Ruokakorivertailu 2021 – Lidl vs. Prisma vs. Citymarket

Ruokakorivertailu, jonka olen tehnyt vuosittain, on jo ehtinyt muodostua jonkinlaiseksi instituutioksi, mutta tänä vuonna pörssihuuman takia sen tekeminen jäi aivan viime tipalle tänä vuonna. Omavaraisuushaasteen ruokakorivertailusta onkin tullut nyt jo vuosittainen perinne, joka kehittyy ja paranee vuosi vuodelta lukijoiden kommenttien mukaan, mutta mukana pysyy aina samat kaupat – eli Prisma, Citymarket ja Lidl.

Syynä siihen, miksi vertailussa ovat vain nämä kolme kauppaa johtuu siitä, että isot kaupat ovat aina edullisempia kuin pienet, jonka takia Lidlin vertaaminen S-Markettiin olisi suoraan epäreilua. Prisma kun on muita S-ryhmän kauppoja halvempi ja Citymarket on muita Keskon kauppoja halvempi. Lidl taas on aina Lidl.

Tämän vuoden vertailu on tehty viime vuotuisen tapaan Helsingin Malmin K-Citymarketissa, Malmin Prismassa sekä Malmin Lidlissä 12.12.2021, jotta hintoihin ei vaikuta maantieteellinen sijainti. Parin kuukauden ero viime vuoden ruokakorivertailuun kuitenkin aiheuttaa sen, että hintaerot tietyissä vihanneksissa saattavat olla hieman tavallista suuremmat.

Tänä vuonna uutena ominaisuutena ruokakorivertailussa onkin inflaation ollessa nyt yksi suurimpia keskustelunaiheita myös muutosprosentit viime vuoden hintoihin! Tämä lisäsi itselleni vielä yhden mielenkiintoisuusasteen vertailun tekoon entisestään ja toivottavasti myös sinä koet tämän informatiiviseksi ja silmiä avaavaksi.

 

Omavaraisuushaasteen ruokakorivertailu 2021

Oma syy siihen, miksi teen omia ruokakorivertailuja johtuu siitä, että valtavirtamedioiden korit näyttävät usein erittäin samanlaisilta ja joskus tuntuu, että ruokakaupat saattavat pitää tiettyjä tuotteita halpoina ihan vain sen takia, että ne ovat valtavirtamedian ruokakoreissa. Tämä on helppo tapa näyttää hyvältä iltapäivälehtien ruokakorivertailuissa.

Minulla yksittäisenä bloggarina ei ole tätä haastetta, vaikka ruokakorivertailuni onkin jo muuttunut tavaksi. S-ryhmä ei onneksi yhdestä anonyymistä bloggarista jaksa välittää (toivottavasti!).

Blogini ruokakorivertailu on myös siitä erilainen, etten vertaile aina täysin samoja tuotteita, vaan vertailen samankaltaisia tuotteita kilohinnaltaan. Arjessa kilohinta on kuitenkin se ainut, mikä merkitsee, koska käymme jatkuvasti kaupassa ostamassa usein samoja tuotteita.

Samalla etsin vertailuun aina sen oikeasti halvimman vaihtoehdon, jotta vertailusta tulee aito. Esimerkiksi lihaa ostaessa saat lihaa halvemmalla, jos ostat sitä kilon kuin 400 gramman pakkauksessa. Toisaalta tummaa makaronia saat kilohinnaltaan halvemmalla 400 gramman pakkauksessa kuin 1000 gramman pakkauksessa! Ristiriitoja ja esimerkkejä löytyy paljon, kun pidät silmäsi tarkkana ruokakaupassa ja vertailetkin sitä ainoaa merkityksellistä hintaa – eli kilo- tai litrahintaa.

Muutama yleishuomio vielä vertailusta ja tuotteista, joita vertailen. Koska vertaan aina kauppojen halvimpia tuotteita, tuotteet eivät ole aina aivan samoja. Näitä halpoja tuotteita ovat K-ryhmällä Pirkka tai K-menu tuotteet, S-ryhmällä Kotimaista tai Rainbow tuotteet ja Lidlillä mikä ikinä sattuukaan olemaan halvin tuote. Vertailussa ei myöskään ole otettu huomioon K-Plussaa, S-Bonusta tai Lidl-Plus juttuja, koska ne keskimäärin tasaavat toisensa pois. Olen kirjoittanut myös syväanalyysin kauppojen bonusohjelmista ja siitä miten ne vertautuvat toisiinsa ja siitä kirjoituksen löydät täältä.

