Se tunne kun Trump ja Pohjois-Korea tekevät yhdessä elämästäsi parempaa

Totta jokainen sana. Ensimmäinen merkkihän tästä nähtiin jo kun Trump valittiin presidentiksi ja kaikki jenkki-indeksit nousivat uusiin ennätyksiin. Etenkin pankkiosakkeet saivat Trumpin valinnan jälkeen nostetta merkittävän pitkäksi aikaa.

Olen siis viikon päästä lähdössä Etelä-Koreaan vaihtoon loppuvuoden ajaksi. Koska oma yliopistoni sääti jotain ilmoittautumisen kanssa, en saanut papereita menemään vaihtoyliopistolle ajoissa. Tästä johtuen en onnistunut saamaan dorm-paikkaa yliopistolta, koska paikat jaettiin nopeusjärjestyksessä. Tästä johtuen olinkin pakotettu etsimään asuntoja yliopiston kampusalueen ulkopuolelta ja olinkin jo kaksi viikkoa selannut miniyksiöitä Soulista. Miniyksiöt nimeltään Goshiwon ovat siis n. 330 euron kuukausivuokraiset asunnot, joissa on lähinnä sänky ja pöytä – ja maksimissaan 9 neliötä. Ikkunasta joutuu maksaa extraa.

Vertailuna kampuksen dormi, josta joutuisi maksamaan n. 215 euroa kuukaudessa, jossa olisi parveke(!?), vessa ja suihku sekä mukavasti kaappitilaa. Kaiken tämän lisäksi myös kaikki vaihto-oppilaat on yliopistossani laitettu samaan siipeen, joten myös sosiaalinen elämä olisi dormiin päästessä ollut huomattavasti rikkaampaa. Olin rehellisesti hieman pettynyt siitä, että jouduin etsimään asuntoa yliopiston ulkopuolelta ja ehkä jopa enemmän sosiaalisen kuin rahallisen pääoman menetyksen takia.

Enter Trump ja Pohjois-Korea.

Jos olet lukenut viime viikkoina uutisia, et ole todennäköisesti voinut välttyä uhottelulta, jota on tapahtunut Pohjois-Korean sekä Trumpin välillä. Eipä Etelä-Koreakaan ole aina ollut se rauhallisin osapuoli kommenteissaan. Joka tapauksessa Korean niemimaa on pitkästä aikaa se, missä nyt tapahtuu (ainakin uhittelua) ja kuinka ollakaan juuri kun olen menossa sinne pitemmäksi aikaa.

Mutta mitä hyvää tässä sitten on? Se, että sain kun sainkin dorm-asunnon yliopistolta peruutuspaikkana! Kun katselin päivitettyjä listoja huomasin, että kymmeniä vaihto-oppilaita lähinnä Aasian maista on perunut vaihtosuunnitelmansa ainakin toistaiseksi Etelä-Koreaan. Oletin toki, että peruuntumisia tapahtuu aina, mutta en olettanut, että näin suurella volyymilla.

Mutta tämähän ei minua haittaa, sillä olen enemmän kuin onnellinen siitä, että pääsen asumaan kampukselle koko opiskeluajakseni. Sen lisäksi, että kampuksella asuminen on huomattavasti halvempaa, uskon on se myös paljon lähempänä – noh – oikeastaan kaikkea. Nyt lasken jo päiviä, että pääsen lähtemään.

Tai sitten herään eräänä aamuna kirkkaaseen valoon, käännän kylkeäni ja hajoan atomeiksi. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että elämä yllätti positiivisesti!

4 kommenttia artikkeliin ”Se tunne kun Trump ja Pohjois-Korea tekevät yhdessä elämästäsi parempaa”

 1. Onnittelut ja tsemppiä matkaan!

  Muista kuitenkin ottaa joditabletit mukaan, pakata kämppääsi pakoreppu ja etsiä ennalta paras pakoreitti, sekä suojapaikka. Puhdasta juomavettä on aina oltava myös varastoituna.

  Näillä ohjeilla selviät todennäköisesti yhtenä kappaleena:
  How To Survive A Nuclear Attack

  Ps. Sähköä ei ole iskun jälkeen todennäköisesti saatavilla ja elektroniset laitteet ovat tuhoutuneet!

  Vastaa

Jätä kommentti