Suomalaiset sijoitusblogit 2024

Suomalaiset sijoitusblogit ovat katoava luonnonvara. Ja näyttää siltä, että kyseessä ei ole edes erityisen hyvin uusiutuva luonnonvara. Tänään listaankin vuosittaiseen tapaan kaikki aktiiviset suomalaiset yksityishenkilöiden pitämät sijoitus- ja talousblogit vanhimmasta nuorimpaan. Lopussa käyn myös läpi hieman statistiikkaa sijoitusblogien osalta, mikä ei ole erityisen hyvännäköistä.

Listasta ei siis löydy kaikki blogeja, vaan siitä löytyy vain aktiiviset yksityisihmisten pitämät sijoitusblogit. Jotta listaan pääsee, blogin täytyy täyttää seuraavat aktiivisuuden kriteerit.

1) Päivitetty viimeisen kolmen kuukauden aikana
2) Blogia pitää päivittää vähintään 6 kertaa vuodessa kirjoittajan toimesta

Sijoitusblogeilla on itselleni tärkeä paikka sydämessäni, koska ilman niitä, en olisi Omavaraisuushaastetta perustanut. Ja ilman Omavaraisuushaastetta, oikeastaan vaikea sanoa, mitä edes elämässäni tällä hetkellä tekisin! Elämäni näyttäisi erittäin erilaiselta ja tuskinpa olisin kirjailijakaan. Kaikki mitä nykyään teenkin saikin kipinän ihan tavallisten harrastebloggaajien esimerkistä. Koska tiedän, millainen merkitys blogilla voi ihmisen elämän suuntaan olla, toivon, että tätä positiivista muutosta pystyn omallakin blogillani luomaan muiden elämään.

Mutta. Mennään itse asiaa eli alla listattuna kaikki suomalaiset sijoitusblogit 2024.

2007 (1)

Rakas sijoituspäiväkirjani Twitter: Laime Silli

2009 (1)

Laiska sijoittaja

2011 (1)

Rahastosijoittaminen

2012 (1)

Sijoituksilla eläkkeelle

2013 (6)

Tarina vaurastumisesta Twitter: @Tarinavauras
Dividend Hawk Twitter: @DividendHawk
Downshiftaus Twitter: @Downshiftaaja
Ostan asuntoja
Fyysikon osingot
Mkkvkmn (Ent. Pohatta)

2014 (1)

Mihin se raha menee

2015 (3)

Sijoittajatursas Twitter: @Sijoitustursas
Parempi suunnitelma
ETF-miljonääriksi

2016 (6)


Omavaraisuushaaste Twitter: @Omavaraisuus
Tuulipuku Twitter: @tuulipukufi
Inssin osingot 
Savolainen sijoittaja Twitter: @savsij
Vuokranantajan tarina
Yläkoulunopen kirjat ja sijoitukset

2017 (3)

Osinkoinsinööri
Glendora&Raha
Ahkeran säästäjän projektipäiväkirja

2018 (5)

Alla mandariinipuun
Kukkaron rouva
Pääoma tuloiksi
Rahat-on nainen
Sijoitusharrastus

2019 (3)

Taloudellinen ajattelija Twitter: @TAjattelu
Pieni sijoituspäiväkirja
Mamma maksaa

2020 (5)

Päiväkauppaa osakkeilla
Faijan finanssit
Osinkotuloja
Naiset puhuu rahasta
Mihin sitä säästäis?

2021 (3)

Sijoitan verkkareissa
Leppoistaja
25 vuodessa miljonääriksi
Kohti omistajuutta

2022 (4)

Rahablogi
Sijoittamisen sietämätön keveys
Rahapuun alla
Ina Mattila – matkalla taloudelliseen riippumattomuuteen

2023 (3)

Isyysvapaa Twitter: @ove_vapaalla
Heikki Keskiväli Twitter: @hkeskiva
Outcast Beta Twitter: markku_kurtti

2024 (1)

Talousamatööri sijoittaa

Sijoitusblogit 2024 – ei savua ilman tulta

Olen aina välillä maininnut siitä, että bloggaaminen on hieman kituva ala. Tämä näyttää pätevän ainakin sijoitusbloggaamiseen. Tilastot eivät valitettavasti valehtele. Aktiivisten sijoitusblogien määrän kehitys näyttää menneiltä seitsemältä vuodelta seuraavalta.

