Moi Mobiili-kokemuksia – puhelinliittymän kilpailuttaminen kannattaa aina

Minimalistivuoden alusta lähtien olen pyrkinyt laskemaan käytännössä kaikkia kulujani menneenä vuonna. Nyt kun vuosi alkaa olla lopuillaan, näyttää siltä, että suurimmalta osalta olen onnistunut tässä enemmän kuin paremmin.

Käytännössä kaikkien kiinteiden kustannusten määrä on laskenut taloudessani tänä vuonna. Yksi ehkä selkeimmistä säästöistä on ollut kuitenkin puhelinlittymäni eli vanhan puhelinliittymäni vaihto Moi Mobiiliin* (ja siitä myöhemmin eteenpäin vielä työpaikan puhelinetuun). Toivon, että vaikka et tämän tekstin luettuasi vaihtaisi Moi-Mobiiliin, kilpailuttaisit ainakin puhelinliittymäsi, koska kuten kerron tässä kirjoituksessa – se kannattaa aina.

Mikä Moi Mobiili?

Moi Mobiilin mainonnalta on ollut suhteellisen haastavaa varmaan välttyä, koska punaiset pallot pomppivat aikanaan niin Putouksen mainoskatkoilla kuin myös lätkän MM-kisojen mainoskatkoilla. Mainosten ärsyttävyys muistuttaa omalla tavallaan DNA:n Elämä on-mainoksia, jotka hallitsivat omaa nuoruuttani. Enpä tiedä onko tämä sattumaa, sillä DNA osti Moi Mobiilin vuoden 2019 alussa.

Käytännössä onkin hyvä huomata, että vaikka Moi Mobiili on oman brändinsä alla ja tarjoaa huomattavasti muita kilpailijoita halvempia vaihtoehtoja, on kyseessä käytännössä DNA ja sen verkko.

Moi Mobiliin liittymävaihtoehdot ovat myös hieman yksinkertaisemmat kuin Elisalla, Telialla tai DNA:lla ylipäätänsä. Seuraavassa kolme Moi Mobiilin liittymävaihtoehtoa.

 

Moi mobiili kokemuksia
Moi mobiilin liittymävaihtoehdot ovat suhteellisen yksinkertaiset

Itse käytin luonnollisesti minimalistivuoteni vuoksi kuuden euron simmiä ja kiitos tämän kuukauden puhelinlaskuni on pysyi alle kymmennen euron läpi koko vuoden. Syynä tähän on se, että en juuri käytä dataa puhelimessani, koska puhelin on minulle ennen kaikkea vain viestintäväline edelleen (kyllä olen huono milleniaali). En juuri välitä kuvien ottamisesta tai Instagramiin spämmimisestä saati sen selaamisesta, vaikka Samsung Galaxyn kamera onkin suhteellisen laadukas.

Kuinka paljon sitten on 4 gigatavua dataa, jonka saa halvimmalla paketilla? Helpointa se on laittaa ns. Netflix muotoon. 4 gigatavua dataa on suunnilleen 5 tuntia Netflixiä keskikokoisella kuvanlaadulla (eli sillä, millä me yleensä sitä tuijotamme puhelimen näytöllä). Jos siis käytät puhelinta tuntien ja tuntien videoiden katsomiseen kuukaudessa, ei kuuden euron simmi ole sinua varten.

Silloin ehkä kannattaisi harkita 18 euron rajatonta dataa, joka on Moi Mobiilin käytännössä suosituin vaihtoehto. Tai sitten vain katsoo enemmän elävää elämää ja vähemmän puhelimen näyttöä – ei huono vaihtoehto ollenkaan! Ja silloin selviät vielä kuuden euron simmillä.

Moi Mobiili kokemuksia

Moi Mobiili kokemuksia minulla on nyt suunnilleen vuoden ajalta. Ja sinällään Moi mobiilista ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa tähän asti. Yli puolet pienempi puhelinlasku kuin aiemmin, mutta ei mitään eroa kuuluvuudessa tai missään muussakaan. En käytännössä edes huomannut eroa Moi Mobiilin ja aiemman liittymäni välillä. Ja toisaalta, miten olisinkaan voinut, koska vanha liittymäni oli myös DNA:n verkossa.

