekee mikrohyväntekeväisyyslahjoituksen aina kun käyttäjä vastaa kyselyyn.
Millaiset sitten ovat omat kokemukseni Mielipidemaailmasta?
Mielipidemaailmassa on mukavasti kyselyitä, mutta aivan kuten kaikissa paneelikyselyissä, euromääräiset palkinnot per kyselyt ovat erittäin pieniä. Koska mielipidemaailma toimii 32:ssa maassa on myös hyvä huomata, että Suomessa kyselyitä, joihin voi vastata ei tule päivittäin kuten monessa muussa maassa. Suomalaisena et saa vastata muiden kuin suomalaisiin kyselyihin, joka heikentää hieman Mielipidemaailman tehoa suomalaiselle käyttäjälle.
Mielipidemaailmaan pääsee rekisteröitymään tästä*, jos sinulla aikaa tienata hieman extraa ja haluat tehdä samalla hieman hyvää.
Toluna kokemuksia
Toluna on aika pitkälti samanlainen verkkoyhteisö kuin Mielipidemaailmakin – mutta huonompi.
Vaihtoehtoina Tolunassa on ”Äänestyskyselyt” ja ”Puheenaiheet”. Tolunassa voi nähdä myös sen, ovatko muut ihmiset samaa mieltä kanssasi. Samalla tavalla kuin Mielipidemaailmassa, myös Tolunaan liittyminen ja vastaaminen on ilmaista ja pystyt kerätä pisteitä kyselyihin osallistumalla.
Entäs kokemukseni Tolunasta? Toluna on pitkälti suurinta roskaa, mitä tähän maailmaan liittyy. Nettikokemusten mukaan osallistujat eivät ole saaneet mitään palkinnoista lunastettua ja niin en saanut minäkään kun piti ihan itse kokeilla. Sivusto on myös ulkoasultaan ja kokonaistoteutukseltaan yksinkertaisesti heitto.
Ei jatkoon millään muotoa.
Clixsense (Ysense) kokemuksia
Clixsense* eli viralliselta nimeltään Ysense on Yhdysvaltalainen eli englanninkielinen maksetut kyselyt-ohjelma, joka on mielestäni näistä paras, vaikka englanniksi onkin. Toisin kuin Tolunassa ja MielipideMaailmassa, Ysensessä on käytännössä paljon muitakin vaihtoehtoja kuin kyselyitä.
Ysensessä pystyy tienaamaan rahaa seuraavilla vaihtoehdoilla:
1. Maksetut kyselyt
2. Videoiden katselu, appien lataaminen ja kokeilu, uusien tuotteiden kokeilu jne.
3. Erilaisten tehtävien tekeminen
4. Referenssit. Jos saat kaverisi innostumaan tästä, saat myös siitä rahaa.
Ysensen palkinnot saa suoraan dollareita, joten järkevintä on todennäköisesti suomalaisenkin vain ottaa korvaukset suoraan omalle PayPal-tilille, mikäli sellainen on tai sitten vain Amazonin-lahjakorttina, jota palvelu myös tarjoaa.
Palvelussa on myös hauska pelillistämisefekti, jossa voi saada ns. ”päiväbonuksen” kun täyttää tarpeeksi tietyn määrän kyselyitä tai tekee tietyn määrän tehtäviä. Vähän kuin pelaisi jotain mobiilipelejä – tosin toisin kuin mobiilipeleissä, tässä voi tehdä itse rahaa – toki hieman rajatusti.
Norstatpaneeli – Pohjoismaista laatua
Norstatpaneeli* on markkinatutkimusyritys Norstat Finland Oy:n kuluttajapaneeli. Norstatpanel kerää tietoja markkinatutkimustarkoitusiin verkkokyselyillä, kuten kaikki muutkin tässä tekstissä mainitut palvelut. Norstatpaneeli on Pohjoismainen, kattava palvelu
Norstatpaneelissa pystyt nostamaan maksetuista kyselyistä saamasi eurot pois lahjakortteina ja tarjolla on tuttuja verkkokauppoja suomalaiselle kuluttajalle kuten Zalando, Motonet sekä Ikea. Vaihtoehtoisesti joistain kyselyistä Norstatpaneelissa pystyy saamaan myös Finnkinon leffalippuja tai pizzalahjakortteja!
