Ostokset loka-joulukuulle päätetty – kärjessä yllätysosake (ainakin allekirjoittaneelle)

Kuten jotkut lukijat saattavat tietää, sijoitan suoraan osakkeisiin strategialla, joka on yksinkertainen ja johon pystyy kuka tahansa (jopa sinä, joka ei tiedä sijoittamisesta mitään). Mikäli et sijoitusstrategiaani tunne, voit tutustua siihen täällä. Yksinkertaisuudessaan vertaan monen yrityksen P/B, P/E sekä osinkotuotto% arvoa toisiinsa päätän näin, mihin yrityksiin sijoitan tällä kertaa.

Parasta strategiassa on se, että internetin ihmeellisellä aikakaudella ylläolevia arvoja ei tarvitse itse laskea, vaan ne voidaan luntata suoraan esim. Kauppalehden, Google Financen tai itsekäyttämäni Yahoo Chartsin avulla. Näillä sivuilla luvut on laskettu suoraan, joten kaikki mitä minulle jää, on lukujen vertailu. Vie aikaa 30 minuuttia kolmessa kuukaudessa ja auttaa järjestämään kymmeniä yrityksiä kerralla paremmuusjärjestykseen.

Voit katsoa viimeisen kolmen kuukauden vertailuni täältä. Mutta nyt siihen, mikä aidosti kiinnostaa – eli, mitkä osakkeet ovat strategiani mukaan kiinnostavimmat seuraavan 3 kuukauden aikana? Tällä kertaa vertailussa oli yrityksiä pääosin IT-alalta seka monelta eri alalta, jotka ovat lähtökohtaisesti paaomaintensiivia. Tässä koko lista vertailluista yrityksistä.

Intel
Qualcomm
Tieto
Microsoft
Activison-Blizzard
Apple
Cisco

3M
American States Water
Colgate-Palmolive
Kone
Nokian Renkaat
Wartsila

Listassa oli myös ennen vanhaan United Technologies, mutta se poistui potentiaalisista sijoituskohteistani tämän kirjoituksen myötä kun huomasin, etta se on mukana aseteollisuudessa ja siten rikkoo eettisen sijoittamisen rajojani.

Näistä osakkeista salkustani löytyy valmiiksi jo Qualcommia, Tietoa seka Konetta. Qualcommin perään olen läähännyt jo kauan, mutta vasta nyt strategiani antaa mahdollisuuden ostaa sitä, jos se top3;een mahtui. Qualcomm on ollut pitkään jo tukkanuottasilla Applen kanssa, jonka myötä sen kurssi on ollut kauan painuksissa. Kirjoittaisin tapauksesta pitemmän sepustuksen, mutta näin vaihdossa ollessa, en ehdi. Ehkä ensi vuonna, mikäli tilanne on edelleen ratkaisematon kuten tällä hetkella.

Muista osakkeista minulla ei juuri ollut mielipidettä, koska en ole kursseja kauheasti viime aikoina ehtinyt seurailla. Voidaankin siis sanoa, etta top3 yllätti allekirjoittaneen suurelta osin.

1. Nokian Renkaat
2. Tieto
3. Qualcomm

Nokian Renkaiden ylivoimaisuus vertailussa tuli allekirjoittaneelle taysin puskasta. Hyvä osinkotuotto (n. 4%), ja edes P/E luvulla katsottuna osake ei ole yliarvostettu. Venajä-riski tulee aina olemaan osa Nokian Renkaita ja olenkin aina osaketta sivusilmallä seuraillut, koska siinä on aina jännittäviä käänteitä, mutta numerot eivat valehtele. Minun on siis pakko ostaa Nokian Renkaita jossain seuraavan 3 kuukauden aikana.

Myös numero 2, eli Tieto tuli pienenä yllätyksenä. Osake ei ole liikkunut kuin vähän siitä pisteestä, milloin itse ostin ensimmäisen kerran sitä, ja tulen todennäköisesti lisäämään myös Tiedon osuutta salkkuuni.

Ja viimeisenä, mutta ei vähäisempänä Qualcomm mahdutti itsensä top3:een. Erittäin todennäköisesti tulenkin siis loppuvuotena lisäämään salkkuuni yhden setin jokaista top3 osaketta. Olen iloinen, että myös strategia tuki mututuntumaani Qualcommista.

Miltä sijoitusstrategia ja sen tulokset näyttävät sinun mielestäsi? Kurssit ovat tuntuvat vain vahvistuvan ja vahvistuvan ja salkun arvo tuntuukin paisuvan päivä päivältä yha enemman ja enemman. Olen kiitollinen, etta sain kesällä säästettyä kassaa, mikäli romahdus tulee, mutta en usko, etta minkäännäköista romahdusta tulemme näkemaan ainakaan tänä vuonna. Rahalla ei ole mitään muuta paikkaa mihin menna paitsi pörssi. Ja jos romahdus tulisi, ottaisin siitä ilon irti ja alkaisin vihdoin vivuttamaan sijoituksiani hieman enemmän kuin pelkällä opintolainalla.

2 kommenttia artikkeliin ”Ostokset loka-joulukuulle päätetty – kärjessä yllätysosake (ainakin allekirjoittaneelle)”

Jätä kommentti