Näin Omavaraisuushaaste muuttuu vuonna 2023!

Kuten joka vuosi, pyrin aina uudistamaan blogiani sekä sen sisältö hieman, jotta homma pysyy tuoreena niin itselleni kuin lukijoillekin. Blogin selkärankana tulee todennäköisesti aina toimimaan kuukausikatsaukset, listautumisanti-analyysit sekä puolivuosikatsaukset varallisuuteeni sekä sijoitusteni tuottoihin, mutta kaikki loput 80% sisällöstä, jota blogiin tuotan, pyrkii muuttumaan aina hieman, kunnes löydän omasta mielestäni parhaan tasapainon asioille.

Olen kirjoittanut yli seitsemän vuoden aikana hieman yli 700 kirjoitusta Omavaraisuushaasteeseen ja aiheet ovat vaihdelleet erittäin paljon perussijoitusteksteistä aina muumimukeista aiheutuvaan epärationaaliseen innostukseen asti tai ihan vain elokuvakritiikkeihin. Tämä tulee varmasti pysymään samana. Pyrin jatkossa myös kirjoittamaan tietysti kaikista aidosti ajankohtaisista tärkeistä talouden ja pörssin aiheista niin nopeasti, kun minulla perusteltu mielipide niistä on.

Näiden lisäksi on kuitenkin muutama asia, johon haluan kiinnittää erityisen huomion tulevaisuuden osalta, koska haluan muutamaan näistä ennen kaikkea lukijoiden mielipiteen.

1. Uusi tekstisarja – suomalaiset ja ulkomaalaiset yritysanalyysit!

Tätä on pyydetty paljon ja nyt minulla on vihdoin tälle aikaa. Olen kirjoittanut viimeisen neljän vuoden aikana sijoitusanalyysin jokaisesta Helsingin pörssiin listautuneesta uudesta yrityksestä. Näitä tekstejä alkaakin olla jo pian lähes 100 kappaletta.

Se, mitä minulta kuitenkin on pyydetty erityisen paljon on ihan perinteisiä yritysanalyysejä jo pörssissä olevista yhtiöistä. Tämän aika on vihdoin tänä vuonna.

Yritysanalyysit tulevat olemaan hieman erilaisia kuin antianalyysit tai analyysit, joita olet todennäköisesti tottunut lukemaan esim. Inderesin tuottavana. Koska olen yksi ihminen, enkä yritys (tai kone), haluan pystyä tekemään yritysanalyysit siten, että ne kestävät aikaa. Samalla haluan parantaa yritysanalyyseille etenkin ihmisten tuntemusta yritysten liiketoiminnasta, en niinkään niiden osakkeen arvostuksesta. Näistä teksteistä ei siis tule löytymään tunnuslukuja juuri laisinkaan, vaan ennen kaikkea laadullista analyysiä mahdollisuuksineen ja riskeineen yhtiöiden liiketoiminnasta sekä niiden tulevaisuudennäkymistä ja trendeistä.

Yritysanalyysit aloitankin todennäköisesti Suomen omistetuimmista yhtiöistä, kuten Elisasta ja Nordeasta, jotta saan kiinni siitä, mikä olisi hyvä formaatti teksteille (ja tähän toivon myös mielipiteitä lukijoilta), mutta sen jälkeen homma meneekin mielenkiintoiseksi. Onko järkevintä jatkaa vain Suomi-yhtiöitä analysoimalla? Vai olisiko oman salkkuni yhtiöt seuraavia? Ehkä amerikkalaisia yhtiöitä?

Tulen tekemään äänestyksiä siitä, mistä minun pitäisi kirjoittaa niin Omavaraisuushaasteen Twitterissä kuin tässä blogissakin (äänestys tästä löytyy tämän tekstin lopussa), joten laita äänestä ja laita kommenttia, jos erityistoiveita on.

2. Listautumisanti-analyysit jatkuvat tuttuun tapaan Omavaraisuushaasteessa ja Sijoitustiedossa

Listautumisanti-analyysejä on hauska kirjoittaa, ne selvästi kiinnostavat lukijoita ja opin niitä tehdessä aina itsekin uutta. Ei siis ole mitään syytä, miksi siis ne eivät jatkuisi aivan tavalliseen tapaan myös jatkossa.

