Viisas sijoittaja on joulun tuotteliain lahja!

Kun kirjoitin Viisasta sijoittajaa, kävimme jatkuvasti keskustelua kustantajani Tammen kanssa siitä tähtäämmekö kevät- vai joulumarkkinoille. Kirjamaailmassa kun julkaisut tapahtuvat yleensä keväisin sekä syksyisin (alkutalvella). Päädyimme kevätjulkaisuun, koska olin silloin vielä isolle yleisölle tuntematon kirjailija.

Paljon on kuitenkin muuttunut vain vähän yli puoli vuotta Viisaan sijoittajan julkaisun jälkeen ja olen kiertänyt käytännössä jokaisen talouslehden (ja melkein jokaisen podcastin) läpi vähintään kerran julkaisun jälkeen, päässyt Viisas raha -lehdessä talouden tulkiksi ja samalla kirja on saanut äärimmäisen hyvää palautetta lukijoilta riippumatta sijoitustasosta.

Tuoreimpien myynti- sekä kuuntelulukujen mukaan kirjaa onkin ostettu, luettu kirjastoista sekä kuunneltu yhteensä tänä vuonna yli 10 000 kertaa. Ja kirja on kuin onkin edelleen lukijoilta parhaat arvosanat saanut suomalainen sijoituskirja, joka on koskaan kirjoitettu niin äänikirja- kuin ihan Goodreadsin kaltaisissa kirjapalveluissakin! On ollut myös ilo seurata sitä, että jono kirjaan esimerkiksi Helsingin seudun kirjastoissa on pysynyt samassa noin 300 varauksessa läpi koko tämän vuoden 60 kappaleesta huolimatta.

Jos et ole kirjaa vielä hankkinut, kannattaakin se hankkia nyt joko Adlibriksestä tai Tammen omasta verkkokaupasta kirja.fi alekoodilla: VIISASSIJOITTAJA23 äärimmäisen halpaan 24,90 euron hintaan vielä ennen joulua, kunnes ale loppuu! Tämä teksti onkin viimeinen, jossa Viisasta Sijoittajaa ja sen palautteita käsittelen, sillä myös tarjous päättyy vuoden loppuun. Toivottavasti saan sinut siis vakuuttumaan, että kirja kannattaa lukea, jos se ei ole vielä mukaan tarttunut!

Mikä tekee Viisaasta sijoittajasta niin suositun?

Kirjoitin Viisasta sijoittajaa aktiivisesti 3-4 vuotta ja voin sanoa, että kirjan julkaisun alla olevat kaksi kuukautta olivat ylivoimaisesti stressaavimmat elämäni kuukaudet koskaan. Olen kilpaillut monesti Pokémon-korttipelin MM-kisoissa, vetänyt miljoonien IT-projekteja töissä, mutta tästä huolimatta niistä syntynyt stressi on ollut pientä verrattuna kirjan julkaisuun. Tämä kertoi itselleni kaksi asiaa – kirja oli aidosti tärkeä minulle ja toisaalta, olin antanut kirjalleni aivan kaikkeni.

Mikään ei ole niin pelottavaa kuin antaa kaikkensa, kertoa kaikista karuimmista sijoitusvirheistään ja yhdistää 15 vuoden sijoitus- sekä kirjoituskokemuksen ja huomata, että se ei kelpaisi ihmisille!

Jos olet lukenut blogitekstejäni, tiedät, että teksteissä on silloin tällöin hassuja lauserakenteita tai pieniä ajatusvirheitä. Tämä on luonnollista, koska kyseessä on blogi, johon kirjoitan kaksi tekstiä viikossa kaiken muun arjen ohella. Viisaassa sijoittajassa taas en olisi antanut itselleni anteeksi etenkään yhtään asiavirhettä, joten tein aivan infernaalisesti töitä sen eteen, että kaivoin alkuperäislähteet, kahlasin akateemisia tutkimuksia ja erotin sijoittamisen yleiset tornihuhut faktoista – näitä löytyikin yllättävän paljon!

Koenkin, että Viisas sijoittaja on noussut nopeaan suosioon ennen kaikkea kahdesta syystä.

1) Olen onnistunut välittämään kaikki ne sadat tunnit, joita olen käyttänyt kirjan tekemiseen, tiivistettynä tietona lukijalle.

Vaikka kirjoitin kirjaa aktiivisesti 3-4 vuotta, oikeastihan keräsin siihen ihan tietoisesti tavaraa käytännössä koko sijoitusurani ajan. Minulla on aina ollut koneellani kansio, jonka otsikko oli pitkään vain ”sijoituskirja”, johon keräsin vuosien varrella opettavaisia, mielenkiintoisia ja absurdeja faktoja ja tarinoita sijoittamisesta. Jotkut päätyivät kirjaan, toiset ei. Tällaisia erilaisia kirjan ideakansioita löytyy koneeltani (tai siis tarkemmin pilvestä) kymmeniä erilaisia. Kirjoittamisessa vaikeinta ei olekaan ideoinen saaminen, vaan ajan löytäminen olennaisen kirjoittamiseen tarpeeksi tiivistettyyn muotoon.

