Uudet sijoitusblogit vuodelta 2021

Muistan aina sen päivän, kun Osinkokuningas aikanaan kirjoitti omaan blogiinsa uusista sijoitusblogeista. Olin silloin 25-vuotias keltanokka niin sijoitusbloggaamisessa kuin sijoittamisessa ja tuo yksi kirjoitus toi blogiini aivan valtavasti uusia lukijoita. Ja näistä aikanaan blogiini eksyneistä lukijoista moni on seurannut matkaani aina siitä lähtien – eli nyt jo yli viiden vuoden ajan. Tämä inspiroi myös minua siitä hetkestä asti laittamaan hyvää eteenpäin, ja myös tänä vuonna haluankin jakaa kaikki uudet sijoitusblogit, jotka olen löytänyt, jotta uudet bloggaajat saavat hyvän startin uralleen.

Parhaimmillaan uudet lukijat saattavat palauttaa aloitetun blogin henkiin, joka aikanaan on kuollut alkuunsa, koska lukijat eivät ole blogiin vain löytäneet – oli sisältö kuinka timanttista tahansa. Toivon, että tämä kirjoitus auttaakin monia uusia bloggaajia saamaan uutta motivaatiota bloggaamiseen.

Vuoden 2021 uudet sijoitusblogit

Uusien sijoitusblogien määrä on vähentynyt käytännössä joka vuosi siitä lähtien, kun olen listauksia tehnyt ja tämä ei sinänsä yllätä, koska nykyhektisessä maailmassa on huomattavasti vaikeampi saada uutta sijoitusblogia aikaan, kuin esim. 10 vuotta sitten, kun bloggaaminen eli kultakautta ja se oli monelle ensimmäinen sisällöntuottajien seuraamisalusta. Samaan aikaan uusia medioita syntyy koko ajan kuin sieniä sateella ja kirjoitetulle sisällölle on valitettavasti koko ajan vähemmän kysyntää (kuten ollaan nähty esim. äänikirjojen suosion räjähdysmäisessä kasvussa).

Olen kirjoittanut blogiini yli 600 kirjoitusta sijoittamiseen ja talouteen liittyen, joka on n. neljän tietokirjan verran tekstiä. Tämän lisäksi olen kirjoittanut yhden sijoitustietokirjan, joka on nyt editointivaiheessa. Rakastan niin kirjoittamista kuin lukemista ja koen, että molemmat ovat taitoja, joiden väheneminen on oikeasti huono asia ihmiskunnalle.

Ei ole mitään parempaa tapaa jäsentää omia ajatuksiaan kuin kirjoittaminen ja jokaisen pitäisi mielestäni harrastaa kirjoittamista, vaikka ihan omalla ajalla pöytälaatikkoon – se on samaan aikaan terapeuttista kuin myös rakentavaa. Eli hyödyllistä niin sielulle, kuin mielelle. Lukeminen taas vaatii siitä, että keskityt yhteen asiaan kerralla – taito, joka muuttuu päivä päivältä tärkeämmäksi nykyisessä ADHD-maailmassa, jossa meitä tykitetään ärsykkeillä kovempaa kuin koskaan aiemmin.

Toivonkin, ettei sijoitusbloggaaminen harrastuksena ole kuolemassa hiljaista kuolemaa, vaikka uusia blogeja syntyykin koko ajan vähemmän ja vähemmän. Tämän takia, saanko esitellä vuoden 2021 sijoitusblogit!

Olennaisen äärellä

Olennaisen äärellä on omien sanojensa mukaan kolmekymppinen haihattelija, joka haaveilee yksinkertaisemmasta elämästä ja maltillisesta kokoelmasta laadukkaita flanellipaitoja. Blogi on vasta alkuaskeliaan ottamassa n. 10 blogipostinsa kanssa, mutta tekstit ovat mukavan persoonallisia tyyliltään (ja kuvitukseltaan) ja erottuu mukavasti perinteisemmistä sijoitusblogeista, kuten esim. allekirjoittaneen blogista.