NielsenIQ -kokemuksia
NielsenIQ on pohjoismainen kuluttajapanelii, joka kerää tietoa ostokäyttäytymisestä ympäri pohjoismaiden. Nielsen eroaa tavallisista maksetuista kyselyistä siten, että Nielsenissä saat kotiisi skannerin, jolla voit skanata ostoksesi. Kokeilin itse hakea Nielseniin, mutta oma kahden hengen lemmikitön ja lapseton talous ei toiminut. Jos perheesi on kuitenkin isompi, on todennäköistä, että sinulla hyvä mahdollisuus Nielsenin asiakkaaksi on päästä.
Suomessa on jo yli 10 000 erikokoista perhettä, jotka osallistuvat Nielsenin tutkimukseen ja kaikenlaisilla perheyksiköillä on mahdollisuus päästä mukaan. Nielseniltä ei saa suoraan rahaa, vaan muiden maksettujen kyselyiden tapaisesti saat palkkiot joko pisteinä, jotka voi kääntää lahjakorteiksi, joita voit käyttää Nielsenin yhteistyökumppanien tuotteiden ostoon Nielsenin omassa verkkopalvelussa.
Maksetut kyselyt 2023 – kuinka paljon niillä tienaa?
Usein maksetut kyselyt mainostavat, että niillä pystyy tienaamaan satoja euroja kuukaudessa. Niin pystyy. Jos teet niitä kokopäivätyöksesi. Tässä kuitenkin niiden ongelma tuleekin – käytännössä puhelinmyyjäkin (joka ei saa mitään myytyä) tienaa enemmän jokaista tuntia kohden kuin ihminen, joka täyttää maksettuja kyselyitä.
Henkilökohtaiseen maksimointivuoteeni maksetut kyselyt eivät kuitenkaan mahdu. Oma aikani on suhteellisen kortilla ilman niihinkin käytettyä aikaa ja vaikka kokeilu oli hauska ja kyselyihin muutaman kerran vastaaminen oli aidosti mielenkiintoista (etenkin MielipideMaailman palvelussa*), kunnes n. viidennen kyselyn kohdalla (samana päivänä) käteni ja pääni alkoi puutua.
Seuraavana päivänä kuitenkin vähän himotti MielipideMaailman ja YSensen päivittäinen bonus, joten sen avulla jaksoin näitä tarpeeksi täytellä, että pystyin todistamaan MielipideMaailman sekä Ysensen toimivuuden ihan käytännössä. Jos jotain siis itse suosittelisin olisivat ne MielipideMaailma sekä Ysense, muut eivät tarjoa tarpeeksi arvoa sinun arvokkaille tunneillesi.
Kannattaako maksetut kyselyt siis? Se riippuu paljon tilanteesta. Minulle ne eivät ole aivan arvoista, mutta esimerkiksi äitiyslomalla tai työttömyyspätkän aikana ne voivat olla oiva tapa saada lisötuloja.
Kulutin aikaa eri palveluiden tutkimiseen ja käyttämiseen vähän yli 20 tuntia (+tämän blogikirjoituksen tekeminen, johon meni parin tuntia) ja minulla oli näyttää niistä yhteensä 10 euroa. Mikäli kuitenkin rakastat kyselyihin vastaamista, on tämä kirjaimellisesti kuin ilmaista rahaa sinulle.
Maksetut kyselyt – yhteenveto
Kyseessä ei siis kuitenkaan olekaan suurimassa osassa huijaus vaan aivan oikea tapa tienata rahaa! Tämä oli itselleni ehkä se suurin yllätys itselleni näissä maksetuissa kyselyissä. Toki epämääräisyksiäkin näihin mahtuu (esim. Toluna), mutta onneksi pahimillaan voi menettää vain omaa aikaa.
Fakta kuitenkin on, että jos käytät luovuuttasi, pystyt:
a) keksimään parempaakin tekemistä
b) nopeampiakin tapoja tienata rahaa
Koska oma tavoitteeni tienaamisen suhteen on niin korkealla, ei palkkio maksetuissa kyselyissä ole itselleni tarpeeksi korkea oikeuttaakseen siihen kulutettu aikaa. Etenkin kun kyselyihin vastaaminen on lopulta aika aivotonta puuhaa.
Maksettuihin kyselyihin vastaamalla pystyy kuitenkin todellakin tekemään rahaa, joten jos sinulla on juuri nyt pikkurahan puute tai muuten vain paljon aikaa käsissäsi, voi tämä olla ihan hyvä vaihtoehto.