Kuten viime vuonna, myös tänä vuonna osa listautumisanalyyseistä löytyy Omavaraisuushaasteesta ja osa Sijoitustiedosta. Mikään ei siis muutu tämän osalta ja kirjoitan blogiini joka tapauksessa aina ilmoituksen siitä, jos teksti Sijoitustiedosta löytyy, joten jatkossakin antianalyysit sekä linkit niihin tulet löytämään pelkästään blogiani seuraamalla.

3. Blogin monetisointi

Rahan tekeminen blogilla on ollut aina itselleni asia, missä heilun aina vuodesta toiseen puolelta toiselle. Olen seitsemän vuoden bloggaamisen aikana kokeillut kaikkia mahdollisia tienaamisenkeinoja, kuten AdSense-mainoksia, Affiliate-tuloja, Banner-mainoksia, nettikasinohakukoneoptimointitekstejä sekä kaupallisia yhteistöitä blogitekstien muodossa. Unohtuikohan jotain vielä? Verkkokursseja tai muuta en ole vielä alkanut myymään!

Jos aloittaisin blogilla rahastamisen sieluni myymällä, pystyisin todennäköisesti blogilla tekemään ennen veroja sen pari tonnia kuukaudessa suhteellisen vähällä extra-työllä. Tämä kuitenkin johtaisi siihen, että tekstejä blogiin tulisi koko ajan enemmän ja luonnollisesti tekstien taso olisi myös moninkertaisesti huonompi. Samalla lukukokemus heikkenisi, koska jokainen teksti ei yksinkertaisesti olisi lukemisen arvoinen.

Tässä olallani onkin jatkuvasti klassinen demoni-enkeli tilanne. Joskus tekisi mieli myydä sielu kaikille tavoille, joilla voin rahaa blogilla tehdä, koska näen koko ajan niin monen muun tekevän sitä. Ja toisaalta se auttaisi esim. FIRE-tavoitteeni kanssa aivan valtavasti. Toisaalta, haluaisin jatkaa tuulimyllyjä vastaan taistelemista ja sitä, että pystyn blogini pitämään puhtaana harrastuksena, joka tuottaa jatkuvasti laadukasta sisältöä sekä hyötyä ihmisille ilman, että tekisin sillä itse rahaa.

Samalla olen pohtinut myös Omavaraisuushaasteen ulottamista muihin formaatteihin kuin tekstiin. Maailmassa kulutetaan koko ajan vähemmän tekstipohjaista sisältöä ja enemmän audio- sekä videomateriaalia, joten päässäni on luonnollisesti käynyt kaikki tavalliset ideat podcastin perustamisesta, oman nettisijoituskurssin tekemisestä aina omaan Youtube-kanavaan.

Välillä tunnen aitoa turhautumisen tunnetta, kun mielestäni laadukas teksti tavoittaa 100-kertaa vähemmän naamoja kuin jonkun puhuvan pään järjettömät twiitit tai Tiktokkaukset sijoitusmarkkinoista. Ja toisaalta kuinka omat tekstit saavat eniten huomiota juuri silloin, kun teen klikkiotsikon. Perinteistä luomisen tuskaa siis!

Seuraamani harvat yhdysvaltalaiset sijoitusblogit tuskailevat lukemani mukaan saman asian kanssa ja moni pelkääkin, että pitkien tekstien bloggaaminen on oikeasti kuolemassa, koska ihmiset eivät jaksa alusta loppuun lukea tämänkään pituista tekstiä. Ja samaa itse asiassa pohti myös juuri tällä viikolla aikaisemmin Inssin Osingot eli ilmiö tuntuu olevan suhteellisen universaali tällä hetkellä.

On kuitenkin todennäköistä, etten tänä vuonna tee mitään monetisoinnin tai muiden kanavien osalta ajanpuutteen takia, mistä hieman lisää seuraavassa. Teen muutaman kaupallisen yhteistyön, että pystyn maksamaan blogin ylläpidon kustannukset, mutta mitään isompaa muutosta en tähän tänä vuonna oleta tapahtuvan. Ja ehkä aktivoin Google AdSensen uudelleen.

