Passiiviset tulot – 6 helpointa tapaa luoda passiivisia tulovirtoja

Passiiviset tulot kuulostavat täydelliseltä. Rahaa tippuu tilillesi kuukausittain ja sinun ei tarvitse tehdä mitään! Onko kuukausittainen passiivinen tulo oikeasti edes mahdollista? Ja onko se oikeasti näin helppoa? Mistä oikeasti saa ylimääräisiä rahavirtoja? Maksimointivuoden aikana olen tutkinut todennäköisesti satoja eri tapoja luoda passiivisia tulolähteitä sekä aktiivisia tuloja, niin päivä, kuukausi kuin vuositasolla.

Olen omaan tilanteeseeni soveltanut muutamaa näistä, mutta osaa en ole, sillä tietyt kiinnostuksenkohteeni eivät täsmää näihin – ja tiettyjä tapoja pitkin pystyn tällä hetkellä saamaan helpommin aktiivisia tuloja (esim. ihan päivätöitä tekemällä). Passiivista tuloa blogilla on myös suhteellisen helppo saada. Kysymys tosin on, että onko se oikeasti passiivista, jos kirjoittaa 100 kirjoitusta vuodessa? No eipä juurikaan.

Tänään listaankin siis kuusi helpointa tapaa luoda aidosti passiivista tulovirtaa ja laitan neuvot, missä ja miten näitä passiivisia tulovirtoja pystyt luomaan – lähteineen. Ja kyllä, painoarvo on tänään sanassa helppo. Nämä 6 tapaa ovat mahdollisia ihan kenelle tahansa, kunhan käyttää vähän luovuutta. Millaisia passiivisia tulonlähteitä siis sinunkin on mahdollista luoda itsellesi? Siitä seuraavassa.

1. Suunnittele omia t-paitojasi – Print-on-demand

Omien t-paitojen luominen on naurettavan helppoa nykyään. Tarvitset töherryksen tai hauskan sanonnan ja oikeastaan se riittää. Netti on täynnä sivuja, joissa pystyt luomaan oman t-paidan, laittamaan sen myyntiin valtavaan isoon kauppaan ja unohtaa asian. Ja saat tietyn komission jokaisesta suunnitelemasi paidan myynnistä! Aitoa passiivista tuloa siis.

Kuulostaako liian hyvältä ja helpolta ollakseen totta? Ei, sillä vaikka kaikki toimii, kuten kuvailin, ala on yllättävän kilpailtu. Yleensä idena on luoda t-paita jommasta kummasta asiasta: jostain, joka on erittäin ajankohtainen (esim. lentävä lause tai trendaava videopeli) tai jostain erittäin niche-jutusta, joilla on erittäin uskollinen, mutta pieni kannattajakunta. Kyse voi olla harrastuksesta, ruokalajista tai vaikka musiikista.

T-paitojen suunnittelu on yksi helpoimmista tavoista luoda passiivisia tuloja itselleen ja oikeastaan kaikki mitä tähän tarvitsee on idea. Parasta t-paitojen suunnitelussa on se, että huonoja ideoita ei oikeastaan ole. Usein täysin järjettömätkin paidat voivat myydä – ja usein mitä järjettömämpi paita, sitä enemmän se saattaa myydä! Ihmiset osaavat aina yllättää, joten ei muuta kuin rohkeasti ideoimaan omia t-paitoja. Passiivisen tulon lisäksi voin luvata, että tämä on myös vain hauskaa, koska luominen usein on.

Nettisivuja, joissa voit tämän toteuttaa: Customink, Printful, RedBubble, RushOrderTees, Streetshirts – ja moni muu!

