Näin tienaan 100 000 euroa tänä vuonna

Muutama viikko sitten julistin maksimointivuoden alkaneeksi. Haastoin siis itseni tienaamaan tänä vuonna  erittäin korkealta kuulostava 100 000 euroa ennen veroja. Tässä kirjoituksessa avaan tarkemmin, miten ajattelin sen tehdä ja muita ajatuksiani siitä, mitä mielestäni 100 000 euron vuosituloihin Suomessa tarvitaan.

Lähtötilanne 2019

Katsotaan ensin millaisesta tilanteesta lähden tavoittelemaan 100 000 euron bruttovuosituloja. Vuotena 2019 tuloni näyttivät seuraavalta (luvut ennen veroja ja suuntaa antavia, koska ei ole lopullista verotuspäätöstä). En laske tuloiksi osakkeista saatuja myyntivoittoja.

Palkkatulot: 59 400€
Osinkotulot: 5300€
Vuokratulot: 2500€
Blogi -ja internettulot: 3600€
Muut tulot: 200€

YHTEENSÄ 71 000€

Käytännössä minun pitää siis nostaa vuodessa tulotasoani 29 000€, joka tarkoittaa n. 41%:n tulotason nousua. Tämä on aika massiivisen paljon. Tienaamiseen kuitenkin pätee aivan samat säännöt kuin minimalismiin ja säästämiseen. Pienistä puroista syntyy iso joki. Ja kuten säästämisessä, tarkoitus onkin käytännössä nostaa tuloja jokaisessa viidessä kategoriassa. Katsotaan siis lopputilannetta, mitä tavoittelen vuoden lopussa ja miten saavutan 100 000 euroa.

Tavoitetilanne vuoden lopussa

Palkkatulot: 59 400€ –> 70 000€
Osinkotulot: 5300€ –> 4000€
Vuokratulot: 2500€ –> 7500€
Blogi -ja internettulot: 3600€ –> 17 500€
Muut tulot: 200€ –> 1000€

YHTEENSÄ 100 000 euroa

Käytännössä tulen nostamaan kaikkia pieniä virtojani paitsi osinkotulojani tulevana vuonna. Vaikka tulen lisäämään sijoituksiin rahaa tulevana vuonna todennäköisesti ennätysmäärän, tiedän jo nyt, että painoni ei tule enää olemaan osinko-osakkeissa ja tästä johtuen osinkopottini tulee kutistumaan selvästi viime ja tämän vuoden välillä. Tämä pitää kuitenkin kompensoida muualla ja seuraavassa onkin keinot, miten olen tämän ajatellut tehdä.

Päätavoitteet matkalla kohti 100 000 euroa

Palkkatulojen osalta tavoite on yksinkertainen. Pyrin neuvottelemaan vähintään yhden palkankorotuksen vuoden aikana. Tiedän, että niin kauan kuin jatkan nykyisessä tehtävissäni ja nykyisessä työnkuvauksella, minun voi olla hankalaa saada suurta palkankorotusta, mutta täytyy yrittää. Pyrin saamaan 500 euron palkankorotuksen, jota pidän epätodennäköisenä, mutta aina kannattaa yrittää. Tyhmähän ei ole se joka pyytää! Palkan nostaminen entistä korkeammalle kun on avainosassa onnistuneessa maksimointivuodessa, koska se on niin suuri osa tuloistani vielä tällä hetkellä.

Osinkotulojen laskulle taas en vaihtoehtoisesti voi mitään, koska vaihdan sijoitusstrategiaani. Avaan uuden sijoitusstrategiani helmikuun alussa, mutta voin sanoa sen, että puolet salkkuni osakkeista ei jaa kuin pieniä (mutta kasvavia) osinkoja. Osinkotuloista en siis saa tukea tulevalle vuodelle.

Vuokratulot taas tulevat selvästi nousemaan viime vuodesta. Syynä se, että vuokralaiseni on koko vuoden sekä pääsen nostamaan vuokraani, koska nykyinen vuokralaiseni lähtee asunnosta piakkoin. Kirjoitan tästä myös pian kirjoituksen kunhan blogin aikataulu antaa periksi. Best case scenariossa pystyn myös hankkimaan toisen sijoitusasuntoni jo tämän vuoden aikana, joka mahdollistaa vuokratulojen nostamista entisestään.

Blogi -ja internettulojen kasvattaminen on käytännössä aivan yhtä avainosassa maksimointivuotta kuin palkkatulojen kasvattaminen. Pyrin tienaamaan enemmän Omavaraisuushaasteen avulla, mutta myös muilla eri tavoilla, joita Internet mahdollistaa. Käytänössähän Internetissä rahan tekemiseen tarvitsee vain luovuutta ja aikaa. Jos ihminen keksii jotain, sillä pystyy todennäköisesti tekemään rahaa. Tulen kirjoittamaan eri projekteista ja tavoista, joita kokeilen vuoden aikana Internetissä läpi vuoden kirjoituksia ja kokemuksiani.