Moi mobiili asiakaspalvelusta minulla ei ole kokemusta, koska en ole koskaan joutunut sinne soittamaan. Tämä on yleensä hyvä merkki! En kyllä ole koskaan joutunut soittamaan yhdenkään teleoperaattorin asiakaspalvelulinjalle, joten olen todennäköisesti vain onnekas, koska olen kuullut kaikki mahdolliset kauhutarinat Telian tai Elisan robottipuhelinasiakaspalvelijoista.

Moi Mobiili kokemuksia hinnassa – kilpailijat ovat kaukana takana

Mutta entä sitten Elisa (Saunalahti) Telia ja DNA? Miten Moi mobiili vertautu näihin toimijoihin. Sanotaan näin, että Moi mobiili on aivan eri universumissa. Otetaan esimerkiksi Moi Mobiilin käytetyin liittymä eli 18€ rajaton data liittymä, jossa on 100Mbit nopeus ja puheluista ja tekstareista joutuu maksamaan nimellisen korvauksen. Mitä samanlaiset liittymät maksavat kilpailijoilla?

Elisa (Saunalahti): Rajaton netti 50Mbit nopeudella. 26,90e/kk. Saunalahti on siis tuplasti hitaampi ja silti lähes 50% kalliimpi (ja tämäkin vain ensiavaustarjous).

Telia: Rajaton netti 100Mbit nopeudella. 26,90e/kk. Telia on siis parempi kuin Elisa, mutta jälleen Moi mobiilia 50% kalliimpi.

DNA: Rajaton netti 100Mbit nopeudella. 25,90e/kk. Ensimmäinen vuosi 25,90e ja sen jälkeen 26,90e/kk eli sama kuin muilla. 

Vaihtopäätös Moi Mobiiliin ei siis voisi olla helpompi kun katsoo, mitä muut toimijat sinulta veloittavat samoista palveluista. Ja nykyään (ja aika pitkäänkin) saa oman numeronkin pitää liittymän vaihdossa, joten vaihdossa ei menetä mitään – säästää vain rahaa.

Puhelinliittymän kilpailuttaminen kannattaa aina

Sain tästä juuri vähän aikaa sitten erittäin hyvän muistutuksen hyvältä kaveriltani, jolle suosittelin Moi Mobiilin liittymää. Hän vaihtoi 18 euron liittymään, tilasi sen netistä ja kuinkas ollakaan hänen puhelimensa soi seuraavana päivänä. Toisessa päässä oli Elisan puhelinmyyjä, joka halusi tarjota uutta halvempaa liittymää, koska operaattorit saavat tietoonsa heti, mikäli asiakas on vaihtamassa kilpailijalleen.

Ja millaisen tarjouksen kaverini saikaan. 18 eurolla loputon data ja 200MB:n nopeudella! Hänen entinen Elisan liittymä oli 28 euroa/kk ja 50 MB:n nopeudella. Joten vaikka et haluaisi vaihtaa Moi Mobiiliin vaihtaa, kannattaa uusi liittymä tilata ihan vain senkin takia, että tulet mitä todennäköisemmin saamaan vielä paremman tarjouksen nykyiseltä operaattoriltasi!

Puhelinoperaattorit ovat yksi niistä liiketoiminnoista, joissa kanta-asiakkuudelle ei yritys juuri anna arvoa, joten mikäli et ole operaattoreita kilpailuttanut/vaihtanut vähään aikaan, nyt se kannattaa viimeistään tehdä. Operaattorit kilpailevat erittäin verisesti tällä hetkellä asiakkaista ja siitä onneksi hyötyy vain ja ainoastaan asiakas – jos vain tajuaa kilpailuttaa liittymänsä!

 

Yhteenveto

Kenelle sitten suosittelisin Moi Mobiilia kokemusteni perusteella? Käytännössä suosittelen Moi Mobiilia sinulle, mikäli täytät jommankumman seuraavista vaatimuksista.

