Näin teet vetävän LinkedIn-profiilin – 11 kohdan pikaopas

LinkedIn-profiilin tekeminen on taitolaji ja LinkedIn on ylivoimaisesti maailman aliarvostetuin sosiaalinen media. Se on ainoa sosiaalinen media maailmassa, josta on oikeasti hyötyä sinulle ja joka ei luo pelkkää kateutta ja riittämättömyyden tunnetta kuten Instagram tai Facebook. Siitä huolimatta edelleen liian harva on siellä.

Tämä siitä huolimatta, että käytännössä kaikkiin töihin haetaan nykyään LinkedIn:n kautta töihin ja LinkedIn on se paikka, josta headhunterit etsivät nykyään uusia taitoja. Tästä hyvä esimerkki on se, että niin minä kuin veljeni olemme molemmat töissä työpaikoissa, joihin emme hakeneet, vaan joihin headhunter meitä.

Kun on duunariperheestä ja ei ole suhteita korkealle työelämään valmiiksi koulun penkiltä, en voi ylistää LinkedIn:iä tarpeeksi mahdollisuuksien tasapäistämisestä. Vain oma tekeminen ja CV merkitsee huomattavasti enemmän kuin ennen.

Olenkin nähnyt paljon vaivaa oman LinkedIn-profiilini eteen ja tässä kirjoituksessa käyn läpi omasta mielestäni merkityksellisimmät asiat LinkedIn-profiilin tekemisessä. Ja mikäli et LinkedIn:ssä vielä ole, käy tekemässä tili ennen tämän tekstin lukemista. Nykyään melkein kenet tahansa meistä voidaan hakea vaikka kotisohvalta töihin, kiitos Linkedinin!

Tässä sinulle siis nopea LinkedIn pikaopas vuodelle 2020.

linkedin profiilin tekeminen

1. Käytä aikaa LinkedIn-profiilisi tekemiseen

LinkedIn on nykymaailmassa tärkeämpi kuin CV:si monelle meistä. Olen hakenut töitä 2015 vuoden jälkeen vähemmän kertoja, kuin olen saanut yhteydenottoja töistä LinkedIn:n kautta.

LinkedIn on oikeastaan moderni CV:si. Kuka tahansa voi nähdä sen ja yleensä asetukset kannattaakin laittaa niin, että kuka tahansa voi nähdä sinut ja osaamishistoriasi. LinkedIn on yksi niistä someista, joihin haluat käyttää aikaa täyttääksesi joka ikisen kohdan, jonka voit ja niin tarkoilla tiedoilla kuin mahdollista.

Parasta on se, että LinkedIn itse mittaa sitä, kuinka valmis profiilisi on ja neuvoo sinua tekemään profiilistasi entistä paremman. Ja kyllä, LinkedIn varmasti myy tietojasi aivan samalla tavalla kuin kaikki muut sosiaaliset mediat, mutta toisin kuin Instagramista, LinkedIn:stä sinulle ei jää kateutta ja pahaa mieltä vaan mahdollisesti uusi parempipalkkaisempi ja mukavampi työpaikka!

Ja huom! LinkedIn-profiili kannattaa tehdä rauhassa englannin kielellä, sillä LinkedInin haku toimii täysin englanninkielisellä moottorilla. Jos haluat apua englannin kirjoittamisessa, kokemukseni mukaan Grammarly, on ilmainen ja erinomainen tapa kirjoittaa parempaa englantia.

2. Muokkaa oman sivusi nettiosoite

Harva tietää, että voit itse päättää, mikä LinkedIn osoitteesi on (jos sitä ei ole otettu). Järkevintä onkin tehdä oma LinkedIn osoite vastaamaan täysin omaa nimeä, mikäli se on vielä vapaa. Itselläni on suhteellisen geneerinen sukunimi, mutta Iltasanomien Kaimakoneen mukaan ei kuitenkaan yli 50 täysnimi kaimaa (etunimeni Esa on vähän harvinaisempi). Sain kun sainkin siis LinkedIn osoitteekseni Linkedin.com/in/etu.sukunimi, mistä yllätyin positiivisesti.