Olen myös tehnyt muutaman tuotevaihdoksen vertailuun (nämä on merkattu hintamuutos 0%), vertailtavuuden vuoksi. Mieluiten vertailen saman merkkien tuotteita keskenään, sillä jos vertailen esim. yhtä ”oikeaa” brändiä ja kahta halpabrändiä, saan  juuri sellaisen tuloksen kuin minkä haluaisin saada. Tästä syystä esim. Vaasan Ruispalat korvasi viime vuotisen kauraleivän, koska kauraleipää on niin montaa eri sorttia, että sen hinta riippuu pitkälti itse tuotteesta – ei niinkään kaupasta. Samasta syystä vaihdoin tumman makaronin vaaleaan makarooniin vertailussa.

Muutama ohje taulukon lukemiseen. Vihreä väri paljastaa kyseisen tuotesarjan halvimman kaupan. Tasapelin tilanteessa molemmat kaupat saavat vihreän värin. Suluista taas löydät tuotteen hintamuutoksen edelliseen vuoteen verrattuna.

Tässä se siis on, Omavaraisuushaasteen ruokakorivertailua vuosimallia 2021!

Ensimmäisessä sarakkeessa on siis tuote (mahdollisimman vertailukelpoiset, toisessa Citymarketin, kolmannessa Prisman kilohinta ja neljännessä Lidlin kilo/litra/kappalehinta kyseiselle tuotteelle.

Vertailu oli erittäin mielenkiintoinen, etenkin kun vertasin tuloksia viime vuoden vastaaviin. Niin Prisma kuin Citymarket ovat saavuttaneet Lidliä hintakilpailussa selkeästi. Viime vuonna Lidlillä oli yli puolet tuotteista halvempia kuin muissa kaupoissa. Tänä vuonna tilastot kuitenkin näyttävät hieman erilaiselta.

Lidlillä on halvin tuote 12/17 tuotteesta (yksi enemmän kuin viime vuonna) 
Prismalla on halvin tuote 7/17 tuotteesta (yksi vähemmän kuin viime vuonna)
Citymarketilla on halvin tuote 2/17 tuotteesta (4 vähemmän kuin viime vuonna)

Paljon oli siis vaihtelua viime vuoteen verrattuna niin asioiden hinnoissa kuin myös siinä, mikä kauppa oli halvin missäkin tuotteessa. Erityisen mielenkiintoinen on hintaerojen vaihtelu viime vuoteen.

Keijun hintamuutos on äärimmäisen mielenkiintoinen, koska sen hinta on noussut lähes desimaalilleen yhtä paljon kaikissa kaupoissa.

Myllyn Paras vaalea makaroni yllätti itseni täysin, sillä olisin voinut lyödä vetoa, että Prisma tai Lidl voittaa tässä – se kun on yksi myydyimmistä ruokatuotteista todennäköisesti ruokakaupoissa. Sen sijaan halvin kauppa tässä oli Citymarket.

Yleisperunan hinnanvaihtelu on äärimmäisen hämärä. Tein viime hintavertailun lokakuussa ja jostain syystä niin Prisma kuin Lidl on onnistunut myymään perunaa paljon halvemmalla joulukuussa kuin viime vuoden lokakuussa. Samalla kuitenkin Citymarketin perunan hinta on noussut selvästi.

En osaa selittää tätä eroa ja kaiken järjen mukaan perunan ei pitäisi olla talvella halvempaa kuin syksyllä, mutta joku asiantuntija osaa tämänkin selittää – ellei tälläkin hetkellä sitten peruna ole edelleen halvempaa, koska tämä kesä oli huomattavasti lämpimämpi kuin edellinen kesä ja hyväksi perunoille. Se ei kuitenkaan vieläkään selitä, miksi Citymarketin peruna on niin paljon kalliimpaa kuin Lidlin ja Prisman ja perunan hinnanvaihtelut kauppakohtaisesti ovat muutenkin isoja.