1) Et juuri käytä enää muuta kuin dataa puhelimessasi (tällöin 18 euron rajaton datapaketti on markkinoiden halvin vaihtoehto). Mikäli puhelusi ja tekstarisi (mikä on tekstari?!) ovat minimissään, on rajaton 18 euron paketti paras mahdollinen. 

2) Käytät puhelinta vain netin selaamiseen sekä somen käyttämiseen (tällöin sinulle todennäköisesti riittää helposti halvin kuuden euron simmi, koska 4 gigaa dataa on suhteellisen paljon pelkkiä mobiilinettisivuja ja sosiaalisia medioita). 

Käytännössä ei ole järkeä olla vaihtamatta Moi Mobiiliin*, koska se on halvempi ja aivan yhtä hyvä kuin mikä tahansa muukin suomalainen operaattori (etenkin verrattuna esim. DNA:han eroa ei käytännössä ole laisinkaan). Ja parhaimmassa tapauksessa, saatat saada vielä Moi Mobiiliakin paremman tarjouksen nykyiseltä operaattoriltasi! Tässä on vaikea hävitä.

P.S. Kilpailuttaminen kannattaa aina – oli kyse oikeastaan mistä tahansa pitemmästä sopimuksesta. Joten mikäli et ole sähkösopimustasi kilpailuttanut vähään aikaan, kilpailuta se Sähkömittarin* sivuilla. Sain omaa sähkähintaani alaspäin lähes 20% muutossa sitten viime kilpailutuksen, koska sähkön hinta on ollut viime aikoina kovassa paineessa alaspäin. Nyt onkin historiallsiesti todennäköisesti hyvä aika ottaa kiinteähintainen vuoden tai kahden vuoden sähkösopimus! Kannattaa myös tehdä tämä nopeasti, sillä Sähkömittari.fi tarjoaa ilmaisen risteilylahjakortin kaikille, jotka solmivat sähkösopimuksen palvelun kautta 5.1. mennessä!


P.P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tieto uusimmista kirjoituksista.

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

*Affiliate-linkki

16 kommenttia artikkeliin ”Moi Mobiili-kokemuksia – puhelinliittymän kilpailuttaminen kannattaa aina”

 1. Itse mietin tätä pidemmän aikaa, mutta silloin totesin, että opiskelijahintainen Elisa/Saunalahti liittymä tulee minulle halvemmaksi. Nyt vaihdoin kuitenkin Telia Dot liittymään, jossa ekat 30 pv ovat ilmaisia ja vielä kun sain siskoltani kutsukoodin, saatiin molemmat 10 ilmaista lisäpäivää. Viime kuussa puhelinlaskuni oli siis 1,67€ kun piti pari kertaa soittaa palvelunumeroon, muuten olisi ollut huimat 0 euroa. Tässä on myös rajaton data ja lupaus siitä, että kuukausimaksu on enintään 25e.

  Viime kuussa käytin dataa 2GT, puheluita 14 min ja 1 tekstiviesti ja käyttöä oli yhteensä 8,73 e + 1,67e palvelunumeroista. Mutta koska aikaisemmin mainitsin, olen vielä ilmaisjaksolla, maksoin vain tuon palvelunumeron verran.

  Telia Dot saattaa siis tulla halvemmaksi kuin Moi Mobiili, jos käyttää lähinnä pelkkää dataa ja on wifin varassa muutoin.

  Vastaa
  • Muutamalla tonnilla ostaa Telian osakkeita, niin osinkoja tulee enemmän kuin puhelinlaskut on. Itsellä puhelinlaskut on tällä järjestelyllä plussan puolella, eli ei tarvitse maksaa mitään.

   Vastaa
  • @Opiskelija: Opiskelijana on kyllä kätevää kun on erittäin suuria etuja oikeastaan palvelusta kuin palvelusta. Kunpa kaikki tajuaisivat vain käyttää niitä! Kunpa aina saisi tuollaisen puhelinlaskun kuin sulla kutsukoodin kanssa, niin olisi kätevä 😀 Kiinnostaisi kuulla, mihin tuo puhelinlasku sinulla asettuu parin kuukauden jälkeen kun ilmaisjakso päättyy.

