Miljoona euroa yhdellä nettisivulla? Done – rahan tekeminen Internetissä on suurelta osin luovuutta ja tuuria

Otin itse tavoitteeksi, että pystyisin tienaamaan tänä vuonna blogillani 17 000 euroa. Moni piti pelkästään niin suurta summaa erittäin epärealistisena anonyymille sijoitusblogille. Kiitos koronan, näyttää siltä, että 17 000 euroa todennäköisesti jää haaveeksi tälle vuodelle.

Mutta mitä jos sanoisin, että yhdellä nettisivulla voisi tienata miljoonan. Vuodessa. Tämä on mahdollista ja tämä on jo tehty. Tänään kerronkin yhden lempitarinoistani siitä, kuinka luovuudella pystyy etenkin Internetin ihmeellisessä maailmassa tekemään yllättävänkin paljon rahaa – kunhan keksii tarpeeksi luovan ja uniikin idean. Ja vaikka et pysty kopioimaan tätä ideaa, kerron myös tavan, jolla pystyt yhdistämään luovuuden ja rahanteon myös nykyään.

 

Miljoonan dollarin kotisivu

Yksi lempitarinoistani luovasta vaurastumisesta kertoo Alex Tew:sta, brittiläisestä opiskelijasta, joka yritti keksiä tavan tienata opiskelurahaa 21-vuotiaana kun hän aloitti opintonsa Nottinghamin yliopistossa. Koska Briteissä opiskelu on huomattavasti kalliimpaa kuin Suomessa ja käytännössä koko oppimisajan rahat nostetaan opintolainana, Alex mietti hyvää tapaa tienata rahaa.

Ja hullulta kuulostava kuningasidea oli syntynyt.

Alex päätti perustaa nettisivun, jossa on myynnissä miljoona pikseliä. Jokainen pikseli maksaa yhden dollarin ja pikselin ostaneella olisi mahdollista laittaa pikseliin oma kuva, logonsa, mainos ja linkki omille nettisivuilleen. Nettisivun perustaminen oli aivan yhtä halpaa kuin nykyäänkin, vain 50 euroa.

Alex julkaisi nettisivun, jossa oli kotisivu, banneri, jossa luki nettisivun nimi sekä laskuri siitä, kuinka monta pikseliä sivulta on myyty. Pikselin ostaneille Alex oli luvannut, että nettisivu pysyy pystyssä vähintään viisi vuotta. Nettisivu meni ”liveen” elokuussa 2005 ja mitä sitten tapahtui?

Ideana sivussa oli, että koska yksi pikseli on liian pieni, jotta siitä näkisi yhtään mitään, pikseleitä myytiin 100 pikselin laatikoissa (10×10), jolloin periaatteessa minimihinta oli 100 dollaria. Ensimmäiset pikselit Alex saikin myyntiin jo kolmen päivän jälkeen kenelle muullekaan kuin kaverilleen. Tukeakseen Alexia, seuraavina viikkoina myös hänen muut läheisensä ja perheensä ostivat sivulta pikseleitä 4700 dollarin verran.

Ja sitten kävi onnenkantamoinen, johon oli kuitenkin panostettu.

Alex laittoi lehdistöilmoituksen nettisivustaan (josta maksoi 1000 dollaria) ja BBC jostain syystä tarttui ilmoitukseen ja teki jutun siitä. Sen jälkeen lumipallo alkoi vyörymään kun uutismedia uutismedian jälkeen alkoi tekemään juttuja tästä omintakeisesta nettisivusta. Nettisivu oli perustettu elokuussa, ja jo saman vuoden syyskuun lopussa kiitos mediakattavuuden nettisivu oli myynyt 250 000 dollarin verran pikseleitä! Vuoden loppuun mennessä sivun julkisuus oli räjähtänyt ja kaikki muut paitsi 10 000 viimeistä pikseliä oli jo myyty.

Viimeiset 1000 pikseliä myytiin Ebayssa ja lopputulemaksi Alexille tuli verojen jälkeen n. 600 000 dollarin voitot nettisivusta. Vain neljässä kuukaudessa! Nollasta yli puoleen miljoonaan neljässä kuukaudessa – aivan hullua, mutta silti totta.

Tarina on siitä hieno, että se toimii vain kerran. Luonnollisesti Alexin sivun menestyksen jälkeen helppoheikit pyrkivät kopioimaan idean, mutta se ei luonnollisesti toiminut kenelläkään – uniikit ideat toimivat aidosti vain kerran, koska niiden koko idea on perustunut asian outouteen ja uniikkiuuteen.

Million Dollar Homepage on edelleen olemassa – 15 vuotta julkistuksensa jälkeen ja voit käydä tutustumassa palaan internet-historiaa täältä.