Myös pakastepizzan hinta on ollut selvässä nousussa. Uskon, että tähän vaikuttaa niin raaka-aineet kuin myös kasvanut kysyntä. Esim. koronavuonna pakastepizzojen suosio kasvoi ennätystahtia ja todennäköisesti pysyi yhtä hyvänä myös tänä vuonna.

Kaikesta tästä huolimatta Omavaraisuushaasten halvin ruokakori, halvin kauppa sekä vuoden ruokakori-titteli meneekin Lidlille jo kolmatta vuotta putkeen! Hinnat ja kauppojen erot muuttuvat joka vuosi, mutta kokonaiskuvassa Lidl on onnistunut mielestäni hieman yllättäenkin pitämään kaikki nämä vuodet hintaeron niin K-ryhmään kuin myös S-ryhmäänkin – jopa Lidlin oman asiakasetu-ohjelman lanseeramisen jälkeen.

 

Kuinka paljon rahaa kuluu Lidlissä, Prismassa ja Citymarketissa vuonna 2021?

Yksittäisten tuotteiden vertailu on mielenkiintoista, mutta oikeasti koko pihvi on siinä, kuinka paljon maksaa koko vuoden ruokaostokset, jos shoppailet vain yhdessä kaupassa?

Seuraavassa avaankin hieman tarkemmin sitä, miltä vuoden 2021 ruokakori ja kulutus voisi näyttää yhdelle henkilölle, jos se rakennettaisiin pelkästään ruokakorivertailun aineksista. Tiedän, että kukaan ei syö samaa 17 ruokaa-ainesta koko vuotta (etenkään niitä, jotka ovat tässä vertailussa), mutta vertailun vuoksi tämä antaa erinomaisen kuvan siitä, minkähintaista ruokakoria pystyt odottamaan näissä kaupoissa käydessäsi – ja ennen kaikkea kuinka suuri säästöeuro kaupasta riippuen syntyy.

Seuraavassa siis miltä yhden henkilön vuoden ruokakori näyttäisi näillä aineksilla ja mikä kyseisen korin hinta olisi kauppakohtaisesti.

71kg Naudanlihaa
20 litraa Ruokakermaa
39kg Kauraleipää
81 kg Perunaa
20 kg Tummaa makaronia
8kg Keittokinkkua
3kg Salamipizzaa
5kg Keijua
10 kg Sipsiä
15kg Paprikaa
5kg Punasipulia
10kg Raejuustoa
20kg Banaania
4kg Ässä Mix-karkkeja
100 litraa kolmosolutta
52 litraa rasvatonta maitoa
52kpl ruukkujääsalaattia

Miltä vuosikulutus näyttäisi siis näillä aineksilla K-Citymarketin, Prisman sekä Lidlin välillä?

Citymarketissa yllä olevat vuoden ostokset maksavat 1681,84 euroa

Prismassa yllä olevat vuoden ostokset maksavat 1483,23 euroa 

Lidlissä yllä olevat vuoden ostokset maksavat 1475,58 euroa 

En listannut vertailua viime vuoteen kokonaissummissa, koska se hämäsi, kun tein laskelmat. Tuotemuutosten takia ruokakorit eivät olleet vertailtavia toisiinsa, joten Citymarketinkin ostokset näyttivät halvemmilta kuin viime vuonna – joka pystytään toteamaan vääräksi tuloksesi pelkästään hinnankorotuksi katsomalla.

Muuten numerot näyttävät edelleen aika samalta kuin aikaisemmat kaksi vuotta. Ero yhden henkilön vuoden maltillisilla ostoksilla on siis Lidlin ja Citymarketin välillä 206,23 euroa. Tämä on n. 55 euroa vähemmän kuin viime vuonna. Citymarket on siis selvästi petrannut hinnoissa tai vaihtoehtoisesti Lidliä on pakotettu nostamaan hintoja tietyissä tuotteissa, jolloin sen kilpailukyky ei ole entisensä.