Täytyy myös mainita, että päivitin myös juuri suomalaisten aktiivisten sijoitusblogien listaa (teksti tulossa pian) ja huomasin, että madonluvut ovat kovia. Tekstipohjainen yksityisihmisen sijoitusblogi alkaa olla aidosti kuoleva luonnonvara myös Suomessa, vaikka sijoittaminen on suositumpaa kuin koskaan. Kulutuksen formaatti on vaihtunut Twitteriin, Instagramiin, Youtubeen ja TikTokiin jo vahvasti. Visuaalinen tarinankerronta, videoformaatit ja lyhyet twiittiketjut ovat nykyinen kulutuksen tapa ja myös minun pitää jossain kohtaa pohtia (ei kyllä vielä tänä vuonna), että mikä on myös oman sisältöni sekä kanavien tulevaisuus.

4. Pyrin julkaisemaan 1,5 blogitekstiä viikossa

Asetin tämän tavoitteen itselleni jo viime vuonna ja huvittavaa kyllä en pystynyt siihen – kirjoitin myös viime vuonna kaksi tekstiä viikossa! Tänä vuonna koetan kuitenkin aidosti ottaa itseäni niskasta kiinni ja pyrkiä hieman vähentämään kirjoitustahtiani. Pyrin tähän muutamasta syystä:

1) Tänä vuonna kirjani promoaminen tulee viemään huomattavan paljon vapaa-aikaa
2) Tänä vuonna töissä alkaa vetämäni monivuotinen IT-projekti täydellä teholla, joka tulee pidentämään työpäiviäni
3) Vähenevästä vapaa-ajasta huolimatta haluan pitää tekstien laadun yhtä korkeana kuin aikaisemminkin

Jos tulen tänäkin vuonna kirjoittamaan yli 100 blogitekstiä, saa tulla vetämään hihasta ja kysymään onko kaikki ok. Todennäköisesti pystyisin tähän vain nukkumisesta karsimalla ja sitä en haluaisi tehdä. En usko, että bloggaustahdin erittäin lievää hidastumista edes lukijana huomaa ja parhaimmillaan tämä voi itseasiassa aiheuttaa sen, että jokainen lukija ehtii oikeasti lukea jokaisen tekstin, vaikka kävisi blogissa vain kerran pari viikossa.

5. Viisas sijoittaja julkaistaan! Luvassa siis paljon mediaesiintymisiä blogin ulkopuolella

On enää alle kaksi kuukautta siihen, kun esikoissijoituskirjani ”Viisas sijoittaja – tunne itsesi ja osakemarkkinat” vihdoin rynnistää kirjakauppoihin ympäri maan. Jännittävää! Tämä tulee kuitenkin toivottavasti ja todennäköisesti aiheuttamaan sen, että tulen käyttämään paljon aikaani vapaa-ajallani haastatteluissa, podcasteissa ja muualla esiintymiseen sekä kirjan promoamiseen.

Tänä vuonna onkin Omavaraisuushaasteen sijaan ennen kaikkea Esa Juntusen vuosi ja toivottavasti ennen kaikkea kirjastani tulee yleisesti tunnettu (ja toivottavasti pidetty) asia kaikenlaisissa sijoituspiireissä. Kuten yllä mainittu, kirjan markkinointi tulee varmasti syömään aikaani blogiltani, mutta toki tulen varmasti referoimaan jonkun verran mediaesiintymisiäni blogissani, jos siellä jotain fiksua tai mielenkiintoista tulee joskus sanottua. Kokoan näistä myös oman sivun blogiini, josta niitä voi katsoa/lukea/kuunnella sitten, mikäli ne kiinnostavat.

Pääsen tänä vuonna toivottavasti käymään myös sijoitustapahtumissa, joten jos satut siellä pörräämään, on varsin ok tulla sanomaan moi!

Loppuun vielä kysely yritysanalyyseistä eli jos haluat vaikuttaa siihen, mistä haluat yritysanalyyseissä minun kirjoittavan, äänestä alla (voit valita monta vaihtoehtoa) ja jos sinulle sopivaa vastausvaihtoehtoa ei löydy, laita kommenttia, kiitos!