Ja mikäli kiinnostuit maksetuista kyselyistä, suosittelen etenkin MielipideMaailmaa*, koska se on suomeksi ja siitä löytyy laaja määrä kysymyksiä, maksettuja kyselyitä, että lahjakorttivaihtoehtoja. YSense* on hyvä kakkosvaihtoehto englanninkielen taitajille, mutta Tolunasta kannattaa pysyä kaukana.
————————————–
Voit tilata huippuarvostelut saaneet sijoituskirjani Viisas sijoittaja nyt erikseen tai yhdessä muiden kirjojen kanssa Adlibriksestä täältä 29 euron hintaan tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi.
Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä muista suomalaisista äänikirjapalveluista.
Jos olet uusi lukija ja olet kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa jo yli 700 tekstiä, joten olen varma, että löydät etsimäsi.
Muista seurata Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!
Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville
*Affiliate-linkki
Itse olen käyttänyt Crowstia, YouGovia ja M3-panelia. Jokaisesta olen saanut kerättyä 10 € arvoisen gogift lahjakortin. Kyselyitä tulee silloin tällöin, joten ei tällä rikkaaksi tule, mutta ainakin vähän taskurahaa
Joo sepä. Jos on luppoaikaa tai tylsiä hetkiä, niin tämä voi olla ihan hyvä tapa tienata hieman taskurahaa – rikastumaan tässä ei kuitenkaan oikein pysty.
Itse täyttelin monet vuodet Kantar TNS kyselyitä (https://www.gallupforum.fi/) ja maksoinkin kyselyistä saatavilla lahjakorteilla Netflixiä ja Spotifyita. Kyselyiden täyttäminen meni hyvin bussimatkojen lomassa ja ilman mitään vaivaa sai kuukaudessa tienattua 10-20€. Kyselyt ovat kaavamaisia eli tovin täyttämisen jälkeen pystyt vastaamaan kyselyyn ilman lukematta otsikkoa, joka säästää huomattavasti aikaa. Nykyään bloggaamisen takia on jo muutenkin elämässä tarpeeksi kiire, että kyselyitä tulee erittäin harvoin täyteltyä. Toinen jota täyttelen joskus ja jouluna on elokuvapaneeli. Yhden elokuvalipun sai tienattua noin kuukaudessa. Nyt koronan vuoksi molemmat ovat olleet todella hiljaisia.
Meilläkin perheessä joskus kun olin nuori täyteltiin noita. Silloin tosin saatiin palkinnoksi digiboksi, joka oli hurja juttu siihen aikaan. Itselläni juuri tuo kaavamaisuus otti liikaa päähän, en vain yksinkertaisesti jaksanut täytellä kyselyitä. Voisi tehdä jonkun robotin, joka täyttää kysymykset puolestani, heh.
Uskon, että melkein kuka tahansa, joka bloggaa (tai tekee oikeastaan mitä vain muuta sivuhommaa) pystyy tienaamaan enemmän käyttämällä siihen sivuhommaan ajan, joka muuten menisi kyselyihin.
Itsekkin joskus vuosia sitten täyttelin noita jonkin aikaa.
Aluksi ihan mielenkiintoista, mutta pidemmän päälle puuduttavaa ja korvaukset heikkoja, joten jäivät pois.
Nykyään täytän vain omaan ammattialaan (lääkintä) liittyviä onlinekyselyitä/kaavakkeita.
Niissä on paljon parempi korvaus/aika -suhde. Tyypillisesti noin 8 dollaria vajaan 10 min työstä.
Ammattilaisten kannattanee tarkistaa onko omalla alalla sivustoja, joilla voi hyödyntää osaamistaan lisätienesteihin.
Täysin sama kokemus itsellä noista peruskyselyistä.
Mielenkiintoista, että tuollaisiakin kyselyitä löytyy ihan oman alan sisältä! Geneerisenä ekonomina en ole törmännyt tällaiseen mahdollisuuteen omalla alalla tai IT-puolella, mitä teen töissä. Varmaan juuri tietyissä erityisaloissa tällaisia kyselyitä löytyy.
Suosittelen mielummin keräämään pulloja. Hyötyliikuntaa ja silkkaa fyrkkaa.
Joo ihan samaa mieltä, pullojen keräily on monella tavalla kehittävämpää ja hyödyllisempää kuin kyselyjen täyttäminen keskimäärin. Pysyy kunto yllä, rahaa todennäköisesti saa enemmän, samalla vähän pääsee luontoakin pelastamaan ja elinympäristökin siisteytyy.