Pystyt muokata LinkedIn Urlia kun menet omaan profiilisi, painat edit ja scrollaat alas pop-ikkunaa Edit Url-kohtaan.

3. Valitse kuva, joka kuvastaa sinua aidosti

Ulkonäöllä on väliä. Tästä on tehty monia tutkimuksia ja tulokset ovat aina samat, vaikka kuinka yritetään olla tasa-arvoisia kaikessa. LinkedIn profiilikuvan ei tarvitse kuitenkaan olla mikään Tinder kuva (vaikka toki itse käytin samaa kuvaa itsestäni niin Tinderissä, LinkedIn:ssä kuin CV:ssänikin), vaan tärkeintä on, että se on hyvälaatuinen ja asiallinen. LinkedIn kuvakin voi olla persoonallinen, kunhan se kuvastaa sitä, millainen työminä sinulla aidosti on.

4. Kirjoita titteli rehellisesti – älä kaunokirjamaisesti

Tästä aika moni on eri mieltä. LinkedIn on täynnä titteleitä kuten ”passionately curious chief development stardust collector”. Ja moni kannustaakin siihen, että tittelissä pitää olla jotain ajatusta herättävää eikä vain esim. ”asiantuntija”, ”kehityspäällikkö” tai muita geneerisiä termejä.

Syy siihen, miksi itselläni lukee vain ”development manager” tai ”specialist” johtuu yksinkertaisesti siitä, että nämä ovat ne tittelit, millä headhunterit ja muut rekrytoijat ihmisiä hakevat LinkedIn:stä ja jos ”headlinesi” osuu titteliisi, löydyt helpommin. Kukaan ei hae passionately curious development manageria tai stardust collectoria, vaan ihan vain development manageria. En siis itse suosittele ampumaan itseään jalkaan leikkimällä hippiä tittelien kanssa.

Nykyään trendinä ja hyvänä vaihtoehtona on myös nostaa erilaisia osaamisia ja alla löydätkin esimerkkini omasta LinkedIn-profiilistani, jonka päivitin pelkästään tätä blogitekstiä varten.

linkedin profiili esimerkki
Työkseni vedän siis IT-kehitystä työpaikallani. Tämän lisäksi olen lisännyt hieman buzzwordeja, kuten ohjelmistorobotiikkaa, tekoälyä ja automaatiota herättämään mielenkiintoa. Ja lopuksi olen käynyt puhumassa erilaisissa tapahtumissa sijoituskirjani julkaisun myötä, jonka takia loppuun on laitettu monen LinkedIn-profiilista tutut tekstit.

Suosittelen käyttämään myös ChatGPT:tä apuna LinkedIn-profiilin tekemisessä, koska missään muussa ChatGPT ei ole niin hyvä jargonin suoltamisessa ulos. Oma otsikkoni on tehty yhdessä ChatGPT:n kanssa, koska en itse osannut nostaa sanoja englanniksi yhtä hyvin esiin kuin se osasi.

5. Käytä algoritmejä hyväksesi

LinkedIn:ssä haetaan osaamista hakusanoilla. Kannattaakin rakentaa oman osaamisen hakusanat sen mukaan, mitä sellaisissa työilmoituksissa on yleensä hakusanoina, mihin haluaisit mennä. Luonnollisesti tietenkin liioittelematta osaamistasi.

Tässä ote siitä, millaisia sanoja omassa osaamispilvessäni (Skills & Endorsements) on LinkedIn:ssä:

6. Panosta valtavasti esittelytekstiisi

Aivan kuten kirjassa – tai vaikka blogikirjoituksessa – alku on äärimmäisen tärkeä myös LinkedIn-profiilissasi. Tämän takia LinkedIn:n about-teksti, joka on profiilisi yläosassa on se yksi tärkein asia profiilissasi. Itse käytän seuraavaa rakennetta.