————————————–
Voit ennakkotilata sijoituskirjani Viisas Sijoittaja – tunne itsesi ja osakemarkkinat Tammen verkkokaupasta alekoodilla VIISASSIJOITTAJA30 30%-alennuksella nyt vain 24,50 euron hintaan! Tarjous voimassa vain ennakkotilauksen ajan.

Jos olet uusi lukija ja olet kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa jo yli 700 tekstiä, joten olen varma, että löydät etsimäsi. 

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

16 kommenttia artikkeliin ”Näin Omavaraisuushaaste muuttuu vuonna 2023!”

 1. Tämä lopun kysely tuli juuri oikeaan aikaan, sillä blogiasi on tullut luettua ja juuri sinun salkussa oleva osake nimeltään Talenom kiinnostaisi todella paljon. Yrityksellä melkoinen ajo päällä ja olisi mielenkiintoista kuulla sun ajatuksia firmasta 🙂 Talenomista olet kirjoittanut vuonna 2020 oman blogin niin aika päivittää!

  Vastaa
  • Hienoa! Joo siinä voisi itse asiassa olla ideaa, että aloitan noiden analyysien tekemisen ihan omista sijoituksistani ja sitten siitä eteenpäin vien niitä enemmän kohti äänestyksen lopputuloksia (joka aika 50-50 näyttää jakautuvan suomalaisten ja yhdysvaltalaisten osakkeiden välillä muutenkin).

   Vastaa
 2. Mielenkiintoista settiä näköjään luvassa. Innolla jäädään odottelemaan.

  Sellainen postaustoive olisi, että kun olet puhunut siitä, että et halua kovin monia eri osakkeita salkkuusi hankkia, koska kaikkien seuraaminen menisi liian hankaliksi, niin mitä kaikkea siihen valitsemiesi yritysten seuraamiseen oikeastaan kuuluu? Luetko vuosittain jonkun katsauksen vai googlaatko joka päivä, onko yritys mennyt yön aikana nurin?

  Vastaa
 3. Olisko suositella yhdysvaltalaisia talousblogeja? Skene on Suomessa valitettavan pieni, blogeja on vähän ja päivityksiä harvoin. Itse haluan ehdottomasti tulevaisuudessakin lukea blogeja, mutta tarjontaa on harmittavan vähän.

  Oletko koskaan miettinyt mitään Patreon-/OnlyFans-tyyppistä ratkaisua, jossa kk-maksulla saisi lisäsisältöä? Toki vaatisi varmaan joko merkittävästi lisää työtunteja tai vastaavasti ilmaisen sisällön supistamista.

  Vastaa
  • Hyvä kysymys! Ja vastaushan tosiaan on, että kyllä olen 😀 Ehkä tässä tulee kuitenkin oma ajatusmaailma vastaan enemmän, että tuntuisi oudolta laittaa osa ajatuksista maksumuurin taakse, kun on ilmaiseksi niitä jakanut yli seitsemän vuotta. Varmasti, jos tekisin tätä tavoitteena aloittaa influensserin ura yrittäjänä, niin Patreonin olisin jo perustanut, mutta tällä hetkellä molemmat Patreon ja Onlyfans tuntuu vähän vieraalta formaatilta. Ei sitä toki tiedä yhtään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

   USA:laista blogeista omat lempparini ovat Financial Samurai sekä Retire by 40 (hänkin kyllä vähän epäaktivoitumassa). Myös Jenkeissä näkyy selkeästi se, että uusi hyvä blogeja on koko ajan vain vaikeampi ja vaikeampi voittaa ja oikeastaan nuo kaksi ovat enää ainoita, jotka eivät ole täynnä mainoksia, spämmiä tai muuten olematonta sisältöä. Moni muu lempiblogini on lopettanut niin Suomesta kuin muualtakin, mikä on tosi sääli.

   Vastaa
 4. Sielusi myymällä myös menetät lukijoita. Mainokset ovat mainoksia, eikä kaikki tahdo niitä lukea, ja samalla (imo) ne syövät myös muiden tekstien uskottavuutta.

  Itsensä ja tekemistensä suurieleinen markkinointikin keikkuu siinä rajoilla, vaikka yleinen kulttuuri taitaa olla siihen suuntaan menossa. Tekeekö ja sanooko tuo noin, koska on oikeasti sitä mieltä vai koska se tuo lukijoita ja myyntiä?