Vääntö Lidlin ja Prisman välillä kuitenkin oli äärimmäisen tiukka ja nyt ero olikin vain 13 euroa (viime vuonna 20 euroa, joten tämäkin ero on pienentynyt, mutta edelleen Lidlin eduksi)

Keskimääräinen ihminen kuluttaa tätä enemmän ruokakauppaan (kokemukseni mukaan ihmisten ruokabudjetti on jossain 300-400 eurossa kuukaudessa, joka omaan korvaani kuulostaa hurjalta), joten ero on oikeasti vielä isompi ellet tosiaan kuluta ruokakaupassa henkilöä kohden yhtä vähän kuin allekirjoittanut.

Yhteenveto

Ruokakorivertailut ovat äärimmäisen työläitä ja vaativat jonkun verran jalkatyötä bloggaajalta, mutta hintojen kehitys kiinnostaa minuakin niin paljon, että näitä on aina mukava tehdä. En tiedä, mitä Lidlin työntekijät ajattelivat, kun vietin kaupan sokkeloissa 20 minuuttia repun kanssa vain ottaen kuvia hintalapuista, mutta mitään en päätynyt sillä kerralla ostamaan! Noh, sellaista se tutkiva journalismi on.

Toivottavasti myös sinusta ruokakorivertailu oli hyödyllinen ja antoi uutta näkemystä ruokakauppojen hinnoitteluun. Ja kuten aina, jätä kommentti, jos sinulle tulee joku kehitysehdotus mieleen ensi vuoden tulevia ruokakorivertailuja varten, kiitos!

Ja jos tykkäät ruokakorivertailusta, stay tuned! Sillä viime vuotisesta yleisötoivomuksesta teen tänä vuonna vielä hintavertailun äärimmäisten pienten kauppojen välillä, joten juuri ennen jouluaattoa eetteristä pamahtaa K-Market vs. Alepa ruokakorivertailu!

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tieto uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

32 kommenttia artikkeliin ”Ruokakorivertailu 2021 – Lidl vs. Prisma vs. Citymarket”

 1. What a coincidence. I live in Malmi. I used to go to lidl instead of S-market while living in Korso. But nowadays, 8/10 times I will go to Prisma instead of lidl in Malmi. The only time I visit lidl if there is something on discount that I need. In last 3 years of my living in Malmi, I have come to conclusion that I can save a bit (few euros a month, maybe) by preferring Lidl instead of Prisma but I like the product selection in Prisma rather than Lidl. I can also vouch for the generic brand of Prisma of their quality. With this article I somehow feel vindicated about the choice I have made 🙂

  Vastaa
  • Nice! Yup, it’s all about the product selection really as Lidl is very limited to Prisma and especially Citymarket, but of course if you get all the things you need from Lidl, it can be worth it to go to Lidl. However, I think as the difference feels like getting smaller all the time, I prefer Prisma as well at the moment!

   Vastaa
 2. Monipuolisesti kirjoitat eri talouden aiheista 🙂

  Mä tykkään käydä Lidl:ssä kun ruokaostokset hoituvat tehokkaasti – Prismassa aikaa menee tuntikaupalla. Lidl:ssä voi ottaa sen, mitä tarjolla, ei tartte hintoja verrata kun kaikki kohtuullisesti hinnoiteltuja.

  Lidl:n tuotteet ovat laadukkaita, hedelmäosasto aina hyvässä kunnossa. Meidän lähi Lidl on tosin Laajalahti, Espoo, mikä onkin poikkeuksellisen viihtyisä myymälä isoine valoisine ikkunoineen – kaikki Lidl:t eivät ole yhtä viihtyisiä. Ja toki välillä täytyy kauppaa vaihtaa, kun valikoima rajallinen, jottei koko ajan syödä samaa…

  Vastaa
  • Joo Lidl on kyllä kompaktimpi, kun sen oppii tuntemaan. Esim. Malmin Lidl on niin täyteen tungettu ja alihenkilöity, että jonot ovat pitkät ja oli vaikea löytää asioita 😀 Tosin, kun ei ole siellä pitkään aikaan tullut käytyä, niin osa selittyy sillä. Lidleissä tosiaan on tosi iso eroja, veikkaan, että esim. juuri Laajalahden Lidl on valovuosia Malmia viihtyisämpi ja kivempi vierailla.