Nämä maksetut kyselyt kuulostavat hyvältä idealta, mutta lopulta ovat aika puuduttavia ja kyselyt ovat vain vähän aikaa voimassa, ts. nopeat syövät hitaat. Toki kyselyitä voi tehdä vaikkapa pöntöllä bussissa tai jossain odotellessa. Vaikkapa matched betting on erittäin paljon tuottavampaa ja onnistuu vieläpä suomesta käsin varsin hyvin.
Olisi varmasti hyvä, jos jatkossa mainitsisit tekstissä affiliate-yhteistyöstä hieman selvemmin. Olin tästä jo kysymässä, kunnes vielä päätin tuplatarkistaa onko teksistä mainintaa tuosta. Tuo pelkkä tähtimerkki menee helposti ihmisten ohi – tuosta lopun harmaasta tekstistä puhumattakaan. Koen, että teet tätä blogia pitkällä tähtäimellä, jolloin luottamuksen rakentaminen kannattaa. Myös koko artikkeli ja vertailut eri palveluntarjoajien kesken vaikuttavat hieman päälle liimatulta.
Kiitos muuten hyvästä blogista! Kykysi kirjoittaa uusista ja juuri minua kiinnostavista aiheista jaksaa aina yllättää! Näihin kyselyihin vastaamistakin mietin vähän aikaa sitten, mutta päädyin aivan samaan lopputulokseen kuin sinä: ei maksa vaivaa, etenkin jos käy jo päivätöissä.
Hmm joo hyvä kun mainitsit tuosta, pitänee jotenkin korostaa noita tähtiä enemmän ja tuota harmaata tekstiä lopussa myös. Ihan vain hakukoneoptimoinnin takia en viitsi sitä mainintaa heittää alkuun. Olet ihan oikeassa tuosta, että luotettavuutta nostaa, jos korostaa näitä entisestään.
Ja tosiaan ymmärrän hyvin, miksi tuntuu päälleliimatulta, koska kun aloin näitä testailemaan, tuli lopputulos aika nopeasti selville – minulla oli ehkä jo aika valmiiksi synnytetty mielikuva näistä, joka teki kyselypalveluiden testaamisesta aika puuduttavaa jo alusta alkaen.
Ja kiitos paljon! Olen itsekin yllättynyt siitä, kuinka helppoa aiheita on keksiä, tuntuu, että talouden ympärillä on niin paljon eri aiheita, jotka ovat aidosti mielenkiintoisia, että näistä riittää kirjoitettavaa vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Ja niin kauan varmasti tulen kirjoittamaankin kun uusia aiheita tulee helposti mieleen.
osallistuin greenbanthera kyselyihin,kesti 7 kuukautta että sain 30$ kasaan ja nostettua rahat.
Kusetusta kaikki kyselyt.
Joo erittäin hidasta se kyllä on. Toki joissain kyselyohjelmissa rahaa saa hieman nopeammin, mutta mitä tahansa työtä tai freelanceerausta tekemällä saa helpommin, joten kyselyt eivät yleensä maksa vaivaa, ellei oikeasti ole aika tylsää.
Tervehdys!
Olen kiinnostunut testaamaan maksettuja kyselyitä, sillä yksi kaverini niitä minulle kehui. En ole kuitenkaan ihan ymmärtänyt miten käteismaksu suoritetaan tilille. Siihen ilmeisesti tarvitsee PayPal tilin?
Jotkut blogit mainitsee PayPal tilin käytön ja 2% siirtoveron. Olen kuitenkin muutaman kerran aikaisemmin kokenut PayPal tilin käsittelyn hyvin vaikeaksi.
Koska olen huomannut, että blogissa vastaat mukavasti useimpiin kysymyksiin, niin miten itse koit testissäsi rahojen siirron omalle pankkitilille?
Kiitos jo vastauksesta etukäteen sekä useista loistavista lukuhetkistä!
Itsekin kokeilin Paypalia monella näistä tileistä ja tuntuu, että se on vähän kökkö ja joskus jopa ei toimi suomalaisilla PayPal-tileillä jostain syystä.
Tehokkain tapa on ottaa nuo vain jonkun firman suorana lahjakorttina, itse käyttänyt lähinnä Ysensen vaihtoehtoa, jossa saa Amazonin lahjakortin ja ne ovat toimineet hyvin. Aina kuitenkin löytyy Amazonista jotain, mitä tarvitsee tai joka olisi kiva ostaa, niin se on itselle ollut sopivin.