Muut tulot toivottavasti nousevat sen myötä, että hankkiudun entistä enemmän turhista tavaroistani eroon. Vaikka karsin tavaroita ankarasti minimalistivuoteni aikana, on kaapin perukoilla edelleen asioita, joita voin myydä todennäkösesti eteenpäin ihan järkevälläkin hinnalla, kunhan jaksaisin käydä Tori.fi rumban läpi.

 

Yhteenveto

100 000 euroa koko vuodessa tarkoittaa, että kuukausituloni nousisivat 8333 euroon kuukaudessa! Luku tuntuu itselleni täysin absurdilta, koska elin lapsuuden perheessä, jossa vanhemmat eivät tienanneet kuukaudessa yhdessä edes puoliksi tätä. Mielenkiintoista kuitenkin on se, että tämä tavoite näyttää teoriassa aivan saavutettavalta. Elämä on ihmeellistä.

Tulen seuraamaan niin maksimointivuoden tavoitteen saavuttamista kuin projektien etenemistä täysin uusituilla kuukausikatsauksilla, jotta lukijatkin pääsevät kiinni tarkemmin reaaliajassa siihen, miten haaste etenee. Uskon, että suurin haaste minulle tulee olemaan yksinkertaisesti aika.

Uskon, että tutkimalla asioita, luovuudella ja takapuolilihaksilla kuka tahansa pystyy nostamaan omaa tulotasoaan merkittävästi ja kyse on – kuten aina elämässä – ajan ja rahan vaihtamisesta. Aika on rahaa ja toisinpäin ja siihenhän koko taloudellisen riippumattomuuden tavoitteluni perustuu. Haluan elämästäni ajan täysin itselleni ja tähän tilaan pääsen vain taloudellisella riippumattomuudella.

Mitä ajatuksia tavoite ja tie sinne herättävät sinussa?

P.S. Liity mukaani matkalle maksimointivuoteen ja seuraa Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa niin saat tiedon aina uusista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

43 kommenttia artikkeliin ”Näin tienaan 100 000 euroa tänä vuonna”

 1. Hei!
  Kiitos kannustavasta blogistasi! Juttujasi odottaa innolla, niissä on hyviä vinkkejä ja eteenpäin pyrkivän henkilön ote työhön. Innolla odotan nyt, mihin osakevarallisuutesi (muuhun kuin uuteen sijoitusasuntoon) kohdistat. Liekö ulkomainen osakeindeksirahasto tyyliin Seppo Saario?

  Vastaa
  • Kiitos paljon, hienoa kuulla, että blogi innostaa! Joo osakevarallisuuden uudelleenkohdistamisesta tuleekin jo juttua kahden viikon sisään, kun nyt uuden salkkuni sain valmiiksi. Sen voin paljastaa, että osa rahoista menee edelleen ulkomaille, mutta yllättävän suurikin osa menee kotimaisiin kohteisiin.

   Vastaa
   • 17500 euron blogituloissa puhutaan jostain Suomen suosituimmista blogeista. Pidän itse yhtä Suomen top-100 blogeista ja voin kertoa, että nuo 17500 euron rahalliset tulot ovat täyttä unelmaa. Ne vaatisivat täydellisen omistautumisen blogille, eli palkkatyön unohtamisen. Lisäksi affiliate -verkostojen sekoilu voi romahduttaa suuretkin tulot ilman selitystä. Itselläni on kokemusta Tradetrackkeristä, josta tulleet tulot romahtivat ensin sadoista euroista nollaan ilman muuta selitystä kuin että ”teimme muutoksia koodiimme”, ja sitten selvisi että osa jo tienatuista rahoista jäi jumiin tt-tililleni, koska edellinen maksajayritys oli ”ongelmissa”.

    Eli käytännössä ainakaan Affiliate -tuloilla et Suomessa taatusti pääse 17500€:n blogituloihin.

    Vastaa
    • Omavaraisuushaaste on myös Suomen top100:ssa ja tämän kyseisen aiheen ympärillä top5:ssä – ja uskon, että tämä on varsin realistinen asia saavuttaa. Hyvänä benchmarkina kannattaa pitää esim. saman aiheen Julia Thurenin tai Mimmit Sijoittaa- blogeja – he kuitenkin tienaavat moninkertaisesti 17 000 euroon verrattuna.

