Volvo Cars listautumisanti-analyysi

Volvo Carsin listautumisanti on siitä poikkeuksellinen blogissani, että se on ruotsalainen listautumisanti! Päätin annista kuitenkin kirjoittaa, koska kyseessä on paljon kyselty anti lukijoiden puolesta, koska myös suomalaiset yksityissijoittajat voivat antiin osallistua. Ja toki on harvinaista nähdä perinteisten automerkkien listautumisia pörssiin, joten tänään vuorossa onkin Volvo Carsin listautumisanti-analyysi.

Volvo Cars siis listautuu Tukholman pörssiin, mutta koska anti on yksinoikeudella Nordnetissä järjestettävä, voivat myös suomalaiset siihen osallistua. Volvo Carsin listautumisanti alkoikin jo tiistaina 19.10.2021 ja siihen voi osallistua viimeistään tiistaihin 26.10.2021 mennessä. Onneksi anteihin voi tehdä merkinnän myös viikonloppuisin. Ruotsalaiseen tyyliin, listautumisantia ei keskeytetä edes merkittävän ylimerkinnän tapahtuessa toisin kuin suomalaisissa anneissa, joten on täysin mahdollista, että jos anti on erittäin suosittu täällä että Ruotsissa, Norjassa ja Tanskaa, ei annissa välttämättä saa yhtään osaketta.

Kaupankäynti Volvon osakkeella alkaa Tukholman pörssissä arviolta 28.10.2021 ja järjestäjänä toimii Suomessa yksinoikeudella tosiaan Nordnet. Vakauttamisjärjestelyistä vastaan Tukholman pörssissä SEB. Mennään kuitenkin itse asiaan, eli mitä Volvo Carsin liiketoiminta ja anti pitävät sisällään.

Volvo Carsin liiketoiminta

Volvo Cars on monelle suomalaiselle enemmän kuin tuttu yritys perustuotteiltaan – henkilöautoilta. Volvo perustettiinkin lähes vuosisata sitten – vuonna 1927 – ja sen pääkonttori sijaitsee Ruotsin Göteborgissa. Yhtiö on omiensa sanojensa mukaan perustamisestaan lähtien pyrkinyt olemaan johtava toimija innovoinnissa ja autojen turvallisuuden kehittäjänä.

Historia Volvo Carsilla on etenkin turvainnovaatioiden osalta merkittävä sillä, se Volvo on kehittänyt useita innovaatioita, jotka ovat nykyään vakiovarusteita henkilöautoissa, kuten kolmipisteturvavyöt, sivutörmäyssuojat, sivuturvatyynyt ja automaattisen hätäjarrutusjärjestelmä. Mielestäni etenkin turvavyön historia on äärimmäisen mielenkiintoinen, joten siihen kannattaa tutustua, jos menneen maailman asiat kiinnostavat.

Ensi alkuun onkin hyvä huomata, että Volvo Cars on käytännössä pelkästään Volvon henkilöautoliiketoiminta, joka myytiin kiinalaiselle Geely sijoitusrahastolle Ford Motor Companyn toimesta vuonna 2010 noin 1,8 miljardilla dollarilla. Tällöin Volvon henkilöautojen brändi oli tasaantunut, mutta Volvon maine ei ollut parhaimillaan ja toiminta ei ollut kannattavaa.

Vuonna 2010 Volvon henkilöautoja myytiinkin 373 525 vuodessa. 11 vuotta myöhemmin Volvo on edelleen yksi maailman tunnetuimmista automerkeistä, mutta huomattavasti myyvämpi ja kannattavampi ja sen tuotteita myydäänkin jo yli sadassa maassa. Viimeisimpien raportoitujen 12 kuukauden aikana H1/2020 – H1/2021 Volvo Cars myi noin 775 000 eli suomeksi autojen myynti on aika tarkalleen tuplaantunut kymmenessä vuodessa.

Koska Volvo Cars on globaali yhtiö, markkina-alueet jakautuvat Volvo Carsin myynnin osalta seuraavasti.

