Ostokset tammi-maaliskuulle päätetty – ykkösenä putoava puukko

Kuten jotkut lukijat saattavat tietää, sijoitan suoraan osakkeisiin strategialla, joka on yksinkertainen ja johon pystyy kuka tahansa (jopa sinä, joka ei tiedä sijoittamisesta mitään). Mikäli et sijoitusstrategiaani tunne, voit tutustua siihen täällä. Yksinkertaisuudessaan vertaan monen yrityksen P/B, P/E sekä osinkotuotto% arvoa toisiinsa päätän näin, mihin yrityksiin sijoitan tällä kertaa.

Parasta strategiassa on se, että internetin ihmeellisellä aikakaudella ylläolevia arvoja ei tarvitse itse laskea, vaan ne voidaan luntata suoraan esim. Kauppalehden, Google Financen tai itsekäyttämäni Yahoo Chartsin avulla. Näillä sivuilla luvut on laskettu suoraan, joten kaikki mitä minulle jää, on lukujen vertailu. Vie aikaa 30 minuuttia kolmessa kuukaudessa ja auttaa järjestämään kymmeniä yrityksiä kerralla paremmuusjärjestykseen.

Voit katsoa viimeisen kolmen kuukauden vertailuni täältä. Mutta nyt siihen, mikä aidosti kiinnostaa – eli, mitkä osakkeet ovat strategiani mukaan kiinnostavimmat seuraavan 3 kuukauden aikana? Tällä kertaa vertailussa on mukana, finanssiala, lääkeala, terveydenhuolto sekä vaateteollisuuden pari yritystä (joille koetan vielä löytää parempaa kohtaa vertailuissa). Vertailuissa oli siis mukana:

Citigroup
Banco Santander
Nordea
Gjensidige Forsikring
Sampo
Progressive

GlaxoSmithKline
Welltower
Omega Healthcare Investors
Johnson&Johnson
Pfizer
Abbvie
CVS Health

H&M
VF Corp

 

Ylläolevista yrityksistä salkustani löytyy jo valmiiksi Citigroupia, Banco Santanderia, Nordeaa sekä Omega Healthcare Investorsia. Katsotaankin siis seuraavaksi tuleeko seuraavina kuukausia salkkuuni uusia vai vanhoja yrityksiä.

Vaikka sijoitan vain kerran kuukaudessa, tänä neljänneksenä minun täytyy vertailla top4:ää. Tämä yksinkertaisesti siitä syystä, mikä yhtiö pääsi ei-niin-yllättävästi sijalle yksi.

1. Omega Healthcare Investors
2. Nordea
3. Sampo
4. Welltower

OHI on tällä hetkellä erittäin jännittävä sijoitus. Ja jännittävyys ei ole osa sijoitusstrategiaani. Itselläni on sitä salkussa vähän yli 2000:n euron edestä, ja se on vertailujen ykkönen, jonka kruunaa vielä lähes 10% osinkotuottoprosentti. Tämä herättää kiinnostuksen ja järkevälle sijoittajalle tämän pitäisi myös herättää hälytyskellot soimaan.

10% osinkotuotto tulee joko hurjalla markkinoiden ylilyönnillä tai erittäin korkealla riskillä. OHI:n tapauksessa kyse on riskistä, sillä sen suurimmalla asiakasyhtiöllä on maksuvaikeuksia. Olen lukenut monia artikkeleita siitä onko OHI:n osinko turvassa vai ei, mutta koska tavoitteeni on kasvattaa osinkotuloja vuosittain, en lähde heittämään kolikkoa OHI:n maksukyvyn kanssa. Pidän omistamani osakkeet, mutta en ota lisää.

Sen sijaan seuraavana kolmena kuukautena salkkuuni todennäköisesti tulee lisää Nordeaa sekä uusina yrityksinä Sampo sekä Welltower.

Miltä sijoitusstrategia ja sen tulokset näyttävät sinun mielestäsi? Korjausliikettä ei ole näkyvissä ja kurssit ovat ennätyskorkealla, mutta kaikkien top4 osakkeiden osinkotuotto on yli 5%. Tämä on mielenkiintoinen tilanne ja tämä tekeekin mielestäni kyseisistä osakkeista aivan ok-hintaisia, vaikka jotkut pitävät markkinaa ylihinnoiteltuna tällä hetkellä. Arvonnousua ei välttämättä ole kauheasti näkyvillä, mutta itselleni riittää hidas, mutta varma osingonkasvatus.

2 kommenttia artikkeliin ”Ostokset tammi-maaliskuulle päätetty – ykkösenä putoava puukko”

  1. Aika samankaltaisilla mietinnöillä itsekin tässä kuljen eteenpäin 🙂 Kyllähän tuota Nordeaa voi halvempana ja riskisempänä pitää kuin Sampoa – molempi parempi! Onko sun blogissa jossain juttua Welltowerista, linkkaa tai jos ei ole, kerropas siitä jotain.

    Vastaa
    • Olen kauan miettinyt jo sitä, miksi en aiemmin hajauttanut Nordea ja Sammon välille, mutta noh koskaan ei ole liian myöhäistä. Vakuutusyhtiöitä salkustani löytyy muutenkin liian vähän Munich Re:a lukuunottamatta. En ole vielä Welltowerista kirjoittanut, mutta esittely tulee heti kun sitä ostan (todennäköisesti jo parin viikon sisään).

      Vastaa

Jätä kommentti