Blogini sosiaalisten medioiden puolivuosikatsaus

Kirjoitin viime vuoden lopussa siitä, kuinka pyrin kasvattamaan blogini sosiaalisia medioita tänä vuonna tietoisesti. Syynä tähän on se, että vaikka olen nuori, en koskaan ole koskaan ollut kauhean aktiivinen somekäyttäjä. Haluaisin oppia lisää sosiaalisten medioiden toimintalogiikasta ja kasvattaa blogini lukijakuntaa erityisesti ihmisissä, jotka eivät sijoittamisesta stereotypisesti kiinnostuneet. Uskon, että sosiaalinen media on paras tapa tavoittaa nämä lukijat.

Projektini ei ole ollut kauhean suoraviivainen ja en ole sinällään mitään suunnitelmaa asettanut eri sosiaalisten medioiden kanavilleni blogissani, mutta olen vain pyrkinyt siistimään blogin ulkoasua somessa sekä luomaan sinne enemmän mielenkiintoisempaa sisältöä.

Parannettavaa löytyisi varmasti paljon, mutta aikaa on vain rajallinen määrä, ja kun blogin pitäminen on kuitenkin minulle vain harrastus, en pysty ihan niin paljon blogin someihin käyttämään aikaa kuin minun ehkä tarvitsisi saavuttaakseni maksimipotentiaalin. Jos sinulla on yleisesti kehitysideoita blogiini varten, otan niitä aina mielelläni vastaan niin kommenteissa kuin sähköpostissa.

Katsotaan, siis miten sosiaaliset mediani ovat kehittyneet vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla. Aloitetaan Facebookista.

 

Omavaraisuushaaste Facebook 

Kaikki suomalaiset somessa + Omavaraisuushaaste somessa = lisää suomalaisia taloustaitoisia ihmisiä(!?)

1.1.2019 28 seuraajaa
1.7.2019 79 seuraajaa

Facebook oli someista ensimmäinen, mutta en ollut siellä aktiivinen pitkään aikaan. Nyt olen vihdoin aktivoitunut Facebookissa hieman enemmän ja se näkyy selvästi myös seuraajamäärän kasvussa. Tekemistä kuitenkin on vielä tämän kanavan kanssa.

Kasvua on tapahtunut Facebookissa mukavasti puolessa vuodessa eli tarkalleen 182%!

Omavaraisuushaaste Twitter

1.1.2019 780 seuraajaa
1.7.2019 1049 seuraajaa

Twitter on aina jostain syystä ollut isoin somekanavani, vaikka en koskaan ole ymmärtänyt Twitteriä. Seuraan Twitteriä aktiivisesti, mutta osallistun keskusteluun vain harvoin, koska tuntuu, että muutamaan sataan merkkiin en ajatuksiani saa järkevästi koottua (siksi minulla on tämä blogi!).

Olen kerran onnistunut tekemään melkein viraalin twiitin jopa Twitterissäni kun roastasin Mikael Jugneria eräässä twiitissäni. Huvittavaa oli, että twiitti keräsi niin paljon tykkäyksiä ja jakoja, vaikka siinä oli typo. Twiittejä ei pysty editoimaan, joka on harvinaisen rasittava ominaisuus Twitterissä.

Tästä huolimatta Twitter jatkaa hyvin kasvuaan ja ensimmäisen puolen vuoden aikana kasvua tapahtuikin 34,48%.

Omavaraisuushaaste Instagram

1.1.2019 22 seuraajaa
1.7.2019 138 seuraajaa

Instagram on sosiaalisesta medioista itselleni kaiken vierain. En ole millään tavalla esteettinen ihminen ja vaikka pidän kauniista asioista, en oikeastaan osaa luoda mitään kaunista (oli se sitten valokuva tai piirros). Perustinkin blogini Instagramin vasta viime vuoden lopun vaiheessa ajatuksena, että jos saan koko vuoden aikana vähintään 100 seuraa, jatkan Instagramia myös jatkossa.

Näyttää siltä, että 100 seuraajaa ylittyi selkeästi jo ensimmäisen puolen vuoden aikana, joten Instagram on selkeästi tullut osaksi blogiani pysyvästi! Ei näillä numeroilla vielä ”influensseriksi” päästä, mutta askel kerrallaan.

Instagram kasvoikin nopeiten kaikista someista ensimmäisen puolen vuoden aikana eli 527%.

Omavaraisuushaaste Shareville

1.1.2019 68 seuraajaa
1.7.2019 149 seuraajaa

Sharevillessä minulla on spekulointisalkkuni sekä sen lisäksi käyn keskustelua blogini kirjoituksista tietyissä ryhmissä Sharevillessä. Shareville on siitä kanava, että käytännössä poikkeuksetta kaikki blogikirjoitukseni keräävät siellä kymmenniä kommentteja, vaikka blogissani kommentit jäisivätkin 5-6 kappaleeseen. Pidän vuorovaikutteisesta bloggaamisesta, joten Shareville on minulle henkilökohtaisesti erittäin tärkeä kanava.