Eurooppa: 44%
Kiina: 25%
USA: 17%
Muut maat: 14%

Äärimmäisen tärkeää Volvo Carsin liiketoiminnan ymmärtämisessä on myös se, että ei sekoita Volvo Groupia ja Volvo Carsia. Volvo Cars tekee henkilöautoja, kun jo Tukholman pörssistä löytyvä kuorma- ja linja-autojen, maanrakennuskoneiden ja merimoottoreiden valmistaja Volvo Group taas on ollut jo pitkään menestynyt yritys alallaan. Jatkossa Tukholman pörssissä tulee olemaankin kaksi eri Volvoa, mikä on oikeasti aika mielenkiintoista! Vähän kuin Kone ja Konecranes (ja Cargotec).

Takaisin kuitenkin Volvo Carsiin. Pinnalla olevan sähköistämisen myötä Volvo Cars on ajassa mukana ja on ilmoittanut siirtyvänsä polttomoottoriautoista sähköautoihin ja pyrkivänsä vähentämään autojensa elinkaaren ilmastojalanjälkeä 40 % vuoteen 2025 mennessä vuoteen 2018 verrattuna. Vuoteen 2030 tarkoituksena on sähköistää kaikki uudet Volvo Carsin henkilöautot ja samalla yritys on siirtymässä koko ajan enemmän suoramyyntimalliin (joka tuo luonnollisesti mukanaan paremmat katteet) – Teslan tyyliin. Pitkän aikavälin tavoitteena Volvo Carsin pyrkimys on tulla täysin ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

Volvo Carsin taloudelliset tavoitteet, arvostus sekä osinko

Volvo Carsin osakkeen listautusmishinta: 53–68 Ruotsin kruunua/osake (5,3-6,8€)
Volvo Carsin markkina-arvo listautumisen jälkeen: 15-19 miljardia euroa
Liikevaihto 2020: 2,62 miljardia euroa
EBIT-marginaali 2020: 3,2%

Osinkotuotto 2021: 0%

Ruotsin listautumisanneissa arvostustason arviointi tehdään aina vaikeaksi, koska niissä on usein erittäin liikkuva vaihteluväli, kuten tässäkin. Siinä on suuri ero, onko Volvo Carsin markkina-arvo listautumisen jälkeen 15 milljardia euroa vai 19 miljardia euroa. Ero on kuitenkin yli 20%.

Jos mietitään Volvon liiketoimintaa ja arvostusta, on hyvä ymmärtää autoalan liiketoiminnan arvostusta ylipäätänsä. Henkilöautoja valmistavat yritykset arvotetaan usein erittäin alhaisilla P/E-luvuilla verrattuna muuhun pörssiin täyssähköisiä kilpailijoita, kuten Polestaria, Nioa ja Teslaa lukuunottamatta. Myöhemmin kirjoituksessa palaan etenkin Polestariin myöhemmin tässä, koska se kuvaa täydellisesti meneillä olevaa paradigman muutosta autoyritysten arvostustasoissa sekä on tärkeä osa myös Volvo Carsin tarinaa.

Siinä, missä Volvo Carsin arvostustaso menee 20 miljardissa eurossa. Samalla esim. saksalainen BMW Arvotetaan n. 60 miljardilla eurolla. Arvostustasoista saa parempaa käsitystä, kun katsoo, että Volvo Cars myi viimeisen 12kk aikana lähes 800 000 autoa, mutta BMW vähän yli 2 miljoonaa. BMW arvotetaan korkeammalle, mutta tämä johtuu pitkälti siitä, että sen EBIT-marginaali eli kannattavuus oli aivan eri tasolla kuin Volvo Carsilla. Kun Volvo Carsin EBIT-marginaali (eli tulos ennen korkomenoja ja veroja) liikkui 3,4%:ssa, BMW:llä tämä oli yli 17%. Arvostusero on siis ymmärrettävä.

Lähes yhtä perinteinen Renault liikkuu liikevaihdoltaan Volvon yläpuolella 47 miljardissa eurossa, mutta tästä huolimatta yrityksen markkina-arvo on vaivaiset 9 miljardia, koska yrityksen kannattavuus on ollut koronavuoden jälkeen paineessa ja autoalalla arvostus voikin olla erittäin murskaavaa, jos yritys ei pysty todistamaan uusiutusmiskykyään ja näyttää jäävän trendeissä jälkeen. Suomi on toki pieni markkina, mutta enpä muista, milloin kukaan tutuistani olisi koskaan edes maininnut Renaultia nimeltään. Teslasta, Volvosta, Kiasta, Bemarista ja Audista sitäkin enemmän. Pelkkää P/E-lukua katsomalla autoalan yritykset saattavat näyttääkin äärimmäisen edullisilta verrattuna muuhun pörssiin, mutta on hyvä muistaa, että se on usein vain alan piirre, eikä yrityksiä toimialojen läpi kannatta tunnusluvuiltaan juuri vertailla.

