Omavaraisuushaaste on nyt myös Sharevillessä!

Jos olet Sharevillessä, olet saattanut sen huomatakin – sain vihdoin avattua uuden arvo-osuustilini Nordnettiin! Ja kävin heti spämmimmässä Nordea-tekstini Sharevilleen, koska uskoin, että se montaa varmasti kiinnostaa kuten monia onneksi kiinnostikin. Suurin syy tähän oli ennen kaikkea Sharevilleen samalla liittyminen, koska tuntuu, että Shareville on yksi niistä harvoista sosiaalisista medioista, joissa en juuri vietä aikaa, vaikka se vaikuttaa kanavalta, jossa viihdyn enemmän kuin hyvin.

Tätä myötä asiaan on kuitenkin tullut korjaus. Uskon myös, että jos pitää somessa heiluminen valita, viihdyn paljon paremmin Sharevillessä kuin Instagramissa. Tiedän – olen huono milleniaali.

Miksi Nordnet ja Shareville?

Kuten moni lukijoistani saattaa muistaakin, omat osakesijoitukseni ovat tällä hetkellä Danske Bankissa. Todennäköisesti tähän ei ole tulossa muutosta, koska yhteistyö verottajan kanssa toimii liian kätevästi Dansken kanssa, niin kauan kuin pidän omistukseni siellä. Olen myös tyytyväinen siihen, että Danske laski merkittävästi aiemmin tänä vuonna kaupankäynnin kustannuksia Yhdysvaltalaisten osakkeiden sekä eurooppalaisten osakkeiden osalta.

Vaikka en ole nykyisiä omistuksiani siirtämässä Danskesta Nordnettiin, ei Nordnet-tilini tule kuitenkaan olemaan tyhjää täynnä.

Nordnetin-salkun irtiotto tulee olemaan suuri sijoitusstregiastani, joka ei kuitenkaan tule poistumaan, vaan jota jatkan tututtuun tapaan. Danskella on myös ETF-kiellon myötä uskomattoman huono indeksirahastovalikoima (ja kalliit kulut), joten Nordnettiin hajauttaminen kannattaa näitäkin silmällä pitäen. Tulen ottamaan joskus tulevaisuudessa hyödyn myös Nordnetin tarjouksista, superluotosta sekä indeksirahastoista, mutta näistä kuitenkin tulevissa kirjoituksissa lisää.

Yksi syy Nordnettiin liittymiseen oli myös muutama viikko sitten julkaistu osakesäästötili. Käytän Nordnet-salkkuani siis ennen kaikkea pienellä määrällä osakespekulointiin. Jos käyt katsomassa Sharevillestä ensimmäiset ostoni salkkuun, huomaat varmasti, että aika spekuloivilla osakkeilla ollaan menossa. Spekulointiakin varmaan voi opetella aloittamalla hieman pienemmällä riskillä.

Toivon, että Sharevillen myötä löydän itse sijoittajia ja osakkeita, joihin en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota. Samalla toivon tietysti myös, että Sharevilleen liittyminen auttaa myös kasvattamaan blogini lukijakuntaa entisestään.

Tervetuloa siis seuraamaan menoani nyt myös Sharevillessä! Sharevillen tilini löytyykin täältä ja nimenä toimii Omavaraisuushaaste kuten olettaa saattaa. Seurailkaa niin seurailen takaisin! Jos löytyy suosituksia sijoittajista ketä kannattaa ehdottomasti seurata Sharevillessä, laitathan kommenttia. Shareville varmaan ainut some, jossa jotakuta seuraamalla oppii varmasti aina jotain uutta.

Ja mikäli et vielä jostain ihmeen syystä ole Nordnettiin ja Sharevilleen liittynyt, avaa ilmainen arvo-osuustili Nordnettiin tänään*. Sharevillessä on kiva seurata sijoittajia, vaikka ei itse ole edes aloittanut sijoitusuraansa. Kokeneemmilta oppii aina jotain.

*affiliate-linkki

6 kommenttia artikkeliin ”Omavaraisuushaaste on nyt myös Sharevillessä!”

  1. Mä taas poistuin Sharevillestä pari viikkoa sitten kun totesin sen ajanhaaskaukseksi. SA on parempi informaation lähde.

    P.S. Mitäs Danskessa maksaa jenkkiosakkeet? Muistaakseni siellä oli todella suolaiset hallinnointipalkkiot.

    Vastaa
    • Itsekin käytän Seeking Alphaa ykköslähteenäni, mutta surullisesti se on täysin turha, jos haluaa tietoa Pohjoismaiden firmoista. Hajauttaminen kannattaa tässäkin.

      Ja olet aivan oikeassa, Danskessa oli aikanaan erittäin suolaiset ulkomaaosakehinnasto. Nyt se on kuitenkin yhtenäistetty erittäin rajusti ja itselläni on tällä hetkellä on kaikille osakkeiden kaupoille maantieteellisestä sijainnista riippumatta 0,20 % min. 8 euroa-laskutus.

      Danske on siis kalliimpi piensijoittajalle, joka sijoittaa kotimaahan pieniä summia (muilla pankeilla kun on usein se 1%:n palkkio, muttei minimiä), mutta järjettömästi halvempi minunlaiselleni sijoittajalle, joka sijoittaa ympäri maailman yli tonnin kertasijoituksia kerran kuussa.

      Vastaa
      • en puhunut toimarien hinnoista vaan säilytyksestä. eikö se ollut 0.2-0.4% vuodessa ulkolaisille osakkeille?

        p.s. SA:n taso on viime aikoina parantunut, kun sieltä on poistunut nämä osarien ja uutisten uudelleenkirjoittajat.

        Vastaa
        • Uudistuksen myötä ei ole muuta kuin hallinointikulut 2e/kk. Ei enää säilytyskuluja. Eli halpaa on kaikilla mittareilla.

          Ja joo yrityksistä riippuen. Tietyistä yrityksistä, jotka ovat kirjoittajien suosiossa (esim. Tesla, Apple, Amazon jne. hype yhtiöt) niin kirjoituksia tulee kuin sieniä sateella, ja usein kirjoitusten korkea määrä tarkoittaakin matalampaa keskimääräistä tasoa.

          Vastaa
  2. Aika erilaisia paikkoja on SA ja Shareville. SA luen analyysejä jenkki ja kanukkiyhtiöistä, Sharessa osallistun keskusteluihin esim taloudellisesta riippumattomuudesta. Molemmille sivuille on paikkansa.

    Vastaa
    • Juurikin näin. SA on kyllä hyvä paikka yritysanalyyseille, vaikka toki sitäkin nyt jo monta vuotta lukeneena huomaa, että osa teksteistä on täyttä roskaa. Aloittelijalle kuitenkin erinomainen tapa tankata perustietoa yrityksistä.

      Vastaa

Jätä kommentti