Vuoden 2017 uudet suomalaiset talousblogit

Osinkokuningas ja Matkalla Vaurauteen teki aikanaan palveluksen minulle ja parille muulle bloggarille kun mainitsivat meidät omassa blogikirjoituksessaan kun olimme aloittaneet bloggauksen. Tämä toi lisää lukijoita blogeihin, joka on omiaan kasvattamaan aloittelevan bloggaajan motivaatiota, koska alussa lukijoiden saaminen on hankalaa. Uudet suomalaiset talousblogit lisääntyvät koko ajan ja tänäkin vuonna niitä on syntynyt jo 23(!) uutta.

Ajattelinkin palauttaa palveluksen kirjoittamalla tekstin kaikista tänä vuonna perustetuista talousblogeista linkkeineen. Olen etsinyt blogeja sitä varten, koska päivitän kaikki aktiiviset suomalaiset talousblogit -listani jälleen ensi vuoden alussa. Tässä siis kaikki tänä vuonna perustetut talousblogit, jotka olen löytänyt. Jos olet perustanut blogin tänä vuonna ja et ole listalla, laita kommenttia, niin lisään sinut tähän postaukseen. Kokeneemmat kirjoittelijat, sekä aktiiviset talousblogien lukijat saavat tästä taas helpon listan tutustua uusiin mielenkiintoisiin blogeihin ja lisätä ne halutessaan blogrolliin.

Akateeminen työtön
Pihipoika säästää
Rahataidot
Ikisijoittaja
Helposti vauraaksi
Pihistelyä
Velkavipu
Antero vipusen loitsukirja
Vanhan pojan sijoitusblogi
Mammuttiblogi
Peruspätkäduunari kansankapitali$missa
Opiskeleva sijoittaja
Pihimies
Perus duunarista rikkauksiin
Sarvista härkää
Ryysyistä rikkauksiin
Entinen persaukinen
Puudelinberberi
Osinkoinsinööri
Säästöistä unelmiksi
Kohti vauraampaa huomista
E-sijoitus
Glendora&Raha

Huomattavaa uusissa blogeissa on mielestäni se, että blogien nimet ovat paljon mielikuvituksellisimpia ja ehkä jopa vähän räväkämpiäkin kuin kokeneemmilla bloggareilla. Tämä on sinänsä ymmärrettävää, koska helpoimmat ja kliseiset nimet onkin jo käytetty. Ehkä eniten yllätti, että nimi helposti vauraaksi oli edelleen käytettävissä. Näyttää myös siltä, että osa blogeista on ehtinyt muuttua jo tämän vuoden puolella epäaktiivisiksi, mutta toivottavasti lisääntyneet lukijamäärät palauttavat kirjoittaijen motivaation takaisin raiteilleen.

Ja näyttää siltä, että tänäkin vuonna saimme yhden blogin lisää, jonka nimessä lukee ”osinko”, koska Suomestahan löytyy jo mm. blogit Osinkokuningas, Osinkokeisari, Osingoilla onneen, Osinkovirta, Osinkokone…tänä vuonna saimme lisäksi vielä Osinkoinsinöörin! Osinkosijoittaminen on nyt muotia voisi sanoa. Itsehän harrastan myös osinkosijoittamista, vaikka se ei blogini nimessä näykään. Myös sinä voit aloittaa nyt osinkosijoittamisen avaamalla ilmaisen arvo-osuustilin Nordnettiin.

Uudet suomalaiset talousblogit – tervetuloa! Toivotan jaksamista, onnea ja kärsivällisyyttä bloggaamisenne, sijoitustenne ja tavoitteidenne kanssa. Toivottavati tämä kirjoitus tuo tasaisesti lukijoita kaikkien teidän sivuille.

23 kommenttia artikkeliin ”Vuoden 2017 uudet suomalaiset talousblogit”

 1. Tervetuloa sijoitusblogien maailmaan ja onnea!
  Vertaiskeskustelua, opetusta ja kokemusasiantuntijoita tarvitaan. Bonuksena bloggarit ja kommentaattorit ovat – noin netiksi – sävyisää sakkia.

  Vastaa
 2. Onhan se hyvä että tulee lisää talousblogeja. Mutta monesti on käynyt niin että on tullut mielenkiintoinen blogi jota olen alkanut seurata ja sitten innostus blogin kirjoitukseen onkin hävinnyt puolen vuoden päästä 😀

  Vastaa
  • Tuo on kyllä täysin totta. Siksi päivittelen kerran vuodessa tuota kaikki suomalaiset aktiiviset -blogit listaani. Olen nyt vähän katsellut jo alustavasti onko blogeja tippunut pois tämän vuoden aikana ja näyttäisi, että passivoituneita blogeja on tänä vuonna varmaan se n. 10. Katselen tarkemmin asiaa sitten vuodenvaihteessa.

   Vastaa
 3. Ehdin pitkästä aikaa kirjoittelemaan blogiin muutakin kuin perusraporttia ja samalla ihmettelin kävijäpiikkiä. Täältähän se syy löytyikin. Kiitos vaan maininnasta 🙂

  Vastaa
 4. Jälleen kiitos maininnasta. Täytyy todeta tähän vielä, että keksiessäni nimeä pyörittelin eri vaihtoehtoja mielessä ja ihmettelin, kun googlaamalla ei löytynyt juuri mitään ”vauraaksi” sanalla. En ole edelleenkään varma onko vauras oikeasti taivutettavissa niin, mutta päätin ottaa taiteellisen vapauden taivutella sanaa. Kyllä se ainakin ymmärrettävä sana on. Se voi hyvinkin olla syy miksi muut eivät ole uskaltaneet tarttua nimeen. Helposti rikkaaksi löytyy näköjään kyllä, mutta se ei ole ollut tarkoitukseni. Rikastuminen on mielestäni erillinen asia.

  Vastaa
  • Nimen keksiminen on kyllä yksi hermoa raastavimmista päätöksistä, mitä on blogia aloittaessa. Se kun tulee seuraamaan sinua aina loppuun asti 😀 Ja olen kyllä samaa mieltä siitä, että rikkaaksi ja vauraaksi tulemisessa on selkeä sävy ero. Yleiskielessä kukaan ei kuitenkaan koskaan taida puhua vauraaksi tulemisesta tai vauraista ihmisistä. Aina puhutaan rikkaista.

   Vastaa
 5. Olisipa hienoa, jos saataisiin koottua kaikkien blogien sijoitusmäärät ja nettovarallisuudet ajan funktiona. Voisi seurata miten sijoitusmäärät vaikuttaa ja onko sijoitustaidoissa eroa tai onko se ylipäätään merkityksellistä. Tätä auttaisi, jos kaikki blogaajat käyttäisi jotenkin standardoitua raportointia.

  Vastaa
  • Hieno ajatus! Jonkun bloggarin pitäisi laittaa tämmöinen käyntiin vaikka Google Drivessa. Lähes kaikilla bloggareilla kun varmasti on Google-tili. Täytyypi laittaa ajatus korvan taakse, jos olisi itse aikaa jossain kohtaa luoda tuollainen itse, hmh.

   Vastaa

Jätä kommentti