1. Kappale – Kokemukseni ja intohimoni summattuna pariin lauseeseen
2. Kappale – Mitä olen tehnyt työelämässä ja mitkä ovat olleet niissä työni kohokohdat osaamiseni kannalta
3. Kappale – Mitä teen nykyään ja miten päädyin sinne
4. Kappale – Mitä arvostan työelämässä ja työnantajassa sekä mitkä ovat tavoitteeni 

Jos alku tuntuu hankalalta, voit matkia minua ja inspiroida omaa osaamistasi koskevan tekstin siitä. Kaksi ensimmäistä lausetta LinkedIn-profiilissani kuuluu (englanniksi):

”Olen finanssialan liiketoiminta- ja teknologia-asiantuntija, jonka intohimo on uudet teknologiat, innovaatiot ja liiketoiminnan kehittäminen. Olen nähnyt finanssialan monesta eri näkökulmasta, niin pienen kuin ison firman työntekijänä. ”

Saa kopioida ja soveltaa.

7. Menneisyyden suorituksillasi on väliä

Tätä samaa asiaan pyrin painottamaan myös CV:n teko – tekstissäni. Harvaa kiinnostaa, mitä teit työksesi. Kaikkia kiinnostaa, miten suoriuduit siitä mitä teit.

Käytä siis esimerkkejä, numeroita, palkintoja, bonuksia – mitä vain, joka ei mene liikesalaisuuden piiriin LinkedIn-profiilissasi kuvaamassa sitä, mitä olet itse saavuttanut työelämässä.

Esimerkki jälleen omasta profiilistani.

”Olen tehtävässäni onnistunut saavuttamaan korkean automaatioastetavoitteen, joka projektissa asetettiin”

Yksinkertaista, mutta paljon mielenkiintoisempaa kuin se, että olisin vain kertonut, että olen tehnyt automaatiota projektissani. Älä koskaan aliarvioi omaa suoritustasi. Ja kuten aina työnhaussa itsensä kehuminen on kannattavaa – jopa suositeltavaa – vaikka se suomalaiselle vieraalta saattaakin tuntua.

8. Listaa kaikki saavutuksesi

LinkedIn eroaa siten CV:stä, että CV:ssä kannattaa keskittyä vain ja ainoastaan tärkeimpien asioiden korostamiseen juuri kyseiseen työpaikkaan hakiessa. Ja juuri tämän takia, jokaiseen työhön hakiessa, myös CV:si pitäisi olla hieman erilainen.

Tämä ei onneksi ole tapaus LinkedIn-profiilin kanssa, joten kerran hyvin tehty LinkedIn-profiili pystyy kantamaan sinua kauankin. LinkedIn:iin kannattaakin lisätä joka ikinen sertifikaatti, projekti, vastuutehtävä ja kyky, mitä sinulla on. Voisit yllättyä, mistä kaikesta arjessa oppimistasi asioista voi olla hyötyä ja etua työnhakijan silmissä!

Älä siis häpeile, mitä olet tehnyt, vaan laita ihan kaikki, mikä muistuttaa edes vähän työelämää tai kouluttautumista, LinkedIn-profiiliisi.

9. Käytä tittelinäsi nykyistä työpaikkaasi

Tai entistä, jos olet työtön ja haet töitä. Tärkeintä tämä on ehkä juuri silloin kun haet töitä ja olet työtön, sillä mikäli sinulla ei ole työtehtävänäsi entistä titteliä, saatat jäädä pois monesta LinkedIn hausta, joita rekrytoijat tekevät.

On hyvä erottaa LinkedIn:ssä titteli sekä headline. Headlineen voit kirjottaa muuta esim. Voit käyttää LinkedIn:n headlinea työnhakutilanteessa kirjoittamalla sen kuuluisan ”looking for new opportunities/challenges”.