 

Niche-sivut ovat edelleen mainio tapa tienata rahaa Internetissä

Et pysty ehkä luomaan million dollar homepagea uudelleen, mutta Internetissä on edelleen tapoja tehdä rahaa luovalla ja uniikeilla keksinnöillä.

Ehkä paras ja tunnetuin tapa on niche-nettisivujen perustaminen. Niche nettisivujen idea on suhteellisen yksinkertainen. Keksi joku erittäin rajattu aihe, jolla on paljon google-hakuja, mutta vähän hakuosumia. Jos löydät tällaisen nichen, olet käytännössä jo voittanut. Jäljelle jää enää nettisivun perustaminen, nettisivulle hyödyllisen sisällön tuottaminen aiheesta, johon niche-sivusi keskittyy (eli siis, mitä ihmiset googlaavat), jonka jälkeen voit tehdä rahaa blogin mainoksilla, affiliate-linkeillä, blogiyhteistöillä jne. tavallisilla nettisivun rahantekometodeilla.

Niche-nettisivuja on huomattavasti helpompi keksiä englanniksi, koska Suomen markkina on niin pieni toisin kuin se ihmisten määrä, joka googlaa englanniksi. Jopa minä googlaan nykyään suurimman osan asioista englanniksi – tieto löytyy varmemmin siten.

Vaikeinta niche-nettisivun perustamisessa onkin luovuus ja juuri oikean nichen löytyminen. Nichejä löytyy, jos on aikaa ja on luova ja moni pystyykin saamaan nelinumeroista passiivista tulovirtaa kuukaudessa näiltä sivuilta. Toki sivut vaativat ensin yleensä satoja tunteja aikaa ihmisiltä ennen kuin ne alkavat toimimaan ja nousevat Googlen etusivulle, mutta aikanaan ne toimivat käytännössä lähes autopilotilla.

Omana tavoitteenani oli perustaa tänä vuonna oma niche-nettisivu englanniksi, mutta törmäsin juuri tähän luovuuden ongelmaan. Minulla ei ollut tänä vuonna yksinkertaisesti aikaa ja energiaa olla tarpeeksi luova ja tutkia sekä löytää nichejä.

Niche-nettisivuissa on myös se ongelma, että vaikka kuvittelet löytäneesi hyvän nichen, ei se silti välttämättä toimi ja rahavirta jää odotettua huonommaksi. Niche-nettisivun kanssa voi käydä aivan samalla tavalla kuin monen muunkin asian kanssa – kulutat siihen valtavasti energiaa ja lopputuloksena voi olla täysi epäonnistuminen. Omana tavoitteenani on tästä huolimatta aikanaan perustaa oma niche-nettisivu ja kun olen sen perustanut, kirjoitan asiasta luonnollisesti myös tarkemmin blogiini ja siihen, miten homma onnistui.

Yhteenveto

Internet tavoittaa joka päivä miljardeja ihmisiä. Miljardeilla ihmisillä on samalla ainakin kymmennen miljardia euroa rahaa, joita he kuluttavat netissä joka päivä. Kun mietit asiaa niin, että sinun pitää päästä vain 0,001% tästä rahavirrasta käsiksi päivässä, tienaisit 10 000 euroa päivässä. Koen, että Suomessa aliarvioimme juuri Internetistä saatavan potentiaalin täysin ja en oikeastaan tiedä mistä tämä johtuu, koska kun katsoo esim. Ruotsiin, on siellä asiat aivan eri tavalla.

Ruotsilta löytyy niin maailman menestyneimpiä muotiblogaajia, maailman ylivoimaisesti suurin Youtube-tähti, paljon e-sports pelaajia jne. Suomessa olemme kunnostautuneet lähinnä e-sportseissa, mutta käytännössä lähes kaikilla muilla internetin osa-aloilla olemme täysin lapsenkengissä. Ja suurin syy tähän on se, että emme näe, kuinka suuri potentiaali Internetillä oikeasti on ja kuinka kuka tahansa meistä pystyy sillä tienaamaan.

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

2 kommenttia artikkeliin ”Miljoona euroa yhdellä nettisivulla? Done – rahan tekeminen Internetissä on suurelta osin luovuutta ja tuuria”

    • Sinänsä raha-aiheilla blogilla saisi aika helpostikin 17k, jos vain lähtisi kulutusluottojen mainostukseen mukaan. Siellä liikkuu sen verran isot rahat, että mainospaikoista ollaan valmiita maksamaan paljonkin. Mutta se sotii hieman liikaa monen talousblogin teemaa vastaan, niin 17k on oikeasti haasteellista – aika lähelle kuitenkin tänä vuonna saatan bruttona päästä!

      En tiennytkään, että Suomessa näitä oli kopioitu, mutta ei sinänsä yllätä. Get-rich-quick jutut aiheuttavat aina kopioijia ympäri maailman.

      Vastaa

Jätä kommentti