Parhaat sijoitusblogit

Parhaat sijoitusblogit. Miten niin parhaat? Kuka määrittää mikä on paras? Lukija luonnollisesti. Kirjoitin vähän aikaa sitten omista lempi ulkomaalaisista taloudellinen riippumattomuus -blogeista, joissa kirjoittaja on jo eläköitynyt.

Kun käytän termiä parhaat sijoitusblogit, tarkoitan käytännössä kaikkia blogeja, jotka jotenkin koskettavat taloutta ja joita itse seuraan aktiivisesti. Nämä saattavat olla puhtaita taloudellinen riippumattomuus lifestyle -blogeja, sijoittamiseen keskittyviä blogeja tai yleisesti taloudenpitoon keskittyviä blogeja. Tässä kirjoituksessa ovat ne blogit, joita itse seuraan aktiivisimmin suomalaisista blogeista.

Osinkokuningas

parhaat sijoitusblogit
Internet on täynnä hyviä sijoitusblogia

Osinkokuningas oli varmaan Pohatan jälkeen ensimmäinen sivu johon tutustuin. Sivun nimi oli mielestäni niin korni, että sivuun oli pakko tutustua, heh. Sivulle tulee kivan tasaisesti noin kerran viikossa tavaraa ja kirjoitukset ovat usein mielenkiintoisia ja samaistuttavia.

Toisin kuin esim. allekirjoittanut, Osinkokuningas pohtii välillä koko taloudellisen riippumattomuuden tavoittelun järkevyyttä systemaattisesti. Itse olen vielä niin nuori, että tuntuu, että etenen automaattisesti asioita sen suuremmin kyseenalaistamatta ainakin tällä hetkellä, joten kirjoitukset saavat usein myös minut ajattelemaan.

Käytän myös Osinkokuninkaan sivua usein etusivuna muihin talousblogeihin, koska WordPressiin ei saa blogspotin kaltaista uusia päivityksiä näyttävää blogrollia. Viime aikoina kuitenkin on pakkoa sanoa, että Osinkokuninkaan blogi on muuttanut muotoaan ja suurin osa postauksista on yhteistyö tai affiliate postauksia, joka tekee sivusta aina vähemmän kiinnostavan.

Pohatta

Pohatta oli toinen syy MMM:n ohella, joka inspiroi itseäni aloittamaan oman blogini ja tavoittelemaan taloudellista riippumattomuutta tosissaan. Avoimet kuukausikatsaukset tarkkoine numeroineen, joista olen pyrkinyt itse ottamaan mallia. Tarkat numerot kuukausittain kiinnostavat erityisesti allekirjoittanutta ja pitää minut otteessan matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen. Pohatta ei päivitä nykyään enää niin aktiivisesti, mutta hänen jokainen blogitekstinsä on aina laadukas, joka erottaakin mielestäni Pohastan suuresti kaikista muista bloggareista. Blogitekstit ympäri blogosfäärin kun usein ovat lyhyehköjä ja ei-niin-syväluotaavia.

Ekonomimmi

Ekonomimmi on yksi harvoista naisbloggareista erittäin miesvaltaisella talousbloggarien saralla. Blogi kuuluu ehdottomiin suosikkeihini etenkin, koska osaan samaistua kirjoituksiin oman iän, elämäntilanteen ja koulutuksen ollessa lähes identtinen. Ekonomimmi vaikuttaa kuitenkin olevan ehkä hieman impulssiivisempi kuin allekirjoittanut, joten blogin lukeminen ei sentään ole onneksi aivan samaa kuin lukisi omia kirjoituksia.

 

Tarina Vaurastumisesta

Tarina Vaurastumisesta toimii vähän kuin benchmarkina itselleni. Osinkokasvu tuntuu olevan hänellä lähes identtinen omaani ja koulutus sekä palkkaus tuntuu liikkuvan samalla spektrillä kuin itselläni toivottavasti tulee olemaan tulevaisuudessa. Olen aina hyvin motivoitunut parantamaan omaa suoritustani kun pystyn vertailemaan itseäni muihin ja Tarina Vaurastumisesta-blogi toimii täydellisenä vertailukohtana itseeni. Blogisti päivittää sivua myös mukavan usein, joten luettavaa matkalta löytyy useammin kuin kerran viikossa!