Volvo Carsin puolesta on kuitenkin sanottava se, että vuosi 2020 oli koronan päävuosi ja tämä näkyi autoalalla merkittävästi. Kansainväliset logistiikkaketjut eivät ole vieläkään täysin ongelmattomia ja Volvo onkin sähköistymisen myötä koko ajan enemmän ongelmissa, mikäli sirupula maailmassa tulee pahenemaan. Uusimpien arvioiden mukaan, tilanne sirumarkkinoilla ei tule kuitenkaan parantumaan ainakaan pariin vuoteen, joka tulee tuottamaan paineita, jokaiselle etenkin sähköautoja valmistavalle yritykselle, vaikka toki polttomoottori ja hybridiautoissakin on nykyään siruja. Realistisimman kuvan Volvon numeroista saakin viimeisten vuosien lukuja katsomalla.

Volvon liikevaihdon ja kannattavuuden kehitys. Lähde: Volvo Cars

Liikevaihto Volvolla on siis kasvanut hitaasti, mutta varmasti koronavuotta lukuunottamatta, mutta tuloksentekokyky on ollut ailahtelevaa. Erityisenä kuoppana näkyy luonnollisesti koronakuoppa. Tuloksentekokyky näyttää paranevan tänä vuonna lähes ennätykselliselle tasolle, mikä lupaa hyvää tulevia vuosia ajatellen, jolloin on joka tapauksessa paljon vasta- sekä myötätuulia luvassa makrotaloudesta, sirupulaan ja megatrendeihin, jotka ovat Volvon strategian puolella.

Mutta entäpä aiemmin mainitsemani Polestar? Polestar on Volvo Carsin sekä kiinalaisen samaisen pääomasijoittaja Geelyn omistama luksus-sähköautomerkki. Polestar on merkkinä vain 4 vuotta vanha ja sen tavoitteena on myydä 29 000 autoa tänä vuonna. Polestarin hintoja katsomalla tästä päästään erittäin karkeaan arvioon, jonka mukaan Polestarin liikevaihdon voidaan olettaa olevan tänä vuonna n. 2 miljardia euroa – todennäköisesti vähän alle. Ja mikä oli Polestarin valuaatio, kun sen pörssilistautuminen SPAC-yhtiö Gores Guggenheimin kautta julkaistiin viime kuussa? Sama 20 miljardia kuin koko Volvo Carsilla tässä IPO:ssa!

Kiinalaiset osaavatkin tehdä rahaa. Spin-offaamalla Volvo Carsin alla aiemmin toiminut Polestar omaksi yritykseksi, pystyttiin Volvo Carsin kokonaisuudesta saamaan paljon enemmän irti, kuin jos Polestaria ei olisi spin-offattu. Tämä kaikki kertoo myös siitä, kuinka korkealle pelkät trendikkäät sähköautoyritykset tällä hetkellä osakemarkkinoilla arvioidaan. BMW:hen verrattuna Volvo Cars siis on hieman kalliisti arvostettu, mutta kun katsoo Polestarin valuaatiota, Volvo Carsin listautuminen taas tuntuu äärettömän halvalta. Volvo Carshan omistaa myös Polestarin listautumisen jälkeen 50% kyseisestä yrityksestä, joten yritys saanee liiketoimintaan rahaa suhteellisen helpostikin Polestarin omistuksia vähentämällä, mikäli tarve tulee, mutta tällä hetkellä tätä tulee tuskin tapahtumaan, koska Polestar on osa Volvon täyssähköistymisstrategiaa.

Kaikki valuaatiossa onkin kiinni, siitä, miten Volvo Carsin strategia tulee tulevaisuudessa onnistumaan. Kun miettii, että yrityksen välitavoitteena on, että jo vuonna 2025 puolet myydyistä autoista olisi sähköautoja, on tämä kunnianhimoinen tavoite, koska viime vuonna Volvon myymistä autoista vain 3% oli täyssähköjä. Neljässä vuodessa tarkoitus olisi päästä 50%:iin, mikä on aivan järjetön pomppu.

