Säästämisen keskelle kulutusjuhla = kulutusmorkkis?

Varasin lennot Yhdysvaltoihin. Tulen viettämään siellä n. 2-3 viikkoa hotelleissa ja osan ajasta kavereillani. Matkaa varten jos lasketaan lennot, majoitus, auton vuokrat jne. kaikki yhteen, olen varannut 2000 euroa. Summa on aika paljon omalle opiskelijabudjetilleni, ja mietinkin päätöstä erittäin kauan. Haluanko tehdä loven lompakkooni? Haluanko päästä irti loppuvuoden säästötavoitteestani? Tuleeko matkasta ja hervottomasta rahan kulutuksesta pelkästään paha mieli ja kulutusmorkkis?

Heti ostoksen jälkeen tuli sellainen tunne, että nyt tuli tehtyä virhe. Mitä enemmän ajattelin asiaa, sitä enemmän kuitenkin tulin siihen tulokseen, että Yhdysvaltain matka edustaa juuri sitä, miksi koko projektia teen. Oma tavoitteeni taloudellisessa riippumattomuudessa ja säästämisessä on juuri se, ettei minun tarvitsisi pohtia näitä asioita. Ja mikäli elän munkin lailla siihen päivään saakka, tulen kuluttamaan noin 20 elämäni parhaista vuosista istumalla rahakasani päällä odottaen oikean päivää tulevan.

Lopputulemana päätinkin, että kun lähden matkalle tai teen jotain muita oikeasti suuria investointeja elämässäni, en mieti rahasummia. Mietin sitä, minkä takia raha on -> tekemään elämästä helpompaa ja nautinollisempaa. Varasinkin siis lennot Finnairilla ja pari yötä Hiltoniin sekä ostin liput sekä NFL että NHL peleihin hyviltä paikoilta. Ja tiedän, että tulen nauttimaan jokaisesta sekunnista matkallani.

Valaistuminen tuntuu hyvältä.

4 kommenttia artikkeliin ”Säästämisen keskelle kulutusjuhla = kulutusmorkkis?”

  1. Tästähän Mr. Money Mustachekin puhuu. Jos olet jo matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen, niin jokaista penniä ei tarvitse laskea. Kunhan et ota tavaksi. 🙂

    Vastaa

Jätä kommentti