2) Olen kirjoittaja ensin, sijoittaja itse asiassa vasta toisena

Omat suurimmat ongelmani niin monen suomalaisen kuin ulkomaalaisenkin sijoituskirjan kanssa on aina ollut – ei niiden asiasisältö – vaan niiden kirjoitustyyli. Osa tuntuu hutaistuilta, koska pitää saada seuraava kirja nopeasti vain markkinoille. Toiset taas tuntuvat siltä, kun lukisi vain akateemista tekstiä – rakastan lukea, mutta en saanut edes itseäni motivoitua lukemaan valtavaa määrää akateemista tekstiä opiskeluaikoinani. Aivan samalla tavalla, kuin monet someinfluensserit ovat onnistuneet tekemään sijoittamisesta helposti lähestyttävämpää, saadun palautteen mukaan Viisaasta sijoittajasta puuttuu tietynlainen jäykkyys, mikä normaalisti sijoituskirjallisuudessa ehkä on.

Ja palautteen mukaan kirja on onnistunut siinä, mihin pyrinkin eli tekemään kaiken samalla viihdyttävästi ja oikein rytmitettynä. Olen aina kokenut, että niin lukemisessa kuin kuuntelussa tekstin rytmillä on äärettömän iso merkitys sille, jaksaako tekstiä kahlata läpi. Ja siinä, missä kävin KTM-opinnot ja olen sijoittanut yli 15 vuotta, kävin myös kolmevuotisen kirjoittajakoulu Viita-Akatemian samaan aikaan, kun opiskelin KTM:ksi. Asiasisällön painottaminen luettavuuden kustannuksella on laajemmaltakin tietokirjallisuuden perisynti, koska kirjat (elämänkertoja lukuun ottamatta) niin usein menevät asiat, ei kirjoittaminen, edellä.

Alla muutama lempikommentti, jota olen kirjasta saanut ja nähnyt.

Kirja on hyvä. Luin pikaiseen läpi ja en näköjään olekaan ainoa sijoitusvirheideni kanssa. Voi kunpa tämä opus olisi ollut jo vuosia sitten luettavana.

Poika saa synttärilahjaksi Esa Juntusen Viisas sijoittaja-teoksen. Oli muuten mahtava teos. Oon kuunnellut äänikirjana jo kahdesti!

Ehdottomasti kotimaisen sijoituskirjallisuuden merkkiteos.

PItkästä aikaa sijoituskirja, joka antoi oikeasti uusia ajatuksia ja vaikutti konkreettisesti sijoitussalkkuuni.

Heittämällä paras sijoituskirja, mitä olen n. 7 vuoden aikana lukenut.

Erinomainen, selkeä ja helposti lähestyttävä kirja sijoittamisesta – suosittelen! Kirjoittaja selittää monimutkaiset sijoituskäsitteet ymmärrettävällä tavalla.

Paras koskaan lukemani kirja sijoittamista käsittelevä teos. Tämä pitäisi säätää pakolliseksi kaikille.

Tämä kirja pitäisi jokaisen aloittelevan sijoittajan lukea, luonnollisesti myös kokeneen sijoittajan!

Laadukasta suomalaista sijoituskirjallisuutta ei ole vieläkään tarpeeksi – tämän takia kova paketti joululahjaksi on erinomainen ajatus!

Kun aloin kirjoittamaan kirjaa, olin luonnollisesti lukenut kaikki kirjastosta saatavilla olleet suomalaiset sijoituskirjat. Niitä oli yllättävän vähän! Tämä antoikin ison kipinän kirjan kirjoittamiseksi – sijoituskentällä oli paljon tilaa laadukkaalle sijoituskirjalle, joka käy niin perusasioita kuin hieman haastaviakin asioita läpi tarinoiden ja tutkimusten kautta. Ja ennen kaikkea sijoittamisen tunnepuolesta, joka oli erittäin vähän käsitelty aihe sijoituskirjallisuudessa.

Vuosi on pian ohi ja kaiken saamani palautteen jälkeen, olen aidosti ylpeä Viisaasta sijoittajasta. Sen saama palaute on ylittänyt kaikki korkeimmatkin odotukseni ja pelot kirjan laadusta ovat väistyneet. Sisäinen optimistini alkaa uskoa, että kirjassa on aidosti ainesta suomalaisen sijoituskirjallisuuden klassikoksi ja jotkut lukijat ovat sitä sellaiseksi jo heti luettuaan tituleeranneetkin, mikä on aivan valtaisa kunnianosoitus ja laittaa nöyräksi. Aika kertoo, mitä todellisuudessa käy.

Jos et siis ole kirjaa vielä hankkinut itsellesi, kirjan siis sai Adlibriksestä sekä kirja.fistä (alekoodi VIISASSIJOITTAJA23) vain 24,90 euron hintaan. Ja mikäli olet kirjan lukenut tai kuunnellut ja pidit siitä, ei ole mitään parempaa joululahjaa kuin vanha kunnon kova paketti.

Uskon, että jokainen, joka on kirjan lukenut ja sijoittaa osakkeisiin, tulee siitä hyötymään vuosikymmeniä eteenpäin! Kirja löytyy myös kaikista äänikirjapalveluista. Vaikka äänikirjakuuntelijoita sitä kirjoittaessa mietinkin, olen suhteellisen varma, että kokemus on entistä parempi sekä opettavaisempi jos kirjan lukee, kirjoitin sen kuitenkin ennen kaikkea luettavaksi, koska olen itse lukija enkä ole vielä oppinut kirjoja kuuntelemaan.

Ja jos olet kirjan jo lukenut, olisi mukava tietää mikä sinussa kirjassa parhaiten toimi – ja toisaalta, mikä ei toiminut!

————–
Jos olet uusi lukija ja olet kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa jo yli 700 tekstiä, joten olen varma, että löydät etsimäsi. 

Muista seurata Omavaraisuushaastetta käyttämässäsi sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Twitter

Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

Jätä kommentti