  (käyttääkö kukaan enää lyhennettä imo? t. kalkkis)

  Vastaa
  • Tämäpä juuri ja täysin samaa mieltä! Sen takia olen kyllä vähän kateellinen lifestyle-bloggaajille, joiden sisällöstä 80% tuntuu olevan mainoksia ja silti heitä seuraavat suuret määrät ihmisiä. En ole oikein koskaan päässyt sisään siihen maailmaan tuottajana tai seuraajana, vaikka olen asiaa tutkinut.

   Ja joo esim. kirjan markkinoinnissa mietin, että kuinka paljon laitan itseäni likoon julkisuudessa, mutta totesin, että pakko laittaa itsensä likoon ihan kirjan puolesta. Julkisuus sinänsä ei yhtään huvita, mutta haluan toki, että kirja jota vääntänyt satoja tunteja ihmiset tavoittaa eikä jää pöytälaatikkoon.

   Ja ainakin allekirjoittanut milleniaali edelleen imo:a paljon käyttää ihan puhekielessäkin 😀

   Vastaa
 5. Moikka!

  Toivoisin kirjoituksia Pohjoismaalaisista ja Japanilaisista yrityksistä. Kirjoituksia Yhdysvaltalaisista yrityksistä en kaipaa, sillä niitä on jo niin paljon ja se markkina on aika vahvasti jo läpiperattu monissa englanninkielisissä kirjoituksissa. Tilasin muuten kirjasi.

  Vastaa
  • Japanilaiset yritykset mielenkiintoinen toive! Nintendosta voisin joskus analyysin tehdäkin, koska vaikka en siihen sijoita sen takia, koska fanipoika olen, yrityksen kuitenkin aika syvällisesti tunnen. Muuten japanilaiset yhtiöt voivat olla erittäin haastavia, kun tieto niistä kuitenkin on pitkälti japaniksi ja kaikissa palveluissa suomalaisissa sijoituspalveluissa Japaniin ei pysty edes sijoittaa.

   Vastaa
 6. Kiitos että kirjoitat! Vaikka blogien lukeminen on viime vuosina vähentynyt (pitkälti tarjonnan vähenemisen takia), niin kaipaan edelleen pidempiä blogitekstejä – juuri sellaisia kuin tässä blogissa. Mielestäni aihealueesi on oikein sopiva, riittävän keskittynyt, mutta mukava lukea välillä jotain yleisempääkin tai muista aiheista,

  Itseäni eivät listautumisannit juuri kiinnosta, mutta ymmärrän hyvin niiden paikan blogissa, eivätkä ne myöskään mitenkään häiritse, koska muuta kiinnostavaa sisältöä löytyy niin paljon.

  Yritysanalyysit sen sijaan kuulostavat kiinnostavalta!

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi edelleen 🙂

  Onnea myös kirjasta! Odotan innolla myös sen saamista käsiini 🙂

  Vastaa
  • Kiitos hyvästä kommentista! Ja joo talous alueena onneksi on sen verran laaja, mutta samalla rajattu, että siitä saa paljon erilaista sisältöä luotua eri näkökulmista. Kuvaavaa on se, että itselläni on edelleen tekstidrafteja vielä enemmän kuin julkaistuja tekstejä blogissa. Ideat ei eivät siis tule koskaan loppumaan kesken, kyse on vain siitä, mitä tahtia on aikaa kirjoittaa kaikki tekstit valmiiksi 😀

   Vastaa
 7. Olisi mielenkiintoinen lukea analyysi tuosta Arthur J. Gallagherista, jonka mainitsit aiemmassa kirjoituksessa. Olin yllättynyt, kuinka tuottoisa tuo osake on ollut vuosien aikana.

  Vastaa
  • Joo vakuutusalalta löytyy paljon mielenkiintoisia toimijoita globaalisti, Gallagher ei sinänsä ainut hyvä menestyjä, vaan molemmat Progressive ja Munich RE:kin erittäin hyvin tuottaneet, vaikka moni niistä ei ole kuullut. Voisin miettiä otanko vakuutusalan eri toimialat erikseen analyysiin, vai otanko vain yksittäisiä yrityksiä. Ala on erittäin mielenkiintoinen kyllä ja sisältää paljon hyviä potentiaalisia sijoituksia sen kaikille tutun Sammon lisäksi.