     Iltalehtihän kirjoittaa myös aina veropäivinä bloggaajien tuloista: https://www.iltalehti.fi/muoti/a/307e9c3f-9281-42d1-ad51-399b0c6be425 Suomessakin on todennäköisesti satoja vaikuttajia sekä bloggaajia, jotka tekevät helposti yli keskimääräisen palkankin rahaa blogeillaan ja muilla asioilla.

     Eli tosiaan tarkoitus ei olekaan saada affiliate-tuloilla pelkästään 17 500 euroa, vaan niillä, mainostuloilla (muilla sivuilla), ihan virallisilla kaupallisilla yhteistyöllä brändien ja firmojen kanssa, joiden palveluita itse käytän jne. Pienistä puroista syntyy iso virta myös tässä. Itse käytän myös lähinnä AdTractionia affiliate-markkinointiin ja voin sanoa, että ei ole kuin hyviä kokemuksia siitä parin vuoden ajalta. Sen takia sitä suosittelenkin kaikille: https://omavaraisuushaaste.com/suosittelen/

     Eli aidosti olen viemässä blogia ammattimaisempaan suuntaan (vaikka en kokoaikatyötä tästä haluaisikaan) – vie todellakin enemmän aikaa ja varmasti osa onkin aivan raakaa työtä, mutta eipä tässä maailmassa oikein ilman työntekoa voikaan rikastua, joten otan innolla tämän haasteen vastaan!

     Jos sullakin tosiaan on paljon lukijoita ja blogi on kasvava, niin suosittelen kyllä ehdottomasti blogin siirtämistä ammattimaisempaan suuntaan – olen varma, että säkin pystyt 17k saavuttamaan!

     Vastaa
      • Näiden bloggaajien tuloista suuri osa tulee TOSIAAN tavaroiden ja tilpehöörien myynnistä blogin reunalla. Kyse ei siis ole Affiliate -tuloista

       Sellainen pieni korjaus siihen. ;D

       Vastaa
       • Juurikin näin!

        Ja on mielestäni hyvä muistaa, että myös tietyt brändi-ambassadorit pystyvät tekemään ihan hyvän tilin pelkästään näkyvyydelläkin ilman, että myy blogin ohessa mitään. Siihen tosin itselläni ei kauheasti ole jakoja niin kauan kuin en omalla naamalla ja nimellä kirjoittele, mutta niille, jotka kirjoittelevat tämä on erittäin toimiva vaihtoehto.

        Kirjoittelen myöhemmin tänä vuonna tekstin siitä, millä kaikilla tavoilla blogilla voi tienata ja olen keksinyt ainakin yli kymmennen erilaista jo, mikä on hyvä, koska jokaisen profiilin blogille löytyy sopiva tapa kiitos monipuolisuuden.

 2. Tämän vuoden tavoitteesi on saanut mut ajattelemaan, että voisiko 100.000 euron vuositulo olla mahdollinen myös omalla kohdallani. Jostain syystä olen aika pitkälti ajatellut, että palkkani tulee olemaan stabiili tai ennemminkin jopa laskeva. Ajattelen näin vaikka palkkani on itseasiassa noussut joka vuosi enemmän tai vähemmän. Tosi hassua. Jostain syystä tavoitteesi tulojen nostaminen 100.000 euroon on oikeasti ensimmäistä kertaa saanut itseni ajattelemaan, josko itsekin tähtäisi samaan. Tänä vuonna tämä ei tule olemaan mahdollista, mutta 2-3 vuoden sisään. Sain viime vuonna suht ison palkankorotuksen ja vuosituloni tulevat olemaan noin 66.000 euroa nyt 2020. Tänä vuonna samanlaista palkankorotusta en tule saamaan, mutta 2021 on jo ihan toinen juttu (tästä itseasiassa jo alustavasti puhuttiin viime vuoden ylennyksen kohdalla). Valitettavasti muut tulot päivätyöni päälle ovat (vielä) suht vähäiset; osinkoja on tulossa arviolta 400-500 euroa, päivärahoja 500-1000 euroa ja taloyhtiön hallitustyöstä jokunen satanen, mutta tästähän se ajatus sitten vasta lähtee etenemään. Tsemppiä tavoitteesi kanssa ja kiitos!

  Vastaa
  • Tämä. Niin paljon tämä! Olen aiheesta kirjoittamassa ihan erillistä tekstiä, mutta lähes kaikki meistä ankkuroituvat ja tyytyvät usein tilanteeseen, koska kellään ympärillä ei mene paremmin tai he eivät tähtää korkeammalle. Samalla usein jos ympärillä on porukkaa, joka tähtää koko ajan korkeammalle, luo se myös itselle uskoa omaan tekemiseen. Seura tekee aidosti kaltaisekseen ja olen iloinen, että tavoitteeni on motivoinut myös sinua – varmasti myös pystyt siihen!

