Uusi sijoitusstrategia otettu käyttöön – katso vertailun tulokset

Kirjoitin vähän aikaa sitten sijoittustrategiani uudistuksesta. En kuitenkaan ollut vielä onnistunut ottamaan sijoitusstrategiaani käyttöön, koska en ollut Exceliä ehtinyt työstää. Sijoitusstrategia on suhteellisen yksinkertainen, mutta jos et jaksa aiempaa tekstiäni lukea, tässä vielä lyhyesti strategiani perusteet.

Olen tehnyt 3 eri listaa laadukkaista yrityksistä (toimialoittain), joita vertaan toisiinsa P/E:n, P/B:n sekä Osinkotuoton% perusteella. Käyn listan vuorotellen läpi joka kolmas kuukausi ja valitsen sijoituksiksi aina parhaiten vertailussa suoriutuneet yritykset. Tämä sopii myös osakkeenostotiheyteeni, joka on on tarkoitus pitää nyt että jatkossa kerran kuukaudessa – tahdissa. Koska sijoitusstrategia on allekirjoittaneelle uusi, jatkan tätä vähintään tämän vuoden loppuun ja sitten voin katsoa tuloksia ja pohtia onko pelkkiin numeroihin katsominen järkevää.

On selkeää, että numerot valehtelevat välillä, mutta koska sijoitusstrategia on todettu jo toimivaksi, ei minua pelota sitä itse testata. Olen myös sen verran nuori, että oppia ikä kaikki.

Mutta jännittävin kysymys kuuluu, mitkä selviytyivät tämän seuraavan kolmekuukauskauden osalta korkeimmille sijoituksille vertailtavista yrityksistä? Vertailussa tällä kertaa olivat finanssiala, sekä terveydenhuolto (lääketiede, että Healthcare REIT-yritykset). Kolmen kärki näytti tältä satunaisessa järjestyksessä.

Nordea
Omega Healthcare Investors
Welltower

Nordea on kaikille tuttu ja myös OHI sekä Welltower ovat varmasti tuttuja, mikäli olet terveydenhuollon REIT:eihin joskus tutustunut. Mikäli tykkäät tasaisesta osingoista ja et ole tutustunut näihin yrityksiin suosittelen vahvasti tähän toimialaan tutustumista etenkin rapakon tuolla puolen. Seeking Alphasta löytyy erinomaisia artikkeleita, jotka kuvaavat toimialaa sekä siihen kuuluvia erityisyyksiä hyvin. (Esim. tiettyjen avainlukujen eroja).

Welltower ja OHI sisältävät hieman erilaisia sairaanhoitotiloja, joten ne ovat riskeiltään huomattavan erilaiset. Nyt kun Trumpin ristiretki Obamacarea vastaan on ainakin hetkeksi pysähtynyt, saavat myös nämä yritykset tehdä rauhassa tulosta.

Olen myös aina pitänyt Healthcare REIT-yhtiöitä erittäin mielenkiintoisina ja tutkinut niitä paljon, mutta jostain syystä olen pysynyt poissa ostonappulalta tähän päivään saakka. Uskoisin, että jo tässä kuussa teen ensimmäiset ostokseni joko Welltoweriin tai OHI:iin. Aika näyttää kunhan palkkapäivä saapuu.

Olen innoissani uudesta strategiasta ja numeroiden vertailu oli yllättävän helppoa ja nopeaa kiitos Yahoo ja Google Financen. Luonnollisesti seuraan yrityksiä myös laadullisella tasolla uutisissa ja muualla, mutta paremmuusvertailussa avainlukujen vertailu tuntui erittäin kätevältä. Suosittelen!

2 kommenttia artikkeliin ”Uusi sijoitusstrategia otettu käyttöön – katso vertailun tulokset”

    • Testaan nyt ihan sokeasti numeroilla tämän vuoden loppuun ja sitten katsellaan miten toimii 😀 Suhteessa vuodessa sijoitettu määrä on kuitenkin niin pieni kokonaissijoitussummiini tähän mennessä. Kun puhtaaseen numerostrategiaan sekoittaa omaa analyysiä, lentää koko kvantistrategian tarkoitus roskakoppiin sillä samalla hetkellä.

      Vastaa

Jätä kommentti