Tienaa rahaa netissä helposti – faktaa vai fiktiota?

Tienaa rahaa netissä helposti on yksinkertaisempaa kuin voisi luulla. Kirjoitin aiemmin Alexista, joka teki uniikilla ja luovalla nettisivuideallaan miljoona dollari vain neljässä kuukaudessa. Toisena olen kirjoittanut myös passiivisista tuloista sekä maksetuista kyselyistä, jotka jotkut olivat Internetin mahdollistamia ja toiset ei.

Tänään käsittelenkin hieman tunnetumpaa väitettä – voiko netissä tienata rahaa helposti? Jokainen meistä on nähnyt mainoksia: kotiäiti tienasi 2000 euroa kotisohvaltaan! Teppo teki 10 000 euroa helposti, katso vinkki, jota lääkärit vihaavat! Jne.

Ennen kuin mennään asiaan sanon tämän pitkällisten tutkimusteni jälkeen – 99% helpoista tavoista tienata rahaa netissä ovat valhetta. Pieni osa tavoista on kuitenkin täysin valideja ja ne ovat tämänkertaisen kirjoituksen pääosassa – mutta mikään niistä ei onnistu ilman ajallista tai ajatuksellista panostusta sinulta itseltäsi. Rahaa, kun ei pysty tekemään ilman työtä.

Ansaitse rahaa heti, mutta miten?

Yleisin ja tunnetuin tapa tienata rahaa on todennäköisesti maksetut kyselyt, joista kirjoitin jo aiemmin pitemmän tekstin. Koska olen kirjoittanut maksetuista kyselyistä aivan erillisen tekstin, keskityn tässä tekstissä kaikkiin muihin tapoihin tienata helposti rahaa netissä. Käyn tavat läpi kategoria kategorialta.

Rahan tienaaminen mobiilisovelluksia käyttämällä

1. Voit ansaita rahaa asentamalla appin, joka näyttää mainoksia esim. aina kun avaat puhelimen. Tällaisia appeja ovat esim. Slidejoy.

2. Tämän lisäksi kirjaimellisesti Make Money -niminen appi maksaa sinulle siitä, että testaat ja lataat puhelimellesi erilaisia appeja ja arvostelet niitä, katsot videoita, täytät kyselyitä jne. Make money app yhdistää oikeastaan kaikki Internetin ”helpoimmat” ja pienimmät tavat tienata rahaa yhteen mobiilisovellukseen.

3. Mielenkiintoisin mobiilisovelluksista on Nielsen, joka löytyy pörssistäkin. Nielsen app maksaa sinulle siitä, että annat heidän seurata Internetin ja puhelimen käyttöäsi. Eli suomeksi Nielsen maksaa siitä, että annat heille kaikki tietosi! Hyvä vai huono diili? Paha sanoa.

Suurimmalle osalle yrityksistä todennäköisesti annat nyt jo tietoja tiedostamatta – esim. Applelle, Googlelle, Facebookille, Samsungille pelkästään käyttämällä heidän palveluitaan, ohjelmistojaan ja laitteitaan – yksi syy myös siihen, miksi Nielsenin liiketoimintamalli ei ole toiminut niin hyvin kuin he toivoivat, emme arvosta dataamme tarpeeksi, koska annamme sitä aivan ilmakseksi muutenkin!

4. Voit tienata rahaa myös silloin tällöin erilaisista julkisista hankeissa ja mobiilipeliä pelaamaalla. Näin teki esimerkiksi Kajaanin kaupunki ja tulevaisuudessa tällaiset tavat tulevat myös yleistymään, kunhan pitää hoksottimet hereillä.

Entä kuinka paljon mobiilisovelluksilla pystyy tienaamaan? Ei paljoa. Dollarinkin tienaaminen näillä keinoilla kestää yleensä yli viikon, vaikka olisit puhelimella koko ajan. Toki dollarikin (tai euro) on enemmän kuin ei mitään, mutta onko se oikeasti sen arvoista?

Freelance työ mobiilissa tai internetissä

Enemmän osaamista vaativa, mutta samalla ehkä tehokkaampi tapa tienata rahaa on tehdä freelance työtä, tai freelancetyön kaltaisia töitä Internetissä tai mobiiliappien kautta. Millaisia freelancer töitä Internetissä voi sitten tehdä? Rajana menee oikeastaan pelkästään mielikuvitus.