   Vastaa
  • Hauskaa (tai surullista) että parikin kommenttia mainitsee että blogitulojen kasvattaminen 3keur -> 17keur on mahdotonta ja ”vitsi”. Kuitenkin avaat tekstissä, että tämä nousu tulee tapahyumaan blogin JA muiden nettijuttujen kautta. Tarkoituksellista väärinymmärtämistä?

   Läheinen ystäväni pisti ilman mitään erityistä tietoteknistä osaamista kokeiluluontoisesti nettibisneksen päälle ja nyt hän saa tuon 17 keur 2-3 kk:ssa. Ei siis ole millään tavalla mahdotonta!

   Ei muuta kuin onnea tulevaan vuoteen ja tavoitteisiin!

   Vastaa
   • Kiitos paljon tsempistä! Joo kuten aina Internetissä, moni varmasti lukee vain otsikon ja ehkä ensimmäisen kappaleen ja menee sitten kommentoimaan. Ja juurikin näin, kaverisi esimerkki on erittäin hyvä siitä, että moni pystyy nykymaailmassa tekemään työtä yrittäjä Internetissä.

    Ei tarvita muuta kuin hyvä idea ja ok toteutus ja mahdollisuudet onnistumiseen ovat korkeat ja toisaalta tappion määrät jäävät pieniksi huonoimmassakin tilanteessa, koska Internet-bisnekset eivät kauheasti vaadi omaa pääomaa aloituksessa (eikä välttämättä sen jälkeenkään).

    Vastaa
 3. Eihän näillä blogien tavoitteilla tarvitse olla realismin kanssa mitään tekemistä. Riittää kun trollaa ja synnyttää tunnereaktioita niin klikkejä satelee ja mainostulot kasvavat. Negatiivisista tunteista saa ihan yhtä monta rahaa kuin positiivisistakin. Näin se huomiotalous toimii! Kiva olla mukana kasvattamassa taloutta tällä kommentilla.

  Vastaa
  • Heh, itse pyrin pysymään mahdollisimman kaukana trollaamisesta ja yritän oikeasti kirjoittaa lukijoille hyödyllisistä asioista. Ja kuten varmaan olet huomannut, ei sivuni saa klikeistä rahaa senttiäkään (koska ei ole AdSense-mainoksia), joten vaikka olisi miljoona kävijää ja klikkiä, en silti tienaisi senttiäkään enempää.

   Siitä olen kyllä samaa mieltä, että on sinänsä ikävää, että nykyisessä taloudessa negatiivinen otsikointi myy tutkitusti jopa paremmin kuin positiivinen – syy myös siihen, miksi media raportoi mielellään negatiivisista asioista. Itse yritän pitää asenteeni ja kirjoitukseni posiitivissävytteisinä, koska vaikka se klikkejä enemmän tuottaisikin, positiivisuutta ei ole koskaan tarpeeksi maailmassa.

   Vastaa
   • Hieno tavoite ja vielä hienompaa tuo ei negatiivisilla asioilla ratsastus. Klikkirahan pois jätöstä myös hatunnosto. Itsellä tällä hetkellä aika samat tulot yksityisyrittäjänä ja nosto tuohon 100k olisi kanssa tavoitteena muutaman vuoden sisällä. Haluaisitko hieman kertoa, että millaisia suunnitelmia sinulla on tuohon internet/blogi rahan nostamiseen?

    Vastaa
   • Oli adsensea tai ei niin klikit eli kävijämäärä on internetissä tienaamisen ensimmäinen ja tärkein parametri. Saat esim. helpommin (ja tuottavampia!) yhteistyödiilejä jos yleisöä riittää.

    Vastaa
    • Honor ja Asda: Kiitos! Joo itseasiassa avasin niitä tarkemmin tuossa maksimointivuoteni ensimmäisessä kirjoituksessa ks. täältä: https://omavaraisuushaaste.com/ihmiskoe-vuosi-tulojen-maksimoijana/ Kokeilen siis ainakin.

     – Google AdSense mainokset (eri nettisivulla)
     – Itse valitsemieni yhteistyökumppanien hankkimista ja niihin liittyvien yhteistyöpostausten kirjoittamista
     – E-kirjan kirjoittaminen aiheena sijoittaminen!
     – Englanninkielisen niche-nettisivun perustamista (koska englanninkielisellä sivulla enemmän eksponentiaalisesti enemmän potentiaalisia lukijoita)
     – Jotain muuta, mitä? Tutkin eri vaihtoehtoja vuoden aikana ja samaa tahtia kun saan ideoita, kirjoitan niistä myös blogiini.