Sähköautoja ei myöskään voi tehdä ilman akkuja, joten Volvo Cars suunnittelee tällä hetkellä myös omaa akkutehdasta Torslandan tehtaalle Ruotsiin. Oman akkutehtaan lisäksi Volvo Cars ja akkuyhtiö Northvolt kertoivat kesäkuussa perustavansa yhteisyrityksen, joka ryhtyy kehittämään ja tuottamaan akkuja Volvolle sekä Polestarille. Tämän yhteisyrityksen on tarkoitus aloittaa toimintansa jo ensi vuonna. Tämän lisäksi Northvolt ja Volvo Cars pyrkivät perustamaan toisen yhteisen akkutehtaan muualle Eurooppaan, jonka tuotantokapasiteetiksi tavoitellaan 50 gigawattituntia.

Etenkin kannattavuuden nostossa tärkeässä roolissa on myös Volvon suoramyyntistrategia ja samaisena vuonna 2025 Volvon tavoitteena onkin myydä puolet autoistaan itse. Osana tätä strategiaa yritys osti ruotsalaiset Upplands Motor ja Bra Bil -ketjut sekä irtisanoi huolto- ja jälleenmyyntisopimuksensa ruotsalaisyhtiö Bilian kanssa. Suomessa Bilia kuuluu jo valmiiksi Volvon omistukseen.

Volvolla onkin selkeä strategia, mutta entistä suurempi transformaatio menossa koko seuraavan vuosikymmenen, jonka takia sopivan valuaation arvioiminen yritykselle on äärimmäisen hankalaa, kuten esimerkkiyrityksistä näkyy. Pitääkö Volvon sähköistymistavoitteiden takia hinnoitella lähemmäs Teslaa ja Polestaria vai lähemmäs BMW:tä, koska se on kuitenkin vanha norsu automarkkinoilla?

Volvo Carsin osakeannin rakenne ja antiin osallistuminen

Volvo Cars pyrkii keräämään listautumisannissa 25 miljardin kruunun eli noin 2,5 miljardin euron rahoitusta, annin koko kokonaisuudessaan on 3,3 miljardia euroa, jos Volvo Cars sekä Geely myyvät maksimimäärän osakkeita annissa. Annissa saatu rahoitus on Volvon tarkoitus käyttää klassisesti pääomanrakenteen vahvistamiseen sekä muutosstrategian vauhdittamiseen.

Pääomasijoittaja ja Volvo Carsin pääomistaja Geely myy osuuden omistuksistaan, mutta pysynee edelleen isoimpana osakkeenomistajana. Ankkurisijoittajina annissa toimii ruotsalaiset institutionaaliset sijoittajat, kuten henkivakuutusyhtiö AMF ja Folksam pysyvät omistajina vielä listautumisen jälkeenkin ja MF tulee lisäämään osuuttaan entisestään. Mukana listautumisannissa on myös paljon muita institutionaalisia sijoittajia, jotka ovat merkanneet jo 26% koko annissa merkityistä osakkeista. Näitä sijoittajia ovat IF vahinkovakuutus, Nordea, Skandia sekä Tanskan eläkerahasto.

Tämän lisäksi on hyvä huomata Martin Paasin kirjoittama Nordnet-kirjoitus Volvon annin ympärillä pyörivästä draamasta institutionaalisten sijoittajien ja Geelyn välillä. Koska pääomasijoittaja Geely pyrkii pitämään äänivallasta kiinni kaikin keinoin, tulee myös jatkossa Geelyllä olemaan suurin osa osakkeista sekä äänivallasta Volvossa, myös annin jälkeen. Perinteisestihän on hyvä juttu, että pääomistaja jatkaa pääomistajana, mutta Kiina-politiikan takia tämä ei kaikille sijoittajille ole välttämättä pelkästään hyvä asia.

Suomalainen yksityissijoittaja voi osallistua antiin tuttuun tapaan Nordnetissä ja minimimerkintä annissa on 100 osaketta, joka on lopullisesti antihinnasta riippuen 527–677 euroa.

Osallistunko minä Volvo Carsin osakeantiin?

Kyllä, mutta en pitkällä tähtäimellä. Volvo on ruotsalaisille kansallisaarteen arvoinen yritys, vaikka onkin kiinalaisomistuksessa, joten uskon etenkin yleisöannin puolella mielenkiinnon olevan äärimmäisen kovaa. Haen siis tästä täysin spekulatiivisia pikavoittoja ja en mitään muuta, koska Volvo Cars ei sovellu tällä hetkellä pääsijoitusstrategiaani.