   Nuo mainitsemasi summat ovat suunnilleen samat kuin mitä saa tuolla Moin 6 euron SIM:llä. Uskoisin, että Moi Mobiili pääsee tuolla sinun kulutuksellasi vähintään yhtä hyvään tulokseen.

   @Esko: Näinpä! Itsellä oli josain kohtaa kaikkien operaattorien osakkeita, mutta kurssinousujen myötä myin DNA:t ja Elisat pois. Nyt on enää Teliat jäljellä ja noilla osingoilla kyllä kattaisi puhelinlaskut – ja enemmänkin.

   Vastaa
 2. Tuo mainosten ärsyttävyys on markkinointikeino siinä missä jokin oikein iskevä slogan taikka ”hyvä” mainos. Molempien on tarkoitus jäädä kuluttajan mieleen, vai muistaako kukaan telian tai elisan mainontaa samalta ajalta kun dna:lla oli ”elämä on”-kampanja?
  Ihan mielenkiintoista sinänsä

  Vastaa
  • Jep, mielestäni Suomessa on yllättävän vähän tuollaisia ärsyttäviä toistavia mainoksia kuin joskus oli samaan aikaan SYÖKÄÄ KANAA ja Elämä on. Silloin ei Putousta tarvittu siihen, että ala-asteen opettajien hermot oli koitoksella, heh.

   Vastaa
 3. Olen vielä huonompi milleniaali, enkä halua nettiä puhelimeeni ollenkaan. Käytän nettiä tietokoneilla ihan tarpeeksi, puhelimella vielä sen lisäksi ei kiinnosta. Tietokoneella paljon mukavampaakin.

  Kk-maksu itsellä on 3.90 € Telialta. Noin halpaa liittymäähän niillä ei ole, mutta tarjosivat tuollaista, etten vaihtaisi muualle.

  Vastaa
 4. Vieläkö Moissa on suora laskutus luottokortilta? Meinasin muutama vuosi sitten vaihtaa heille ja ongelmana oli, että luottokortti olisi pitänyt olla auki (internet käyttö sallittu) tilassa, jotta maksut olisi voitu veloittaa. He eivät tarjonneet toista maksutapaa. Turvallisuusnäkökulmasta tämä oli suurin ongelma miksi en vaihtanut. Äsken vaihdoin DNA:lle, suurin syy vaihtaa oli lahjakortti ja vuoden ajaksi edullisemmat liittymät. Taisi olla 18€/kk

  Vastaa
  • Mielestäni ei tarvitse olla luottokortti, mutta joku kortti joka tapauksessa pitää olla (oli sitten Visa Electron tai pankkikortti). Mutta hyvä muistaa, että luottokortti on kuitenkin maksutavoista se kaikista turvallisin, koska pystyt maksut luottokortilta aina saamaan takaisin luottoyhtiön kautta – tai ainakin paljon helpommin kuin, jos rahat otetaan suoraan pankkitililtäsi.

   Vastaa
 5. Firman liittymä 🙂 tosin puhelinetu on 20e/kk luontoisetu verotusarvoltaan eli tekee nettopalkkaan korkeamman verotuksen muodossa noin 10 euron loven joka kuukausi. Positiivisena puolena kulut maksullisista numeroista ja maksullisista palveluista menevät työnantajalle.

  Vastaa
  • Hyvä kun muistutit! Moi Mobiili on edelleen markkinoiden edullisin, mutta sinänsä harmi, että hinta nostettiin 9 euroon. Päivittelen tekstin uusine kommentteineen pian tuota 9 euron simiä silmällä pitäen!

   Vastaa
 6. Siirryn Moi-asiakkaaksi.

  Laitenetti 0.5 Mbps €4 kk toiseen sim-paikkaan. SIM1-paikkaan Latausliittymä, johon numero siirtyy ensi kuussa. Puhelimesta valitsen puheelle ja viesteille SIM1 ja netille SIM2. Kokonaiskustannus €4-€5 käytön mukaan. Ennen maksoin 9,90-19,90 turhasta!

  Onneksi tajusin kilpailuttaa vihdoin eri tavalla kuin ne muut!

  Kiitos vinkistä, se on Moi!

  Vastaa

Jätä kommentti