     Tulen päivittelemään prosesseja ja mitä kaikkea olen tehnyt tulojen nostamisen eteen läpi vuoden, ja tulen varmasti käsittelemään niin onnistumisia kuin epäonnistuneitakin kokeiluita tulojen saannissa. Varmasti siis paljon opettavaista kaikille, jotka miettivät, miten voisi etenkin Internet-maailmassa tienata.

     Ja siinä olet Asda aivan oikeassa, että lukijamäärät kyllä sinänsä korreloivat potentiaalisten yhteistyökumppaanuuksien kautta. Mutta loppujen lopuksi vain tuloksilla on väliä, eikä niinkään lukijamäärillä. Jos yhteistyöt eivät ole aidosti hyödyllisiä, loppuu mainostajat aika nopeasti, koska Internetissä panostuksen tehoa on niin helppo mitata kiitos Google Analyticsin.

     Vastaa
 4. Hyvä kirjoitus, oikein inspiroiva. 17,5k blogista kuulostaa utopistiselta, mutta tavotteet pitää asettaa korkealle!

  Ootan mielenkiinnolla tulevia postauksia nähdäkseni miten tämä etenee!

  Vastaa
  • Hienoa, että inspiroi! Tosiaan tuo 17,5k saattaa kuulostaa utopistiselta, mutta ei se sitä oikeastaan ole. Suomessakin on esim. Mimmit Sijoittaa ja Julia Thuren, jotka tienaavat helposti todennäköisesti yli tuplat tuosta, ja käsittelevät sijoitusaiheisia asioita.

   Tuntuu, että miesten pitämissä blogissa tämä ns. vaikuttamisyhteistyöt ovat harvinaisempia, koska niitä pidetään jotenkin outona – vaikka se on aivan normaalia markkinoinnin arkea vuonna 2020. Ja muistaaksenu Vaurastu.net bloggarikin tienaa affiliate-tuloilla tuhansia euroja kuussa.

   Olen varsin optimistinen tämän vuoden osalta, vaikka työtä se tulee paljon vaatimaankin!

   Vastaa
 5. Hauska nähdä muutamista kommenteista, että kerta toisensa jälkeen Suomi on maa, jossa kateellisena ollaan valmiita maksamaan 100euroa siitä ettei naapuri saa 50euroa. Mitä se on tavoitteiden lyttääjältä pois jos jollain muulla henkilöllä on tavoitteita ja vieläpä potentiaalisia ideoita onnistumiseen?
  Miksi ensin ajatus ”ei tule onnistumaan ikinä!!” eihän sitä ole vielä kokeiltu jos se on tavoite/haave? Miten tiedät jo varman vastauksen. Jos sinä et ”Esko” saa blogillasi haluamaasi tulosta ei se tarkoita etteikö joku muu voisi saada. Ottakaa mielummin mallia, kohdistakaa energianne asioihin josta saatte itse hyvää mieltä. Toki jos hyvät vibat tulee negatiivisesta ajattelusta, kateellisena murjottamisesta ja epäilystä niin olette jo oikealla tiellä.

  Blogin kirjoittajalle vielä terveiset! Kiitos hyvästä blogistasi, itse olen saanut paljon hyviä vinkkejä sijoituspolkuni alkuun ja mielenkiinnolla seuraan kirjoituksiasi. Kirjoitus on sillon onnistunut kun se herättää tunteita ja ajatuksia, positiivisia ja negatiivisia 🙂

  Vastaa
  • Oman kokemukseni mukaan tämä ei ole pelkästään suomalainen – vaan melkein universaalinen – tapa ajatella. Ihmiset ovat ihmeellisiä!

   Olen myös kaveripiirissäni huomannut paljon tätä,ä kun olen puhunut esim. FIRE:stä ja vaikka tämän vuoden tavoitteestani avoimesti, on ensireaktiot olleet yleensä ”hyvä vitsi”, koska moni ajatus kuulostaa normiajatusmallilla nopeasti mietittynä utopistiselta. Mutta itselleni tämä on vain entistä kannustavampaa. Mitä mahdottomammaksi asioita pidetään, sen motivoituneemmaksi yleensä muutun 😀

   Ja mahtava kuulla, että blogista on ollut hyötyä! Hyödyksi muille tätä kuitenkin olen aina kirjoittanut ja jos nyt pystyn itsekin siitä hyötymään, on kyseessä vain win-win kaikille osapuolille.

   Vastaa
 6. Hyvän kuuloiset tavoitteet sulla, paljon tsemppiä näiden saavuttamiseen! En jaksa ymmärtää näitä negailijoita. Mahdotonta monista tavoitteista tekee vaan väärä asenne 😉 Kiitos mielenkiintoisesta blogista, olen jo pari vuotta seurannut ja tämä vuosi ei tule olemaan poikkeus.

