Postista muistutus taloudellisen riippumattomuuden tärkeydestä

Sain tänään kirjeen. Eläkevakuutusyhtiöltäni. Siinä sanottiin, että olen saanut 25 vuoden elämäni aikana kerättyä eläkettä jo siten, että jos jäisin tänään eläkkeelle saisin n. 71e/kk eläkettä!

Aika hyvä herätys etenkin siitä, kuinka pitkälle olen päässyt jo tähän mennessä. Jos mietitään tänä vuonna saamiani osinkoja suoraan käteen, ne ovat jopa 80e/kk. Eli ainakin näin opiskellessa ja osa-aika työssäkäymällä saan jo passiivisia tuloja enemmän kuin olen eläkettä kerännyt! Olen suhteellisen varma, että tietyssä kohtaa ruuhkavuosia ja palkan noustua, saan kerättyä enemmän vuodessa eläkettä kuin osinkojen kasvua, mutta aika näyttää.

Nyt onkin erittäin mielenkiintoista, sillä lähtötilanne on suunnilleen tasan. Vuonna 2018 alan käymään kokopäiväisesti töissä, joten tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten nämä kehittyvät käsi kädessä. Taidanpa muokata vuosiraportin yhteyteen vertailun siitä, kuinka paljon saan keskimäärin osinkoja kuukaudessa per vuosi sekä mitä eläkeotteeni sanoo.

Ja ihan yleisesti mielipiteeni. Olen 99% varma, että eläkejärjestelmä on edelleen toiminnassa myös kun olen virallisesti eläkeikäinen 40+ vuoden päästä ja pelko sen kestävyydestä ei ole syy siihen, miksi taloudellista riippumattomuutta tavoittelen.

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Postista muistutus taloudellisen riippumattomuuden tärkeydestä”

  1. Yksilön kannalta olen sitä mieltä, että on helpompi saavuttaa ’eläke’ säästämällä ja sijoittamalla kuin työelämässä kerryttämällä palkasta perinteisen eläkejärjestelmän kautta. Ja sinulla tulos näkyy jo noin nuorena.

    Vastaa

Jätä kommentti