   Vastaa
 3. Kiitos taas hyvästä vertailusta! Oletan, että lihasektorin halvimmat tuotteet eivät ainakaan kaikilta osin ole kotimaisia tuotteita, joita käytännössä itse suosin aina (antibioottien vähäinen käyttö jne.), joten olisi myös mielenkiintoinen lisä vertailuun ottaa ne erikseen mukaan.

  Vastaa
 4. Jos oikein innostut vertailemaan ruoan hintoja, suosittelisin käyttämään VALMIIN ruoan paino-hinta. Esim. 400g Rainbow sika-nauta jauhelihasta saa noin 200g ”lihaa” kun loput on vettä ja rasvaa, kun taas moninkertaisesti kalliimmasta luomunaudan jauhelihasta saa aika lähellä 400g lihaa. Sitten voi mennä askel pitemmälle ja hajottaa ruokaa sen ravinto-aineeksi eli esim proteiinien kilo-hinta. Monesti halvassa ruoassa on myös rahalle vähemmän vastinetta (eli kuten yleensä köyhiä kusetetaan).

  Vastaa
  • Tämä onkin mielenkiintoinen! Tosin toivon, että kun tosiaan vertaan samaa lihaa (eli 17% naudan jauhelihaa kaikilta), niin siinä myös tuon valmiin lihan määrä on about sama. Mutta joo Rainbown Sikanautaa tuli opiskelija-aikoina syötyä ja siitä kyllä tuli vain paha mieli ja nälkä 😀

   Vastaa
 5. Pari teknistä korjausta: ”Prisma kun on muita S-ryhmän kauppoja halvempi ja Citymarket on muita K-Marketin kauppoja halvempi.” Tarkoitat: …Citymarket on muita K-RYHMÄN/KESKON kauppoja…

  ”K-Extra vs. Alepa ruokakorivertailu” K-Extra-ketju taidettiin lopettaa 2014. Keskon pienimmät ruokakaupat kuuluvat K-Market-ketjuun.

  Terv. blogisi säännöllinen lukija ja K-Market kauppias:)

  Vastaa
 6. Meidän perheessä Prisma on selkeästi edullisin, koska saamme joka kuukauden päätteeksi riihikuivaa rahaa 5 prossan bonusedun vuoksi. Arvostamme myös tuoreen kalan ja lihan palvelutiskiä, mitä Lidl ei ainakaan toistaiseksi tarjoa. Ystävällisesti VeK

  Vastaa
  • Bonukset tosiaan ovat hyviä, mutta hyvä aina huomata tuo, että muillakin on bonusohjelmia ja alennuksia, joten Lidli kyllä varmaan laittaa kampoihin hintansa puolesta. Toki isommalle perheelle usein Prisma ja Citymarket ovat yksinkertaisesti parempia, koska sieltä saa kaiken kerralla eikä tarvitse arpoa ihan käytännöllisyyden vuoksi.

   Vastaa
   • lidl plus- alennukset (mitään bonusjärjestelmää ei ole) käsittää lähes aina hinnoittelultaan muuten ei-kilpailukykyisiä tuotteita ja herkkuja. poikkeus on hedelmät, joita näkee alennuksessa kuukausittain.

    nämä 10-25 prosentin suuruiset digitaaliset ’alennuskupongit’ ovat kertakäyttöisiä ja vaihtuvat kuukausittain.

    s-ryhmä tarjoaa 0,5% maksutapaedun s-kortilla maksamisesta ja 1-5 prosenttia käytetystä rahasta takaisin bonuksena (riippuen kuukausittaisesta kulutuksesta)

    kesko tarjoaa lidliä kattavammat alennukset (alennukset kohdistuvat lidliä useammin päivittäisiin välttämättömyyksiin), sekä vähän s-ryhmää niukemman bonus (plussa) ohjelman.