   Vastaa
 8. Tämä on varmaan ikuisuuskeskustelu, että ovatko blogit kuolemassa vai eivät. Olen 35 v. Itse luen blogeja jonkin verran muistaessani (tätä ja muutamaa muuta), hillun Facebookissa ja Youtube pyörii päivittäin. Jonkinverran kuuntelen podcastejä, mutta en säännöllisesti.

  Sen sijaan Twitter, Instagram ja Tiktok, saati muut joiden nimiä en edes muista, ovat minulle outoa aluetta. Ne eivät puhuttele. Pidän pitkistä teksteistä ja videoista, joissa mennään syvälle. Ja uskon, että on muitakin kaltaisiani. En jotenkin jaksa uskoa siihen, että blogit lakkaisivat olemasta. Tai en halua uskoa.

  Mitä tulee blogin monetisointiin, niin itse en ainakaan katsoisi pahalla, vaikka tässä blogissa olisikin enemmän mainontaa. Uskoakseni valtaosa lukijoista ymmärtää, että mainokset osaltaan mahdollistavat blogin olemassaolon.

  Mutta toki se muuttaa väistämättä kirjoittajan itsensä näkökulmaa ja fiilistä kirjoittamista kohtaan, kun tekstiä tuottaa kaupallisessa tarkoituksessa. Mistä oletkin kirjoittanut, ja ymmärrän tämänkin.

  Klikkiotsikotkin on ristiriitainen aihe. Olen itsekin vihannut niitä aika paljon. Jostain syystä olen kuitenkin viime aikoina hurahtanut copywritingin maailmaan. Huomasin, että aloin äsken asettelemaan otsikoitasi enemmän klikkiotsikkomuotoon mielessäni.

  En tiedä, mikä päässäni on naksahtanut. Kai olen alkanut ajattelemaan, että vaikuttava kirjoittaminen vain toimii tietynlaisten ihmismielen lainalaisuuksien mukaan. Että ehkä niillä klikkiotsikoilla voi myös saada aikaiseksi hyvää… tarkoitan että jos niiden avulla saat ihmiset enemmän lukemaan tekstejäsi, niin ei kai se väärin ole. Lukijan kannalta ärsyttäväähän se on silloin, jos klikkaukseen takaa löytyisi täysin tyhjää sisältöä – mitä sinun blogisi ei todellakaan ole. 🙂

  Kiitos muuten myös tuosta kustannustoimittajan kanssa työskentely -tekstistä. (En jaksa nyt kirjotitaa eri kommenttia.) Se oli mielenkiintoinen ja esimerkkitekstit avasivat hyvin konkreettisesti, mitä tuossa vaiheessa tapahtuu.

  Vastaa
  • Kiitos hyvistä ajatuksista! En myös usko, että blogit kuolevat kokonaan, mutta uskon, että niiden suosio vähenee sekä ne marginalisoituvat. Uskon, että juuri kokeneemmat blogin lukijat ovat tottuneet mainoksiin ja kaupallisiin yhteistöihin, mutta toki löytyy aina se puoli lukijoita, jotka kääntyvät sivulta heti mainoksen nähdessään. Ymmärrän myös heitä, koska olen itse sellainen lukija!

   Hauska tuo esimerkki klikkiotsikoista – uskon, että omalla tavallaan olemme jo niin turtuneita niihin, kun niitä kaikkia Internet-kävijöitä on aktiivisesti pommitettu vähintään viimeiset 5 vuotta. Joten omalla tavallaan tuntuu, että se onkin ainoa tapa saada enää huomattavaa huomiota Internetissä. Mutta se on ihan totta, että niin kauan kun sisältö tosiaan toimii ja vastaavat klikkiotsikkoa, eivät klikkiotsikot haittaa todennäköisesti edes suurinta osaa lukijoista, tätä kommenttia olen kuullut aiemminkin.

   Ja hienoa, että tuo kustannustoimittaja-teksti toimi! Vaihe oli ennen kirjan kirjoittamista se vaihe, mikä itseäkin aina kiinnosti.

   Vastaa

Jätä kommentti