Yhdellä maailman suosituimmista tällaisilla sivuistoilla, freelancer-alusta Fiverr:sta löytää käytännössä jokaiselle osaamisalueelle freelancer. Osaamista haetaan piirtämisestä, musiikista, kirjoittamisesta, kääntämisestä, animaatiosta, koodaamisesta, astrologiasta, julkkisten matkimisesta, laulamisesta, LinkedIn-profiilien rakentamisesta tai vaikka projektijohtamisesta!

Jos sinulla on mitä tahansa erikoisosaamista, voit laittaa sen freelancerina myyntiin Fiverriin – ja voit hinnoitella itsesi ja tuntisi juuri sen mukaisesti kuin haluat. Kilpailu on alustalla luonnollisesti kovaa, mutta menestyneenä freelancerina pystyy Fiverrissä tekemään huomattavasti enemmän rahaa kuin tavallisessa suomalaisessa palkkatyössä.

Freelance-työhön löytyy myös erilaisia appeja esim. kuvien ottamisen ja muokkaamisen muodossa. Yksi tällainen palveluista on Foap. Foapissa ajatus on yksinkertainen – ota kuvia kameralla ja lataa ne sovellukseen. Tämän jälkeen kuka tahansa kuvia etsivä organisaatio voi ne sieltä löytää ja ostaa.

Foapissa voi tienata myös osallistumalla haasteisiin, jotka päivittyvät vähän väliä Foapin feedissä. Tätä feediä ja haasteita käytetään usein isojen organisaatioiden kuvien hakuun esim. stock photo yritykset, käyttävät Foapia etsiäkseen hyviä stock photoja omille sivuilleen. Hyvällä tuurilla otat kuvan Foapiin, joku stock photo yhtiö ostaa sen ja pian voit nähdäkin oman kuvasi vaikka Iltalehden sivulla tai minun blogissani! Näissä haasteissa on myös yleensä isompi rahaporkkana, jos yritykset ja organisaatiot hakevat jotain juuri tietynlaista kuvaa.

Myös Foap toimii PayPalin kautta ja jos on hyvä ottamaan kuvia, voi Foap:lla päästä ihan hyviin tuloksiin. Jokaisesta sinulta ostetusta kuvasta maksetaan 5 dollaria sinulle, joka on mukava määrä – etenkin jos ottaisit Foapiin lataamiasi kuvia muutenkin vapaa-aikanasi.

Jos onnistut tavoitteessasi, tienaat n. 1-2 dollaria viikossa – epäonnistuessasi menetät n. 5 dollaria viikossa. Helppo tapa siis tienata samaan aikaan pieniä virtoja rahaa ja samalla motivoida itsensä pitämään kiinni terveistä elämäntavoista!

Miten tienata rahaa alaikäisenä Internetissä ja oikeassa maailmassa?

Kysymys on monelle nuorelle ajankohtainen, koska nykytilanteessa kesätyöt tai osa-aikatyöt voivat olla kiven alla ja toisaalta nuoren budjetti useimmiten määräytyy suoraan siitä, millaiseen perheeseen on syntynyt ja kuinka paljon rahaa vanhemmiltaan saa.

Suurimmalle osalle alaikäisistä myös yllä olevat tavat usein käyvät, mutta usein niihin tarvitaan oma luottokortti tai PayPal, joita alaikäisillä ei välttämättä ole vielä (ja PayPalia esim. alaikäisenä ei pysty edes saamaan ellei valehtele ikäänsä, josta sitten taas voi seurata muita ongelmia esim. tilin jäädyttäminen). Miten tienata rahaa 15-vuotiaana tai vaikka 16-vuotiaana? Tähänkin löytyy tapoja, mutta usein ne vaativat enemmän työtä – oikotietä ei onneen ole edes alaikäisenä. Seuraavassa siis tapoja myös hieman nuoremmille.

Jos puhutaan tavallisesta työstä, Suomessa suurelta osin tienaaminen onnistuu vasta kun täyttää 14 vuotta. Suomessa 14-vuotias voidaan palkata töihin tutustu työelämään ja tienaa mallilla. Yleensä työ kestää n. kaksi viikkoa ja palkka viikoilta on 335 euroa. Iso raha 14-vuotiaalle ja helppo tapa päästä kiinni työelämään.