  Vastaa
  • Kiitos! Ja juurikin näin, asenteella ja tekemällä pääsee yllättävänkin pitkälle kaikessa elämässä. jos ei yritä, voi olla varma ettei onnistu. Toisaalta silloin ei myöskään epäonnistu – ja sitähän varmasti moni eniten pelkää. Ilman epäonnistumisia ei kuitenkaan voi koskaan kehittyä, joten pakko sitä on yrittää, jos haluaa kehittyä.

   Vastaa
  • Kiitos paljon! Onneksi Internetissä negatiiviset kommentit ovat arkipäivää, joten eivätpä ne juuri vaikuta. Ja onneksi tässäkin tekstissä olevat kommentit ovat olleet lähinnä skeptisiä eikä niinkään täysin negatiivisia eli ihan asiallisia.

   Vastaa
 7. Rispektit jo pelkästään näin kunnianhimoisen tavoitteen asettamisesta! Itse en ole vielä valmis toimiin, joita 100k vuositulot vaatii, mutta rakennan koko ajan kivijalkaa, jotta jonain päivänä tää olis mahdollinen. Onko toi 7500 euron vuokratuotto siis ennen hoitovastikkeen ja korkojen vähennyksiä?

  Tsemppiä rahan takomiseen, toivon että onnistut! 🙂

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Joo koen, että nyt on aika itselleni kypsä. Ja kivahan tämä olisi saavuttaa vielä ennen kuin täytän 30v.

   Joo tosiaan vuokratuotto 7500 euroa on siis bruttona eli ennen veroja ja kaikkia mahdollisia vähennyksiä sitten taas verotukseen. Koko 100 000 euron tavoite siis tosiaan brutto tavoite, ei verojen jälkeen. Muuten olisi Suomen verotuksella vähän tekemistä 😀

   Vastaa
 8. Suunnitelmasi vaikuttaa täysin uskottavalta vaikken osaa millään tavalla kommentoida netin kautta mahdollisesti saatavia tuloja. Tulopohjan laajentaminen palkan lisäksi on ensiarvoisen tärkeää varallisuuden kasvattamiseksi, mutta ennen kaikkea tulojen hajauttamiseksi ja riskin vähentämiseksi.

  Hyvä palkkainen työ on ratkaisevassa asemassa taloudellisen riippumattomuuden saavuttamiseksi. Se on kuitenkin monella alalla varsin hauras ja tilanne voi töissä muuttua yllättävän nopeasti jolloin uuden vastaavan löytäminen voi osoittautua yllättävän hankalaksi. Edellä mainitusta johtuen kannattaa hyvät tulot laittaa poikimaan silloin kun se on mahdollista eikä tuudittautua niiden jatkumiseen mm. ison asuntolainan tai kalliin auton muodossa.

  Mielenkiintoista tulee lisäksi olemaan suhtautumisesi tuloihin kun saavutat tavoitteesi. Pieni- ja keskituloisen mielestä 100k€ tuntuu helposti kaukaiselta ja ehtymättömältä vaurauden lähteeltä, mutta voin vakuuttaa ettei se ole sitä. Omat kokonaistuloni (palkka+pääomatulot) ovat olleet vuosia 90-100k€ vuodessa eikä elämä tai elintaso poikkea juuri pienempi palkkaisen arjesta. Kotimme on pieni ja halpa, eikä autoakaan ole halua pitää näillä tuloilla.

  Muutama vuosi takaperin ajattelin alkavani vähentää töitä 100k€/vuosi jälkeen mutta olen tullut siihen tulokseen että 150k€/vuosi olisi parempi summa, etenkin jos haluamme matkustella hieman ja hankkia auton. Luonnollisesti tarvittavaan tai tarpeelliseksi katsottuun summaan vaikuttaa merkittävästi turvallisuushakuisuus ja jatkuvuuden varmistaminen. Toisaalta minulla on vielä kokematta edes elintaso johon nykyinen työni oikeuttaisi jos ottaisin mallia työkavereistani, ehkäpä sekin aika koittaa myöhemmin, mene ja tiedä.

  Vastaa
  • Kiitos hyvästä kommentista!

   Netissä on aika loputon ansiopotentiaali, pitää vain keksiä se tapa, joka sopii itselle parhaiten ja jossa omat vahvuudet tulee esiin. Vaikeinta tuleekin olemaan sen oikean tavan löytäminen minulle.