Kalju Kapitalisti

Kalju Kapitalisti on niin bloginsa kuin Twitterin puolella aktiivinen sijoitusbloggaaja, jolla on vahvoja mielipiteitä ja räväkkä tyyli. Aloitti bloginsa myös viime vuoden puolella, mutta aktivoitui eniten tänä vuonna, jonka takia päässyt tälle listalle. Kalju Kapitalisti tavoittelee monen bloggaajan tavoin taloudellista vapautta. Tuttuun tyyliin myös Kalju Kapitalisti on noin kolmekymppinen suomalainen mies, joka taitaa olla nykyään aika usein se sijoitusbloggajan stereotypisin arkkityyppi. Myös itse kuulun tähän arkkityyppiin.

Sijoitan verkkareissa

Sijoitan verkkareissa-bloggaaja käsittelee monipuolisesti eri talouden aiheita, kuten sijoittamista ja henkilökohtaista kuluttamista sekä länsimaista kulutuskulttuuria. Tarkempia speksejä bloggaajasta en löytänyt, mutta hyvin mahdollista, että myös hän on kolmenkympin paremmalla puolella oleva sijoittaja. Verkkarisijoittajan salkusta löytyy niin koti, osakkeita, rahastoja kuin myös kolme sijoitusasuntoa eli hyvin hajautettu salkku kaiken kaikkiaan!

Sojoittajan sijoitusblogi

Sojoittajan sijoitusblogi alkoi jo viime vuoden lopussa, mutta ei ehtinyt viime vuoden listaani, jonka takia kirjoitan siitä nyt tässä kirjoituksessa. Sojoittaja onkin kirjoittanut blogiaan jo yli vuoden, joka on sijoitus itsessään. Vuoden aikana keräämieni tilastojen mukaan  ensimmäisenä vuotena suurin osa sijoitusbloggaajista lopettaa sijoittamisen ja jos selviää ensimmäisen vuoden ohi, bloggaajat usein jatkavat kirjoittamistaan.

Sojoittaja onkin erittäin aikaisin liikkeellä, mikä lupaa hänen tulevaisuudelleen äärimmäisen hyvää. Sojoittaja on 22-vuotias kauppatieteiden opiskelija (joka ei ole koskaan aiemmin blogannut). Vaikka talous ja raha olivat Monopolyn ja Roope Ankan kautta kiinnostaneet jo pienenä, varsinainen sijoitusura Sojoittajalla alkoi ostamalla indeksirahastoa vuonna 2018. Nykyään Sojoittaja sijoittaa niin osakkeisiin kuin rahastoihinkin ja kirjoittaa laajasti molemmista aiheista. Kun aloittaa sijoittamisen ja bloggaamisen noin aikaisin, en näe kuin menestystä tulevaisuudessa.

Sijoitusyhtiö kapitaali 

Sijoitusyhtiö kapitaalin blogi kertoo kirjoittajan taloudellisesta matkasta, jossa hän tavoittelee merkittävää vaurastumista sijoitusyhtiötä hyödyntämällä. Jos siis sijoitusyhtiö aiheena kiinnostaa, kannattaa kapitaali ottaa ehdottomasti seurantaan! Aihe on ollut monen lukijani huulilla ja monta kertaa omissakin kommenteissanikin on sijoitusyhtiön perustamisen järkevyyttä kysytty, mutta valitettavasti itselläni ei ole ollut aikaa ottaa asiasta vielä selvää. Sijoitusyhtiö kapitaalin blogista löytyykin moniosainen kirjoitussarja, jossa kerrotaan mitä kaikkia eri asioita sijoitusyhtiön perustamisessa on otettava huomioon.

Yhteenveto

Löysin tänä vuonna uusia sijoitusblogeja ennätysvähän, mutta en tiedä onko tässä koko totuus, vai oliko tänä vuonna vain yksinkertaisesti vaikeampi löytää uusia blogeja kuin aiemmin. Näen, että tähän on ennen kaikkea kaksi mahdollista selitystä – suurin osa uusista sisällöntuottajista on siirtynyt muille alustoille kuin bloggaamaan (esim. Youtube, Twitter ja muut hieman modernimmat alustat kuin blogit). Toinen vaihtoehto on, että bloggaaminen on harrastuksena yksinkertaisesti vähentynyt. Sijoittamisen suosio kuitenkin pysyy edelleen erittäin korkealla ja kansankapitalismi voi mielestäni edelleen paremmin kuin koskaan aiemmin.