Jos olet yli 14-vuotias voit hakea esim. osa-aikatöitä koulun ohelle, mikäli sinulla on aikaa ja kiinnostusta. Helpointa on päästä esim. puhelinmyyjäksi, siivojaksi tai kassatyöntekijäksi. Näitä töitä kannattaa hakea erilaisilta työnhaku-sivuilta kuten Monster.fi, Duunitori tai Mol.fi.

Helppo ja toimivaksi todettu tapa on kerätä panttipulloja ja-tölkkejä ja tehdä rahaa niillä. Samalla myös luonto pelastuu. Kun tarpeeksi kiinnostusta löytyy, pystyy päästä isoihin rahoihin – tästä on mediassakin esimerkkejä esim. 12-vuotiaan Joonan tarina tuhansista euroista panttipullojen avulla tai marjojen keräämisestä sekä niistä saaduista tuloista kesän aikana.

Voit myös kävellä allekirjoittaneen jalanjäljissä ja aloittamaan old school bloggaamisen tai vaihtoehtoisesti vloggaamisen jo alaikäisenä. Perustin ensimmäisen oman blogini jo alle 18-vuotiaana ja blogin avulla tienasin parhaimillaan n. 500 euroa kuukaudessa koulun ohessa. Nykyään vloggaaminen on todennäköisesti parempi tapa tienata rahaa, jos tuntee olonsa hyväksi kameran edessä ja on jotain sanottavaa. Bloggaamisella ja Vloggaamisella pystyykin tienata niin mainos- kuin yhteistyöpostausten avulla.

Kesän jälkeen voit syksyllä myös kerätä marjoja. Kiitos Suomen, marjoja saa poimia metsästä kuka vain – ja tämän lisäksi kuka tahansa saa myös myydä marjoja verovapaasti – jos ei tee sitä varsinaiseksi työkseen.

Miten tientata rahaa netissä ilmaiseksi ja helposti – ei pelkästään työn kautta

Sellaista asiaa ei ole kuin ilmainen lounas. Vanha totuus, mutta hyvä muistaa. Raha ei koskaan tipu taivaalta, eikä se koskaan tule ilman laitettua panostusta – jossain kohtaa. Mielestäni onkin erityisen tärkeää ymmärtää, että vaikka helppoja ja hauskojakin tapoja tienata rahaa netissä sekä puhelimella löytyy, kannattaa miettiä, onko niihin kulutettu aika oikeasti sen arvoista?

Helpoiten rahaa saa vaihtamalla omaa aikaa siihen. Haluatko oikeasti myydä omaa aikaasi 3-4 euron tuntihintaan tai useassa tilanteessa vielä sitäkin vähempään määrään euroja? Aika on kuitenkin se yksi arvokkain asia, mitä meillä elämässä on yhtä paljon.

Kaikki nämä kulutetut tunnit, mitä voi käyttää muutaman euron tienaamiseen, voi käyttää esim. seuraaviin asioihin, jotka maksavat itsensä todennäköisesti paljon moninkertaisimmin takaisin – joskus rahana, joskus ihan muunlaisina hyötyinä.

Koulutuksen hankkiminen ja opiskelu
– Oman ammattitaidon kehittäminen
– Oman nettisivun tai blogin perustaminen (miksi työskennellä muiden nettisivuilla, kun voit perustaa oman sivusi)
– Uusien töiden hakeminen (työpaikan vaihtaminen paras tapa neuvotella palkankorotus)
– Harrastusten muuttaminen rahaksi (yllättävänkin helppoa, jos käytät päätäsi)
– Turhista tavaroista eroonpääseminen sekä niiden myyminen (toisen roska on toisen aarre)
– Sellaisten asioiden tekeminen mistä tykkää ja ei edes saa rahaa!

Tienaa rahaa netissä helposti – yhteenveto

Ilmaista rahaa Internetissä ei ole, mutta helppoa rahaa kyllä on. Kunhan olet valmis laittamaan aikasi peliin. Uskon, että netissä tienaamisen tavat ovat erinomaisia etenkin nuorille ja muille, joilla paljon vapaa-aikaa, mutta ei oikein ideaa, mitä kaikkea tällä ajalla voisi tehdä – toisin sanoen aidosti tylsää.

