Viisas Sijoittaja ylitti 10 000 kappaleen myynnin!

Kesäkuu on ollut hieno virstapylväiden kuukausi jo tähän mennessä puolen miljoonan varallisuudestani lähtien. Tänään on kuitenkin jälleen aihetta juhlaan. Sain nimittäin juuri korvanappiini tiedon, että esikoiskirjani Viisas Sijoittaja – tunne itsesi ja osakemarkkinat on ylittänyt 10 000 kappaleen myyntimäärän vain vähän yli vuosi kirjan julkaisun jälkeen!

Tähän lukuun lasketaan niin fyysiset myynnit, äänikirjan kuuntelut sekä e-kirjan ostot, mutta ei kirjastolainauksia. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoissa jonoa kirjaan on edelleen yli 200 varauksen verran, joten veto on ollut sielläkin erittäin kovaa, mikä on ilahduttavaa näin itsekin kirjaston suurkuluttajana.

10 000 kappaleen myynti tuntuu käsittämättömältä, kun miettii, että periaatteessa kirjan kohdeyleisö on suoraan hieman rajoittunut, koska kirja käsittelee puhtaasti osakesijoittamista ja sen ympärillä toimivaa käyttäytymistaloustieteen psykologiaa. Toisaalta tämä voi toimia myös kirjan eduksi, mikäli osakesijoittamista harrastajat lisäluettavaa suomeksi haluavat, Suomessa kun edelleen on suhteellisen vähän sijoituskirjoja kokonaisuudessaan julkaistu.

On kuitenkin kaksi asiaa, jotka tekevät tästä vielä parempaa.

Ensinnäkin Viisaan Sijoittaja kiinnostaa edelleen ja kustantajaltani saamien numeroiden mukaan se löytääkin yli 600 uutta lukijaa joka kuukausi vielä näin yli vuosi julkaisun jälkeen! Tämä on jokaisen kirjailijan unelma, sillä uskon, että kuka tahansa kirjailija haluaa, että kirja kestäisi aikaa – eikä olisi vain hetken tähdenlento.

Toisena, olin antanut itselleni luvan haaveilla korkeintaan, että kirja myisi ensimmäisen vuoden aikana ehkä sen 5 000 kappaletta. Ja tämäkin tapahtuisi vain, jos kirja voittaisi jotain hurjia palkintoja tai saisi Tieto-Finlandia ehdokkuuden. Kuten kirjoitin vähän aikaa sitten, myyntilukutrendit eivät ole tietokirjailijoiden puolella. Kaikkeen tähän peilaten, lukujen valossa kirja on täysin yllättävä menestys.

Viimeisimpänä ja tärkeimpänä, se asia, joka itseäni jännitti kaikista eniten. Kun kirja julkaistiin, arvostelut olivat huikean hyviä. Pelkäsin aluksi, että tämä johtui siitä, että kirjaa lukivat lähinnä ihmiset, jotka lukivat myös blogiani ja tämä johti siihen, että ihmiset pitivät kirjasta, koska muutenkin tykkäsivät lukea tekstejäni.

Mitä laajemmalle kirjan myynti on kuitenkin kasvanut ja uusia ihmisiä kirja on löytänyt, ovat arvostelut pysyneet aivan yhtä huikealla tasolla – osassa arvostelupalveluja arvosanat ovat jopa kohonneet, mitä enemmän ihmiset ovat kirjan löytäneet. Tänään kirja onkin edelleen parhaat arvostelut saanut suomalainen sijoituskirja koskaan.

Goodreads 4,28/5
Nextory 4,5/5
Bookbeat 4,5/5
Storytel 4,6/5

Realistisesti, koska luku – ja kuuntelu kokemus on aina makukysymys, tätä korkeampia arvosanoja on tietokirjailijana erittäin vaikea saada. En muista nähneeni esimerkiksi Bookbeatissä suomalaisia tai kansainvälisiä bestseller-tietokirjoja, joiden arvosana olisi yli 4,6/5. samalla Goodreadsinkin 4,28 on äärimmäisen korkea arvosana. Kirja on siis kelvannut ihan kaikenlaisille lukijoille ja kuuntelijoille, mikä vetää tämän kirjailijan erittäin nöyräksi ja paljosta olenkin velkaa niin kaikille lukijoille kuin myös kustannustoimittajalleni Iiro Kuuranteelle, joka on valtava syy siihen, että kirja on niin sujuva luku- ja kuuntelukokemus.

Kiitos valtavasti siis sinulle, missä tahansa muodossa olet kirjaa kuluttanut. Olen kiitollinen ja otettu kaikesta tuesta, palautteesta ja arvosteluista, joita olen kirjaan liittyen saanut ja toivon tämän jatkuvan tästä tulevaisuuteen.

