Joulu on ovella ja pian vuosikin on vaihtumassa. Sijoitusmaailma usein hiljenee vuoden loppua kohden ja samalla päättyy myös minimalistivuoteni, joten tänään on aika jollekin vähän rennommalle – eli oudoimmille hakusanoille, joilla lukijoita on eksynyt blogiini!
Ajatus oudoimmat hakusanat-kirjoituksesta on ollut jo pitkään mielessäni, koska näen välillä blogini tilastoista, millä hakusanoilla ihmiset blogiini eksyvät. Ennen vanhaan Google näytti kaikki haut, joilla ihmiset eksyvät blogiisi, mutta nykyään Google näyttää sivunpitäjille haut vain, jos henkilö ei ole kirjautunut Google-tilillään siihen selaimeen, jolla hakee Googlessa sanoja, mikä on vähän hölmöä näin bloggaajan näkökulmasta, mutta noh yksityisyys.
Oudoimmat hakusanat – Omavaraisuushaaste edition

Vaikka tiedän hakusanan, jolla blogiini on eksytty, en tiedä mihin kirjoitukseen lukijat ovat menneet. Sen sijaan, että luettelisin siis pelkkiä hakusanoja, teen homman hieman mielenkiintoisemmaksi ja pyrin arvaamaan, mitä kirjoitusta henkilöt ovat ajautuneet lukemaan käyttämällään hakusanallaan.
Lähdetään siis listaamaan hakusanoja – seuraavassa siis oudoimmat/hauskimmat hakusanat, joilla taloudellisesta riippumattomuudesta voi eksyä lukemaan! Miksi top13? Miksipä ei.
1. amazon – uskokaa tai älkää, tämä on yleisin hakusana, jolla blogiini eksytään niiden käyttäjien osalta, jotka eivät omista Google-tiliä. Tämä on sinänsä käsittämätöntä, että olen käytännössä kirjoittanut vain yhden Amazonia jollain tavalla käsittelevän kirjoituksen, jossa pohdin sitä, mikä yritys tulee olemaan ensimmäinen biljoonan dollarin yritys. Hienoa kuitenkin nähdä, että vaikka ihmiset ovat todennäköisesti menneet ostamaan Amazonista jotain tavaraa, ovatkin he päätyneet lukemaan sijoitusasioita!
2. mörkö mukin kysyntä – Oh no. En ole muistaakseni maininnut sanaa mörkö kertaakaan blogissani (edes silloin kun Suomi voitti MM-kisat), joten on vain yksi teksti, johon tällä hakusanalla voi ajautua. Ja se on paljon keskustelua herättänyt Muumimukipsykoosi-tekstini parin vuoden takaa.
3. rahataidot blogi – Tämä hakusana huvitti minua sen takia, koska rahataidot on iha oma bloginsa. Tämän lisäksi, kun testasin, sivuni ei osunut edes Googlen etusivulle näillä hakusanoilla. On siis enemmän kuin mielenkiintoista miten tästä hakusanasta on päästy suoraan minun blogiini! Haluaisin tietää, mutta ei mitään käryä mille sivulle tällä on eksytty.
4. pyramidihuijaus 2018 – Haluaisin vain tietää tämänkin hakusanan ajatuksen. Joku hakee pyramidihuijauksia? No joka tapauksessa Google on varmaan ohjannut hänet tähän tekstiin.
5. tukkupankkitoiminta – Tämän hakusanan ymmärrän täysin, koska termi on erittäin vieras monelle kauppatietelijällekin. Nordeallahan on siis tukkupankkitoimintaa omana liiketoimintanaan. Tämä hakusana ohjasikin lukijan varmasti Nordea-syväanalyysi tekstiini.
6. miten kun osingot jaetaan niin pitääkö omistaa sillä hetkellä – On aina kaunista nähdä, että joku kysyy Googleta suoraan kysymyksen – ja vielä puhekielellä! Ja mikä parasta, sillä on eksytty vielä minun blogiini. En osaa sanoa varmasti, mutta uskoisin, että tällä hakusanalla on päästy osinkokasvun merkityksestä kirjoittamaani tekstiin.
7. mitä hyötyä siitä on, että ajaa taloudellisesti ? – Vastaus on selkeä – paljonkin! Se mihin ihmeeseen tällä on eksytty minulla ei rehellisesti sanottuna ole mitään käsitystä. Hakusanaa on käytetty ennen kuin kirjoitin auton kulutuksesta kirjoittamani tekstin, joten se ei voinut viedä sinne. Suuri mysteeri.
8. kerroin vaimolle palkankorotuksesta – En ole edes naimisissa! Mutta palkankorotuksen sen sijaan olen saanut pariinkin kertaan. Tämä hakusana on siis varmasti vienyt tekstiin, jossa kerroin, miten neuvottelin itselleni palkankorotuksen.