Mikäli kuitenkin on pikkurahan puutetta, uskon, että nämä palvelut ajavat asiansa ja vaikka suurimmassa osassa rahat tulevat usein lahjakorttien muodossa, on lahjakorttien vaihtoehdot niin laajat, että jotain järkevää niillä aina saa.

Lopuksi täytyy sanoa vielä, että tämä teksti käsitteli netissä tienaamista suhteellisen aktiivisilla malleilla. Maksimointivuoteni teeman mukaisesti tässä kuussa on tulossa vielä yksi kirjoitus netissä tienaamiseen liittyen – ja tällöin keskityn erityisesti siihen miten passiivisia tulovirtoja pystyy luomaan netissä tekstissä mainittujen kaltaisten palvelujen – sekä muutaman uuden palvelun avulla.

Millaisia kokemuksia sinulla on rahan tienaamisesta netistä sekä rahan tekemisestä netissä ja mitä mieltä olet, ovatko palvelut aikasi väärti? Jokainen kirjoituksesta puuttuva vinkki on enemmän kuin tervetullut kommenteissa!

————————————–

Voit tilata huippuarvostelut saaneet sijoituskirjani Viisas sijoittaja nyt erikseen tai yhdessä muiden kirjojen kanssa Adlibriksestä täältä 29 euron hintaan tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi.

Äänikirjojen ystäville kirja löytyy esimerkiksi Bookbeatistä ja Storytelistä sekä muista suomalaisista äänikirjapalveluista.

Jos olet uusi lukija ja olet kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa jo yli 700 tekstiä, joten olen varma, että löydät etsimäsi. 

Muista seurata Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

6 kommenttia artikkeliin ”Tienaa rahaa netissä helposti – faktaa vai fiktiota?”

  1. Mielenkiintoinen postaus, kun itsekin on tullut aihetta tutkittua. Oikeastaan ainoaksi semi-järkeväksi olen todennut nuo kyselyt, ja niitä täytän lähinnä silloin, kun ohjelmassa on esim. paikallisbussissa tai odotusaulassa istumista. Eli aikaa, jolloin ei ole muuta fiksumpaa tai mukavampaakaan tekemistä. Enimmäkseen tuotot ovat pieniä, mutta näissäkin paneeleissa on aina välillä isomman rahan projekteja, jotka toki edellyttävät pidempää sitoutumista. Pariin tällaiseen olen osallistunut, ja näissä tuntipalkka saattaa nousta jo 20 euron tienoille. Mutta ovat tosiaan harvinaista herkkua. Joskus tuli mm. dokumentoitua energiajuomien käyttöä pari viikkoa 50 euroa vastaan. 😀

    Vastaa
    • Joo tuntuu itsekin, että pitkälti ne ovat ainoita, jotka jollain tavalla vastaavat edes jotenkin järkevää aika/raha suhdetta. Monet muut ovat aika sentti tai europeliä monestakin tunnista. Poikkeuksena ehkä freenlanceeraus Fiverrin kaltaisissa palveluissa, jos pääsee tarpeeksi korkealle ruokaketjussa, joka on äärimmäisen vaikeaa jo nykyään ellei omaa jostain erittäin harvinaisesta, mutta tarpeellisesta nichestä osaamista.

      Vastaa
  2. Tätä blogiakin lukiessa olen monesti mietiskellyt sitä, että miksei Suomessa ole nuorille/työttömille/lisätuloja kaipaaville kätevää alustaa, jonka välityksellä apua tarvitsevat ja keikkatöitä haluavat löytäisivät toisensa. Sitä voisi tarjoutua vaikkapa leikkaamaan nurmikkoa, pesemään autoja, tekemään lumitöitä, kokoamaan huonekaluja, ulkoiluttamaan koiria tai oikeastaan ihan mitä vaan. Onko suomalaiset sitten niin köyhiä, ettei näitä hommia lopulta olisi tarjolla? Vai kusahtaako tällainen alusta sitten siihen, että hyvä tekijä palkataan suoraan ensimmäisen kerran jälkeen, jotta välikäsi poistuu? Noh… eiköhän siihenkin voisi jotain pelillisiä elementtejä tuoda, joilla tekijä houkutellaan pysymään alustalla. Ainakin yksi tällainen toimija Suomessa näyttää olevan, mutta jo nimensäkin perusteella (en nyt sitä sano) se ei ole kyllä kovinkaan houkutteleva/seksikäs alusta ainakaan nuorille.