Volvo Cars on kokonaisuudessaan mielenkiintoinen yritys, jonka gut-feelingillä uskon pärjäävän hyvin myös tulevaisuuden automarkkinoilla, mutta koska autoteollisuus ei ole koskaan ollut suuri intohimoni, en pysty Volvo Carsia pitkäksi aikaa salkkuuni laittamaan. Osallistunkin Volvo Carsin osakenantiin 3000 eurolla, mutta oletan saavani vain hiluja, koska antiin voi osallistua ainakin niin Suomesta kuin Ruotsista.

Yhteenveto Volvon listautumisannista

Volvo Carsin listautumisanti antaa mielenkiintoisen näkökulman autoteollisuuden tulevaisuuteen. Tulevaisuus on sähköinen, halusimme sitä tai emme. Kuten moni blogin lukija tietää, en itse omista autoa, eivätkä autot ole itselleni mitenkään erityisen lähelle tulevaisuutta, joten Volvo Carsin liiketoimintaan tutustuminen oli siitäkin syystä erityisen mielenkiintoinen. Volvo brändi on kuitenkin ollut nosteessa ja sisarenikin sattui juuri ostamaan premium-luokan plug-in hybridi Volvon (joka muistaakseni oli vähän yli kolmannes kaikista Volvo Carsin myydistä autoista tällä hetkellä), joka pelkääjäpaikkakokemukseni mukaan oli kyllä äärettömän laadukas.

Sijoituksena Volvo Cars vaikuttaakin mielestäni pitkälti neutraalilta, koska yritys tuntuu olevan murroksessa olevan autoalan selviin voittajiin, mutta samalla autoilun tulevaisuus kokonaisuudessaan on tällä hetkellä mielestäni hieman epäselvä. Selviävätkö alan eurooppalaiset dinosaurukset voittoon vai tulevatko kiinalaiset ja USA:laiset start-uppimaiset yritykset oikealta ja vasemmalta ohi Teslan, Nion, Polestarin (joka sekin tosiaan edelleen osittain Volvo Carsin omistuksessa, joka taas on kiinalaisomistuksessa)?

Seuraavat kymmenen vuotta ovat mielenkiintoista muutoksen aikaa autoteollisuudelle ja Volvo Cars on tässä monella tapaa hyvin mukana, joten sijoitus Volvo Carsiin saattaa tälläkin hetkellä olla vielä monelle houkutteleva.

Oletko uusi lukija ja oletko kiinnostunut säästämisestä, sijoittamisesta, rahan tekemisestä tai taloudellisesta riippumattomuudesta? Aloita tästä ja löydä helpoiten sinua kiinnostavimmat kirjoitukseni. Blogini kattaa yli 500 tekstiä, joten olen varma, että löydät uutta mielenkiintoista luettavaa.

P.S. Muista seurata Omavaraisuushaastetta myös sosiaalisessa mediassa saadaksesi heti tiedon uusimmista kirjoituksista!

Omavaraisuushaaste Facebook
Omavaraisuushaaste Instagram
Omavaraisuushaaste Shareville

20 kommenttia artikkeliin ”Volvo Cars listautumisanti-analyysi”

  1. Nyt aikaa jatkettiin 27.10 saakka. Lisäksi geely vähensi tarjottavia osakkeita. Voiko tulkita niin että kysyntää ei olekaan niin paljoa?

    Vastaa
    • 27.10 asti oli aiemmin myös institutionaalisessa annissa, joten sinänsä vain yleisöantia pidennettiin päivällä. Samaisessa uutisessa mainittiin, että suurin osa osakkeista mennee institutionaalisille sijoittajille eli heitä vain priorisoidaan tässä. Kuvaavaa tämä: ”There has been overwhelming interest from Swedish and Nordic retail investors with over 90,000 subscriptions to date.” eli suosiota annille riittää ehdottomasti. Uskon, että Geelyn osalta tämä liittynee ennen kaikkea tuohon äänimääräsekoiluun, johon tekstissä viittasin.

      Vastaa
      • Hieno analyysi! Mutta, tosiaan, osaatko kertoa mistä johtuu tai mikä oli se syy tarjottavien osakkeiden vähentämisessä? Ei oikein selvinnyt mistään.