2. Suunnittele mitä vain graafisia juttuja – Amazon, Teespring, Redbubble jne.

Tämä on omalla tavallaan jatkumo t-paitoihin. Samat asiat, jotka ovat hit, pop tai muuten vain suosittuja, voi myydä oikeastaan missä tahansa muodossa kynästä kahvikuppiin. Muistat todennäköisesti ainakin yhden hypen, joka tuntui aina olevan jossain tuotteessa. Ensin oli Pokémon. Ei ollut kauheasti asioita, mitä ei myyty Pikachun tai jonkun muun Pokémonin naamalla.

Myöhemmin tuli esim. Angry Birds. Angry Birds kouluvihko, Angry Birds t-paita, Angry Birds salibandymaila jne. Kun osut kultasuoneen, voit käytännössä monistaa sen mihin tahansa tuotteeseen netissä ja myydä sitä. Ja tosiaan kuten edellä mainittu, tämän ei tarvitse olla mikään virallinen trademark (koska sen käyttäminen olisi laitonta), vaan vaikka joku lentävä lausahdus, kuten vaikka ”ok boomer” tai oikeastaan ihan mitä vain.

Myös eläimet (kissat ja koirat) voivat olla hyvä niche tällaisten luomiselle. Ette uskokaan, kuinka paljon esim. tyttöystäväni vanhemmilla on tietyn koirarodunkrääsää, vain koska he pitävät niin paljon juuri tästä tietystä koirarodusta. Mieti, mistä ihmiset pitävät, mistä SINÄ pidät, ja anna ajatustesi lentää.

Nettisivuja, joissa voit tämän toteuttaa: Amazon, Teespring, Redbubble.

3. Suunnittele ja myy omaa e-kurssiasi – esim. Udemyssa

Udemy on johtava nettikurssisivusto maailmassa, joka on ei-akateeminen. Udemy toimii siis amatöörien ja ammatilaisten toimesta, ja sinne kuka tahansa voi luoda oman kurssin – oikeastaan mistä tahansa aiheesta! Luo kurssi, laita sille hinta ja laita se myyntiin. Kuulostaa yksinkertaiselta ja sitä se onkin. Mutta toki se vaatii paljon työtä aiheen miettimisen sekä luennon luomisen kanssa.

Vaikka valmistuin vasta muutama vuosi sitten yliopistosta, sain pyynnön entiseltä yliopistoltani tulla opettamaan kahdelle luennolle teknologioista, joita käytän työssäni. En ole luonut aiheesta kurssia Udemyyn, mutta sen voin sanoa, että luentomateriaalinen luominen oli yllättävän raskas prosessi, vaikka aihe oli yksi suurimmista intohimon aiheista. Tätä kirjoittaessa itseasiassa tuli mieleen, että pitäisiköhän tehdä sittenkin samasta kurssista aihe myös Udemyyn, kun kurssimateriaalit ovat jo olemassa…

Jos ei muuta, voin luvata, että kurssimateriaaliasi luodessa opit arvostamaan opettajan ammattia aivan uudella tapaa! Ja muista, jokainen meistä osaa jotain, mitä joku toinen haluaa oppia. Älä siis aliarvoi intohimosi kohteita ja ammatti- tai vapaa-aikasi osaamista vaan luo kurssi jonkin sellaisen pohjalta, mistä olet aidosti intohimoinen tai vain muuten syväosaaja.

E-kurssi on jotain, mikä on etenkin näin korona-aikaan ja modernissa maailmassa todennäköisesti yksi maailman parhaista tavoista tehdä aidosti passiivista tulovirtaa. Esim. Merja Mähkä ja Julia Thurén tekivät korona-aikaan netissä opiskeltavan rahakurssin ja on helppo uskoa, että tämä on erittäin hyvä bisnes, erittäin vähällä riskillä ja pienellä sijoitetulla pääomalla. Pitäisi varmaan itsekin! Tässä aihe, jolle tulee olemaan koko ajan kasvava tarve maailmassa.

Nettisivuja, joissa voit tämän toteuttaa: Udemy, Thinkific, Teachable.