10. Seuraa yrityksiä alallasi

Suosittelen seuraamaan mielenkiintoisia yrityksiä omalla alallasi, vaikka et koskaan olisi niihin menossa töihin (myös ulkomaisia), koska usein heidän postauksistaan LinkedIn:ssä voi saada hyviä uusia ajatuksia ja pysyy ajan menossa mukana. LinkedIn:iäkin voi selata aivan yhtä säännöllisesti kuin mitä tahansa muuta sosiaalisesta mediaa.

Jos satut myös sijoittamaan suoriin osakkeisiin, yksi erittäin hyvä vaihtoehto on myös omien suorien osakesijoitusten (jos sellaisia on) seuraaminen LinkedIn:ssä. Medpacen LinkedIn-profiili oli esimerkiksi se, joka sai itseni vakuuttumaan yrityksen laadukkuudesta ja tulevaisuuden vahvuudesta ja antoi loppusilauksen sille päätökselle, että haluan yritykseen sijoittaa. So far, so good.

11. Varmista, että sinut saa kiinni

Ja lopuksi se tärkein. Pidä huoli, että yhteystietosi ovat ajan tasalla LinkedIn:ssä ja että kuka tahansa voi lähettää sinulle viestin LinkedIn:ssä. Suurin osa rekrytointikontakteista nykymaailmassa kuitenkin tulee jo LinkedIn:n kautta eikä puheluina. Tervetuloa 2020-luvulle! Tämän lisäksi laita puhelinnumerosi näkyviin mahdollisille työnantajien edustajille LinkedIn-asetuksista. Et halua missata työpaikkaa vain, koska sinua ei saanut helposti kiinni.

LinkedIn profiili kuntoon kerralla – yhteenveto

Toivon, että tämä kirjoitus antoi hyödyllisiä vinkkejä LinkedIn-tilisi päivittämiseen ja antamaan sen viimeisen potkun kohti LinkedIn:iä, mikäli et siellä jostain syystä vielä ole!

Jos haluat ottaa kaikki nämä vinkit käyttöön samalla, voit myös käydä katsomassa minun Linkedin-profiilini. Olen pyrkinyt käyttämään kaikkia tekstissä listaamiani metodeja hyväksi profiilini päivittämisessä ja tulokset ovat olleet erinomaisia. Näkyvyyteni LinkedIn:ssä on kasvanut merkittävästi ja saan myös kuukausittain yhteydenottoja potentiaalisilta uusilta työnantajilta.

————————————–

Voit tilata huippuarvostelut saaneet sijoituskirjani Viisas sijoittaja nyt erikseen tai yhdessä muiden kirjojen kanssa Adlibriksestä täältä 29 euron hintaan tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi.

Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä muista suomalaisista äänikirjapalveluista.

Jos olet uusi lukija ja olet kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa jo yli 700 tekstiä, joten olen varma, että löydät etsimäsi. 

Muista seurata Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

 

15 kommenttia artikkeliin ”Näin teet vetävän LinkedIn-profiilin – 11 kohdan pikaopas”

 1. Tämän ja aiempienkin postauksien perusteella teet melko lähelle samaa työtä kuin minäkin, mutta saat siitä noin 2500 euroa enemmän palkkaa kuussa 😀 joskin olet finanssialalla ja itse teknologiateollisuudessa. Joten tarvetta on kyllä näille kirjoituksille ja vinkeille… Tuntuu vaan ettei mitään sopivaa työtä ole nyt tarjolla missään.

  Mitä olet itse mieltä näistä, kannattaako mainita LinkedIn:ssa tai CV:ssa:
  -asepalvelus (RUK)
  -opiskelumenestys (5.0 keskiarvo)

  Jotenkin tuntuu, että tällä alalla ja suomessa pidetään heti mulkkuna, jos vahingossa noista mainitsisi.