Nyt minulla on jo aito toivonkipinä siitä, että Viisas Sijoittaja voi kun voikin jäädä suomalaisen sijoituskirjallisuuden historiaan hyvällä tapaa ja tästä eteenpäinkin löytää uusia lukijoita vuodesta toiseen. Se oli kirjaa kirjoittaessani unelmani ja joskus kova työ aidosti toteutuu ja palkitaan. On vaikea sanoittaa, kuinka onnelliseksi tämä minut saa, koska aivan kaikkeni kirjalle annoin.

Kiitos myös sinulle, jos olet kirjaa kavereillesi tai tutuillesi suositellut. Myyntiluvut eivät ole tapahtuneet itsestään ja koska kirjaa ei ole juuri markkinoitu perinteiseen tapaan, on puskaradio selvästi tehnyt tehtävänsä. Olenkin äärimmäisen paljon velkaa kaikille lukijoille, jotka ovat Viisaan Sijoittajan sanaa eteenpäin saattaneet.

Jos et ole Viisasta Sijoittajaa vielä tilannut, voit sen tilata Adlibriksestä tai Kirja.fi:stä yksin tai yhdessä muiden kirjojen kanssa. Äänikirjojen ystäville kirja löytyy kaikista suomalaisista äänikirjapalveluista.

Jos nautit Viisaasta Sijoittajasta, uskon, että tulet pitämään myös tulevasta kirjastani. Vaurastu Viisaasti – rahataidot haltuun pyrkii tiivistämään kaiken, jonka olen oppinut kaikista henkilökohtaiseen talouteen liittyvistä asioista elämäni aikana. Vaurastu viisaasti on nyt myös ennakkotilattavissa 20%:n alennuksella koodilla VAURASTUVIISAASTI20 Tammen kirjakaupasta täältä!

6 kommenttia artikkeliin ”Viisas Sijoittaja ylitti 10 000 kappaleen myynnin!”

 1. Suuret onnittelut! Todella upea saavutus kysynnän ja arvostelujen osalta! Ei todellakaan helppo päästä tuollaisiin arvostelutuloksiin, koska itse ainakin annan tähtiä melko kriittisesti ja pyrin käyttämään koko skaalaa eli ei todellakaan mitään automaattivitosia, vaan hyvin harvat kirjat saava täydet pisteet, ja näin tuntuvat muutkin toimivan.

  Jään innolla odottamaan seuraavaa kirjaasi!

  Vastaa
  • Kiitos paljon! Ja joo ehdottomasti, yhdistelmä korkeaa myyntiä sekä äärimmäisen korkeita arvosanoja on kyllä aika huikea yhdistelmä. Usein korkea määrä myyntiä kuitenkin aiheuttaa sen, että soraäänetkin alkavat kirjan osalta lisääntyä ihan luonnollisesti.

   Vastaa
 2. Valtavat onnittelut! Kirja on menestyksensä arvoinen, klassikko jo nyt. On varmasti erikoinen ja hieno tunne kuulua jatkossa seuraavaan lauseeseen: ”Jos haluat oppia sijoittamisesta, lue Seppo Saariota. Tai sitten Esa Juntusta”. Siinä jos jossain on jätetty jälki tähän maailmaan.

  Uusi kirjasi on nyt kirjoitusprosessissa. Jos yhden vinkin saan antaa, niin älä kuitenkaan tämän kirjan menestyksen takia purista mailaa uutta viimeistellessä. Tee se kuten tekisit ensimmäistä kirjaasi (jotain oppineena kuitenkin), mutta ilman ajatuksia kirjan tulevasta menestyksestä tai menestyspakosta. Tee se siis lukijalle ja itsellesi, älä numeroita ja palkintoja varten. Uskon, että näin ne numerot tulevat kyllä uudenkin kirjan kohdalla.

  Vastaa
  • Kiitos erittäin paljon! Vaikka haluaisin uskoa, että kirjani tosiaan mainittaisiin samassa lauseessa Saarion kanssa joskus (tai jopa ilman Saariota), uskon, että aika vasta näyttää kirjan kestävyyden aidosti. Nyt suunta on rehdisti oikea, mutta Saariolla on noin 30 vuoden etumatka, joten varmasti itsellä paljon tekemistä tuohon pisteeseen. Pitää vain pitkäjänteisesti jatkaa niin kirjoitus, sijoitus, kuin ihan markkinointitöitä kirjan eteen, että se joskus voisi samalla viivalla olla.

   Ja kiitos viisaista sanoista! Näin se tosiaan on. Ja henkilökohtainen talous on vielä erittäin erilainen aihe kuin osakesijoittaminen, joten liian mailanpuristaminen ja suorituskeskeisyys ei varmasti kirjalle tekisi hyvää. Pitää muistaa vain pitää tuntosarvet höröllä kirjan viimeiseen editointipäivään asti, usein omaan fiilikseen luottaminen kirjoittamisessa on toiminut itselle hyvin.

   Vastaa

Jätä kommentti