        Vastaa
        • Tätä tosiaan ei voi tässä kohtaan kuin spekuloida, mutta uskoisin, että tämä liittyisi tuohon osakkeiden konversioon ja siihen äänimäärään, mitä Geely ja institutionaaliset sijoittajat ovat vääntäneet keskenään. Nyt kun Geely myy vähemmän osakkeitaan, pysyy heillä entistä vahvempi äänivalta yrityksessä ja yleensä antihinnan laittamista minimiin käytetään, jotta annista tulee todennäköisemmin ”onnistunut” (eli ensimmäinen kaupankäynti päivä ei alkaisi turskalla).

          Vastaa
  2. Tähän Volvo Carsin antiin olisi kieltämättä ollut suuri houkutus osallistua – varsinkin kun tänään uutisoitiin osakkeen hinnan olevan huokeat 53 SEK per osake. Volvo Carsilla on nimekäs brändi ja kunnianhimoiset tavoitteet autojen sähköistymisen suhteen.

    Tosiaan itse en antiin raaski osallistua, sillä tällä hetkellä joutuisin osakkeet ostamaan henkilökohtaiseen omistukseen ja se taas ei puolestaan palvele suunnitelmaani sijoittamisesta sijoitusyhtiöni kautta.

    Vastaa
  3. Morjes! Oon tutustunut varovasti sun blogiin parin viikon aikana ja pakko sanoo et loistavaa sisältöä! Aloitin itse sijoittamisen tämän vuoden alussa niin siitä heräskin mieleen et onko mahdollista tehä postausta missä käyt omaa salkkua lävitse? Sulla kun tuota kokemusta ja näkemystä nähtävästi on nii olisi mielenkiintosta

    Vastaa
    • Hienoa, että blogissa on riittänyt tutkimista, sen verran kauan tätä on tullut kirjoiteltuakin! Ja ehdottomasti, käyn salkkuani läpi puolen vuoden välein eli voit odottaa tarkempaa salkun läpikäyntitekstiä tammikuun alussa.

      Vastaa
  4. ”Lock up -sopimus
    Volvo Car Group 180 päivää, pääomistajat 180 päivää, hallituksen jäsenet ja toimiva johto 360 päivää”

    Tarkoittaako tämä sitä, että voin myydä osakkeita vasta puolen vuoden kuluttua?

    Vastaa
  5. Kiitos loistavista kirjoituksista. Tämä on ihan ylivoimaisesti mun suosikki sijoitusblogi.

    Mietin vaan tässä, kun muutaman kerran blogissasi tullut eteen Kärkkäisen mainos, että oletko itse hyväksynyt sen vai tuleeko ne tähän satunnaisesti jotain muuta kautta?

    Ei ole tarkoitus tuomita mutta olin vain utelias…

    Vastaa
    • Hienoa, että näistä on ollut hyötyä! Ja hyvä kysymys. Tosiaan Google AdSense näyttää kaikille käyttäjille erilaisia mainoksia eli niitä en pysty itse kontrolloimaan. Pystyn suodattamaan pois vain tiettyjä toimialoja (esim. pikavipit, casinomainokset jne), jos haluan. Yksittäisiä yrityksiä en pysty suodattamaan pois, jonka takia Googlelle Kärkkäinen on aivan yhtä neutraali kuin S-Market tai Tokmanni 😀

      Vastaa
  6. Hyvä kirjoitus. Mainitsit, että haet Volvolla spekulatiivisia pikavoittoja. Olen itse aikomuksissa tehdä saman. Olisiko jotain vinkkiä mihin aikaan myydä se?
    Mietin itse mahdollisesti heti, kun tulee markkinoille, mutta voisiko esim tunnin päästä olla parempi?
    Tiedän että ihan mahdoton kysymys mutta ajattelin kysyä onko sinulla jotain sääntöä/vinkkiä siihen? 🙂

    Vastaa
    • Itse myyn nämä yleensä aika heti kun pörssi aukeaa. Mutta hyvä muistaa, että tässä Volvon annissa on normaalia enemmän käänteitä, joten voi aivan hyvin olla, että kurssi aukeaakin miinuksella. Spekulatiivinen on juuri sitä, spekulatiivista ja joskus käy hyvin, joskus huonosti.

      Vastaa

Jätä kommentti