4. Perusta niche-nettisivu

Niche-sivun tekeminen oli itselläni suunnittelussa tämän vuoden 100 000 euron vuositulotavoitteeni saavuttamiseksi, mutta valitettavasti minulla ei ollut sen luontiin aikaa.

Niche-sivun idea on siis yksinkertainen. Löydä aihe, jota googlataan paljon (mieluiten englanniksi, mutta onnistuu myös suomeksi) ja josta ei löydy paljon Google-osumia.

Kirjoitan myöhemmin ensi vuonna tarkemman kirjoituksen niche-sivujen rakentamisesta, mutta käytännössä tarvitset onnistuneen niche-sivun luontiin nämä kaksi työkalua.

1. Google Trends (kertoo, mitä maailmassa googlataan) 
2. Oman nettisivun (apua esim. blogin perustaminen ja nettisivun perustaminen on nykyään suhteellisen samanlainen toiminto)

5. Kirjoita e-kirja tai kirjoja

Kirjan kirjoittaminen sekä sen julkaiseminen on varmaan antiikkisin tapa saada passiivisia tuloja. Passiivisten tulojen tapojen määrä on räjähtänyt Internetin myötä, mutta kirjailijat ovat saaneet passiivisia tuloja ajan aluista asti. Kun kirjailija on kirjoittanut kirjan, saa hän muutaman tuhatta euroa kustannussopimuksesta, mutta lopputulot syntyvätkin kirjan myynnistä, kuuntelusta äänikirjana tai kirjastokorvauksina.

Kirjoitin tietokirjan nimeltä Viisas sijoittaja vuonna 2023 – tai no kirjoitin sitä monta vuotta, mutta se julkaistiin vuonna 2023. Sanoisinkin, että kirjan kirjoittaminen on se aidoista aidoin passiivisen tulon lähde, jos kirjan onnistuu saada elämään myös julkaisuvuoden jälkeen. Kirjoja kirjoittaessa pystyy saamaan aktiivisia sekä passiivisia tuloja. Pelkästään tietokirjailija voi saada rahaa seuraavalla tavoilla:

1) Kustannussopimuksen sopimuspalkkio
2) Kirjan myyntipalkkiot
3) Kirjastolainauspalkkiot
4) Puhujapalkkiot

Rippuu myös paljon aiheesta mistä kirjoittaa, mutta kirjoittamisesta voi tehdä myös ammatin, tai vain puhtaan passiivisen tulon lähteen. Jos mietit esimerkiksi Kani, joka tahtoi nukahtaa kirjan kirjoittajaa Carl-Johan Forssén Ehrliniä. Hän kirjoitti yhden lastenkirjan, joka on käytännössä maailman myydyimpiä kirjoja vuodesta toiseen pelkästään puskaradion avulla. Aitoa passiivista tuloa ja tätä pystyy tekemään paljon pienemässäkin mittakaavassa.

Haasta siis itsesi ja kirjoita kirja, lyhyt tai pitkä, fakta tai fiktio.

Nyt kun Amazon on todennäköisesti saapumassa myös Suomeen lähiaikoina, uskon amatöörikirjallisuuden räjähtävän käsiin, koska kuten kirjoitin aiemmin tänä vuonna – nykyään esim. runokirjan pystyy kirjoittaa ja julkaista erittäin nopeastikin ja helposti, vaikka ei tietäisi mistään mitään. Amazonin affiliate- sekä muu tarjonta onkin erinomainen myös kirjailijalle.

6. Asuntosijoittaminen

Asuntosijoittamiseen tarvitsee käytännössä pankilta asuntosijoituslainan. Jos siis pystyt saamaan lainaa, pystyt myös usein samalla asuntosijoittamaan. Asuntosijoittamista pidetäänkin usein passiivisena, vaikka se toki hieman vaatii aktivisuutta, etenkin asunnon oston, lainan neuvottelun sekä vuokralaisen hankinnan yhteydessä.