  Vastaa
  • Tuo on itseasiassa erittäin hankala kysymys. Voin kertoa, että itse olin intissä 6 kuukautta ja keskiarvoni oli jossain 3,2 paikkeilla – mutta kuten mainitsin CV-tekstissäni, ei kukaan ole koskaan todistustani kysellyt. Jos kuitenkin opiskelumenestys on noin hyvä, en välttämättä sanoisi, että keskiarvo 5 vaan, että opiskelutulokset olivat erinomaisia tai jollain muulla hieman kiertotie-tavalla.

   RUK on mielestäni kannattava mainita, jos työstä johon haetaan on päättämässä mies, joka on meidän ikäluokkaa selvästi vanhempi. Esim. kun itse olen rekryämässä jatkossa ihmisiä, tiedän, että minua ei juuri kiinnosta heidän inttihistoriansa – uskon, että sen paino meidän ikäluokalla on muutenkin pienempi kuin vanhemmilla ikäluokilla. Mikäli kuitenkin haet projektipäällikön/kehityspäällikön hommia, ei RUK:in mainitsemisesta pitäisi olla haittaa, koska omanlaista esimiestyötä sekin on.

   Tuo huomiosi on kuitenkin sinänsä tärkeä. IT-piireissä liikkuvat ihmiset eivät nyt keskimäärin ole niitä atleettisimpia ja intin tähtioppilaita. Kaikilla näillä on merkitystä, vaikka ei pitäisi olla, koska ihmiset kuitenkin tykkäävät työskennellä keskimäärin homogeenisessä porukassa. Vaihtelisin siis täysin sen mukaan, puhutko 50v vai 30v ihmiselle – ja sukupuolellakin väliä.

   Ja jos työt tuntuvat olevan haastavia löytää, suosittelen ehdottomasti finanssialan työpaikkojen katsomista ennakkoluulottomasti. Käytännössä jokaisella Suomen isolla finanssitalolla on isot IT-projektit meneillään tai tuloillaan ja juuri tätä meidän osaamista oikeasti tarvitaan enemmän kuin sitä on tarjolla. Tärkeintä on vain ollut kiinnostunut myös liiketoiminnasta, eikä pelkästään siitä IT-puolesta. Jos on kiinnostunut, oppii nopeasti liiketoiminnan salatkin, joka tekee omasta työstä helpompaa ja mielekkäämpää.

   Vastaa
   • Kiitos kattavasta vastauksesta! Tuota keskiarvoa en missään nimessä suoraan sanoisi vaan olenkin juuri pyrkinyt jotenkin toisella tavalla ilmaisemaan asian. Ja RUK:n olen pudottanut pois, kun ei yhtään tiedä kuka sen CV:n ensimmäisenä lukee.

    Finanssiala tuntuu sinällään vieraalta, kun ei ole opiskellut mitään alaan liittyvää. Pelkään, että mahdollisissa työhaastatteluissa en ymmärtäisi edes mistä ne puhuu. Mutta täytyypä sinnekin suuntaan tähyillä.

    Vastaa
    • Ehdottomasti kannattaa ennakkoluulottomasti hakea myös finanssialalla töihin, koska ei tämä mitään rakettitiedettä ole – oikeastaan aika päinvastoin. Ja järjestelmiä muutenkin kehitetään ennen kaikkea asiakaspalvelutyötä varten, jonka lainalaisuudet keskimäärin kaikkialla on samat.

     Uskon siihen, että kuka tahansa, joka pystyy oppimaan IT-asioita, sisäistää kyllä liiketoiminnan kuin liiketoiminnan aika nopeasti tarvittavalla tasolla itse työelämässä – ja uskon, että moni rekryäjä jakaa saman ajatuksen. Ja ei siinä tosiaan mitään häviä, kun yrittää – päinvastoin.

     Vastaa
  • Vastavalmistuneena tärkeintä on, että optimoit tuon hakusanapilven sen mukaan, mistä töistä olet kiinnostunut, ei sen mukaan, mitä osaat. LinkedIn-profiili kannattaa aina olla optimoitu yksi askel uralla eteenpäin.