    Automaation viedessä työpaikkoja osa ihmisistä tulee pysymään työelämässä tiiviissä yhteistyössä koneiden kanssa, mutta yhä enemmän ihmisiä tulee tekemään töitä näille robottikuiskaajille puutarhureina, lastenhoitajina ja niin edelleen. Muutenkin tällaisena Uberin ja AirBNB aikana uskon työelämänkin muuttuvan joustavammaksi ja vähemmän byrokraattiseksi. Siinä ois jollekin aikaansaavalle ideaa jalostettavaksi…

    Vastaa
    • Erittäin hyvää pohdintaa!

      Uskon itse, että suurin tekijä tähän on suomalainen kulttuuri. Amerikassa on käytännössä sääntö, eikä poikkeus, että ihmisellä on ns. side-hustle, jota tekee oman työnsä ohessa. Suomessa kahta työtä pidetään urotyönä. Tähän vaikuttaa myös työkulttuurin lisäksi Suomen hyvinvointiyhteiskuntaan rakennetut monipuoliset kannustinloukut.

      Työtöntä sakotetaan työnteosta. Opiskelijaa sakotetaan työnteosta. Jossain kohtaa marginaaliverokin nousee työtä tekevälle niin korkealle, että jokaisesta tienatusta lisäeurosta 50% menee verottajalle. Tämä on mielestäni yksi suurimpia ongelmia Suomessa, koska yksinkertaisesti nykyinen yhteiskuntarakenne ja verotus ei millään tavalla kannusta lisäansioihin ja lisätyöntekoon oli käytännössä missä tahansa tilanteessa elämässä. Usein lisätyötunnit johtavat erittäin pieneen lisään tuloissa ja lisääntyneeseen paperisotaan.

      Mielestäni on kiva, että Suomessa arvostetaan vapaa-aikaa ja meillä sitä oikeasti on, mutta kannustinloukkuja pitäisi pyrkiä purkamaan paljon tehokkaammin, koska tuntuu, että niitä rakennetaan koko ajan vain lisää.

      Vastaa
  3. normaalisti postauksesi ovat tyyliä
    ”tälläinen asia on x hyvä juttu syystä . Itse olen sen vuoksi ottanut asian x elämääni ja se on vaikuttanut
    yllä olevia postauksia lukee mieluusti, mutta…. tämä postaus onkin tyyliä:

    mielestäni tämä postaus on kaukana blogin normaalista tasosta!
    hei, lue koko komenttini niin huomaat miksi kirjoitus on huono
    tämä kommentti on blogi postauksen mukaisesti tehty tälläiseksi ihme listaksi itsestään selvyyksiä
    kommentin teksin jäsentelyyn ei olla panosttu yhtään
    kirjoitan vaan listan toisistaan irrallisia lauseita
    en mitenkään tuo esille että miten itse olen tehnyt asioita tai miten asiat vaikuttavat kirjoittajan elämään

    Vastaa
    • Kiitos kommentista ja ymmärrän pointtisi hyvin!

      Usein kirjoitan juuri kahdenlaisia tekstejä – puhtaan asiapitoisia, jotka saattavat tuntua enemmän juuri vain faktalistaukselta ja sitten toisaalta semmoisia, joissa on sekoitettu omaa kokemusta asiaan. Uskon, että molemmilla on paikka blogissa ja molemmat ovat yhtä hyödyllisiä.

      Joskus itsekin tuntuu, että teksti ei ollut ihan blogin parhaimmistoa, mutta tähän tekstiin olen erittäin tyytyväinen, koska tein valtavan tutkimustyön tekstiä varten ja uskon, että siitä monelle hyötyä on, jos uusia tulovirtoja haluaa pohtia. Samalla kiteyttää aika paljon asioita ja kymmeniä tunteja tänä vuonna, joita olen tutkinut nyt maksimointivuoden aikanani – vain yhteen nopeasti luettavaan tekstiin!

      Oma aikani on sen verran rajattua, että vaikka kaikkia yllälistattuja asioita haluaisinkin kokeilla, ei minulla yksinkertaisesti ole aikaa kokeilla kaikkea, mitä maailma tarjoaa, mikä sinänsä sääli, koska tiedän, että luonnollisesti kokemuksistani olisi mukava lukea samalla.

      Vastaa

Jätä kommentti