Mahdollisimman vetovoimaisen ja remontoiduin (tai uuden) kohteen valitsemalla voi kuitenkin usein laskea omaa aktiivisuusastetta selkeästi. Esim. yksiö PK-seudulta on yleensä liiankin helppo vuokrata verrattuna kolmioon Hyvinkäältä.

Voitkin siis vaikuttaa asuntosijoittamisen passiivisuuteen monella omalla valinnallasi. Asuntosijoittaminen voi myös useasti tuntua ei niin passiiviselta – etenkin, kun asuntoja alkaa kertymään vähän enemmän. Tästä johtuen asuntosijoittaminen on monen passiivisen tulon tapaan usein sellaista, että sekin muuttuu sitä aktiivisemmaksi sekä ammattimaiseksi, mitä isommaksi tulovirrat kasvavat.

Passiivinen tulo – yhteenveto

Jos sinulla on aidosti kiinnostusta tehdä edes osa näistä kuudesta asiasta kunnolla ja antaumuksella, on lähes varmaa, että pystyt saavuttamaan kuukausittaisen passiivisen tulon – mahdollisesti niinkin korkean tason, että pystyisit elättämään itsesi passiivisella tulolla.

Passiivinen tulovirta ei tulekaan itsestään, vaikka nimi siihen suuntaan viittaa. Passiivisessa tulossa pitää aktiivinen työ tehdä ensin ja sen jälkeen tulovirta muuttuu aidosti passiiviseksi – toki välillä täytyy hieman hioa tiettyjä asioita, jotta passiiviset tulot eivät ehdy täysin, mutta hyvä ensitoteutus ja aktiivisen hyvät alkupäätökset ovat aina avaintekijä passiivisisten tulojen onnistumisessa.

Mitä passiivisia tuloja sinun taloudellasi on?

————————————–

Voit tilata huippuarvostelut saaneet sijoituskirjani Viisas sijoittaja nyt erikseen tai yhdessä muiden kirjojen kanssa Adlibriksestä täältä 29 euron hintaan tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi.

Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä muista suomalaisista äänikirjapalveluista.

Jos olet uusi lukija ja olet kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa jo yli 700 tekstiä, joten olen varma, että löydät etsimäsi. 

Muista seurata Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

*Affiliate-linkki

19 kommenttia artikkeliin ”Passiiviset tulot – 6 helpointa tapaa luoda passiivisia tulovirtoja”

 1. Valokuvaus.
  Menee periaatteessa tuohon ”graafisten juttujen suunnitteluun”. Laittamalla valokuvia myyntiin internetin kuvapankkeihin voi saada muutamia roposia takaisin. Erinäisistä syistä ei kuitenkaan ole niin tuottoisaa kuin kymmenisen vuotta sitten.

  Jos otat muutenkin valokuvia esim. lomamatkoilla (kun korona ei vaikuta), niin tuotoksen luonnin vaivaa ei periaatteessa lasketa ja jäljelle jää vain kuvien uploadaaminen ja niiden kategorisointi sivustolle.

  Minulle valuu vielä muutama kymppi kuukaudessa, vaikka lopetin kuvien laittamisen sivuille jo vuosia sitten.

  Vastaa
  • Hyvä pointti, tämä on oikeastaan erittäin hyvä esimerkki juuri ultimaattisesta passiivisesta tulosta. Kun tekee aktiivisen työn aiemmin, niin oikeastaan asian voi unohtaa ja silti euroja tulee silloin tällöin. Mukava kuulla, että valokuvauksellakin pystyy nykyään vielä tuolla tavalla tekemään rahaa.