   Kannattaa myös rohkeasti nostaa LinkedIn-profiiliin asioita vapaa-ajan ja muista harrastuksista. Ja kuten CV-kirjoituksessani kirjoitin: https://omavaraisuushaaste.com/nain-teet-cvn/ – kannattaa kuluttaa extrapaljon aikaa siihen, miten muotoilee sen lyhyen työkokemuksen LinkedIn-profiiliin mahdollisimman hyväkuuloiseksi.

   Ja asian vierestä, suosittelen suuresti hankkimaan mentorin (löytyy yleensä esim. oman koulun ainejärjestöjen tai ammattiliiton kautta). Sain mentorin ekonomiliiton kautta ja se auttoi minua aivan valtavasti – etenkin rohkeuden ja oman osaamiseni tiivistämisen osalta. Voisin mentoroinnistakin kirjoittaa aivan oman tekstin…

   Vastaa
 2. Olisiko vinkkejä tällaiselle umpikujaan joutuneelle? Olen myös eksynyt työskentelemään viimeiset vuodet IT-järjestelmän kanssa, joka ei kuitenkaan vaadi mitään varsinaista IT-alan osaamista. Kuka vaan osaa projektin vetää ja toimia pääkäyttäjänä simppelissä systeemissä. Minulla ei siis ole lainkaan IT-alan koulutusta, en osaa ohjelmoida enkä oikeastaan ymmärrä mitään työpaikkailmoituksista, joissa luetellaan kaikkia hienoja IT-termejä. Koulutukseltani olen toki DI, mutta aivan toiselta alalta. Miten voi pärjätä työnhaussa, kun ei ole kokemusta oman opiskelualan töistä ja kaikissa omaa työtä vastaavissa hommissa vaaditaan vahvaa IT-taustaa?

  Vastaa
  • Oikeastaan tilanteesi on aika samanlainen kuin minullakin työurani alussa. Olen KTM, enkä ymmärtänyt IT-jargonista yhtään mitään. Tämän lisäksi, koska olin työurani alussa en osannut edes projektia johtaa! Ja tosiaan, olen IT-puolella töissä enkä edelleenkää osaa koodata pätkän pätkää koodia – IT-projektissa onneksi tarvitaan aina niin liiketoiminnan kuin IT:n osaamista.

   Jargon osaaminen auttaa ja suosittelenkin opettelemaan sitä – se ei oikeastaan ole kauhean vaikeaa edes töiden ohessa, kiitos Internetin. Jokainen meistä kuitenkin osaa nykyisen työmme ohessa jonkun jargonsanaston. Youtubesta löytyy varmasti paljon IT-kehityksen perusoppivideoita, mutta nyt kun LinkedIn-tekstissä ollaan, olen itse käynyt noita IT-alan peruskursseja myös LinkedIn:ssä läpi.

   LinkedIn tarjoaa yleensä 30pv:n premium tarjousta jossain kohtaa ilmaiseksi ja kun ottaa sen koeajan, pääsee käymään LinkedIn:n laajaa kurssivalikoimaa läpi. Suosittelen tätä ehdottomasti tuon perus IT-setin sisäistämiseen.

   Vastaa
 3. Vihaan kaikkea sosiaalista mediaa ja enkö ole siitä syystä liittynyt koskaan Linkediniinkään. Kahdesti olen yrittänyt täyttää profiilia, mutta kun ei ole mitään taitoja mitä voisi listata, joten olen lopettanut siihen. Enkä millään jaksaisi vapaa-ajalla roikkua koneella ja seurata alan toimijoita ja tutkimuksia. Toimin käyttöpäällikkönä ja usein työpäivät venyvät 9-10 tuntisiksi, ja siihen työmatkat päälle niin on niin kuitti päivän päätteeksi, että hyvä, että jaksaa edes syödä ja kerran kaksi viikossa käydä lenkillä. Viikonlopuisinkin usein puhelin soi työasioista. Ei vain voimat riitä enempään alan seuraamiseen ja tietokoneella notkumisee, jota vissiin menestyminen (hyvä profiili) vaatisi.