 

Näiden itse seuraamani sivustojen lisäksi, Suomessa on valtava määrä sijoittamiseen liittyviä blogeja, joista jokainen on tutustumisen arvoinen. Jos et ole vielä tutustunut listaan, pystyt löytämään listan kaikista suomalaista talousblogeista ikäjärjestyksessä täältä.

Mitä blogeja kuuluu sinun parhaat sijoitusblogit -listallesi?

12 kommenttia artikkeliin ”Parhaat sijoitusblogit”

 1. Osinkokunungas on kyllä hyvä blogi, ja minäkin käytän säännöllisesti sitä linkkilistaa päivittäiseen blogisurffaukseen. Osinkokuninkaan lisäksi omia suosikkeja on esimerkiksi Parempi suunnitelma, inssinosingot, omavaraisuushaaste. Parempi suunnitelma on kyllä leppoisaa lukemista, rauhallisesti etenevä tarina jonka sisään on ujutettu sijoitusaiheita.
  Blogeja alkaa olla niin paljon, että blogin tunnistaminen ja muistaminen alkaa olla vaikeaa. Pisteet sinulle, kun olet osannut tehdä tunnistettavan blogin, vihreästä kehyksestä ja omega logosta muistaa aina, että tämä kaveri oli siellä koreassa.

  Vastaa
  • Tuntuu, että varmaan suurin osa käyttää Osinkokuningasta juuri tuon blogrollin takia. Nerokasta.

   Ja mahtavaa kuulla, että blogin suunnittelu on onnistunut sen verran, että sen ulkoasu on jäänyt mieleen. Enempää ei kai siltä voi pyytää. Blogien määrä on kyllä valtava. En yllättyisi vaikka aiheen blogeja olisi ensi vuoden alussa jo yli 100.

   Vastaa
 2. En parhaista tiedä, mutta jotenkin ne ekat mitä seurasi ja oli innoittamassa omankin blogin pitämiseen, nousee mielessä muiden edelle: Kinski, Warren Fyffet ja Eläkkeellä Thaimaahan. Rikas Erakko, Stoalainen Sijoittaja, Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja ja tietenkin Omavaraisuushaaste, niitä on tullut viime aikoina lueskeltua paljon.

  Paha näitä on paremmuusjärjestykseen laittaa. Joskus huvittaa lukea tiukkaa analyysia, joskus jotain kevyempää höpöttelyä. Ehkä itte kallistun kuitenkin enemmän tiukan asiatekstin lukijaksi.

  Ammattimaisemmista Talousmentor on aivan paras.

  Vastaa
  • Se on kyllä aivan totta, että aina ei jaksa lukea supersyvällistä tekstiä, vaan välillä kivempi lukea vähän leppoisampaa tekstiä. Onneksi blogosfääristä löytyy molempia tekstejä lähes joka päivä enemmän kuin tarpeeksi. Itsekin pidän enemmän asiateksteistä (ja outoa kyllä myös kuukausikatsauksista!).

   Vastaa
 3. Blogeja rupeaa tosiaan olemaan jo todella paljon. Sellainen vinkki niin bloggaajille kuin lukijoillekin, että kannattaa kokeilla Bloglovin’-sovellusta(/-palvelua). Sen avulla saa seuraamiensa bloggaajien tekstit aikajärjestyksessä omalle sivulleen, jolloin aikaa säästyy ja pystyy helpommin seuraamaan useampaa kirjoittajaa. Sitä kautta tämänkin tekstin päädyin lukemaan.

  Vastaa
  • Blogiaggregaattisivustot ovat kyllä hyviä, mutta tuntuu, että sivuja käyttäviä ei ihan hirveästi talousasiat kiinnosta. Suurin osa liikenteestä sivulleni tulee muista talousblogeista, somesta sekä googlesta. Hyvä kuitenkin kuulla, että edes joku lukija on löytänyt tiensä tänne Bloglovinin kautta 😀

   Vastaa

Jätä kommentti