   Mielestäni nostat erinomaisen pointin tuosta tulojen kasvusta ja miten alan asennoitumaan rahaan sen jälkeen. Olen aina ollut eritys kehityshaluinen, joten en yllättyisi vaikka kävisi juuri tuolla sinun kuvaamallasi tavalla, että nälkä kasvaa syödessä ja tuo 100 000 euroakin alkaa kuulostamaan vähältä. Jos ihminen on jossain hyvä, niin se on asioihin tottumisessa äärettömän nopeasti. Tämä varmasti vaatii myös omaa ajatustyötä, koska en kuitenkaan halua juosta rahan perässä loppuelämääni, siinä ei voi kun hävitä.

   Ja uskon varmasti, että 100 000 euroa ei Suomen verotuksella ole järjetön määrä rahaa. Jos käteen jäisi joka vuosi 100 000 euroa, niin sillä jo elää vähän paremmin – jopa Suomessa – ainakin jos jaksaa sijoittaa edes vähän aikaa rahoja niistä.

   Vastaa
 9. Yhdessä blogissa oli esitetty kysymys, että ”Voisitko säästää vuodessa 100.000 euroa”. Se oli aika ärsyttävä otsikko ja mietin, että hyvistä tuloista huolimatta käteen ei jää niin paljon vuodessa, joten miten ihmeessä voisin säästää 100.000 euroa. Mutta jäin asiaa miettimään ja päätin asettaa tavoitteeksi rahoitusomaisuuden nostamisen 100.000 euroon. Pohjalla oli 30.0000 euroa. Koen sijoittamisen ahdistavaksi ja valitsin 2017 massiivisen asuntolainan säästämiseni muodoksi, koska muuten vain hassaisin rahani kaikkeen turhaan. Asunto-osto on osoittautunut hyväksi päätökseksi. Mutta siitä huolimatta rahaa jää yli ja olen ”joutunut” sijoittamaan muutenkin. Vuonna 2020 pitää siis saada kasaan 70.000 euroa. Laitoin asuntolainan lyhennysvapaalle, joten siitä irtoaa 18.000 euroa vuodessa sijoitettavaksi (tämä tosin ei ole nettosäästöä, koska laina jää lyhentymättä samaan aikaan, mutta laskin, että säästäminen kannattaa maksimoida nyt ja maksaa lainaa myöhemmin). Myin pois myös yhden autohalliosakkeen ja siitä kertyi 20.000 euroa. Jäljelle jää siis 32.000 muutoin säästettäväksi ja sen pitäisi omista tuloista olla ihan mahdollista. Tulovirta on epätasaista tulospalkkauksen vuoksi ja nyt alkuvuodesta napsahti säästöön 12.000 euron potti. Eli itse asiassa enää tarvitsee 20.000 euroa säästää loppuvuoden aikana ja sen ei pitäisi olla ongelma.

  Jos en olisi tuota blogin kysymystä jäänyt miettimään, en ehkä olisi ryhtynyt tähän säästöjen maksimointiprojektiin.

  Joten hyvä näitä tavoitteita on asettaa. Toimivat inspiraationa muillekin ja saa miettimään, mihin rahansa laittaa.

  Vastaa
  • Kiitos hyvästä kommentista. Taidan tietää, mistä blogista on kysymys 😀 Ja tuo tilanteesi on hyvä esimerkki siitä, että tosiaan hyvätkin tulot eivät välttämättä helpota tuota rahasta syntynyttä stressiä, jos ei ole ollut aikaa juuri opiskella ja pohdiskella vaihtoehtoja, mitä rahalla tekee.

   Joku voisi kutsua sitä ensimmäisen maailman ongelmaksi, mutta onhan se oikea ongelma ja mielestäni teit fiksusta. Moni tulotasollasi oleva henkilö saattaa hyvinkin vain hassata kaiken kulutukseen, koska sijoittaminen pelottaa ja tuntuu helpommalta käyttää rahaa kuin sijoittaa se ja mahdollisesti menettää.

   Hienolta kuulostaa tuo suunnitelmasi ja olet varmasti onnistunut myymään asioita, jotka ovat olleet elämäntilanteesi nähden turhia – joka poistaa aina myös vähän stressiä. Mukava kuulla tällaisiakin kokemuksia lukijoilta!

   Vastaa
 10. Kovaa ja päättäväistä tekemistä! Millä alalla satut olemaan, kun noin suuria summia palkkatuloilla voi tienata?
  Itse insinööri ja tienaan puolet tosta 😀

  Vastaa
  • Kiitos! Olen tosiaan KTM ja olen finanssialalla töissä kehityspäällikkönä IT:n ja liiketoiminnan välillä. Suuri osani työstäni onkin lähinnä IT:seen painottuvien hommien hoitamista, johon itse koulutukseni ei valmistanut mitenkään vaan ihan töissä olen hommat oppinut 😀

   Vastaa
 11. Tsemppiä tavoitteen saavuttamiseen! Ja palkkaa kannattaa rohkeasti pyytää tarkistettavaksi. Lisäksi jos aikaa ja mielenkiintoa riittää niin kannattaa suorittaa joko työnantajan piikkiin tai omatoimisesti koulutuksia ja/tai sertifiointeja. Varsinkin IT-alalla niillä saa usein palkkaa hilattua ylöspäin helpommin, tai ainakin nostettua omaa markkina-arvoa työpaikkaa vaihtaessa.