  Vastaa
  • Ollaan siinä samanlaisia, että kumpikaan ei pidä sosiaalisesta mediasta! Käytän käytännössä somea vain blogini takia, enkä juuri henkilökohtaisia somejani käytä – LinkedIn:iä lukuunottamatta. LinkedIn:ssäkin on se hieno asia, että siellä on näkyvä, vaikka on passiivinen. Eli riittää, että näet kerran sen vaivan, että teet hyvän profiilin kerran, jonka jälkeen LinkedIn:ssä ei onneksi tarvi käydä – paitsi jos joku sattuu ottamaan yhteyttä (tästäkin ilmoituksen saa sähköpostilla).

   Uskoisin siis, että tästä voisi olla hyötyä sullekin – ja ei tosiaan vaadi kuin sen yhden päivän maksimissaan. Voi ottaa vaikka kesälomalle jonkin päivän projektiksi!

   Vastaa
   • Kesäloma on Koronan takia peruttu, tai siis nyt on vielä 3 päivää viikosta jäljelle. Loput ”suostuteltiin” pitämään marraskuussa. Ja vaatiihan se useampia päiviä kun yhden kun yrittää haalia suostuttelijoita, va mitä ne oli. Eikös se ole niin, että jos ei ole kehujia, niin profiili on yhtä tyhjän kanssa, ja niitä ”kavereita” pitää olla liuta, jotta profiili on uskottava. Myöskin jos alkaa perehtymään oman alan artikkeleihin ja toimijoihin niin meneehän siinä viikkoja. Ja kun ei ole mitään erikoistaitoja millä pröystäillä, niin ei ole taitokohtaan mitään laitettavaa. Osaan yhden tuotantoprosessin kemikaalien talteenoton todella hyvin, mutta eipäs nykymaailmassa näin rajoittuneilta taidoilla mitään tee.

    Vastaa
    • Onneksi LinkedIn:ssä ei juuri tarvitse olla suosittelijoita. Itselläni ei ole yhtään suosittelua ja hyvin toiminut tähänkin mennessä. Kunhan osaaminen on kunnossa, hyvä tulee. Ja kaikilla meillä on oman alan osaamista, kaikki töissä oppimamme on jollain tavalla erikoisosaamista, ei kannata väheksyä omaa osaamistaan. Ammattiylpeys ennen kaikkea!

     Eli ei tarvitse sitä huolehtia – LinkedIn onkin ennen kaikkea julkinen CV:si, ei pelkkä verkostoitumissome. Ja jos ei tällä lomakaudella kerkeä, niin ensi lomakaudella sitten. Tsemppiä!

     Vastaa
 4. Itse en tykkää tosta LinkedIn:stä, koska siellä on niin helppo tehdä identiteettivarkaus. Ei muuta kuin oma fake website pystyyn, screenshot sun profiilista ja kopio webbisivulle, linkki LinkedIn profiiliin ja ei muuta kuin hakemuksia vetämään! Ja aivan varmasti moni kehittyvistä maista tekee noin…

  Vastaa
  • Toki tämä Internet-aikana on erittäin helppoa, mutta itse olen ajatellut, että eipä se ole itseltä pois. Valheella on kuitenkin ammattiosaamisesta puhuttaessa usein lyhyet jäljet, niin tällaisesta jää aika helposti kiinni. Hyödyt voittavat LinkedIn:ssä mielestäni ehdottomasti potentiaaliset negatiiviset puolet.

   Vastaa
   • Identiteettivarkauden estämiseen auttaa mielestäni se, jos itsellä on verkkosivu (esim. blogi tai portfolio), jonne linkittää LinkedIn-profiilistaan. Ja sitten se, mitä opettajani suosittelevat, sallii profiilin tietojen näkymisen vain LinkedIn käyttäjille. Ei-rekisteröityneille täten näkyy vain etunimi ja ei välttämättä edes kuvaa.

    Vastaa

Jätä kommentti