   Vastaa
 2. ”Rahaa tippuu tilillesi kuukausittain ja sinun ei tarvitse tehdä mitään”

  Aika moni noista esimerkeistä ei täyttänyt yllä mainittua kriteeriä 😉

  Helpoin tapa saada passiivisia tuloja on osakesijoittaminen. Osta ja unohda…

  Vastaa
  • Kuten kuvailin tekstissä, toki jokainen vaatii aktiivista työtä aluksi. Ihan samalla tavalla kuin osakesijoittaminen vaatii sen alkupääoman, joka pitää kuitenkin aktiivisella työllä ansaita. Mutta muuten osakesijoittaminen (ja etenkin osinkosijoittaminen) kattaa passiivisen tulon kriteerit!

   Vastaa
 3. Vaikka passiivisia tuloja itsekin peukutan, niin päätyökseni kirjoittavana ja kuvaavana väittäisin tämän lajin olevan kaikkea muuta kuin passiivista. Esim. Suurin osa suomeksi kirjoittavista kirjailijoista tienaa pari tonnia vuodessa. Sen lisäksi, että oikeasti hyvän kirjan kirjoittaminen vaatii oikeasti paljon kovaa työtä.
  Kun hioo viidettä kertaa läpi tekstiä, jolle ei ole vielä yhtään ostajaa, oppii kyllä nöyräksi.
  Näin yrittäjänä väittäisin, että helpointa on antaa muiden tehdä työt ja kerätä siitä voitot, esim. sijoittamalla. Toki sekin vaatii ensi alkuun työllä hankittuja pääomia. Mutta ilmaisia lounaita ei ole. Passiiviset tulot vaativat yleensä ensin kovaa duunia.

  Vastaa
  • Aivan tottahan tämä, ja kuten kirjoittelinkin tekstin lopussa, käytännössä passiivinen tulo vaatii aina sen aktiivisen alustustyön. Ja kirjoittaminen käy kyllä joo oikeasti ihan työstä – ihan näin bloggarinakin tässä menee aika paljon aikaa 😀 Mutta eipä toki sellaista tulon lähdettä ole olemassakaan, johon ei pitäisi mitään työtä tehdä missään kohtaan. Jos joku sellaisen kultaisen sammon keksii, voi minullekin ilmoittaa, heh.

   Tekstissä mainitut esimerkit ovat ehkä pitkälti juuri sellaisia, mitä voi moni tehdä myös oman työnsä sivussa, jos haluaa lisätuloja passiivisten tulojen tapaan.

   Vastaa
   • Blogitekstin kirjoittaja ei ihme kyllä taida nähdä ammattimaista visuaalista suunnittelua lainkaan koulutusta ja kokemusta vaativana työnä. Tämä blogiteksti on pitkään aikaan ennakkoluuloisinta ja naiiveinta, mitä olen tätä ammattikuntaa (mukaan lukien kirjoittaminen) koskien lukenut. Todellako – passiivista, vaivatonta tuloa?

    Vastaa
    • Kuvittelin painottavani (etenkin tekstin lopussa) sitä, että passiivinen tulo vaatii aina aktiivista panostusta alkuun – oli kyse ihan mistä tahansa näistä tulolähteistä. Eihän maailmassa mikään rahan tulo voi olla 100%:en passiivista, koska miksi silloin kukaan kävisi edes töissä. Kuvittelin tämän olevan itsestäänselvyys, jonka takia en sitä enempää painottanut, mutta ei selkeästi ollutkaan kommenteista päätellen.

     Sellaista tuloa ei olekaan olemassa, josta rahaa saa laittamatta tikkua ristiin missään kohtaan. Tämä varmasti kaikille sinänsä selkeä. Sen sijaan hyvin alustettu työ voi luoda paljon passiivisia tulovirtoja pitkälle tulevaisuuteen, joka ainakin itselleni on passiivisen tulon määritelmä – oli kyse sitten ihan osinkosijoittamisesta, e-kurssien tekemisestä tai vaikka tuosta graafisesta suunnittelusta (joista mitään ei ollut tarkoitus vähätellä – passiivinen tulo tai sivutyö, kaikki yhtä arvokasta).