    keskolta saa kuitenkin opiskelijan plussakortin, jolla saa väh. 75 euron kuukausiostoksista korkeimman tason, 5% palautuksen plussa-pisteinä, jotka voi käyttää kesko kaupoissa

    perheille prisma halvin

    Vastaa
 7. Kiitos taas mielenkiintoisesta hintavertailusta. Itse olen tykännyt tehdä lidlissä ruokaostokseni ja se sattuu myös olemaan lähin ruokakauppani. Ainoa huono puoli lidlissä on myös minun mielestäni hieman suppea tarjonta, vaikka pääsääntöisesti olen sieltä kaiken tarpeellisen löytänyt. Olen myös huomannut, että lidlissä ei tule tehtyä niin paljon heräteostoksia, kuin vaikkapa Prismassa käydessä :D. Jos intoudut tekemään lisää vertailuja, yksi mielenkiintoinen vertailu voisi olla näiden ruokakassien hinnan vertailu samanlaisen ruokakassin hintaan kotiinkuljetettuna. En ole itse ruuan kotiinkuljetusta kokeillut, mutta kiinnostaisi kovasti. Ainakin aikaa säästyisi paljon ja olen ymmärtänyt, että ostoskorin voi tallentaa, joten myöhemmät tilaukset on helppo tehdä, kun iso osa ostettavista tuotteista pysyy kuitenkin yleensä samana.

  Vastaa
  • Jep Lidlin suppea valikoima on ehdottomasti samaan aikaan hyvä ja huono juttu. Itselleni K-Supermarketit ovat kaikista pahimpia heräteostospaikkoja, kun siellä on usein erittäin uniikki tarjonta, jotka on hyvin asetettu esille. Ruokakassivertailu on itseasiassa erinomainen idea, nyt kun ruuan verkkokauppa kasvaa räjähdysmäisesti – otan tuon ehdottomasti listalle, kiitos paljon ehdotuksesta!

   Vastaa
 8. Kirjoitus oli hyvä, mutta toivoisin että ottaisit ensi vuonna mukaan S-marketit ja K-supermarketit. Syy on se, että monessa kunnassa on Lidl mutta joko Prisma, Citymarket tai molemmat puuttuvat tai eivät ole kävelymatkan päässä, jolloin vaihtoehdot ovat Lidl tai Supermarket/S-market. Toki kirjoituksessasi käy ilmi, että Lidl on halvempi kuin Citymatket tai Prisma ja siten halvempi kuin kumpikaan pienemmistä K tai S kaupoista, mutta olisi mukava tietää eurolleen kuinka paljon tällaisessa tilanteessa säästää käymällä Lidlissä. Toivon että harkitset tätä ensi vertailussasi

  Vastaa
 9. Tuohon yhteen yksityiskohtaan:
  Ruokaperunasato oli selvästi pienempi kuin viime vuonna, ja samaan aikaan kaupan maksamat hinnat tuottajille / pakkaamoille ovat pienemmät kuin viime vuonna. Tämä lienee ihan suomalainen malli markkinataloudesta, kun samaan aikaa esim. Ruotsissa tuottajahinnat ovat kaksinkertaiset.

  Ja ei, en usko että Kesko olisi maksanut bulkkiperunasta yhtään sen enempää kuin nuo kaksi muuta.

  Vastaa
  • Mielenkiintoista, kiitos paljon arvokkaasta kommentista! Hämmentävältä mallilta kyllä kuulostaa kertakaikkiaan, kun luulisi, että jos sato on pienempi, myös silloin hinta nousee tarjonnan ollessa pienempää. Ainakin näin normaalissa markkinataloudessa hommat usein toimivat, mutta tosiaan taitaa olla Suomi-only juttuja…

   Vastaa
 10. Lidl on paras,ja on opettanut kahta iso kartellikaupat kauppaan meininki, hyvä lidlli teidän ansiosta prisma ja cittarin hinnat ovat tullut allas.

  Vastaa
 11. Hyvä on sekin että hinnat ovat kaikissa lidl kaupassa samanlaisia koko maassa. Esimerkiksi cittarin kauppiaat määrä päivitaistavaroiden hinnat itse,eli eri hinnat erissä kaupassa!!!