Vuosi 2018: 76kpl
Vuosi 2019: 77kpl
Vuosi 2020: 98kpl
Vuosi 2021: 105kpl
Vuosi 2022: 75kpl
Vuosi 2023: 46kpl
Vuosi 2024: 46kpl

Huippuvuosi oli siis vuosi 2021, kun itse asiassa suurin osa maailman pörsseistä teki huippunsa. Tämä tuskin on sattumaa. Se, mikä on yllättävää on, että aktiivisten bloggaajien määrä on laskenut jopa alle sen tason, kun itse aloitin bloggaamisen lähes vuosikymmen sitten! Tänä vuonna myös yllättävän monta vanhempaa blogia lopetti toimintansa, mikä oli harmi nähdä – yleensä, mitä pitempään blogia on pidetty, sen pienempi todennäköisyys sen lopettamiseen on.

Suurin osa jäljelle jääneistä blogeista on aidosti aktiivisia, joten en usko laskun enää olevan yhtä kovaa kuin ennen – ehkä olemme vihdoin saavuttaneet pohjat! Vähän kuin osakemarkkinoillakin, heh.

Yhteenveto sijoitusblogeista vuodelta 2024

Muutamassa vuodessa yli 60% sijoitusblogeista onkin kadonnut ja tosiasiassa määrä on isompi, koska uusia on tullut tilalle. En itse tällä hetkellä näe blogien uusrenessanssia lähipiirissä, kun miettii, että moni meistä on nykyään niin kiireinen, että tekstisisällön ääreen pysähtyminen on koko ajan hankalampaa. Jos miettii, kuinka hankalaa on löytää aikaa blogin lukemiseen, voi vain kuvitella, kuinka moni kokee kirjoittamiseen käytetyn ajan vaikeaksi löytää.

Kuten aiemminkin todettu, vaikuttaminen tuntuu koko ajan siirtyvän enemmän sosiaaliseen mediaan sekä erilaisiin video- ja audioformaatteihin myös sijoittamisessa. Ja miksipä ei olisi, koska niiden kuluttamiseen löytyy myös multitaskaamisen parissa aikaa.

Toivon, että tässä tekstissä oli uusia blogilöytöjä sinulle seurantaan. Tämän lisäksi kerro, jos joku aktiivinen blogi listasta puuttuu! Etenkin uusien blogien löytäminen on suhteellisen hankalaa, joten toivon, että tämä teksti on myös aloitteleville bloggaajille hyödyllinen!

————————————–

Voit tilata huippuarvostelut saaneet bestseller-sijoituskirjani ”Viisas sijoittaja – tunne itsesi ja osakemarkkinat” nyt erikseen tai yhdessä muiden kirjojen kanssa edullisesti Adlibriksestä täältä tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi 

Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä kaikista muistakin suomalaisista äänikirjapalveluista.

Jos taas olet uusi blogissa, Aloita täältä ja syvenny syvemmälle sijoittamisen ja henkilökohtaisen talouden maailmaan. Olen kirjoittanut blogiin 8 vuoden aikana yli 800 kirjoitusta henkilökohtaisen talouteen ja sijoittamiseen liittyen, joten löydät varmasti etsimäsi!

Muista myös seurata Omavaraisuushaastetta saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista! 

Omavaraisuushaaste Threads
Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

20 kommenttia artikkeliin ”Suomalaiset sijoitusblogit 2024”

 1. Uskon, että blogeille on edelleen kysyntää, kunhan sisältö on oikeasti lukijalle arvoa tuottavaa (kuten tässä blogissa). Asiaa sisältävän tekstin tuottaminen on kuitenkin työlästä ja suomenkielisellä markkinalla blogin monetisoiminen on varmaan aika hankalaa, joten esim. laadukkaita analyysejä yhtiöistä pitäisi varmaan kirjoittaa lähinnä rakkaudesta lajiin. Esim. kuukausittaiset päivitykset kirjoittajan sijoitussalkun tuotoista tai tappioista ei tuo ainakaan minulle mitään lisäarvoa, jos esim. allokaatiopäätöksiä ei avata yhtään tarkemmin. Tuollakin listalla osa blogien sisällöstä on tällaista hyödytöntä tietoa

  Vastaa
  • Jes, joo molemmat löytyy tuolta pinnan anna kuplii listalta, mutta viime vuonna olivat poikkeuksellisen hiljaisia. Katsotaan, josko tietyt blogit heräävät uuteen aktiviisuuteen myös kuluvana vuonna, toivotaan!

   Vastaa
 2. Harmillista tämä vähentyminen, mieluusti lukisin blogeja. Instassa jotakin sisältöä mutta eihän se ole sellaista minkä ääreen syvennytään.

  Täytyy tuo lista tutkia, kiitos!

  Vastaa

Jätä kommentti