     Tarkoitus oli etenkin esitellä erilaisia sivustoja, koska nykyään kuka tahansa pystyy suunnitella t-paidan, vaikka ei olisi graafisen suunnittelun ekspertti – moni sivusto kun tarjoaa työkalut, joissa pääsee vähälläkin osaamisella alkuun. Jagraafisesti hienosti suunniteltu paita ei ole aina sama kuin myyvä paita, kuten varmasti moni meistä tietää.

     Vähän samalla tavalla kuin julkaisin ja kirjoitin kirjan kahdessa päivässä, koska Amazon tarjoaa niin hyvät työkalut siihen ks. https://omavaraisuushaaste.com/nain-kirjoitin-kirjan-kahdessa-paivassa-ja-siita-ei-tullut-bestselleria/

     Ehkä olisi pitänyt vain määritellä passiivinen tulo tekstin alkuun sekä olisin painottanut noiden työkalujen hyödyllisyyttä enemmän, niin moni olisi saanut tekstistä enemmän! Täytynee ottaa seuraavassa tekstissä enemmän nämä huomioon.

     Vastaa
 4. En kyllä näe näissä paljoakaan passiivista. Listaa voisi jatkaa ”Käy joka päivä toimistolla kahdeksan tuntia. Rahaa tippuu tilille kuukausittain!”

  Vastaa
  • Haha, ero passiivisella ja aktiivisella tulolla on se, että palkkaa ei enää saa, kun siellä ei enää käy. Luonnollisesti passiivisten tulojen eteen pitää tehdä töitä ensin (kuten tekstissä mainitsinkin pariin kertaan), mutta kun tulovirrat on optimoinut, eivät ne vaadi enää juurikaan työtä sen jälkeen. Eipä raha koskaan tyhjästä kuitenkaan tule.

   Vastaa
 5. En toivo, että kukaan, jolla ei ole kirjallisuuden (tieto- tai kauno-) saralla kovinkaan paljoa annettavaa, lähtee kirjoittamaan kirjaa tai vieläpä useampia vain passiivisten tulojen kiilto silmissä.

  Vastaa
  • Oikeastaanhan tämä kauhukuvasi on jo toteutunut. Omaelämänkertoja tehdään jatkuvasti milloin kenestäkin (parhaita nämä kolmekymppisistä tehtävät elämänkerrat) ja niitä luetaan ja niistä maksetaan, vain koska ihmiset tykkäävät lukea toisista ihmisistä. Omasta näkökulmastani näillä ei ole mitään annettavaa kirjallisuudelle ylipäätänsä, harvaa poikkeusta lukuunottamatta, mutta kustantamoille ne ovat rahasampoja.

   Sama koskee kaunokirjallisuutta, jossa käytännössä se, että olet julkkis mahdollistaa sen, että voit kirjoittaa romaanin, oli se kuinka kökkö tahansa. Samaa olen huomannut oman sijoituskirjojeni alustusneuvotteluissa. Jos kirjoitelen omalla nimelläni, ei mielenkiintoa synny, kun laitan blogini mukaan saateviestiin, niin kaikki kustantamot kiinnostuvat. Täysin ymmärrettävää riskinhallintaa kustantamoilta, koska mieluummin myy ns. valmiille yleisöille (aivan kuten julkkisten romaanitkin).

   Omalla tavallaan nämä ovat karuja todisteita vain siitä, että kirjallisuuskin on nykyään vain bisnestä ja taide tai tiedon laatu ei siinä monesti paina. Sen takia mielestäni voi ihan hyvin mielin kirjoitella kirjoja, vaikka passiivisten tulojen mielessä, niin moni kirja nykyään kuitenkin tehdään vain raha ja mahdollisimman pieni riski mielessä. Sama vaiva alkanut leviämään vähän kaikkialle kirjoista, elokuviin ja tv-sarjoihin.

