Pokémon GO, Kone Q2 ja useiden indeksien kaikkien aikojen ennätykset

Maailmassa tapahtuu myös Brexitin jälkeen. Kuten olettaa saattaa, markkinoilla oli jälleen lyhyt muisti ja Brexit-paniikista päästiin pian Pokémon maniaan. Olen itse ollut viimeiset 20 vuotta Nintendo fanboy henkeen ja vereen ja mieltäni lämmittää nähdä Pokémonin olevan jälleen mainstreamia. Omistin aikanaan myös Nintendon osakkeita, mutta myin ne pois, koska totesin, että vaikka Nintendo tekee maailman hienoimmat pelit, ei se ole mikään kasvuosake. Trendit menevät ja tulevat ja joskus yleisö kiinnostuu Nintendon peleistä, joskus ei. Itse tulen joka tapauksessa pelaamaan niitä maailman tappiin asti. Syynä tähän se, että Nintendo tekee usein pelinsä pelit edellä, ei osakkeenomistajat edellä (vrt. Ubisoft). Tämä on hyvä pelaajan perspektiivistä, ei niin hyvä osakkeenomistajan, vaikka satunnaisesti myös osakkeenomistajia onnistaa (viimeksi Wii:n aikaan).

Tänään julkaistiin myös Koneen Q2. Se oli kaikinpuolin juuri sellainen kuin oletin. Kaikki muut potkurit käyvät täysillä, mutta Kiina taantuu. Heinäkuun osto on vielä tekemättä ja toivoin puolivuosituloksen johtavan pieneen dyykkaukseen Koneen kurssissa. Reaktio oli kuitenkin +4% – olin masentunut. Tämän kuukauden osto saattaa siis hyvinkin ajautua ASP-tilille. Miksi?

Koska S&P500 sekä Dow Jones rikkovat tällä hetkellä kaikkien aikojen ennätyksiä. On selkeää, ettei järkevänhintaisia sijoituksia ole helppo enää löytää. mReit osakkeet olivat hetken tähtäimessäni, mutta Brexitin ja huonojen talouslukujen takia, Yhdysvaltain koronnosto näyttää epätodennäköisemmältä. Tämä nosti mREIT osakkeiden hinnat tasolle, josta ei ole matka kuin alaspäin heti kun korko näyttää nousevan edes 0,25%. Finanssitaloissa on tilaa ylöspäin, mutta painoni finanssipuolella on jo niin suuri, etten sitä halua nostaa. Etenkin kun toinen mahdollisuus on vain laittaa sijoitukset ASP:lle ja saada 5% veroton ja riskitön tuotto. Tällä hetkellä myös oma salkkuni on selkeästi kaikkien aikojen ennätyksessä, joka on aina vaaran merkki. Joskus tullaan alas, onko se tässä kuussa, tänä vuotena vai viiden vuoden päästä? Sitä ei tiedä kukaan ja koska en ole ennustaja, koetan kaihtaa riskiä ja liian kalliilla ostamista niin kauan kuin minulla vielä on ASP-optio. Parin vuoden päästä sekin on realisoitunut jo taloksi ja samanlaista riskitöntä tuottoa minulla ei ole mahdollista saada.

3 kommenttia artikkeliin ”Pokémon GO, Kone Q2 ja useiden indeksien kaikkien aikojen ennätykset”

  1. Muistan kun hypetin kavereille Pokémon GO:ta kun näin sen mainoksen tämän vuoden Super Bowlissa. Kaverit eivät innostuneet. Nyt kaikki pelaavat sitä. En itsekään uskonut näin massiiviseen menestykseen. Kiinnostavinta tässä on se, kuinka kauan Pokémon jälleen pysyy aallonharjalla. Milleniumin taitteessa Pokémon hype kesti sen vuoden-pari.

    Vastaa

Jätä kommentti