Viisaalle sijoittajalla ensimmäinen kirjapalkintoehdokkuus!

Ei ihan Tieto-Finlandia, mutta kirjapalkintoehdokkuus itsessään sijoituskirjasta ja esikoiskirjasta on jo mahtavaa!

Viisas Sijoittaja on siis ehdolla Adlibris-palkinnon saajaksi kategoriassa Vuoden tietokirja 2023! Palkinnon esiraati on valinnut ehdokkaiksi kirjat seuraavin perustein. Kirjojen suosio, myyntiluvut ja potentiaali. Aika samalla tavalla siis kuin Emma-gaalassa tai äänikirjapalveluiden palkinnoissa. On aika siistiä, että noilla kategorioilla kirja pääsi ehdokkaaksi, koska keskimäärin sijoituskirjat eivät niitä bestseller-bestsellereitä ole.

Paras tietokirja-kategoriassa ehdolla ovatkin:

Lapsuuden kehityksellinen trauma – Juha Klaavu
Sinun tähtesi täällä – Jenni Haukio
Villahullu – Neuleohjeita 2 – Heli Nikula
Millaista on olla koira? – Helena Telkänranta
Katri Helena – Elina Hirvonen
Neuloosisko – neuleita metsästä ja mereltä – Laura Pajula, Liisa Saarenmaa
Kontakti! – Seppo Mustaluoto
Sensuroitu – Ville Mäkipelto, Paavo Huotari
Aleksi Suomesta – Tuomas Kyrö
Viisas Sijoittaja – Esa Juntunen

Aika hurjassa seurassa Viisas Sijoittaja siis kaikin puolin on, kun miettii että Adlibris on Suomen isoin kirjaverkkokauppa! Ehdokkaista saa myös mielenkiintoisen katsauksen siihen, millaisia tietokirjoja Suomessa eniten kulutetaan ja ostetaan juuri fyysisinä, koska myyntiluvut ovat isossa osassa ehdokkuuksia.

Tässähän on esimerkiksi se mielenkiintoinen ilmiö, että se missä True Crimet hallitsevat äänikirjalistoja erittäin vahvasti, niitä harvemmin fyysisten kirjojen listoilta löytyy. Neulontakirjoja taas ei luonnollisesti äänikirjoina kuluteta, vaan niiden myynti on poikkeuksetta fyysistä. Elämänkerrat sen sijaan jyräävät niin fyysisinä kuin äänikirjoina, mutta ihan perinteiset Viisaan Sijoittajan kaltaiset tutkimukseen perustuvat tietokirjat ovat vähemmistössä.

Lopullinen voittaja valitaan tässä palkinnossa Vuoden Sijoittajan tapaan myös yleisöäänestyksellä, joten voit auttaa Viisasta Sijoittajaa pärjäämään kisassa, jos haluat!

Jos haluat auttaa Viisaan Sijoittajan siis voittoon, käy äänestämässä Viisasta Sijoittajaa täällä (Äänestä suosikkiasi täällä linkin takana heti sivun auettua). Äänestys on auki 8.2.2024 asti. Porkkanan äänestyksessä on, että äänestäjä voi voittaa 50 euron lahjakortin Adlibrikselle, joten tässä voi jopa itse voittaa äänestämällä!

Olen myös todennäköisesti kuukauden sisään saamassa ihan viralliset myynti- sekä kuunteluluvut Viisaasta Sijoittajasta vuodelta 2023, joita odotan äärimmäisellä innolla, koska se on kirjan ensimmäinen vuosi. Lainausluvut vuodelta 2023 tulen saamaan vasta syys-lokakuussa 2024, mutta kaikista näistä luvuista (ja kirjailijan euroista) kirjoitan luonnollisesti myös blogissa heti, kun numeroita käteeni saan. 

Ja luonnollisesti, jos et ole Viisasta Sijoittajaa vielä tilannut, voit tilata sen Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi tai Adlibriksestä täältä.

Kiitos!

12 kommenttia artikkeliin ”Viisaalle sijoittajalla ensimmäinen kirjapalkintoehdokkuus!”

 1. Hieno juttu jo sinällään että sinut ja kirjasi on tälle listalle nostettu! Hassu sattuma että olitte syksyn Kirjamessuilla samalla tiskillä Tuomas Kyrön kanssa signeeraamassa kirjojanne. Siitä onko yleisöäänestys oikea tapa valita tällainen vuoden tietokirja voi olla monta mieltä. Jos tämän tyyppisiä tietokirjoja lukevia arvioi niin 100% heistä tunnistaa nimen Jenni Haukio, ehkä 70% Tuomas Kyrön ja mahdollisesti kaksi prosenttia Esa Juntusen! Mutta jos sijoittamisesta kiinnostuneet lukijasi sekä blogiasi seuraavat innostuvat äänestämään niin mikä ettei… Minä jo äänestin!