Sharevillessä seuraajakasvua tulikin ensimmäisen puolen vuoden aikana 119%.

Omavaraisuushaaste Blogit.fi

1.1.2019 48 seuraajaa
1.7.2019 63 seuraajaa

Blogit.fi on Suomen isoin blogikanava, jossa on listattu käytännössä kaikki suomalaiset blogit (jos olet itse bloggari, pitää sinun itse lisätä blogisi sinne). Seuraajia suurimmilla lifestyle-blogeilla siellä on vähän päälle 400, joten 63 on mielestäni erittäin kunnioitettava luku. Blogit.fi rankingin mukaan olen myös toiseksi suurin blogi Suomessa aihealueelta ”muut alueet ”(sijoittamiselle ei ole omaa, vaikka pitäisi!) ja Suomen kaikista blogeissa n. 90. suurin. Ei ollenkaan huonommin tällaiselta firetys/sijoitus/talousblogilta!

Kasvua blogit.fi seuraajissa oli 31,25%.

Omavaraisuushaaste Bloglovin’

1.1.2019 33 seuraajaa
1.7.2019 48 seuraajaa

Bloglovin on kaiketi maailman suurin blogisivusto, mutta jostain syystä oma blogini ei ole siellä saavuttanut paljon seuraajia, kasvua toki on ollut. Tuntuu, että bloglovinissa on niin paljon tavaraa, että hukun kaikkien lifestyle-, muoti- ja sisustusblogien sekaan siellä. Jos kuitenkin bloglovinia käytät ja et blogiani muualla vielä seuraa minua, seuraa ihmeessä!

Kasvua bloglovinissa oli heikoista numeroista huolimatta ensimmäisen puolen vuoden aikana 45,45%.

 

Yhteenveto

Jos blogini olisi yritys, olisi se vähän kuin start-up yritys, nimittäin kasvu on erittäin kovaa! Syy, miksi seuraan näitä lukuja on yksinkertaisesti se, että en ole koskaan ollut pöytälaatikkoon kirjoittelija vaan pidän siitä, että lukemaani tekstiä oikeasti luetaan ja että se herättää ajatuksia – ja ennen kaikkea keskusteluja.

Kolmen blogivuoden aikana olen oppinut sen, että vaikka blogini lukijamäärät ovat kasvaneet koko ajan tasaisesti (kesäkuun loppuun mennessä blogissani on ollut yhtä paljon lukijoita kuin koko viime vuonna yhteensä!), on silti kommenttien saaminen ja lukijoiden kanssa käydyt keskustelut se koko tämän homman suola.

Toisena pointtina on yksinkertaisesti se, että some on paras tapa tavoittaa ihmisiä, jotka eivät muuten koskaan eksyisi tutkimaan sijoittamista tai muita taloudenhoitoon asioita. Sosiaalinen media on paras tapa saada kiinni ihan jokainen suomalainen, joka on valmis oman somekuplansa ulkopuolelle astumaan.

Bloggaajalle sosiaalinen media on aito kultakaivos ja vie yllättävän vähän aikaa, koska melkein kaiken voi automatisoida! Teknologia on mahtavaa.

Ilman teitä kaikkia lukijoita matka taloudelliseen riippumattomuuteen olisi aidosti paljon tylsempi. Kiitos siis sinulle kun olet blogiani lukenut sekä seurannut ja toivottavasti jaat tämän matkan kanssani myös tulevaisuudessa!

P.S. Blogini seuraaminen somessa onkin kaikista paras tapa saada tietoon aina kun kirjoitan uuden kirjoituksen blogiini, joten blogini seuraaminen kannattaa jossain somessa jo pelkästään siksi! Loppuun vielä linkit kaikkiin blogini someihin.

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter
Omavaraisuushaaste Instagram

Omavaraisuushaaste Shareville
Omavaraisuushaaste Bloglovin’
Omavaraisuushaaste Blogit.fi

 

2 kommenttia artikkeliin ”Blogini sosiaalisten medioiden puolivuosikatsaus”

    • Pyrin olemaan erittäin tarkka tekijänoikeuksien kanssa. Instassa (ja tässä blogissa) kaikki kuvat on Pixabaysta, joiden lisenssissä tekijää ei tarvitse mainita edes kaupallisessa – saati sitten blogi – käytössä. Quotet Instagramissa ovat omatekemiä rääpellyksiä samojen kuvien päälle.

      Hienoa huomata, että joku muukin ottaa nämä asiat tosissaan! Aika usein Internetissä tekijänoikeuksien kohdellaan turhan löysästi.

      Vastaa

Jätä kommentti