  Muistan itse sen huvituksen sekaisen ylpeyden parin vuoden takaa kun oma nimi löytyi jomman kumman iltapäivälehden verokoneesta 😀 Omalla kohdalla 28-vuotiaana sadan tonnin ylitys vaikutti lähinnä kaukaiselta haaveelta vaikka palkka lähti niillä paikkeilla hyvään nousuputkeen. Jälkikäteen voi vain jossitella ja toivoa että olisi silloin tajunnut laittaa enemmän rahaa sijoituksiin.

  Muutenkin olisi suotavaa että palkoista ja rahasta puhuminen saataisiin normalisoitua Suomessa. Varsinkin yrittämiseen ja pääomatuloihin suhtaudutaan ihmeellisen negatiivisesti. Joskus miettinyt oman palkan auki kirjaamista, mutta toistaiseksi se on jäänyt, vaikkakin nimimerkin takaa kirjoittelen.

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Kieltämättä itsellänikin olisi mahdollisuus ainakin 3 erilaiseen sertifiointiin, mutta yleensä näistä saa korotusta vain sen parikymmentä euroa kuukaudessa tai sitten kertapottina 1000€. Kaikki nämä kuitenkin vaativat sen verran lukemista (eli aikaa), että uskon, että pystyn parempaan vain kehittämällä omaa ammattitaitoani töissä ja toisaalta vapaa-ajalla lukemisajan voin kuluttaa Internetillä tienaamiseen, joka on ainakin tällä hetkellä vaikuttanut ihan tehokkaalta tavalta.

   Ja onhan se varmasti oikeesti hieno tunne kun pääsee Verokoneeseen! Etenkin sen takia kun keskustelu veropäivän ympärillä on oikeasti aika absurdia Suomessa.

   Ja ehdottomasti kaikesta rahasta puhumista saisi normalisoitua. Itsekin siihen pyrin tämän blogin avulla, vaikka minulla täysin sama paradoksi – kirjoitan nimimerkin takaa. Kavereilelni olen kertonut blogista ja he ovat asennoituneet erittäin positiivisesti, mutta koska en tiedä, mitä duunikaverini tai uudet tutut asiasta olisivat mieltä, niin ainakin vielä kirjoittelen nimimerkillä. Raha on harmittavan vaikea asia, mutta nämä asiat muuttuvat aina hitaasti.

   Vastaa
 12. Vuokratuottoa ei lasketa missään kylläkään niin, ettei summasta ole vähennetty mitään. Vuokratuotosta otetaan ainakin pois taloyhtiölle maksettavat kulut ennen ottamista laskuissa mukaan mihinkään. Se, jos ei vähennä siitä veroja, tai asunnon ostoon otettua lainaa, on toinen asia.

  Vastaa
  • En ole ihan varma, mihin kohtaan kommentoit, mutta olet ihan oikeassa, että jos laskisin jotain muuta kuin niitä rahoja, mitkä tulevat vain suoraan tililleni niin se virallisesti menisikin. Mutta tosiaan kun olen ilmoittanut vuokratulot verottajalle valmiiksi, niin itselleni helpompi laskea vuokratulot bruttona tuon vuokrani mukaan ja sitten se verottuu automaattisesti pois verottajan toimesta.

   100 000 euron tavoitekin tulee aika pitkälti suoraan siitä rahasta, mitä tililleni tulee tänä vuonna eikä ns. virallisten laskutapojen mukaan (eli lasken mukaan jos myyn esim. jonkun esineen huuto.netissä, vaikka siitä ei verottajalle mitään ilmoitusta mene).

   Vastaa
   • Olen samaa mieltä Sivuhuomautuksen kanssa. Löysin blogisi vasta nyt ja itsellä samat tavoitteet on nyt toteutumassa. Eli vuokrasta pitää vähentää vastike (ja korot, mutta ne ovat nyt pienet), jotta voidaan puhua tulosta. Tästä vielä pitää tietysti maksaa vero ja sen jälkeen lyhennykset, joten ainakaan itselle ei näistä vielä nettoa jää. Paitsi tietysti omaisuus kertyy lyhennyksen verran, joten nettovarallisuuskäyrä näyttää vuosi vuodelta paremmalta.

    Vastaa

Jätä kommentti