   Vastaa
 6. 3. Suunnittele ja myy omaa e-kurssiasi – esim. Udemyssa

  Voiko tuonne tehdä kurssin suomeksi? Tai miksipä ei voisi, jos vaan saa markkinoitua sitä täällä.

  Vastaa
 7. En ole tänä vuonna ehtinyt hirveästi itse T-paitoihin panostaa (ja en niitä myöskään ole markkinoinut), joten tulot ovat jääneet erittäin alhaisiksi. Olen lähinnä tutustunut tänä vuonna noihin ja miettinyt, mikä olisi hyvä niche, jossa olisi tilaa. Tässä videossa on mielestäni aika hyvin nostettu erilaisia nicheja t-paitojen osalta esiin: https://www.youtube.com/watch?v=oW4ZxtXNxKY ,joka itseäni on auttanut ajatustyössä.

  Olen itse pyrkinyt panostamaan kokeilujen lisäksi tänä vuonna etenkin niiden tulojen kasvattamiseen, joissa tiedän olevani valmiiksi vahvoilla ja tiedän, että vahvimillani olen kirjoittamisessa. Isoimmat panostukset ovatkin menneet nettisivuihin sekä esim. aiemmin mainitsemaan kirjakokeiluun: https://omavaraisuushaaste.com/nain-kirjoitin-kirjan-kahdessa-paivassa-ja-siita-ei-tullut-bestselleria/

  Vastaa
 8. Moi, en tiedä kuinka usein tänne kommentteihin vastataa, mutta kannattaahan se yrittää.

  Eli jos minulla on jo ennestään toiminimi verkkokauppamyyntiä varten, ja haluan myydä myös redbubblessa,teespringissä tai vastaavassa näitä ”print-on-demand” tuotteita, niin miten tuo hoituu verotuksessa ja kirjanpidossa? asiasta ei suomenkielellä löydy hirveästi tietoa, ja englanninkielinen tietämys ei välttämättä päde suomessa.

  Mietin siis, että pitäisikö kirjanpitoon verotusta varten olla tiedot jokaisesta ostosta vaikka redbubblessa, vai riittääkkö että summaa sen paljonko sieltä on vaikka 1kk aikana tienannut/nostanut rahaa, ja paljonko on mennyt itsellä kuluja mainostamiseen?

  En nyt jaksa yrittää muodostaa kysymystäni paremmin, parempi vaan että vastaatte kun tyhmälle että ymmärrän paremmin :-D.

  Vastaa
  • Jos teet kirjanpitosi itse, niin varmaan kannattaa laittaa jokainen transaktio erikseen. Jos liiketoiminta yhtään isompaa niin suosittelen tilitoimistopalveluita, sillä itselläni se ainakin toi varmuuden, kun heiltä voi kysyä mitä vain. Itselläni käytössä Lemonaid, joka on vain about 60e/kk, joka om varsin edullinen täydeksi tilitoimistopalveluksi.

   Vastaa
   • Okei, mietin vaan että kuinka mahdollista mun on käytännössä laittaa jokainen transaktio sieltä erikseen… yhtään tuotetta en ole vielä myynyt koska se vaatisi sitä että laitan niistä mainoksen, sillä teespring alkaa promotoida tuotteita vasta kun muutama myynti on tehty, joten en käytännössä tiedä kovin hyvin miten nuo tapahtumat näkyvät – mutta sen verran ymmärrän että tilillä ne näkyy vasta kun ns nostan sen sinne kertyneen provisioin, hmmh. vaikeaksihan tuo menee.

    Olen vasta siinä vaiheessa että rekisteröin toiminimeni ja tässä vaiheessa siis googlailin erilaisia vaihtoehtoja ja sen takia päädyinkin tänne blogiin, siksi olen vielä niin pihalla.

    Kiitos kuitenkin vastauksesta.

    Vastaa

Jätä kommentti