  Vastaa
  • Joo se on ihan totta, että Lidlin ehdottomasti suurin teko yhteiskunnallisesti on se, että duopoli on muuttunut oligopoliksi. Suomalaiset maksaisivat varmasti huomattavasti enemmän rahaa ruuasta, jos Lidl ei olisi markkinoille tullut näitä kahta megatoimijaa häiritsemään. Tämän takia myös Lidliä mieluusti tukeekin, vaikka se ei suomalainen olekaan.

   Vastaa
 12. Kiitos, oikein mielenkiintoinen ja hyödyllinen vertailu. Vinkkinä tulevia juttuja varten, että olisi mukava lukea, miten uusi Oda-verkkokauppa suhteutuu hinnoiltaan Citymarkettiin ja Prismaan. Eli sitten kun Oda aloittaa toimintansa vuoden 2022 alussa, niin olisi upeaa, jos tekisit siitä arvion. Ehkäpä voisit jopa vertailla Odan verkkokaupan hintoja kokonaisuudessaan (tuotteet + keräily ja kuljetus) S-ryhmän ja Keskon vastaaviin.

  Vastaa
  • Uskon, että parin vuoden sisään alan itsekin käyttämään enemmän ruuan kotiinkuljetuspalveluita, kun haluaa arkea optimoida enemmän aikaa säästäävään suuntaan, joten ehdottomasti hyvä ehdotus. Odan tulo markkinoille tekee hommasta mielenkiintoisen, enkä usko, että se jää viimeiseksi kilpailijaksi markkinoilla. Ehdottomasti siis otan tuon idena korvan taakse ja laitan nyt jo tekstidraftin siitä pystyyn, kiitos hyvästä ehdotuksesta!

   Vastaa
 13. Olen kiinnostunut tietämään
  Onko Keskolla(pörssiyhtiö?) kauppiaita vai myymälänhoitajia kaupoissa?
  Onko Kesko muuttanut pluskortin kertymää ja kortin käyttöä.

  SOK:n ponuskortin käyttö on

  Vastaa
 14. Osuin sivulle niin kirjoitan tänne vaikka asia onkin lähes yhtä vanha kuin minä.
  Ruokakorivertailut tehdään kaupoista Lidl, Prisma ja Citymarket. Testi ei anna oikeita tuloksia, moni asuu paikassa jossa noita kolmea kauppaa ei ole, Lidl on sama jos se on, ja heillä lienee samat hinnat koko maassa suurinpiirtein. Kun esim. paikkakunnalla on Lidl ja S-market on tilanne aivan toinen. Täällä missä minä asun, on lähekkäin nuo kolme suurta sekä aika lähellä pienempiä myymälöitä. Olen verrannut hintoja Prisma – S-market. monen hyvin arkisen artikkelin kohdella on ollut sama tuote 10-15 % enemmän kuin Prismassa, vertaan joko tarjous tuotteita tai ilman tarjousta olevia molemmissa, juuri päivä pari sitten oli eräs halpa tuote S-marketissa pyöreästi 15, Prismassa 10 €, aika suuri ero reilun kilometrin matkalla. Täällä S-market on kuitenkin myös suuri, uusi myymälä, oikeastaan suurempi mitä Prisman elintarvike. Kuinkahan suuri ero on vielä pienemmässä osuuskaupassa. K-ketjun puolella haluaisin myös vertailla vastaavasti, mutta ei ole ollut vielä aikaa.

  Vastaa
 15. K-Citymarketeissa on tuotteita joita on vaikea löytää S-Prismoista. Samoin palvelu on huippu tasoa. Ja kahvila pisteet kaupoissa ovat mukavia.

  Vastaa
  • Jep, Prisma kilpailee huomattavasti enemmän hinnalla kuin K-Citymarket ja tämä näkyy selkeästi myös hinnoissa. Hallitummalla valikoimalla pääsee halvempiin hintoihin ja rönsyleivimmillä valikoimalla ja palveluilla sitten korkeampiin hintoihin. Prisma on halvin, mutta kyse onkin ennen kaikkea siitä mitä arvostaa, uskon että etenkin nykyisessä taloustilanteessa hinnan merkitys on kasvanut entisestään kotitalouksien taloudellisen tilanteen ollessa tiukempi.

   Vastaa

Jätä kommentti