Olen varma, että tänä vuonna olen jotain uusia blogeja missanut, joten laita kommenttia, jos sinulla on uusi sijoitus/talousblogi ja jos et ole listaan päässyt ja lisään sen kirjoitukseen! Alku on aina hankalaa, mutta kuten ylihuomisessa tekstissäni uuden vuoden aaton alla näytän, pitkäjänteisyys auttaa myös bloggaamisessa aivan valtavasti.

Toivon pitkää ikää ja innostusta kaikille uusille sijoitusblogeille. Samalla toivottavasti myös blogini vakilukijat löytävät uusia mielenkiintoisia blogeja seuratakseen.

Oletko uusi lukija ja oletko kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta? Aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa yli 500 tekstiä, joten olen varma, että löydät uutta mielenkiintoista luettavaa.

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

6 kommenttia artikkeliin ”Uudet sijoitusblogit vuodelta 2021”

 1. Kiitos

  Selkeistä ja helposti ymärrettävistä kirjoituksista. Ovat selventäneet lukuja mukavasti.

  Toivottavasti jaettu tieto on tuonut kosolti iloa myös sínulle.

  Hyvää Joulun odotusta ja omavaraista tulevaisuutta sitten joskus.

  Vastaa
 2. Tuhat kiitosta nostosta ja innostavista sanoista! 🙂

  Olen huomannut itsekin, että sijoitusblogien suosio tuppaa olemaan hiipumaan päin. Innostuin itse suurelta osin sijoittamisen aloittamisesta lukemalla ison maailman firettäjien kuten Mr. Money Mustache, Mad Fientist ja Living a FI blogeja ja tätä kirjoittaessa jokainen tuntuu lopettaneen aktiivisen kirjoittamisen. Muutaman kuukauden välein tulee hyvällä tuurilla postaus ja sekin aiheen vierestä.

  Ainakin Redditiä seuraamalla saa nopeasti vaikutelman, että perinteinen ”pitkäjänteinen sijoittaminen matalakuluisiin etf:iin/indeksirahastoihin hyvällä hajautuksella” ei enää viestinä resonoi entiseen malliin. Nyt olisi seksikkäämpää kirjoittaa kryptoista, shorttaamisesta tai vaikka NFT:istä. Nopeiden voittojen mahdollisuus vetää silmäpareja eri malliin kuin tämä meidän koulukunnan tasaisempi tarpominen.

  Vastaa
  • Tämän saman ilmiön olen muuten myös nähnyt ulkomaalaisissa blogeissa. Välillä toki tuntuu siltä, että näiden isojen blogien osalta (etenkin MMM:n osalta), tärkeintä on ollut se, että blogit ovat tehneet tehtävänsä – eli tuottaneet erittäin paljon rahaa niiden kirjoittajille. Nyt riittää, että blogeja päivitellää aniharvoin, koska ne ovat statuksensa saaneet ja rahaa todennäköisesti virtaa passiivisesti blogeista suhteellisen hyvää vauhtia, vaikka blogia ei enää päivittelisikään. Jenkeissä blogilla tienaamismahdollisuudet kun ovat niin moninkertaiset esim. Suomeen, jossa tästä on vaikea saada päivätyötä.

   Ja tuo lyhytjänteisyys on toki myös ajan kuva. Itsekin olen viime aikoina illanistujaisissa kuullut ihmisten puhuvan sijoittamisesta ja esiin nousee aina kryptot ja ”jotkut apinakuvat” eli tässä kohtaa NFT:t. Toisaalta, samalta todennäköisesti tuntui arvosijoittajsta IT-kuplan aikaan, kun kaikista tuli osakesijoittajia. Nyt IT-osakkeet on korvattu kryptoilla ja NFT:illä ja kukaan ei edes muista, mitä osakkeet ovat – paitsi tietysti meemiosakkeet. Ihminen on halunnut äkkirikastua siitä lähtien kun raha keksittiin, vain houkutukset tähän ovat muuttuneet vuosisadasta toiseen.

   Vastaa

Jätä kommentti