Matkailu avartaa (lompakkoa)

Olin siis lähdössä ensi viikon lopussa Etelä-Koreaan vaihtoon. Mutta ei siinä vielä kaikki! Ex-temporena päätin lähteä kaverin kanssa Berliiniin muutamaksi päiväksi vielä ensi viikolla. Menemme suhteellisen matalan budjetin matkalle, koska kaverini elelee opiskelijabudjetilla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ostimme halvimmat lennot, mitä mahdollista.

Air Berliniltä.

Joka ilmoitti konkurssiin menemistä tämän viikon tiistaina. Ongelmaahan ei sinällään ole, koska muut lentoyhtiöt ostanevat osat Air Berlinistä ja Saksan valtio lainasi rahaa yhtiölle, jotta lennot jatkuvat peruuttamattomina myös tulevina viikkoina. Alustavien arvioiden mukaan 150 miljoonan laina riittäisi 3 seuraavalle kuukaudelle.

Matkamme ei siis peruuntunut, mutta voidaan sanoa, että jännitystä se lisäsi. Lähinnä sen takia, koska Suomeen paluuni ja Etelä-Koreaan lähdön välillä on kaksi päivää. Mikäli siis takaisinmenomatka peruuntuisikin mystisesti (joka Air Berlinin track recordilla on täysin mahdollinen skenaario), en todennäköisesti ehtisi takaisin Suomeen ajoissa, ellen maksaisi itseäni kipeäksi lentokentällä ja ottaisi ensimmäistä mahdollista lentoa takaisin Helsinkiin.

Hauskaahan on se, että minun pitää myös muuttaa itseni pois opiskelija-asunnostani tuossa Berliinistä paluun ja Etelä-Koreaan lähdön välissä. Aikatauluni on siis tiukka jo valmiiksi Suomessa.

Koska tilanne oli mielenkiintoinen puntaroin monen vaihtoehdon välistä.

1) Älä lähde matkalle ollenkaan
2) YOLO ja toivo, että peruuntumisia ei tule
3) YOLO ja mikäli peruuntuminen tulee, maksa itsesi kipeäksesi yhden suunnan lennosta Helsinkiin (ja laita matkavakuutushakemus tulille toisen kerran kuukauden sisään)
4) Osta toinen takaisinpäin lento etukäteen, mikäli pääsisin Berliiniin, mutta en takaisin

Osaatko arvata mitä tein?

Halusin matkalle.

Mutta arvostan mielenrauhaa.

Joten valitsin vaihtoehdon numero 4. (ja maksoin 120e extraa) ja nyt minulla on kaksi paluulentoa Berliinistä Suomeen, jotta varmasti pääsen Berliinistä pois silloin kun piti ja ehdin varmasti Korean lennolleni sekä muuttaaman. Taidan olla riskienkaihtaja. Mutta toisaalta maksan mieluusti 120 euroa siitä, että voin nauttia matkasta rauhassa ja ei tarvitse stressata mistään. Mutta kiinnostaa, mitä sinä olisit tehnyt?

10 kommenttia artikkeliin ”Matkailu avartaa (lompakkoa)”

 1. Joo, matkailu avartaa. Mutta en lähtisi Barceloonaan, sillä rakastan elämää ja haluan elää enkä kuolla ääri-islamistin pakettiauton yliajamana.

  Vastaa
 2. Ehkä en olisi lähtenyt….mutta olen systemaattinen ihminen ja itsekin haluan varmistella asioita. Vihaan sitä että jossain asiassa tulee väsyttäviä ongelmia. En ole kaikenlisäksi kielitaitoinen. Ehkä jos minulla olisi budjettirahaa liikaa ja osan olisin kohdistanut hullutteluun ottaisin itsekin kohdan neljä. Mutta havaintokyvyttömänä lentokentän tauluja katellessani ja kielitaidottomana en ehkä lähtisi matkaan ollenkaan ellei minulla olisi vielä jokin valttiortti kohdan neljä lisäksi. :O

  Vaikea sanoa miten kävisi kaiken pitäisi olla äärimmäisen täydellisesti jotta oma matkani onnistuisi. Arvatkaapa miksi en käy ulkomailla? 😀

  Yksi syy että miun pitää edetä listan mukaan sen lisäksi että vihaan listoja. Mutta listassani on vain 3 liian isoa tavoitetta ja siihen ei mahdu etes kotimaan matkat. No menee jo off topics…Tsiisus kun joskus tekis vain mieli unohtaa ja tehdä asioita, se tarkoittaisi luovuttamista.

  Vastaa
  • Itsekin pidän asioide pitämisestä omissa käsissä, mutta matkailu harvemmin kyllä menee koskaan 100% alustavien suunnittelujen mukaan. Se tekee siitä osaltaan niin mahtavaa. Muutoksiin reagoiminenkin on välillä hauskaa. Vähän kuin ratkaisisi palapeliä.

   Eikä kielitaidottomuus ole mikään este onkeksi enää nykymaailmassa kun on pakettimatkoja ja muuta järjestettyä. Isovanhempani eivät osanneet sanaakaa kuin Suomea ja matkustivat jopa Egyptiin saakka parhaimillaan.

   Vastaa

Jätä kommentti