  Vastaa
  • Kiitos ja joo samaa mieltä. Suosioäänestykset kaikissa palkinnoissa ovat vähän kaksiteräisiä miekkoja, jonka takia ehdokkuus on aina se hienoin juttu – etenkin tällaisessa seurassa. Voittaja sitten valitaan enemmän vain kuuluisuuden tai suosion perusteella.

   Olenkin iloinen ehdokkuudesta, koska minusta tuntuu, että vaikka sijoituskirja olisi kuinka hyvä kirjallisilta ansioiltaan, olisi sillä vaikeuksia päästä näiden klassisten tietokirjallisuuspalkintojen ehdokkaaksi ihan vain aiheensa takia. Koskaan ei taida sijoituskirja ollut esim. Finlandia-ehdokkaana, Kanava-ehdokkaana tai Lauri Jäntin palkinnon saajana.

   Ja tosiaan, muistan hyvin kun Kirjamessuilla Tuomas ja Aleksi tulivat pöytään nimmareita antamaan ja siinä tällainen niche-julkkis kyllä sai nähdä aidon julkkiksen voiman, kun jouduin siirtymään ihmismassan tieltä, haha. Opettavainen kokemus!

   Vastaa
 2. Oikein paljon onnea ehdokkuudestasi kilpailuun. Se on jo paljon se!
  Hyviä kirjoja siellä on. Osan olen jo lukenutkin.
  Annoin ääneni kirjallesi jo sillä perusteella, että paitsi se on super, niin se ei ole kertakäyttöinen lukukokemus vaan tulen palaamaan kirjaasi jatkossakin useasti.

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Ja mahtavaa kuulla, että kirja tuntuu siltä, että siihen haluaa palata. Se oli oikeastaan se THE tarkoitus kirjalla, että halusin kirjoittaa ennen kaikkea kirjahyllykirjan, en pelkkää kertakäyttötuotetta, joka esim. kuunnellaan kerran ja siinä se.

   Vastaa
 3. Hienoa! Jälleen hyvin ansaittu ehdokkuus!

  Ehdin jo äänestää aikaisemmin, koska linkki tuli vastaan toisaalla, eri kategorian kirjan yhteydessä, joten pystyin onneksi äänestämään molempia 🙂

  Vastaa
 4. Ylellä muuten on juttua aiheesta kirjailijoiden kompensaatio äänikirjakuunteluista versus fyysiset kirjat. Äänikirjapalvelujen välillä on kieltämättä mielenkiintoinen kisa markkinaosuuksista.

  yle.fi/a/74-20069240

  Vastaa
  • Joo huomasin saman! Innolla odotan, että pääsen numeroita jakamaan lukijoille, koska nuo keskiarvot ja huippulukemat ovat aina osatotuus. En ole missään nähnyt vielä tarkkaa breakdownia siitä, miten raha jakautuu. Toki tiedän, että kustantajani saattaa olla vähän nihkeänä tästä, koska sopimussalaisuus, mutta täytyy neuvotella mitä tietoja voisin jakaa siten, että se olisi oikeasti informatiivista. Aihe on kuitenkin aika kuuma ja koskee koko kirjallisuusalaa kirjoittajista aina lukijoihin.

   Vastaa
   • Jep, sopimussalaisuus rajoittaa mutta varmasti mielenkiintoinen teema.

    Musiikin, kirjallisuuden tai muun keskittyessä muutamiin palveluihin tulee yhä tärkeämmäksi, että tekijät osaavat hinnoitella oman työnsä, etenkin tarjotut sopimukset varmaan ovat hyvin lähellä toisiaan. Toisaalta lukijana olisi kiinnostavaa tietää miten paljon tuen tekijää, paljonko paperiteollisuutta tai palvelintarjoajaa jne

    Vastaa
    • Jep täysin samaa mieltä. Ja tosiaan oli mielenkiintoista käydä sopimusneuvotteluja, kun tiesi, mikä on tietokirjailijaliiton suositus ja mihin sitten loppupeleissä päädyttiin. Spoiler alert: jäi alemmaksi, kuin mitä suositukset olivat. Tässäkin toki neuvotteluvoima kasvaa tietysti jokaisen (hyvin) myyneen kirjan myötä.

     Vastaa

Jätä kommentti