9. etelä korea alkoholi – Ah, Etelä-Korea, vaihtovuoteni ja soju. Tässä on monta vaihtoehtoa, koska kirjoittelin vaihtovuodestani monta tekstiä, mutta uskoisin ,että tällä ollaan menty tekstiin, jossa vertailen Suomen ja Etelä-Korean elämisen kustannusten eroja.
10. kik nimiä – Jouduin googlaamaan mikä on kik. Ja en ole koskaan palvelua maininnut blogissani. Olen kysymysmerkki.
11. disneyn klassikot – Mitä yhteistä on Prinsessa Ruususella, Tuhkimolla, Lumikilla, Leijonakuninkaalla ja Omavaraisuushaasteella? Paljonkin, eniten ehkä se, että kaikkia näitä on yhtä mukava lukea. Tällä hakusanalla on blogiini eksytty varmasti AT&T:ta käsittelevään kirjoitukseen, jossa kirjoitin AT&T:n ja Disneyn välisestä kilpailusta viihdetuotannossa.
12. hyper u romans – Täh.
13. pyramidihuijaus jumala – Kyseessä on selkeästi sama pyramidihuijausteksti kuin aiemmin, mutta niin kuin tämä hakusana. Onko Jumala pyramidihuijaus? Siinäpä vasta filosofinen kysymys.
14. kannattaako hakea puhelinmyyjäksi – Jos olet nuori tai opiskelija, vastaus on ehdottomasti kyllä! Ei ole mitään parempaa oppia täihin kuin puhelinmyyjän ammatti, joka on niin haastava ja henkisesti raskas, että jos et motivoidu sitä tekemällä opiskelemaan parempiin hommiin, ei mikään sinua saa opiskelemaan. Itselleni herätys oli lukioaikana tehdyt roskankeräyshommat, joissa kohokohtana oli roskisten tyhjentäminen ja maanantaisen kesäkaaoksen siivoaminen kadulla pihdeiltä. Se, jos joki motivoi minua lukemaan kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin. Henkilö todennäköisesti löysi kirjoitukseni, jossa kerron, miten yhteensovitin työt ja koulun yliopistoaikanani ja toivottavasti haki heti töihin!
15. myöhäistä tavoitella taloudellista riippumattomuutta – ei sinällään outoa eksyä tällä hakusanalla blogiini, mutta on hyvä muistaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa tavoitella taloudellista riippumattomuutta. Monella on yllättävän helppokin matka FIRE:een, mikäli on esim. maksanut asuntolainansa pois. Muutama vuosi ennen virallista eläkeikää eläkkeelle pomppaaminen onnistuu lähes keeltä tahansa meistä. Tällä hakusanalla onkin varmasti päästy taloudellinen riippumattomuus-päätekstiini.
Kuten hakusanoista näkee, osassa on järkeä, osassa ei mitään. Kun selasin hakusanoja, joilla blogiini on eksytty, ehdottomasti suurin osa hakusanoista koski aivan aiheellisesti säästämistä, kuluttamista, sijoittamista ja taloudellista riippumattomuutta (FIREä). Tai sitten vain Disney klassikoita!
Googlen kanssa ei näköjään koskaan tiedä mitä saa, kun googlaa jotain vähänkin erikoisempaa – voit vaikka vahingossa eksyä lukemaan sijoittamisesta ja firettämisestä. Varo vaaraa, Googlen takia voit pyytämättä ja yllättäen kiinnostua raha-asioistasi.
Hauskaa joulua kaikille lukijoilleni!
P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista päivityksistä ilman, että sinun tarvitsee eksyä tänne Googlen kautta.
Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi
Toi Amazon on aika jännä. Myös mulla nimittäin oli joskus liikennettä sen sanan kautta blogiin, vaikka en ole kirjoittanut mielestäni sanallakaan Amazonista 😀 Toinen hauska joskus oli aivan random nimi, Kyösti [sukunimi]. Kaveri kyllä löytyi ja oli jonkin sortin kirjailija, mutta ei mitään tekemistä sijoittamisen kanssa ja aika vähän hakutuloksia muutenkin Googlessa. Siksi ihmettelen miksi sitä kautta tuli jotain liikennettä.
Mitä kautta muuten katsot nuo hakusanat?
Twitterissäkin tuli kommenttia, että jollain muullakin oli samainen Amazon-hakusana ollut omassa blogissaan – vaikka ei ole myöskään asiasta koskaan kirjoittanut. Täytynee siis olla jonkintasoinen amazon-botti kysymyksessä, vaikka itselläni palomuuri blokkaa huomattavan suuren osan boteista pois.
Tässä kirjoituksessa otetut hakusanat on otettu ihan suoraan WordPressin omista tilastoista, mutta olen huomannut, että myös Google Analytics näyttää nämä samaiset hakusanat. Tosin ne pitää kaivaa sieltä enkä kauhean useasti käy Google Analyticsia katselemassa, niin WordPress on huomattavasti kätevämpi tässä.